Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Aris-leme είπε

Λοιπόν, έκανα αρκετές δοκιμές όπως είδα ένα βίντεο για 9070ΧΤ το Steel Nomad στο 3dmark είναι το καλύτερο να δεις σταθερότητα του UV. Και όντως όταν κάτι δεν ήταν σταθερό κράσαρε ενώ αλλού έπαιζε κανονικά.

Έχω κάνει και ένα εξελάκι να δω τι δίνει κάθε αλλαγή. Οι μνήμες έδωσαν το λιγότερο ποσοστο στην αρχή στα 2600 1% ήταν το μεγαλύτερο κέρδος απο εκεί και πάνω λίγα πράγματα. Σύνολο κάπου στο 8% πάνω πήρε η κάρτα με σταθερό(προς το παρόν) UV.

Δοκίμασα ξανά και το CP77 χωρίς μοντ μόνο με το opti και δεν είχα θέμα όσο έπαιξα PT άρα κάποιο μοντ είναι το πρόβλημα.

Μου αρέσει η σταθερότητα του adrenaline πλέον. Πριν με τη 7800Χτ όταν έκανα UV και κράσαρε δεν άνοιγε με τίποτα ξανά. Τώρα θέλει λίγη ώρα και μπορείς να το ξεκινήσεις χωρίς ρισταρτ.

Πάμε πάλι στο CP77 δεν είχα παίξει σχεδόν καθόλου χωρίς μοντ για  ειδικά κάποιο FSR-mod και τώρα που το έβγαλα είδα πως είναι. Ειδικά όταν πας και βλέπεις τους θάμνους........... Πως επιτρέπετε αυτό το πράγμα σε παιχνίδι. Τραγική εικόνα. Βάζεις το οπτι με FSR4 και μέρα νύχτα διαφορά. Ακόμη και σε performance είναι μια χαρά καμία σχέση με το FSR του παιχνιδιού που και σε Q είναι τραγωδία.

δεν βάζεις το xls να δουμε τις μετρήσεις ?

• Απαντ. 5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Aris-leme είπε

Στο RDR2 νομίζω δουλεύει καλά το AFMF 2.1. Έβαλα enhanced sync γιατί είχε πολύ tearing.

Και σε πολλά games αλλά ας πούμε στο phasmophobia είναι unplayable, ενώ στο mh wilds έχει ghosting στα γράμματα του ui. Θέλει enhanced sync η παρόμοια τεχνολογία σίγουρα ταυτόχρονα όταν δουλεύει.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Aris-leme είπε

image.png.3e7f3a5c6f433b9ddf3bc2d625ff35d6.png

εγώ είμαι γύρω στο 8% πάνω. βγάζω 7248 με stock και φτάνω 7880 μέ -120 voltage, 2780 μνήμη και +10 power

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Aris-leme είπε

Στο RDR2 νομίζω δουλεύει καλά το AFMF 2.1. Έβαλα enhanced sync γιατί είχε πολύ tearing.

Ναι καλό είναι εκεί όντως. Αν ανοίξεις fluid frames και μετά chill τότε σου βάζει αυτόματα τα frames στο μισό του refresh rate του monitor ώστε να μην ξεφεύγουν τα frames και έχει tearing 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, teohokage said:

εγώ είμαι γύρω στο 8% πάνω. βγάζω 7248 με stock και φτάνω 7880 μέ -120 voltage, 2780 μνήμη και +10 power

Αυτές οι διαφορές του 2%  στα  graphics scores μεταξύ ίδιων gpu ίδιου OS και benchmark version, στα  ακριβώς ίδια settings: UV/ Vram and Core OC και power limits δικαιολογούνται μόνο με διαφορετικά voltage curves μεταξύ των διαφορετικών bios (κάτι που δεν πιστεύω ότι ισχύει ) ή λόγω των thermals ή και λόγω vram error correction . Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιον άλλον τρόπο γίνεται να βγάζει ένας 7730 και άλλος 7880. Εκτός και αν παίζει ρόλο η cpu και ας είναι graphics score 

Επεξ/σία από nekrik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, nekrik είπε

Αυτές οι διαφορές του 2%  στα  graphics scores μεταξύ ίδιων gpu ίδιου OS και benchmark version, στα  ακριβώς ίδια settings: UV/ Vram and Core OC και power limits δικαιολογούνται μόνο με διαφορετικά voltage curves μεταξύ των διαφορετικών bios (κάτι που δεν πιστεύω ότι ισχύει ) ή λόγω των thermals ή και λόγω vram error correction . Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιον άλλον τρόπο γίνεται να βγάζει ένας 7730 και άλλος 7880. Εκτός και αν παίζει ρόλο η cpu και ας είναι graphics score 

δεν ειμαστε στα ιδια settings. εγώ είχα -120 και 2780 ram, ο άρης ήταν στο -100 και στα 2760 + δεν ξέρω τι θερμοκρασίες έχει.

παρακάτω είναι το score με τις ίδιες ρυθμίσεις με τον άρη και οι θερμοκρασίες που είχα.

image.png.042904368e9b0a35f21046f8317ea6f0.pngimage.png.9ac2b3344f611e985c8b1e7a10990efb.png

Επεξ/σία από teohokage
  • Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, teohokage είπε

δεν ειμαστε στα ιδια settings. εγώ είχα -120 και 2780 ram, ο άρης ήταν στο -100 και στα 2760 + δεν ξέρω τι θερμοκρασίες έχει.

παρακάτω είναι το score με τις ίδιες ρυθμίσεις με τον άρη και οι θερμοκρασίες που είχα.

image.png.042904368e9b0a35f21046f8317ea6f0.pngimage.png.9ac2b3344f611e985c8b1e7a10990efb.png

image.png.f42a7d4d5038cff1e10007ad9b3b50b4.png

image.png.ed76e2173a0a30f7c11930d29a6e721c.png

Έκανα ένα πάλι με ίδιες ρυθμίσεις που είχαimage.png.0d9998ea976e11f02aef6e8bcc2b768d.png

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας, ξέρει κανείς να μου πει την διαδικασία για αγορά κάρτας απο το Amazon, ετσι ωστε να κοπει με τιμολογίο (ελληνικό αφμ; κάπως αλλιώς;) ωστε αργότερα να γίνει συμψηφισμός;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Karakant είπε

Καλησπέρα σας, ξέρει κανείς να μου πει την διαδικασία για αγορά κάρτας απο το Amazon, ετσι ωστε να κοπει με τιμολογίο (ελληνικό αφμ; κάπως αλλιώς;) ωστε αργότερα να γίνει συμψηφισμός;

Το λογιστή σου θα χρειαστείς, έτσι κι αλλιώς, οπότε πολύ σωστότερες πληροφορίες θα έχεις από εκεί.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Karakant είπε

Ενεργοποιείς business account σε amazon που είναι σε χώρα της ΕΕ. Το ΑΦΜ σου πρέπει να έχει ενεργές τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Δε χρειάζεται κάτι άλλο. Από το Αγγλικό amazon δεν αγοράζεις με τιμολόγιο, έτσι κι αλλιώς δε χρεώνει ΦΠΑ. 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, malakudi είπε

Το ΑΦΜ σου πρέπει να έχει ενεργές τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

Εδώ είναι το θέμα, εδώ θα χρειαστεί τον λογιστή.

• Like 2
Δημοσ.

πήρα μια gigabyte xt και ήτανε παραλήρημα. έχω μια asrock x570:

1. βγάζω την 3080 βάζω την 9070 -> bootαρει στα linux χωρίς να ανοίξει καν το rgb που είχε στο πλάι

2. βγάζω την 9070 βάζω την 3080 -> bootαρει στα linux χωρίς να ανοίξει καν το rgb που είχε στο πλάι (είχε και αυτή)

3. cmos reset, αναγνωρίζει την 3080

4. την βγάζω την 3080 και βάζω την 9070 το x4 electrical 2ο slot -> δουλεύει

5. wtf

6. την βάζω στην x16 -> τίποτα

7. wtf^2

8. βάζω ένα gen4 x16 riser -> δουλεύει κανονικά !!

9. το βγάζω -> τίποτα

10. πλάκα μου κάνουν

anyways πάλι καλά το κουτί έχει για vertical mount και το half height x16 (στο δευτερο σλοτ) σε nvme χωράει

Δημοσ.

Μετα το ΣΚ συμβίωσης με την 9070 εχω να δηλωσω οτι ειμαι ενθουσιασμενος. Ειχα κανει 2 τεστ για να δω τι αυξηση επιδοσεων θα εχω απο την 3060ti και για να καταλαβω και τι μπουκαλι θα τρωω εξαιτιας του 10600. Τα αποτελεσματα ηταν αρκετα ενθαρρυντικά.

Στο rdr2 απο 50+ πήγα στα 90fps στο Benchmark , στο Avowed απο τα 27-29 στην αρχη του παιχνιδιου πήγα στα 60+ ακατέβατα και το ΣΚ επαιζα AC Shadows στα 61-65 ανετα. Ολα τα παραπανω (εκτος AC) με την 3060ti και την 9070 χωρις DLSS, FG, rtx κτλπ στα 1440p σχεδον όλα ultra για να δω πραγματικες επιδοσεις. 

Το σημείο που με ενθουσίασε όμως είναι η διαφορά θερμοκρασίας και το μηδενικο coil whine κάτι που υπήρχε έστω και λίγο στην 3060ti.

Κάποια στιγμή ίσως δοκιμάσω και UV. 

• Like 18

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...