Fulgore Δημοσ. Παρασκευή στις 12:58 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:58 μμ (επεξεργασμένο) Στις 21/3/2025 στις 8:09 ΠΜ, music_lover είπε Μερικοί είστε πολύ ευαίσθητοι όσον αφορά το off topic γενικότερα και με τη πρώτη ευκαιρία υπερβάλετε και σαν αστυνομία 👮 forum θέλετε να επαναφέρετε την "τάξη" στο θέμα. Δεν είναι δυνατόν η συζήτηση για PSU να θεωρείται off topic σε ένα thread με GPU ειδικά με όλα όσα γίνονται σήμερα με καμμένα καλώδια, κάρτες με αυξημένες απαιτήσεις σε ρεύματα, undervolt, oc κτλ κτλ. Και ναι υπάρχει κόσμος που δεν γνωρίζει βασικά πράγματα και μας παρακολουθεί. Που είναι λοιπόν το κακό να διαβάσει πόσα watt πρέπει να είναι το PSU του για να σηκώσει μια συγκεκριμένη GPU.λ δεν καταλαβαίνω. Αλλο πράγμα το να ρωτήσει κάποιος που είναι σε στάδιο αγοράς τι τροφοδοτικό χρειάζεται για το σύστημα του ή αν τον καλύπτει το υπάρχον, και άλλο πράγμα να γίνεται ''συζητηση'' για τροοφοδοτικά, μονο και μονο για να κράξουμε την Amd για την παραπάνω κατανάλωση σε σχέση με nvidia και πως προκύπτουν και ''κρυφα '' επιπλέον έξοδα στην επιλογή κάρτας γραφικών από αλλαγη τροφοδοτικού. Μην κοιτάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος. Υπάρχει κόσμος που δεν γνωρίζει τα βασικά και παρακολουθεί, αλλα αν χρειαστεί βοηθεια για τροφοδοτικό, δεν θα κάτσει να ψάξει σε θέμα 305+σελιδών. Θα ρωτήσει κατευθειαν στην τελευταία σελίδα. Επεξ/σία Παρασκευή στις 12:59 μμ από Fulgore 8 1
BlurayMoviesGreece Δημοσ. Παρασκευή στις 01:32 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:32 μμ (επεξεργασμένο) Στις 21/3/2025 στις 5:02 ΠΜ, ZELOMOTH είπε Ναι αλλά τότε για nvidia πρότεινες με χαρά να δώσουν 150-200 ευρώ επιπλέον για να αλλάξουν ολοι τροφοδοτικό! Ενω εδω τώρα απλά κατακρίνεις το οτι κάποιοι θα θέλουν άλλο τροφοδοτικό αρα θέλουν περισσότερα λεφτά γενικά για αναβάθμιση σε amd κάρτα, και αρα εγκεφαλικό για σένα που δεν προτιμούν nvidia. Πως αντέχεις το οτι τολμάνε οι άξεστοι να μολύνουν τις ψυχές και τα σπίτια τους με την βρωμερή και τρισάθλια amd;🤣 Επέκταση Οχι τα εχεις πολυ μπερδεμενα στο μυαλο σου.... Δεν κατακρινω κανεναν που πρεπει να αλλαξει τροφοδοτικο. Αν γυρισες αρκετες σελιδες πισω ειχα γραψει οτι πολλοι θα πρεπει να υπολογισουν οτι θα χρειαστουν και τροφοδοτικο αν πανε σε 9070xt. Τοτε λοιπον καποιοι αρχισαν τα γελακια και τις ειρωνειες και με ρωταγαν γιατι, ηρθε λοιπον η στιγμη που επιβεβαιωθηκα για τα τροφοδοτικα οπως ειχε γινει και με τις τιμες οταν ελεγα οτι ανεξαρτητου στοκ μη περιμενετε να τη παρετε msrp+24% γιατι το ιδιο μαγαζι που scalpαρει Nvidia θα scalpαρει και AMD λογο ζητησης. Τωρα το ποσοι θα παρουν AMD μου ειναι αδιαφορο οσο εγω παιζω με Nvidia και ειμαι ευχαριστημενος,ας παει και 50-50 η πιτα. Στις 21/3/2025 στις 10:58 ΠΜ, Fulgore είπε Αλλο πράγμα το να ρωτήσει κάποιος που είναι σε στάδιο αγοράς τι τροφοδοτικό χρειάζεται για το σύστημα του ή αν τον καλύπτει το υπάρχον, και άλλο πράγμα να γίνεται ''συζητηση'' για τροοφοδοτικά, μονο και μονο για να κράξουμε την Amd για την παραπάνω κατανάλωση σε σχέση με nvidia και πως προκύπτουν και ''κρυφα '' επιπλέον έξοδα στην επιλογή κάρτας γραφικών από αλλαγη τροφοδοτικού. Μην κοιτάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος. Υπάρχει κόσμος που δεν γνωρίζει τα βασικά και παρακολουθεί, αλλα αν χρειαστεί βοηθεια για τροφοδοτικό, δεν θα κάτσει να ψάξει σε θέμα 305+σελιδών. Θα ρωτήσει κατευθειαν στην τελευταία σελίδα. Επέκταση Για να ρωτησει ποιο τροφοδοτικο να παρει, πρεπει πρωτα να ξερει οτι πρεπει να παρει και δεν κανει το δικο του. Το ιδιο εγινε και στις 4000 οταν γραφαμε ξανα και ξανα ποια τροφοδοτικα παιρνουν εργοστασιακο 12vpwr που μολις κυκλοφορισε και ποια το εχουν μεσα. Αν λοιπον καποιος ειχε 900€ budget και κοιταζε αυτες με τα 900€ ,γνωριζοντας για το psu θα κοιταει αυτες με τα 800€ και θα παρει με 100€ psu διαφορετικα θα περιμενει να μαζεψει 100€. Επεξ/σία Παρασκευή στις 02:30 μμ από BlurayMoviesGreece 1 3
grevoil Δημοσ. Παρασκευή στις 03:12 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:12 μμ Μαλακ...νη συζήτηση με το συμπάθιο κιόλας, Από τη μια λέτε ότι ο άλλος δεν ξέρει από OC-UV κλπ, από την άλλη έχει σημασία γιατί αν πάρει το ΤΟΠ μοντέλο και του κάνει exteme OC και έχει η κάρτα 18 οκτάπηνα και τα spikes πάνε 430-440 watt θα πρέπει να αλλάξει τροφοδοτικό, πως γίνεται να είναι και σχετικός και άσχετος την ίδια στιγμή, αν είναι γνώστης και επιλέξει μια OC κάρτα για να της κάνει Manual OC θα δει και αν η εταιρία λέει πάρε 650-750-850 τροφοδοτικό, μερικοί σαν και μένα είχαν αλλάξει τροφοδοτικό γιατί κοίταγαν για 5080-5090 που ξέραμε θα βαρέσουν κόκκινο τα PSU, 650w EVGA PLATINUM είχα, μια χαρά θα σήκωνε το σύστημα μου με 2 NVME + 4 HDDs + fans κλπ. Επίσης, ρε παιδιά παίζει σημασία και η ποιότητα του τροφοδοτικού, θυμάμαι τεστ που έκαναν με 4090 ή 3090 δεν θυμάμαι και ουσιαστικά ξεπερνούσες το limit των watt που έγραφε το τροφοδοτικό και πάλι έπαιζε, παίζει να ήταν video από LTT ή Gamers Nexus και ουσιαστικά έλεγαν ότι οι εταιρίες με ποιοτικά τροφοδοτικά δίνουν παραπάνω limit δηλαδή αν έλεγε 850w μπορεί να πάει μέχρι 950w, αυτό σημαίνει σε όλα; Προφανώς και ο Τακι Τσαν στο κινέζικο τροφοδοτικό των 20€ δεν θα σου δώσει παραπάνω από 550w εδώ δεν θα πάρεις τα ίδια τα 550w. Στο τέλος της ημέρας αν κάποιος με 550w πήγαινε και αγόραζε μια 9070ΧΤ ή μια 5070Ti-5080 κλπ, τι θα γινόταν; Με το που έπαιζε κάποιο παιχνίδι και θα maxαριζε η κάρτα θα έσβηνε ο υπολογιστής, θα πήγαινε google θα έγραφε ένα ωραιότατο "PC shutdown while playing a game", και οι πρώτες 2 απαντήσεις που θα έβλεπε θα ήταν Temps και PSU, αφού τσέκαρε temps θα καταλάβαινε ότι το πρόβληαμ είναι το PSU οπότε θα άλλαζε. Επίσης 689€ απλή RX 9070 https://www.amazon.de/-/en/Radeon-Triple-Gaming-RDNATM-RX-97SWFT3BA/dp/B0F1GFKD47/ref=sr_1_1?crid=29AHX3DD01UXA&dib=eyJ2IjoiMSJ9.EAoEaT5gN5m0RFdMSDD8IH24hwicWyIoWaGf0optVOzPS23vPkB-_mAobETsDK4bH1m0MtHaTOCTQemuA0IXP81josC1_MYhXDEbX3gWLjeYCkyKsCT1njZ8OWqBmcWccDt1MU-9cStu5kNTbdCwd76eC6xMYEwXS0hqZsCuk5w7Paz6KZbgf9V_z1sZg22_O5FEhm67_rst1jkhGVigHFQ-ZP3HMoN0Z-vM0LwUhA8.9W3c1sBfEWSGFuC8zNc6M99Sfd3IyVWwgwAhyHcgbro&dib_tag=se&keywords=rx+9070&qid=1742562577&sprefix=rx+9070%2Caps%2C164&sr=8-1
music_lover Δημοσ. Παρασκευή στις 03:58 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:58 μμ Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Για μένα, η συζήτηση περί psu είναι τόσο ενδιαφέρουσα όσο και αυτή περί oc, uv, benchmark test και δεν συμμαζεύεται, δλδ μου είναι παντελώς αδιάφορη γιατί και με δοκιμές δεν ασχολούμαι και γνωρίζω από psu. Δεν βγήκα όμως να κράξω γιατί ποστάρετε τις δοκιμές σας ή τι θερμοκρασίες έχετε ή πόσα fps παραπάνω βγάλατε ή πως κάνετε oc κτλ κτλ. Απλά προσπερνώ τα posts με αυτήν την θεματολογία γιατί άσχετα αν δεν με ενδιαφέρουν ή όχι, θεωρώ ότι ανήκει εδώ, στις gpu, όπως εδώ ανήκει και η απόδοση του psu. Εκεί θέλω να καταλήξω, στο ότι επειδή δεν ενδιαφέρει κάτι εμένα δεν σημαίνει ότι είναι εκτός θέματος ή αδιάφορο γενικά και πρέπει να το κόψουμε μαχαίρι. Τώρα αν γίνεται επί τούτου με άλλους σκοπούς τότε ναι με βρίσκεται, εν μέρη, σύμφωνο, αλλά θα πρέπει να απομονώσουμε τον πονηρό, όχι επειδή κάποιος θέλει να κάνει κακοπροαίρετη κριτική να παίρνει η μπάλα όλους. Δλδ αν αρχίζω και κατηγορώ τις amd gpu ότι αποδίδουν ελάχιστα σε oc και τις υποτιμώ τότε θα απαγορεύσουμε κάθε κουβέντα για oc εξαιτίας μου? Δεν νομίζω. Και το κλείνω εδώ. 3
Van Gerokost Δημοσ. Παρασκευή στις 06:52 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:52 μμ Να και το δικό μου σετάκι ! Η επιλογή της κάρτας έγινε με 3 κριτήρια, καθοριστικά για εμένα προσωπικά. 1) Τιμή. Παίδες. Ψαχτείτε. Πάρτε και κανα τηλέφωνο, μήν μένετε μόνο στο αγαπητό πάπιοsite. Για να καταλάβετε, την πήρα MSRP+ΦΠΑ+ένα κατιτίς (σε € όμως). Απο Ελλάδα.. 2) Πιάνει μόνο 2 slot. (Έχω και μια pci με m2 απο κάτω) 3) 2x8-pin. Να δώ πότε θα το στήσω τώρα, γιατί δουλεύω το ΣΚ και δεν πρέπει να ριψοκινδυνέψω να μείνω χωρίς pc για κανένα λόγο.. 28
aetos1988 Δημοσ. Παρασκευή στις 07:02 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:02 μμ Στις 21/3/2025 στις 4:52 ΜΜ, Van Gerokost είπε Να και το δικό μου σετάκι ! Η επιλογή της κάρτας έγινε με 3 κριτήρια, καθοριστικά για εμένα προσωπικά. 1) Τιμή. Παίδες. Ψαχτείτε. Πάρτε και κανα τηλέφωνο, μήν μένετε μόνο στο αγαπητό πάπιοsite. Για να καταλάβετε, την πήρα MSRP+ΦΠΑ+ένα κατιτίς (σε € όμως). Απο Ελλάδα.. 2) Πιάνει μόνο 2 slot. (Έχω και μια pci με m2 απο κάτω) 3) 2x8-pin. Να δώ πότε θα το στήσω τώρα, γιατί δουλεύω το ΣΚ και δεν πρέπει να ριψοκινδυνέψω να μείνω χωρίς pc για κανένα λόγο.. Επέκταση Με γειά !! Έχει ενδιαφέρον ο συνδυασμός 5700X3D με 9700XT! Τι ανάλυση έχει η οθόνη σου; 2
Van Gerokost Δημοσ. Παρασκευή στις 07:09 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:09 μμ Στις 21/3/2025 στις 5:02 ΜΜ, aetos1988 είπε Με γειά !! Έχει ενδιαφέρον ο συνδυασμός 5700X3D με 9700XT! Τι ανάλυση έχει η οθόνη σου; Έχω μία Dell, 2560x1440 @ 100hz 1
jimpsy123 Δημοσ. Παρασκευή στις 07:20 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:20 μμ Καλησπέρα παιδιά για 9070xt φτάνει το τροφοδοτικό π εχω; seasonic 850w gold; ευχαριστώ
ZELOMOTH Δημοσ. Παρασκευή στις 07:25 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:25 μμ Στις 21/3/2025 στις 5:20 ΜΜ, jimpsy123 είπε Καλησπέρα παιδιά για 9070xt φτάνει το τροφοδοτικό π εχω; seasonic 850w gold; ευχαριστώ Μόνο αν το χεις 15 χρόνια δεν κάνει 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. Παρασκευή στις 07:47 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:47 μμ Παραλαβαμε και εμεις και σκεφτομαστε ποσο μπουκαλι θα τρωμε με τον 10600 και αν αξιζει αμεσα η μεταβαση η αναμονη μεχρι να πεσουν οι τιμες των x3d ή γενικα σε τι cpu-mobo-ram να παμε. 23
BlurayMoviesGreece Δημοσ. Παρασκευή στις 07:49 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:49 μμ Στις 21/3/2025 στις 5:47 ΜΜ, Αλεξανδρος A.92 είπε Παραλαβαμε και εμεις και σκεφτομαστε ποσο μπουκαλι θα τρωμε με τον 10600 και αν αξιζει αμεσα η μεταβαση η αναμονη μεχρι να πεσουν οι τιμες των x3d ή γενικα σε τι cpu-mobo-ram να παμε. Απο την 3060Ti που ειχες οτι μπουκαλι και να φας θα εχεις περισσοτερα fps, οποτε βαλτη και παιξε κανονικα και οποτε πιστευεις οτι μπορεις αλλαζεις και το combo. 6
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. Παρασκευή στις 07:51 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:51 μμ Στις 21/3/2025 στις 5:49 ΜΜ, BlurayMoviesGreece είπε Απο την 3060Ti που ειχες οτι μπουκαλι και να φας θα εχεις περισσοτερα fps, οποτε βαλτη και παιξε κανονικα και οποτε πιστευεις οτι μπορεις αλλαζεις και το combo. Καπως ετσι το σκεφτομαι και εγω!
nlogginidis Δημοσ. Παρασκευή στις 09:29 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:29 μμ Στις 21/3/2025 στις 4:52 ΜΜ, Van Gerokost είπε Να και το δικό μου σετάκι ! Η επιλογή της κάρτας έγινε με 3 κριτήρια, καθοριστικά για εμένα προσωπικά. 1) Τιμή. Παίδες. Ψαχτείτε. Πάρτε και κανα τηλέφωνο, μήν μένετε μόνο στο αγαπητό πάπιοsite. Για να καταλάβετε, την πήρα MSRP+ΦΠΑ+ένα κατιτίς (σε € όμως). Απο Ελλάδα.. 2) Πιάνει μόνο 2 slot. (Έχω και μια pci με m2 απο κάτω) 3) 2x8-pin. Να δώ πότε θα το στήσω τώρα, γιατί δουλεύω το ΣΚ και δεν πρέπει να ριψοκινδυνέψω να μείνω χωρίς pc για κανένα λόγο.. Επέκταση Καλησπέρα. Μπορείς να δώσεις κατάστημα που την αγόρασες; Σύμφωνα με αυτά που γράφεις την πήρες κάτω από 800€;
aetos1988 Δημοσ. Παρασκευή στις 09:29 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:29 μμ Στις 21/3/2025 στις 5:47 ΜΜ, Αλεξανδρος A.92 είπε Παραλαβαμε και εμεις και σκεφτομαστε ποσο μπουκαλι θα τρωμε με τον 10600 και αν αξιζει αμεσα η μεταβαση η αναμονη μεχρι να πεσουν οι τιμες των x3d ή γενικα σε τι cpu-mobo-ram να παμε. Με'γεια! Αν έχεις 1440p ή 4k οθόνη και σε συνδυασμό με τα ultra settings που θα παίζεις θα περιοριστεί κάπως το μπουκάλι. 1 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις