John_on_PC Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 17 minutes ago, malakudi said: Ενδιαφέρον. Γιατί όμως κάποια παιχνίδια κρασάρουν με DLSS inputs ενώ άλλα παίζουν κανονικά; Θα έπρεπε να αναλάβει η Microsoft να ενώσει τις 2 τεχνολογίες μέσω του DirectX και να υποχρεώσει για cross-compatibility στους drivers. Ουσιαστικά δηλαδή ότι κάνει το optiscaler να το έκανε το directx Εξαρτάται από το format των inputs και είναι και ανάλογα με το παιχνίδι.
Aris-leme Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 32 λεπτά πριν, John_on_PC είπε Το DLSS Enabler δεν το ενημερώνουν πια από ότι κατάλαβα. Ότι είχε το βάλανε στο Optiscaler. 15 Ιανουαρίου βλέπω στο νεξους τελευταίο απντειτ. Στην ουσία αφού είναι για όλα τα DLSS γιατι να θέλει απντειτ. Θέλω να πω αν ένα παιχνίδι έχει DLSS2 η 3 και δουλευει το μοντ γιατί να χρειαστεί το απντειτ
Aris-leme Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 1 ώρα πριν, John_on_PC είπε Από περιέργεια, το FSR 4 Performance πως φαίνεται σε 1440p? Είναι playable? Επίσης ανάλογα με το upscaler που έχεις επιλέξει in-game, το FSR 4 του Optiscaler δέχεται διαφορετικά inputs και μπορεί πχ να φαίνεται καλύτερα με τα inputs του DLSS παρά του FSR. Τέλος, κάνε μια δοκιμή μήπως ανεβαίνουν τα fps αν βάλεις τα HUB optimized quality settings στα μη RT settings: Δοκίμασα με τα HU σέτινγκ πάλι PT FSRB+FG είναι λίγο καλύτερα. 5 λεπτά που δοκίμασα η κάρτα πέφτει στο 90-95% αφού πιάνει συχνά το λίμιτ που έχω στα 116Fps από αντρεναλιν.
John_on_PC Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 21 minutes ago, Aris-leme said: 15 Ιανουαρίου βλέπω στο νεξους τελευταίο απντειτ. Στην ουσία αφού είναι για όλα τα DLSS γιατι να θέλει απντειτ. Θέλω να πω αν ένα παιχνίδι έχει DLSS2 η 3 και δουλευει το μοντ γιατί να χρειαστεί το απντειτ Εννοώ χρησιμοποιεί το παλιό Optiscaler και δεν το ενημερώνουν για νέα παιχνίδια. Αυτοί που δουλεύανε στο DLSS Enabler, τώρα ασχολούνται και αυτοί μόνο με το Optiscaler από ότι έχω καταλάβει. 8 minutes ago, Aris-leme said: Δοκίμασα με τα HU σέτινγκ πάλι PT FSRB+FG είναι λίγο καλύτερα. 5 λεπτά που δοκίμασα η κάρτα πέφτει στο 90-95% αφού πιάνει συχνά το λίμιτ που έχω στα 116Fps από αντρεναλιν. Μη βάζεις από το Adrenaline, έχει τεράστια διαφορά σε latency σε σχέση με το limit του Optiscaler. Αν πατήσεις Alt+Shift+L 4 φορές (ή 3, δεν θυμάμαι ακριβώς), ενώ έχεις ενεργοποιημένο το anti-lag 2, μπορείς να δεις το latency. Πάει Optiscaler cap > In-game cap >>> AMD Chill/RTSS cap > FRTC cap, όσο αφορά ποιό έχει το καλύτερο latency. Κανονικά δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 40ms latency με το cap του Optiscaler στα 120 fps με FG. Θα δεις όποτε παέι 99% η κάρτα, δίνει περίπου 10 παραπάνω ms latency γιατί αντί να το κόβει το cap του Optiscaler, χρησιμοποιεί το Anti-lag 2, που δεν είναι τόσο καλό στο Cyberpunk. Για αυτό θέλει dynamic resolution, ώστε πάντα να είναι η χρήση στο 95% και να το κόβει πάντα το cap του Optiscaler με βέλτιστο latency. Επεξ/σία 20 Μαρτίου από John_on_PC
Aris-leme Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, John_on_PC είπε Εννοώ χρησιμοποιεί το παλιό Optiscaler και δεν το ενημερώνουν για νέα παιχνίδια. Αυτοί που δουλεύανε στο DLSS Enabler, τώρα ασχολούνται και αυτοί μόνο με το Optiscaler από ότι έχω καταλάβει. Το όπτι είναι από τα καλύτερα μοντ και για όλους. Απλά θα το ήθελα ποιο απλό δηλ κάτι σαν το DLSS swapper. Να κάνεις ένα κλικ στο παιχνίδι που θες και να το αλλάζει. Καλές οι πολλές ρυθμίσεις του αλλά είναι για τους ψαγμένους. Το καλό είναι με τη δουλειά που κάναν και με το FSR4 ακούστηκε αρκετά και θα ασχοληθούν περισσότερο. Μέχρι τώρα ήταν μόνο για τους "περίεργους" που βάζουν μοντ στα παιχνίδια
John_on_PC Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, Aris-leme said: Το όπτι είναι από τα καλύτερα μοντ και για όλους. Απλά θα το ήθελα ποιο απλό δηλ κάτι σαν το DLSS swapper. Να κάνεις ένα κλικ στο παιχνίδι που θες και να το αλλάζει. Καλές οι πολλές ρυθμίσεις του αλλά είναι για τους ψαγμένους. Το καλό είναι με τη δουλειά που κάναν και με το FSR4 ακούστηκε αρκετά και θα ασχοληθούν περισσότερο. Μέχρι τώρα ήταν μόνο για τους "περίεργους" που βάζουν μοντ στα παιχνίδια Ισχύει, αλλά είναι ανάλογα με το παιχνίδι, εκεί είναι το πρόβλημα. Αλλά και όπως εγκαθιστάται, δουλεύει μια χαρά στα περισσότερα παιχνίδια, το Cyberpunk είναι κυρίως περίεργο που δεν δουλεύει καλά το Anti-lag 2. Και το .bat αρχείο που έχει για installation, δεν κάνει κάτι φοβερό, απλά μετονομάζει το dll και κρατάει και το fake nvgx αρχείο αν δεν έχεις Nvidia. Παλιά αυτή την δουλειά την έκανε το installer του DLSS Enabler. Μαζί με RT παιχνίδια: Επεξ/σία 20 Μαρτίου από John_on_PC
Κάβουρας Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Λοιπόν η xfx 9070xt απο nr info έφτασε το build θα γίνει σάββατο. Η 9070 από άμαζον πάει για τέλη απρίλη. 9
kostiger Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου https://www.cnbc.com/2025/03/20/amds-lisa-su-has-already-beaten-intel-now-comes-nvidia.html 1
teohokage Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 1 ώρα πριν, Aris-leme είπε σου κρατάει αρκέτα ψηλά. εγω ακόμα δεν έχω καταφέρει να βρω το sweet spot. 2800 οι μνημές εμένα κράσαρει. Πάντως για το ανέβασμα τον Mhz οι περισσότεροι λένε οτι δεν κερδίζεις κάτι. 1
Aris-leme Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Λοιπόν έλιωσα στις δοκιμές. Πάνω από 374βατ δεν πάει η κάρτα οπότε φτάσαμε στο όριο του ρεύματος. η μνήμες πάνε και 2900 αλλά σαν να είδα πτώση στο μπεντςμαρκ. Ένα άλλο που είδα είναι ότι το αντρεναλιν δεν είναι τόσο οκ όσο με την 70ΧΧ. Τρώει κάτι κολλήματα όταν αλλάζω μενού και πρέπει να το κλείσω από τασκ. Το μαξ που έβγαλα Επεξ/σία 20 Μαρτίου από Aris-leme 5
John_on_PC Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, Aris-leme said: Λοιπόν έλιωσα στις δοκιμές. Πάνω από 374βατ δεν πάει η κάρτα οπότε φτάσαμε στο όριο του ρεύματος. η μνήμες πάνε και 2900 αλλά σαν να είδα πτώση στο μπεντςμαρκ. Ένα άλλο που είδα είναι ότι το αντρεναλιν δεν είναι τόσο οκ όσο με την 70ΧΧ. Τρώει κάτι κολλήματα όταν αλλάζω μενού και πρέπει να το κλείσω από τασκ. Το μαξ που έβγαλα Μπορεί να έχουν όντως πτώση γιατί έχει error correction οπότε δεν κρασάρει, απλά γίνεται πιο αργό όταν το πιέζεις υπερβολικά. Επεξ/σία 20 Μαρτίου από John_on_PC 2
Aris-leme Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Ε νομίζω φτάνει με τα μπεντς να μη ζαλίζω κιόλας. Αφού βάρεσα λιμιτ στα βατ μόνο με αντερβολτ πάει πάνω. 3
korakios Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου @Aris-leme αν βρεις χρόνο κάνε μια εξερεύνηση στο πόσο χαμηλά σε watt μπορεί να κατέβει χωρίς να χάνει σημαντικά fps σε σχέση με stock Να δούμε το χαμηλό sweetspot 2
Aris-leme Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 19 λεπτά πριν, korakios είπε @Aris-leme αν βρεις χρόνο κάνε μια εξερεύνηση στο πόσο χαμηλά σε watt μπορεί να κατέβει χωρίς να χάνει σημαντικά fps σε σχέση με stock Να δούμε το χαμηλό sweetspot στα γρήγορα στοκ 340w+ με 304W μαξ 40w τουλάχιστον κάτω και παραπάνω fps στα 237W σταθερά χάνει απο στοκ 8
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα