Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, Πέτρος said:

Για όλους ισχύει. Απλά οι "μάγκες" τα παίρνουν και πάνε και τα καταθέτουν μετά στο όνομά τους, σε κάποιο κατάστημα/ΑΤΜ.

Spoiler

Δλδη θα κάτσει ο public να βγάλει λεφτά από το ταμείο του την Δευτέρα(Σάββατο έγινε η αγορα-ηταν opening σε καινούργιο κατάστημα με 50% έκπτωση στο 2ο προιον) ~μερικες εκατονταδες χιλιάδες ευρώ να τα δώσει σε κάποιον υπάλληλο και να πάει στην Τράπεζα να κάνει 100νταδες καταθέσεις στον δικό του λογαριασμό απο τον κύριο τάδε "Παπαρόπουλο"

Δύσκολο το βλέπω.

Είχα πάρει τηλέφωνο και στα κεντρικά πριν και μου αυτοί μου είπαν αρχικά πως γινετε.

Επειδή με παραξένεψε πριν τελικά τα πληρώσω ρώτησα και τον "προϊστάμενο"  στο public και μου είπε πως γίνετε για λιανική, όχι όμως για τιμολόγιο.

Spoiler

Γενικά δεν είχα ιδιαίτερο σκάλωμα να πληρώσω μετρητά, απλά είχα ορίσει χαμηλότερο ημερήσιο όριο στην χρεωστική μου και ήθελε μια μέρα για να αλλάξει το συγκεκριμενο και η αγορά έπρεπε να γίνει το συγκεκριμένο Σάββατο γιατί τελείωνε η προσφορα.

Γενικα είχα κέρδος ~700 ευρώ από την συγκεκριμένη αγορά για αυτό βαβαλιστηκα τόσο.

Επεξ/σία από @topos
  • Απαντ. 5,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, @topos είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Δλδη θα κάτσει ο public να βγάλει λεφτά από το ταμείο του την Δευτέρα(Σάββατο έγινε η αγορα-ηταν opening σε καινούργιο κατάστημα με 50% έκπτωση στο 2ο προιον) ~μερικες εκατονταδες χιλιάδες ευρώ να τα δώσει σε κάποιον υπάλληλο και να πάει στην Τράπεζα να κάνει 100νταδες καταθέσεις στον δικό του λογαριασμό απο τον κύριο τάδε "Παπαρόπουλο"

Δύσκολο το βλέπω.

Είχα πάρει τηλέφωνο και στα κεντρικά πριν και μου αυτοί μου είπαν αρχικά πως γινετε.

Επειδή με παραξένεψε πριν τελικά τα πληρώσω ρώτησα και τον "προϊστάμενο"  στο public και μου είπε πως γίνετε για λιανική, όχι όμως για τιμολόγιο.

Απόκρυψη περιεχομένων

Γενικά δεν είχα ιδιαίτερο σκάλωμα να πληρώσω μετρητά, απλά είχα ορίσει χαμηλότερο ημερήσιο όριο στην χρεωστική μου και ήθελε μια μέρα για να αλλάξει το συγκεκριμενο και η αγορά έπρεπε να γίνει το συγκεκριμένο Σάββατο γιατί τελείωνε η προσφορα.

Γενικα είχα κέρδος ~700 ευρώ από την συγκεκριμένη αγορά για αυτό βαβαλιστηκα τόσο.

H μεγάλη πλειοψηφία πληρώνει με κάρτες/δόσεις πια, όχι με μετρητά σε τέτοια ποσά (πέρα από οτιδήποτε άλλο, είναι και θέμα ασφάλειας να μην τα κουβαλάς), στο κατάστημα.

Τα μετρητά που μαζεύονται σίγουρα δεν είναι τέτοια ποσά που περιγράφεις. Δεν πάει μια φορά ο υπάλληλος, στο κλείσιμο...πάει αρκετές φορές, αν έχει μαζευτεί κάτι μεγάλο. Τα ΑΤΜ λειτουργούν 24/7, υπάρχουν και συγκεκριμένα υποκαταστήματα τραπεζών που λειτουργούν και Σάββατο.

Στο τιμολόγιο δεν το κάνουν, γιατί για να περάσει στα έξοδα/γίνει η αποφορολόγηση υπάρχει κι ένας παραπάνω έλεγχος/σύνδεση (ειδικά στα μεγάλα ποσά), οπότε εκεί θα πέσει μεγάλη τσαπού και στο κατάστημα και στον αγοραστή.

Επεξ/σία από Πέτρος
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, @topos είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Δύσκολο το βλέπω.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Το όριο είναι 500€ πάντως, καθαρά "εξυπηρέτηση" κάνουν όσοι το κάνουν πλέον, πλαίσιο, public το κάνουν σίγουρα. 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Mr Aris είπε

Το όριο είναι 500€ πάντως, καθαρά "εξυπηρέτηση" κάνουν όσοι το κάνουν πλέον, πλαίσιο, public το κάνουν σίγουρα. 

Μηπως το 500 ειναι για μετρητα 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Μηπως το 500 ειναι για μετρητα 

Ναι, απλώς κάποια καταστήματα κάνουν την εξυπηρέτηση, σε μεγαλύτερο ποσό, αντί να πας εσύ στη τράπεζα να κάνεις κατάθεση να το κάνουν αυτοί για σένα, τώρα γιατί να γίνει κάτι τέτοιο ενώ μπορείς να πληρώσεις με κάρτα από οπουδήποτε? Δεν έχω ιδέα 🤣, αλλά γενικά καλό είναι να υπάρχουν επιλογές ποτέ δε ξέρεις 

Δημοσ.

Η οποία ρύθμιση φυσικά και είναι παράνομη, προσωπικά έχω κάνει αναφορά στην Commission γι' αυτό το θέμα εδώ και κάποιο καιρό. Το όριο για μετρητά που συζητάει η EE είναι στα 10.000 ευρώ. Τα 500 ευρώ στην ουσία καταργούν τα μετρητά, κάτι που είναι παράνομο στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Ναι μεν το ευρωπαϊκό δικαστήριο έχει κρίνει πως μπορούν οι χώρες να βάζουν περιορισμούς, όμως οι περιορισμοί πρέπει να αιτιολογούνται και να είναι αναλογικοί "cash restrictions must be proportionate and justified - Hessischer Rundfunk case (C-422/19 & C-423/19)". Τα 500 ευρώ είναι ένα πολύ χαμηλό όριο.

• Like 9
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, malakudi είπε

Το όριο για μετρητά που συζητάει η EE είναι στα 10.000 ευρώ

Ποπό όντως έτσι είναι?Δεν είχα ιδέα..

Δημοσ.

και γω θα συμφωνησω με το φιλο,εντελως φασιστικη ρυθμιση τα 500,περιοριζουν την ελευθερια και την προσωπικη ζωη βαζοντας μεσαζοντες-νταβατζηδες στις αγορες μας.

• Like 2
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, malakudi είπε

Η οποία ρύθμιση φυσικά και είναι παράνομη, προσωπικά έχω κάνει αναφορά στην Commission γι' αυτό το θέμα εδώ και κάποιο καιρό. Το όριο για μετρητά που συζητάει η EE είναι στα 10.000 ευρώ. Τα 500 ευρώ στην ουσία καταργούν τα μετρητά, κάτι που είναι παράνομο στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Ναι μεν το ευρωπαϊκό δικαστήριο έχει κρίνει πως μπορούν οι χώρες να βάζουν περιορισμούς, όμως οι περιορισμοί πρέπει να αιτιολογούνται και να είναι αναλογικοί "cash restrictions must be proportionate and justified - Hessischer Rundfunk case (C-422/19 & C-423/19)". Τα 500 ευρώ είναι ένα πολύ χαμηλό όριο.

Ως απόφοιτος νομικής/δικηγόρος δεν περίμενα να δω τέτοιο σχόλιο σε αυτό το thread 😂

• Haha 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TheGangster6 είπε

Ως απόφοιτος νομικής/δικηγόρος δεν περίμενα να δω τέτοιο σχόλιο σε αυτό το thread

Τι ισχύει βρε παίδες να ξέρουμε τελικά,μας δουλεύουν ή όχι?

Δημοσ.
45 minutes ago, TheGangster6 said:

Ως απόφοιτος νομικής/δικηγόρος δεν περίμενα να δω τέτοιο σχόλιο σε αυτό το thread 😂

χασοδικης?🤣

• Haha 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Aris-leme είπε

Πόσες φορές θα πούμε το MSRP? Γιατί βάζετε δολάρια όταν υπάρχει το γερμανικό MSRP?

629€ 9070 689€ 9070ΧΤ με το 19% ΦΠΑ όλα τ άλλα με δολάρια ξεχάστε τα

Έβγαλε πάλι XFX Quicksilver 9070ΧΤ ο νρ και πάλι εξαφανιστήκαν στα 779€

Να σε καλα πρεπει οντως να συζητάμε με Ευρωπαϊκο MSRP! Δεν ειχα ιδεα ευχαριστω για την πληροφορια...

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, spi79 είπε

Τι ισχύει βρε παίδες να ξέρουμε τελικά,μας δουλεύουν ή όχι?

Εδώ και χρόνια αγορές άνω των 500ευρώ, απαγορεύονται με μετρητά.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Εδώ και χρόνια αγορές άνω των 500ευρώ, απαγορεύονται με μετρητά.

κανονικα γινεται με εμβασμα στο λογαριασμο της επιχειρησης με μετρητα σε αυτοματο μηχανημα με οποιο ονομα θελεις εντος τραπεζας 

Επεξ/σία από nazarene
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, nazarene είπε

κανονικα γινεται με εμβασμα στο λογαριασμο της επιχειρησης με μετρητα σε αυτοματο μηχανημα με οποιο ονομα θελεις εντος τραπεζας 

Ναι εγώ αναφέρομαι σε αντικαταβολή με μετρητά, που ήταν η αφορμή για τα τελευταία σχόλια περί χρημάτων.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...