AzaZyL Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Στις 14/3/2025 στις 2:19 ΜΜ, Van Gerokost είπε Μή το λές. Δεν έχει και δά τόση τεράστια διαφορά με την ΧΤ. Αν σταθεροποιηθεί σοβαρή διαφορά τιμής με την ΧΤ, (άνω των 200) τότε ίσως να είναι και value για κάποιον που θέλει 1080/1440. Τώρα ναι, για 50€, όλοι θα πάνε για ΧΤ. εάν βρω με 550 9070 θα πάρω. Ούτε φράγκο παραπάνω. Εννοείται ότι η διαφορά με την ΧΤ πρέπει να είναι απο 100 και πάνω, για να αξίζει η απλή. 1
Inanos Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως ενώ είμαστε Ευρώπη. Στην μεν Γερμανία στο Amazon.de Η sapphire nitro 9070xt έχει 776ευρω. Ενώ ελλαδα στο πλαίσιο 1047 € ?
flikifloki Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 14/3/2025 στις 4:37 ΜΜ, Fulgore είπε Τροφή για σκέψη 799 - 24% ΦΠΑ= 644ευρώ ή αλλιώς η Msrp τιμή της κάρτας για Ελλάδα πάνω κάτω. Ή κάπου στα μαθηματικά το έχασες ή δεν είδες πως είναι η απλή και όχι η ΧΤ. Ή ίσως και τα 2 Αγνοώντας ισοτιμίες euro δολλάριο, πες απλά 600 msrp + 24% = 744, για την ΧΤ πάντα. Επεξ/σία 14 Μαρτίου από flikifloki
Iamthagod Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Στις 14/3/2025 στις 4:37 ΜΜ, Fulgore είπε Τροφή για σκέψη 799 - 24% ΦΠΑ= 644ευρώ ή αλλιώς η Msrp τιμή της κάρτας για Ελλάδα πάνω κάτω. 550 δολάρια είναι το msrp και το ευρώ αυτή τη στιγμή ειναι 1.088 δολλαρια, δηλαδή 504 + 24% = 621 ευρώ για την απλή 2
icenex Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Εγω θα κανω μια προβλεψη οτι το στοκ μεχρι το καλοκαιρι θα εχει φτιαξει και για τους 2.Τωρα για τις τιμες δεν βαζω το χερι μου στην φωτια για κανεναν τους.Γιατι ενω η κοκκινη στη θεωρια ειπε να κανει φιλοτιμη προσπαθεια να χτυπησει με καλυτερες τιμες τελικα ολοι ειδαμε πως πηγε αυτο. Νομος της προσφορας-ζητησης θα μου πειτε, ομως το αποτελεσμα ειναι ο κοσμος ουσιαστικα αγορασε καρτα σε τιμες κ επιδοσεις παρομοιες με τον ανταγωνισμο κ μιλαω οταν ακομη υπηρχε στοκ σε 4080s- 4070ti super.Δεν ειδα κανενα τρελο vfm αν με ρωτατε, ξερω ακουγομαι σαν χαλασμενο γραμμοφωνο αλλα ηθελε πιο επιθετικη τιμολογηση.Αν επαιρνες 9070xt τελικη τιμη στα μαξ 600€ θα της εβγαζα το καπελο, βεβαια δεδομενης της ολης καταστασης στην χωρα των τυφλων βασιλευει ο μονοφθαλμος. Οταν θα φτιαξει το θεμα με το στοκ κ την ζητηση τοτε θα δουμε τι ψαρια πιανουν ολες οι καρτες κ ποια θα ειναι vfm.
Aris-leme Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Τι πράξει κάνετε ρε παιδιά είπαμε 629€ Γερμανικό MSRP ε 19% έχουν εκεί 24% ΦΠΑ εμείς ε από αυτό κάντε τις πράξεις πόσο έπρεπε να έχει και εδώ. Επειδή είμαι και άπλας δίνω και +20€ στα ελληνικά μαγαζιά. Ε για πείτε τι διαφορά έχουμε? Γερμανικός επίσημος AMD μεταπωλητής Ελληνικός επίσημος AMD μεταπωλητής 6
Fulgore Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 14/3/2025 στις 4:49 ΜΜ, flikifloki είπε Ή κάπου στα μαθηματικά το έχασες ή δεν είδες πως είναι η απλή και όχι η ΧΤ. Ή ίσως και τα 2 Ανέφερα εγώ πουθενά την XT στο post μου?? Στις 14/3/2025 στις 4:51 ΜΜ, Iamthagod είπε 550 δολάρια είναι το msrp και το ευρώ αυτή τη στιγμή ειναι 1.088 δολλαρια, δηλαδή 504 + 24% = 621 ευρώ για την απλή Ναι μόνο που η τιμή στο ράφι δεν αλλάζει κάθε ημέρα ανάλογα με την ισοτιμία, γιαυτό έγραψα ''πάνω κάτω'' για την τιμή. Και για να έχουμε και ένα ρεαλιστικό μέτρο, ωριστε τιμές Caseking Γερμανία με 19% ΦΠΑ day one 529λίρες είχαν και σε Αγγλία/overclockers με 20% ΦΠΑ Στις 14/3/2025 στις 5:01 ΜΜ, Aris-leme είπε Τι πράξει κάνετε ρε παιδιά είπαμε 629€ Γερμανικό MSRP ε 19% έχουν εκεί 24% ΦΠΑ εμείς ε από αυτό κάντε τις πράξεις πόσο έπρεπε να έχει και εδώ. Αυτό που δεν κατάλαβαν τα από πάνω μέλη σε αυτό που εγραψα, είναι ότι το Πλαισιο στην ουσία προσπαθεί να ''κερδίσει'' από όσους αγοράζουν με τιμολόγιο, ανεβάζονταν ανάλογα υψηλά τις τιμές. Επεξ/σία 14 Μαρτίου από Fulgore
malakudi Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Στις 14/3/2025 στις 4:52 ΜΜ, icenex είπε Εγω θα κανω μια προβλεψη οτι το στοκ μεχρι το καλοκαιρι θα εχει φτιαξει και για τους 2.Τωρα για τις τιμες δεν βαζω το χερι μου στην φωτια για κανεναν τους.Γιατι ενω η κοκκινη στη θεωρια ειπε να κανει φιλοτιμη προσπαθεια να χτυπησει με καλυτερες τιμες τελικα ολοι ειδαμε πως πηγε αυτο. Νομος της προσφορας-ζητησης θα μου πειτε, ομως το αποτελεσμα ειναι ο κοσμος ουσιαστικα αγορασε καρτα σε τιμες κ επιδοσεις παρομοιες με τον ανταγωνισμο κ μιλαω οταν ακομη υπηρχε στοκ σε 4080s- 4070ti super.Δεν ειδα κανενα τρελο vfm αν με ρωτατε, ξερω ακουγομαι σαν χαλασμενο γραμμοφωνο αλλα ηθελε πιο επιθετικη τιμολογηση.Αν επαιρνες 9070xt τελικη τιμη στα μαξ 600€ θα της εβγαζα το καπελο, βεβαια δεδομενης της ολης καταστασης στην χωρα των τυφλων βασιλευει ο μονοφθαλμος. Οταν θα φτιαξει το θεμα με το στοκ κ την ζητηση τοτε θα δουμε τι ψαρια πιανουν ολες οι καρτες κ ποια θα ειναι vfm. Επέκταση Δεν είναι έτσι τα πράγματα, η AMD πούλησε σε μία εβδομάδα πολύ παραπάνω απ' ότι πούλησε η nVIDIA. Το Microcenter έδωσε 11000 κάρτες τις πρώτες μέρες. Το στοκ σε 5090/5080 σε Microcenter στο launch ήταν 233 5090 και 2400 5080. Μιλάμε δηλαδή για τετραπλάσιο αριθμό. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Μη ξεχνάμε πως η nVIDIA πουλούσε 9 προς 1! Το πρόβλημα το έχει δημιουργήσει η nVIDIA που δε παράγει τσιπάκια για gaming κάρτες. Οι 5070 πλέον έξω τις βρίσκεις στο MSRP (649 euro για Γερμανία), γιατί δε τις θέλει κανείς. https://www.notebooksbilliger.de/inno3d+geforce+rtx+5070+twin+x2+881566
@udioTechnic@ Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 14/3/2025 στις 4:38 ΜΜ, AzaZyL είπε εάν βρω με 550 9070 θα πάρω. Ούτε φράγκο παραπάνω. Εννοείται ότι η διαφορά με την ΧΤ πρέπει να είναι απο 100 και πάνω, για να αξίζει η απλή. Σε κάνα χρόνο και παραπάνω ίσως δούμε τέτοιες τιμές όπως γίνεται τώρα και με τις 7800 και 7800 xt . Μέχρι τότε θα έχει βγει η σειρά 10070 . Όπως είπα ότι πλέον 90% των gamers είναι μια γενιά έως και 2 γενιές πίσω όσων αφορά τις κάρτες γραφικών λόγο των τιμών . Επεξ/σία 14 Μαρτίου από @udioTechnic@ 1
Fulgore Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Στις 14/3/2025 στις 5:09 ΜΜ, Iamthagod είπε Γιατί οι επίσημοι μεταπωλητές δεν έβαλαν καπέλο; day one δεν έβαλαν για όσους πρόλαβαν. Πλέον έχουν βάλει καπέλο όλοι σε Ευρώπη, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο.
Aris-leme Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Στις 14/3/2025 στις 4:44 ΜΜ, Inanos είπε Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως ενώ είμαστε Ευρώπη. Στην μεν Γερμανία στο Amazon.de Η sapphire nitro 9070xt έχει 776ευρω. Ενώ ελλαδα στο πλαίσιο 1047 € ? Επέκταση Είναι η απλή και όχι η ΧΤ Ελλάδα με 25 μέρες παράδοση(αν παραλάβεις) Άντε να δούμε και κάτω από 700 στα μέρη μας
icenex Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 14/3/2025 στις 5:13 ΜΜ, malakudi είπε Δεν είναι έτσι τα πράγματα, η AMD πούλησε σε μία εβδομάδα πολύ παραπάνω απ' ότι πούλησε η nVIDIA. Το Microcenter έδωσε 11000 κάρτες τις πρώτες μέρες. Το στοκ σε 5090/5080 σε Microcenter στο launch ήταν 233 5090 και 2400 5080. Μιλάμε δηλαδή για τετραπλάσιο αριθμό. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Μη ξεχνάμε πως η nVIDIA πουλούσε 9 προς 1! Το πρόβλημα το έχει δημιουργήσει η nVIDIA που δε παράγει τσιπάκια για gaming κάρτες. Οι 5070 πλέον έξω τις βρίσκεις στο MSRP (649 euro για Γερμανία), γιατί δε τις θέλει κανείς. https://www.notebooksbilliger.de/inno3d+geforce+rtx+5070+twin+x2+881566 Επέκταση Περι ζητησης προφανως και ειναι μεγαλη για αυτο δεν μενει τιποτα απο στοκ δεν διαφωνουμε σε κατι και προφανως τα πηγε καλυτερα απο την πρασινη. Επισης λεω οτι εκανε φιλοτιμη προσπαθεια η κοκκινη αλλα φαντασου να ειχε οντως πιο επιθετικη τιμολογηση σε ολη την γενια και να εβρισκες με 600€ και κατω 9070xt..Θα εμεναν στο ραφι καρτες απο 5080 και κατω οχι μονο οι 5070.Θα μιλαγαμε για τρομερο vfm και με το καλημερα παιζει να χτυπαγε το 30-40% της πιτας. Χαμενη ευκαιρια στα δικα μου τα ματια για την κοκκινη εκτος οπως ειπα σε παλιοτερο μου ποστ αναμενει την απαντηση της πρασινης για να πεσει σε αυτο το msrp που λεω.Ακομη και ετσι θα της βγαλω το καπελο αλλα κανεις δεν ξερει το μελλον οποτε μενει να δουμε πως θα εξελιχθει ολο αυτο.Με λιγα λογια μακαρι να εχουμε price wars μονο καλο θα κανει σε εμας. Επεξ/σία 14 Μαρτίου από icenex
malakudi Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Στις 14/3/2025 στις 5:24 ΜΜ, icenex είπε Περι ζητησης προφανως και ειναι μεγαλη για αυτο δεν μενει τιποτα απο στοκ δεν διαφωνουμε σε κατι και προφανως τα πηγε καλυτερα απο την πρασινη. Επισης λεω οτι εκανε φιλοτιμη προσπαθεια η κοκκινη αλλα φαντασου να ειχε οντως πιο επιθετικη τιμολογηση σε ολη την γενια και να εβρισκες με 600€ και κατω 9070xt..Θα εμεναν στο ραφι καρτες απο 5080 και κατω οχι μονο οι 5070.Θα μιλαγαμε για τρομερο vfm και με το καλημερα παιζει να χτυπαγε το 30-40% της πιτας. Χαμενη ευκαιρια στα δικα μου τα ματια για την κοκκινη εκτος οπως ειπα σε παλιοτερο μου ποστ αναμενει την απαντηση της πρασινης για να πεσει σε αυτο το msrp που λεω.Ακομη και ετσι θα της βγαλω το καπελο αλλα κανεις δεν ξερει το μελλον οποτε μενει να δουμε πως θα εξελιχθει ολο αυτο. Επέκταση Μα ξεπούλισε όλο το 4πλασιο στοκ με τις τιμές που είχε. Το να έβαζε τιμή 600 ευρώ τι θα κατάφερνε; Θα έπρεπε να είχε 40 φορές το στοκ και ίσως πάλι δε θα έφτανε! 1
Aris-leme Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει λογική να έχει η 9070ΧΤ ποιο χαμηλή τιμή. Αν πάει σε πόλεμο τιμής πράσινη κόκκινη θα είναι σε 5070-9070 όχι ΧΤ και ται. Δηλ πόσο να έβαζε τη 9070ΧΤ ακόμη και θεωρητικά MSRP με την τάι έχει 150 δολάρια διαφορά. Χάνεις ένα 2% ράστερ και 20% να πω σε RT ε δεν είναι και τόσο τρελό. Το ότι στην ήπειρο μας έφτασε με κακή τιμή είναι άλλο θέμα. Μακάρι να ήταν και ποιο χαμηλά αλλά κανείς από τους δύο δεν είναι "μη κερδοσκοπικό ίδρυμα". Ορίστε και σχεδόν MSRP στην βδομάδα https://www.cyberport.de/pc-und-zubehoer/komponenten/grafikkarten/amd-fuer-gaming/gigabyte/pdp/2e21-59c/gigabyte-radeon-rx-9070-gaming-oc-16g-grafikkarte-hdmi-dp.html https://www.computeruniverse.net/de/p/2E21-59C Επεξ/σία 14 Μαρτίου από Aris-leme 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα