Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό φοβάμαι όπως ο διάολος το λιβάνι.

3070 Manli μηδέν coil whine. Μόνο στα 1000frames βάζοντας το αυτί σου πάνω ακούς ένα πολύ μικρούλη - το οποίο ίσως είναι και από το τροφοδοτικό. Πάντως σε "γήινα" καρέ (κάτω από 300) ΔΕΝ ακούς ΚΙΧ.

H μοναδική κάρτα στα χρόνια που ασχολούμαι με hardware που μου έκατσε έτσι. Όλες οι άλλες, nvidia/amd είχαν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, 7nisiotis said:

3070 Manli μηδέν coil whine. Μόνο στα 1000frames βάζοντας το αυτί σου πάνω ακούς ένα πολύ μικρούλη - το οποίο ίσως είναι και από το τροφοδοτικό. Πάντως σε "γήινα" καρέ (κάτω από 300) ΔΕΝ ακούς ΚΙΧ.

H μοναδική κάρτα στα χρόνια που ασχολούμαι με hardware που μου έκατσε έτσι. Όλες οι άλλες, nvidia/amd είχαν.

Πολύ σπάνιο να μην  έχει σχεδόν καθόλου coilwhine και εξαρτάται από πολλά πράγματα , ποιότητα πηνίων , συχνότητα λειτουργίας, κατανάλωση-έργο κλπ. Η ποιότητα του τροφοδοτικό είναι επίσης σημαντική. Απο ολες όσες είχα, οι asus ήταν πάντα οι χειρότερες και σε Nvidia και σε Radeon και οι sapphire στη δεύτερη θέση. Μετά κάτι galaxy και gigabyte. Οι πιο ήσυχες ήταν οι MSI  και ήταν οι τρεις τελευταίες gpu που είχα πάρει για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Τα πηνία τους στις custom κάρτες είχαν πολύ ελάχιστο coilwhine. Θεωρώ  πως στις  9070xt στα 300W+ και σε υψηλές συχνότητες >70,  100Hz θα είναι έντονο.  

Επεξ/σία από nekrik
Δημοσ.
8 ώρες πριν, elpenor είπε

Καθόλου περίεργη φάση δεν μου φαίνεται εμένα. Η AMD έβγαλε λίγες κάρτες σε "χαμηλό" MSRP και πιθανότατα καλά binning για να πάρουν οι reviewers και να βγουν ευνοϊκά για αυτή τα charts FPS per USD.

Τις έδωσε κυρίως στην Αμερική και την Αγγλία για να γράψουν καλά λόγια online οι Αμερικάνοι και οι Άγγλοι που για διάφορους λόγους (πχ Αγγλικά μητρική γλώσσα/κουλτούρα κλπ) είναι πιο ενεργοί στο reddit και τα social media. Στη συνέχεια υπερκέρδος με λογικές καρτέλ/μονοπώλιου.

Όταν λέει ότι το MSRP ισχύει μόνο για περιορισμένο αριθμό από κάρτες και μετά θα πάνε +50 USD το πιο λογικό είναι ότι δημιουργεί τεχνητή έλλειψη για να δικαιολογήσει την αύξηση. Η οποία αύξηση δεν θα μου κάνει καθόλου εντύπωση αντί για +50 να είναι +100 όταν έρθει πάλι stock.

Αυτό πιστεύω και εγω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Και τώρα φτάνουμε στο μεγάλο πρόβλημα.. Δεν ασχολούνται με το coil whine.

Σε όλες τις AMD που είχα παλιότερα υπήρχε coil whine. Sapphire, XFX και Asus.

Από ότι διαβάζω το ίδιο συμβαίνει και εδώ.

Οπότε μάλλον είναι μονόδρομος οι Gigabyte

8 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

3070 Manli μηδέν coil whine.

EVGA 3090Ti στα 450W και δεν ακούγεται τίποτα. Μόνο οι ανεμιστήρες.

EVGA ρε φίλε. Η καλύτερη εταιρία και έφυγε από το χώρο...

Επεξ/σία από kkatzos
  • Sad 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Η καλυτερη σε Nvidia οπως η Sapphire η καλυτερη σε AMD

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Η καλυτερη σε Nvidia οπως η Sapphire η καλυτερη σε AMD

Δυστυχώς η Sapphire δε φροντίζει να μην υπάρχει (ή να υπάρχει λίγο) coil whine.

Είχα Sapphire Vega 64 και είχε εμφανές coil whine.

Και από ότι διαβάζω τώρα το ίδιο ισχύει και στις 9070.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Νικηφόρος Μπαντούνας είπε

image.jpeg.f97a856b4b5ca2a5f013d3778ca70692.jpeg

Θα ανεβάσεις βίντεο review στο youtube κανάλι σου; 

1 ώρα πριν, kkatzos είπε

Και τώρα φτάνουμε στο μεγάλο πρόβλημα.. Δεν ασχολούνται με το coil whine.

Σε όλες τις AMD που είχα παλιότερα υπήρχε coil whine. Sapphire, XFX και Asus.

Από ότι διαβάζω το ίδιο συμβαίνει και εδώ.

Οπότε μάλλον είναι μονόδρομος οι Gigabyte

Πάντως η δική μου εμπειρία με την EVGA δεν είναι και η καλύτερη... Είχα πάρει δύο ( GTX 680 & GTX 780Ti) και οι δύο πήγαν RMA... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, kkatzos said:

Δυστυχώς η Sapphire δε φροντίζει να μην υπάρχει (ή να υπάρχει λίγο) coil whine.

Είχα Sapphire Vega 64 και είχε εμφανές coil whine.

Και από ότι διαβάζω τώρα το ίδιο ισχύει και στις 9070.

Το μονο coil whine  που ακουσα ειναι οταν φορτωνει καποιο παιχνιδι στην αρχη που πιανει κατι 700fps  ξερω γω.. σε νορμαλ load -gaming  η καρτα δεν κανει κιχ και δεν εχω διαπιστωσει κανενα τετοιο θεμα ( οποτε πιστευω ειναι σε τι κομματι θα πεσεις )

Επεξ/σία από enable_your_mind

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...