Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικό - άσχετο: 

Ενδιαφέρον πως η παγκόσμια αγορά discrete desktop καρτών έπεσε απο 73 εκατομμύρια το 2010 σε 35 εκατομμύρια το 2024.  (η Μπλε γραμμή είναι το σύνολο). 

Και βάλε πόσες λίγες από αυτές είναι κατηγορίας xx70 και άνω. 

H nvidia βγάζει πιο πολλά λεφτά πουλώντας τα wafers allocations που έχει απο την TSMC σε εταιρείες για ΑΙ και η AMD βγάζει πιο πολλά ανά waffer αν φτιάξει τσιπάκια X3D για να τους πουλήσει σε αυτούς που αγόρασαν 4070 έως 5090 παρά να φτιάξει τσιπάκια 9070 😅

Όλη η βαβούρα που γίνεται τώρα, πιο πολύ αξίζει στις 2 εταιρείες σαν διαφήμιση για να πουλήσουν τα xx60 τσιπάκια.

Η AMD καλά τα κατάφερε νομίζω. Οι φωτο με κόσμο να περιμένει στην ουρά για να αγοράσει 9070 και οι φωνές οnline ότι και πάλι δεν βρήκαν, θα κανουν καλή διαφήμιση για τις 9060 κάρτες ότι αξίζουν σε σχέση με τις 5060. 

M87PfUBfzgCDJNkheXmZKh.png

Επεξ/σία από sattack
Δημοσ.

Εδω Τσεχια παντως εχουν εξαφανιστει ολες οι 9070 xt  και εχει αρκετες μη XT αμεσα διαθεσιμες σε διαφορα μαγαζια,   αλλα με τσιμπημενες τιμες .. Οποτε φενεται ολοι πανε για τις ΧΤ και οχι για τις απλες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Psyber είπε

@music_lover kudos για το εικονίδιο του mumm-ra! Δε θα πάω κόντρα σε αυτό που λες για την καταναλωτική διάθεση των περισσότερων από εμάς, αλλά είναι πολύς κόσμος που έχει ξεμείνει με παλιές κάρτες και δε μπορεί να παίξει τα σύγχρονα παιχνίδια. Συμφωνώ ωστόσο ότι οι "προσφερόμενες" τεχνολογίες είναι μαρκετινγκ gimmicks. Εγώ από όλα αυτά εκτιμώ και θέλω να έχω το dlss γιατί βοηθάει αρκετά να παίξεις ικανοποιητικά ένα καινούριο τίτλο με μέτριο hardware. Πάντως αν δεν είχα πάρει 4070 πριν ένα χρόνο και κάτι, θα τα καλοέβλεπα τα καινούρια amd αν τιμολογούνταν σε ελκυστικά πλαίσια.

Αγαπημένο παιδικό της γενιάς μου, μεγαλώσαμε με thundercats και δυστυχώς δεν υπάρχουν τώρα τέτοιας ποιότητας κινούμενα σχέδια. Θα συμφωνήσω ότι πολλοί έμειναν με παλιές κάρτες και κατά κάποιο τρόπο επείγονται για καινούργια. Δεν είναι μόνο δλδ όσοι δεν έχουν καθόλου. Εγώ πχ έμεινα με μια 2080. Υπάρχει όμως λύση και για εμάς. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ρίξουμε αναλύσεις, επίπεδο γραφικών ή απλά να παίξουμε με λιγότερα frames. Δεν διακατέχομαι πλέον από fomo. Και αν χάσω κάτι το έχασα, δεν χάθηκε και ο κόσμος, με ενδιαφέρει πλέον η ουσία του πράγματος που είναι να με διασκεδάζει το παιχνίδι που παίζω και ας έχει χειρότερα γραφικά ή λιγότερα frames. Θα μου πεις τι μου λέει τώρα το παππούδι, ε τι να κάνουμε, είπαμε, μεγαλώνεις, αλλάζεις προτιμήσεις. Πλέον παίζω ελάχιστους τίτλους και είμαι πολύ επιλεκτικός στο τι θα παίξω. Αν πια παίζεις τόσο πολλά βιντεοπαιχνίδια ή όλους τους τελευταίους τίτλους ή είσαι competitive gamer και έχεις ανάγκη πολλά fps και τώρα δεν σου φτάνουν, πήγαινε και δώστα, τουλάχιστον έτσι θα πιάσουν τόπο γιατί θα κάνεις χρήση όλων αυτών των τεχνολογιών και τα χρειάζεσαι κιόλας αλλά αν είναι απλά να κάνεις μια αναβάθμιση και μετά να κάθεται σε ένα κουτί, περίμενε και θα δικαιωθείς όταν ομαλοποιηθεί η αγορά. Που υπάρχει περίπτωση και να μην στρώσει, έτσι? Δεν είναι τίποτα σίγουρο. Η λογική όμως λέει ότι κάποια στιγμή οι τιμές θα πέσουν.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, xartemporas είπε

Θα γελασουμε ακομη περισσοτερο δηλαδη, την βλεπω να πυροβολει τα ποδια της η κοκκινη αν οντως ανεβασει τιμες-msrp.Αν οντως ολο αυτο ηταν μονο για τωρα στην αρχη, δηλαδη ποιο ειναι το σκεπτικο οτι θα βαλουν ας πουμε στην 9070xt 700$ msrp(παλια γνωστα λημερια τιμολογησης)?Σιγα μην προτιμησει ο κοσμος μετα την 9070xt εναντι της 5070ti χωρια που θεωρω σχεδον σιγουρη την απαντηση της πρασινης με super μοντελα στο ιδιο msrp κ ευελπιστω σε 50$ λιγοτερο msrp να λεμε οτι εχουμε εστω λιγο ανταγωνισμο.

Απο εμενα τρωει ακυρο παρεα με την πρασινη, λογικα θα περιμενω την επομενη γενια.Προσωπικα θα ηθελα πιο επιθετικη τιμολογηση απο αυτο που προσφεραν αντι αυτου κανουν μαλιστα και πισωγυρισμα..

Προτιμω να δωσω 1000€ να παρω μια 4κ Oled Οθονη παρα αυτο το πραγμα και αστους αυτους να κουρευονται δοξα το θεο εχω ενα καρο παλιοτερα παιχνιδια που παιζει ανετα η 4070s σε 4κ και δεν τα εχω παιξει ακομη.Βεβαια ετσι σκεφτομαι εγω το κριμα σε ολους εσας που θα πληρωσετε το μαρμαρο γιατι δεν γινεται αλλιως.

Επεξ/σία από icenex
  • Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Van Gerokost είπε

..τέλη Μαϊου 

το είδα αφού είχα κάνει την  παραγγελία και την ακύρωσα 🥲

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, FLO είπε

το είδα αφού είχα κάνει την  παραγγελία και την ακύρωσα 🥲

Offtopic, πόσο κάνει να γυρίσει τα λεφτά στο λογαριασμό; Το έχεις ξανακάνει;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Sarandis είπε

Offtopic, πόσο κάνει να γυρίσει τα λεφτά στο λογαριασμό; Το έχεις ξανακάνει;

καμια εβδομαδα πανω κατω

• Thanks 1
Δημοσ.

Αυτό με το στοκ είναι περίεργη φάση. Αμερική σίγουρα είχαν Αγγλία ήταν οκ η Ευρώπη έφαγε τη φόλα. 

Μιντφακτορι δεν πήρε ούτε μία αφού λένε πάει φαλιμέντο, που κλασικά έσπρωχνε αρκετές κάρτες και ξαναλέω ότι νομίζω ούτε το λιζάκι περίμενε τόσο καλό λάουντς.

Λογικά η κατάσταση θα διορθωθεί. Πότε άγνωστο.

Αν δε σπρώξει και η πράσινη κάρτες δύσκολα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και για κάτι διαφορετικό, τράβηξα μερικές thermal images του die από την πίσω πλευρά και των καλωδίων σε heavy load (Red Devil 9070 XT UV + OC) - 363 W

image.jpeg.6500cfd54eded61bd1768272ce3b8f3c.jpegimage.jpeg.4a462d4615cc1e2ff278a61e1bd1f7ac.jpeg

Επεξ/σία από InternalSunshine
  • Like 15

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...