Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, malakudi είπε

Να συμπληρώσω πως στα δύο reviews που είδα (HWU,GN) δεν είχε καθόλου OC headroom και τι διαφορά κάνει η 340W έκδοση από την 305. Είδε κανείς κάτι τέτοιο σε άλλα review;

Ναι, και στο Guru που πάντα κοιτάζω πρώτο, τα ίδια ουσιαστικά. Παίρνει ένα τυπικό 5% η κάρτα με oc, εγώ σου λέω ότι με uv+oc (που νομίζω κανείς δεν κάθεται να ψάξει λόγω χρόνου) θα πάρει κι άλλο ένα 5-7%, δεν νομίζω κάτι περισσότερο με κανένα τρόπο.

Μη σου πω ότι δεν θα παίρνουν και από uv κάποιες φορές, λόγω τεντώματος.

Αυτά θα τα δούμε όταν φτάσουν στα χέρια πραγματικών χρηστών.

• Like 1
  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε

Ναι, και στο Guru που πάντα κοιτάζω πρώτο, τα ίδια ουσιαστικά. Παίρνει ένα τυπικό 5% η κάρτα με oc, εγώ σου λέω ότι με uv+oc (που νομίζω κανείς δεν κάθεται να ψάξει λόγω χρόνου) θα πάρει κι άλλο ένα 5-7%, δεν νομίζω κάτι περισσότερο με κανένα τρόπο.

Μη σου πω ότι δεν θα παίρνουν και από uv κάποιες φορές, λόγω τεντώματος.

Αυτά θα τα δούμε όταν φτάσουν στα χέρια πραγματικών χρηστών.

3% η διαφορά από Nitro+ σε Pulse παραπάνω στο πινακάκι που ανέβασε ο φίλος

Επεξ/σία από malakudi
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, scorpion8283 είπε

Γιωργαρα, θεωρώ οτι ειναι κάρτα των 600 ευρω.

Είναι επόμενη γενιά απο 7800XT των 500 €, με παρόμοια χαρακτηριστικά (cus - shaders - texture units whatever.), σε παρόμοια κατηγορία. 50% πιο γρήγορη, ας είναι και 20% πιο ακριβη.

Και πιστευω οτι εκει θα φτάσει σε μερικούς μήνες, αν και οταν φτιάξει η διαθεσιμότητα της nvidia.

Βσικά, η 9070ΧΤ είναι η GRE και η 9070 η 7800ΧΤ, όπως θα έπρεπε να είχαν βγει (εξαιρώ το PL).

Δεν είναι καλές κυκλοφορίες, γίνονται καλές λόγω της τωρινής κατάστασης.

Αν τουλάχιστον κρατήσουν τιμές, θα καταπίνεται κάπως πιο εύκολα η όλη τραγωδία.

1 λεπτό πριν, malakudi είπε

3% η διαφορά από Nitro+ σε Pulse παραπάνω στο πινακάκι που ανέβασε ο φίλος

Δες εδώ, όντως κάπου εκεί είναι (έβλεπα από κινητό πριν). Ελάχιστο περιθώριο, εκτός κι αν πάρουν από uv κάποια πράγματα και από μνήμη (που νομίζω κανείς δεν ακουμπά).

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε

Βσικά, η 9070ΧΤ είναι η GRE και η 9070 η 7800ΧΤ, όπως θα έπρεπε να είχαν βγει (εξαιρώ το PL).

Δεν είναι καλές κυκλοφορίες, γίνονται καλές λόγω της τωρινής κατάστασης.

Αν τουλάχιστον κρατήσουν τιμές, θα καταπίνεται κάπως πιο εύκολα η όλη τραγωδία.

479$ 9070 579$ 9070XT θα ήταν σούπερ τιμές απλά και μόνο για να φτάσουν λιγότερο από 600 και 700 ευρώ σ εμάς

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Grisos είπε

Σχόλιο από @akoinonitos για τα αξιόπιστα reviews θέλω τώρα, για να κλείσει άλλη μια review day με επιτυχία.

Φιλε πες μου εσυ τωρα. Τι να δεις και τι να καταλαβεις. Περιμενω βιντεο daniel owen 9070xt vs 5070ti ,ο μονος σοβαρος και με βιντεο του τι τρεχει και που τρεχει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Φιλε πες μου εσυ τωρα. Τι να δεις και τι να καταλαβεις. Περιμενω βιντεο daniel owen 9070xt vs 5070ti ,ο μονος σοβαρος και με βιντεο του τι τρεχει και που τρεχει.

Θα συμφωνούσα άλλα έχει μια μανία με το οβερντραιβ(PT) σε όλες τις κάρτες. Κάπου οκ είπαμε δεν  είναι όλες 5080-5090.

Και δε βάζει ωραία τα συνολικά στατς

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Aris-leme είπε

Θα συμφωνούσα άλλα έχει μια μανία με το οβερντραιβ(PT) σε όλες τις κάρτες. Κάπου οκ είπαμε δεν  είναι όλες 5080-5090.

Και δε βάζει ωραία τα συνολικά στατς

Δεν με νοιαζουν προσωπικα τα συνολικα stats αλλα εχει stats κανονικα με πολλα και games και με raster και με rt  ,τεσταρει καινουρια σ παιχνιδια  στα βιντεο ,βαρεθηκα να βλεπω reviews με αρχαια παιχνιδια μεσα . 

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Aris-leme είπε

479$ 9070 579$ 9070XT θα ήταν σούπερ τιμές απλά και μόνο για να φτάσουν λιγότερο από 600 και 700 ευρώ σ εμάς

Καλά, ας μείνουν οι βασικές εκδόσεις στις τυπικά σωστές τιμές (για την ΧΤ πάντα, η απλή όντως έπρεπε να ήταν τουλάχιστον άλλα 30 κάτω), και το 20ρικο δεν θα μας κάνει τη διαφορά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, malakudi είπε

Η κοπελίτσα του techtesters γιατί δεν έβγαλε review; Δε βγάζει για AMD;

δεν προλαβε ειχαμε παει βολτα :P

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Haha 11
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ διαβάζω μιλάνε για κάτι πιθανό 999$ MSRP για Nitro+ Καλά κρασα!
EDIT: Άκυρο για 729$ MSRP γράφουν οπότε πάνω από από 1000κο Ελλάδα   https://www.guru3d.com/review/sapphire-nitro-radeon-rx-9070-xt-review/page-31/#tweaking

Επεξ/σία από nekrik
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, elpenor είπε

Πως γίνεται η σύγκριση να είναι 5070Ti vs 9070 XT. Μπήκα αυτή τη στιγμή σε διάφορα Ευρωπαϊκά μαγαζιά και η 5070Ti σε μία αξιοπρεπή υλοποίηση έχει 1400 ευρώ. Υποστηρίζεις ότι μία αξιοπρεπής υλοποίηση της 9070 XT θα έχει και αυτή 1400 ευρώ; Αν όχι γιατί να τις συγκρίνουμε;

H καθε εταιρια βγαζει ανταγωνιστικα προιοντα για να χτυπησει τα προιοντα των αλλων.
Οταν η AMD ή η Nvidia ετοιμαζεται να βγαλει νεες GPU κοιταει να χτυπησει σε επιδοσεις και features την αλλη.
Τα προιοντα δεν ανηκουν ολα στο ιδιο τσουβαλι, υπαρχουν Tiers που βασιζονται στις επιδοσεις και το target αναλυσης.
Επειδη σε αυτη τη γενια δεν ειχαμε full range θα σου φερω παραδειγμα της προηγουμενης γενιας.
Η καλυτερη RTX 4000 ηταν η 4090 και η καλυτερη Rx ηταν η 7900xtx.
Αυτα ηταν τα High End Flagships των 2 εταιριων.
Eπειδη η 7900xtx δεν καταφερε να ανταγωνιστει τη 4090 τιμολογηθηκε κοντα στη 4080.
Αν ηταν καλυτερη η ιδια με 4090 θα ειχε τιμολογηθει κοντα στη 4090.
Αρα η τιμολογιση βασιζεται 100% στις επιδοσεις και τον ανταγωνισμο.
Δεν πουλανε καρτες των 400 των 600 των 800 και των 1000, πουλανε καρτες με Χ επιδοσεις που τιμολογουνται με βαση την τιμολογιση της αλλης.
Τα Tiers ομως παραμενουν τα ιδια, Entry, Low Mid Range , High End.
Για να χαρακτηρισουν τις καρτες τους με βαση τον ανταγωνισμο χρησιμοποιουν καποιες ονομασιες.
Η AMD εχει non-Xt και Χt ,προσφατα και GRE XTX και η Nvidia εχει την "απλη" και μετα Super ή Τi και προσφατα Ti Super.
Eτσι λοιπον η 5070 "απλη" ειναι ανταγωνιστης της 9070 "απλης" και η 9070xt της 5070Ti.
Aν αυριο βγει 9070GRE η 9070ΧΤΧ ισως ειναι ανταγωνιστης της 5070Ti super.
Οι τιμες msrp  ομως θα ειναι μαγειρεμενες με βαση τις δυνατοτητες τους.

Tωρα το γιατι βρησκεις τη 5070 στη Χ τιμη και την 9070xt στη Ψ τιμη ειναι ακριβως οτι γινεται με τα κυλικια στα καραβια που το νερο εχει ενδεικτικη τιμη 30 λεπτα και μεσα στο καραβι το βρισκεις 1€, η τυροπιτα εχει ενδεικτικη τιμη 1,20€ και στο καραβι μπορει να τη πληρωσεις 2.5€.
Οποτε αν δεν θες να πληρωσεις καραβισιες τιμες, παιρνεις το νερο πριν μπεις στο καραβι ή οταν κατεβεις απο το καραβι.
Ετσι και εδω αν δεν θες να πληρωσεις καραβισιες τιμες περιμενεις να ομαλοποιηθουν οι τιμες και για τους 2.

• Confused 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...