akoinonitos Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 1 λεπτό πριν, BlurayMoviesGreece είπε Και τι νοημα εχει να μετρας καταναλωση gpu οταν μετρας cpu + 75w; Καλα για τον steve μιλαμε ,δεν βγαζεις ακρη μαζι του
noFEARgr Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) Oτι ειπε ο malakudi , οταν μια gpu βγαζει παραπανω fps , θα καταναλωνει και παραπανω και το cpu . Τωρα αν πρεπει να μετραμε ετσι ειναι και στην κριση του καθενα ,προσωπικα ειμαι ουδετερος Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από noFEARgr 1
BlurayMoviesGreece Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, malakudi είπε Έχει νόημα γιατί κάθε GPU ανάλογα την ισχύ της φορτώνει λιγότερο ή περισσότερο τη CPU Και πως ακριβως θα παρεις cpu+gpu αν μετρας το καλωδιο του cpu + το pci-e που ειναι 75w. Oτι και να βαλεις θα ηταν το ιδιο... Ολες τραβανε τα 75w + oτι δωσουν τα 8pin. Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από BlurayMoviesGreece
malakudi Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Καλα για τον steve μιλαμε ,δεν βγαζεις ακρη μαζι του Δεν είναι έτσι, έχει νόημα η μέτρηση γιατί κάθε GPU έχει διαφορετικό impact στη CPU. Πχ οι AMD drivers έχουν μικρότερο CPU load. Βέβαια στον 9800X3D που χρησιμοποιεί δε νομίζω να έχει μεγάλες διαφορές το CPU load από GPU σε GPU, άντε να είναι 5-10W Μόλις τώρα, BlurayMoviesGreece είπε Και πως ακριβως θα παρεις cpu+gpu αν μετρας το καλωδιο του cpu + το pci-e που ειναι 75w. pcie λέμε το 8pin που πάει gpu. Όχι το bus 3
Πέτρος Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 13 λεπτά πριν, korakios είπε άλλη αρχιτεκτονική Ναι, και περιμένουμε βελτιώσεις και εκεί. Στο κάτω-κάτω, fps/w μετράμε και κοιτάμε.
akoinonitos Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) ψιλο ανουσιο το βρισκω και τα νουμερα του μου φαινονται και περιεργα , επισης εξαρτωνται απο πολλα ,μητρικη vrm τροφοδοτικο. δλδ στην 5080 το cpu δεν τραβαει τπτ ? η τραβαει η 5080 250 watt ξερω γω Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από akoinonitos
noFEARgr Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 2 minutes ago, malakudi said: Δεν είναι έτσι, έχει νόημα η μέτρηση γιατί κάθε GPU έχει διαφορετικό impact στη CPU. Πχ οι AMD drivers έχουν μικρότερο CPU load. Βέβαια στον 9800X3D που χρησιμοποιεί δε νομίζω να έχει μεγάλες διαφορές το CPU load από GPU σε GPU, άντε να είναι 5-10W pcie λέμε το 8pin που πάει gpu. Όχι το bus Eιδικα στην ιντελ εχει πολυ μεγαλο νοημα , οι gpu η δικες τους εχουν τρομερο driver overhead , οντως καλα κανει και τα μετραει ετσι . 2
malakudi Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 1 λεπτό πριν, BlurayMoviesGreece είπε Ολες τραβανε τα 75w + oτι δωσουν τα 8pin. Βασικά εδώ και χρόνια από το pci-e socket δε τραβάνε τίποτα ή τραβάνε max 50W. Μια κάρτα με 300W limit τραβάει τα 290 από τα 2 8pin Στην 3080 μου με 2 8pin, πάνω από 350W δεν πάει. 300 από τα 2 8pin και 50 από το pci-e. Θεωρητικά θα μπορούσε να πάει 375 αλλά δεν. Εννοείται πως έχω 375W BIOS στην TUF OC.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 2 λεπτά πριν, malakudi είπε Δεν είναι έτσι, έχει νόημα η μέτρηση γιατί κάθε GPU έχει διαφορετικό impact στη CPU. Πχ οι AMD drivers έχουν μικρότερο CPU load. Βέβαια στον 9800X3D που χρησιμοποιεί δε νομίζω να έχει μεγάλες διαφορές το CPU load από GPU σε GPU, άντε να είναι 5-10W pcie λέμε το 8pin που πάει gpu. Όχι το bus Aν εννοει κατι τετοιο τοτε το εχει διατυπωσει λαθος. Βαζεις τη καταναλωση της καρτας και και το total system και τελειωσε.
korakios Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Ναι, και περιμένουμε βελτιώσεις και εκεί. Στο κάτω-κάτω, fps/w μετράμε και κοιτάμε. κοίτα , αν περίμενες +30% σε raster σε σχέση με xtx , κακώς . Η AMD είχε δηλώσει οτι δε θα ασχοληθεί , μάλιστα όταν ρώτησαν αργότερα τα πλάνα δήλωσε οτι θα έπρεπε να φτιάξει διπλάσιο τσιπάκι και θα ξέφευγε το κόστος , άρα παραμένει έως 9070XT . Ίσως να κοιτάξεις σε extreme OC εκδόσεις των 5070ΧΤ 9070XT αν και παραδοσιακά έχουν κακό vfm Αλλιώς αναμονή μέχρι να βρεις 4080super μτχ σε νορμάλ τιμή (edit για heavy RT) Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από korakios RT 1
malakudi Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε ψιλο ανουσιο το βρισκω και τα νουμερα του μου φαινονται και περιεργα , επισης εξαρτωνται απο πολλα ,μητρικη vrm τροφοδοτικο. δλδ στην 5080 το cpu δεν τραβαει τπτ ? η τραβαει η 5080 250 watt ξερω γω 382 την δείχνει, στο Star Wars Outlaws 1440p προφανώς δε τραβάει 360W η 5080 αλλά γύρω στα 300. Τα άλλα 80 πρέπει να είναι από τη CPU. Την 5070 τη δείχνει στα 334, 250W power limit είναι.
akoinonitos Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, malakudi είπε 382 την δείχνει, στο Star Wars Outlaws 1440p προφανώς δε τραβάει 360W η 5080 αλλά γύρω στα 300. Τα άλλα 80 πρέπει να είναι από τη CPU. Την 5070 τη δείχνει στα 334, 250W power limit είναι. 348 δινει οχι 382 ,και 10 παρακατω 4070ti super και 5070ti εγω παντως εχω σταματησει να βλεπω reviews του, ειναι οτι να ναι ο τυπος Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από akoinonitos
malakudi Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 5 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Aν εννοει κατι τετοιο τοτε το εχει διατυπωσει λαθος. Βαζεις τη καταναλωση της καρτας και και το total system και τελειωσε. Κοίτα, αν έχεις παρακολουθήσει διαχρονικά τα reviews από HWU και GN, έχουν φύγει από το total system power, το οποίο περιλαμβάνει και το efficiency του τροφοδοτικού. Επίσης έχουν φύγει από το να εμπιστεύονται τη κατανάλωση που αναφέρει κάθε component από το driver του. Μετράνε με ειδικό hardware που μπαίνει ανάμεσα από τροφοδοτικό και GPU/motherboard, στα 8pin pcie και στα 8pin EPS. Δε μετράνε το 24pin γιατί το hardware που έχουν δε το υποστηρίζει - αν και συγκρίνοντας με το total system power είχαν δει πως η κατανάλωση από εκεί είναι ελάχιστη. Εξαίρεση μία πρόσφατη CPU, δε θυμάμαι ποια, που τραβούσε και 20-30W από το 24pin.
korakios Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 7 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Eιδικα στην ιντελ εχει πολυ μεγαλο νοημα , οι gpu η δικες τους εχουν τρομερο driver overhead , οντως καλα κανει και τα μετραει ετσι . +1 , απλά κάνει αδύνατη τη σύγκριση αν αλλάξει setup , βέβαια είναι πολύ πιο κοντά σε ρεαλιστική κατανάλωση ανα review όπου κάποιος κοιτά τη διαφορά σε watt
malakudi Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε 348 δινει οχι 382 ,και 10 παρακατω 4070ti super και 5070ti εγω παντως εχω σταματησει μα βλεπω reviews του, ειναι οτι να ναι ο τυπος Στο starfield είναι 348. Μετά έχει κι άλλο slide στο Starwars
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα