t3llis Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 1 λεπτό πριν, geomrk είπε 750 οπως το ειπες 800 βαρια Θα πω ένα μακάρι -με μισή καρδιά βέβαια γιατί φτάσαμε να λέμε ότι αυτές οι τιμές είναι οκ . 4
Aris-leme Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-9060-series-officially-launching-next-quarter Αν και η 9070ΧΤ έχει καλή τιμή το κενό που αφήνει η 9070 προς τα κάτω για 9060ΧΤ και 9060 δεν ξέρω αν είναι καλό, στο άρθρο λέει κάτω από 400$, άντε να δούμε και εκεί τι θα γίνει 1
malakudi Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 29 λεπτά πριν, icenex είπε Αφου δακρυσαμε απο τα δακρυγονα που φαγαμε κατω στην πορεια, μπηκαμε και εδω να δακρυσουμε απο τα msrp της amd.Μωρη κοντουλα Λεμονια χαθηκε ο κοσμος να βαλεις 399 την 9070 και 499 την 9070xt? Τουλαχιστον δεν εβαλαν 50$ κατω απο τα msrp της πρασινης κατι ειναι και αυτο θα μου πειτε.Αλλα θα ειχαν πεσει τα τσιμεντα αν ειχαν βαλει τις τιμες που λεω. Γιατί όχι και τσάμπα; 399/499 δεν είναι ρεαλιστικά νούμερα όταν πρέπει να πληρώνεις την TSMC. Τα 599 είναι καλή τιμή, τα 549 θα ήταν τέλεια. Με βάση το 599, η 9070 έπρεπε να έχει 499. Όπως είπα και νωρίτερα, ή θα πέσει σταδιακά σε αυτή την τιμή, ή δυστυχώς θα ανέβει η τιμή της 9070xt. 6
Westbaum Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες https://www.techpowerup.com/review/amd-radeon-rx-9070-series-technical-deep-dive/ 1
Aris-leme Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Πολλά features βλέπω As you submit a screenshot or video sequence to AMD, the company uses an AI model to identify rendering bugs, or corruption in the display. The entire driver-level game optimization, testing, and bug fixing process has been revamped with AI doing the heavy lifting. Lastly, there's AMD Chat, which is an AI chatbot that runs locally, and is accelerated by the GPU. You can make plain language queries on configuring AMD Software features and settings; and also chat with it on AMD technologies. This is essentially AMD's answer to NVIDIA's ChatRTX, but we don't know if the utility can be trained with custom datasets. 2
ICE-T Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 2 ώρες πριν, valantis123 είπε Ειμαι σε deal για 4080 super 2 μηνων 880€ να κρατηθώ για 9070xt? εγώ θα την έπαιρνα,2μηνων κιόλας όπως λες. 1 3
icenex Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 5 λεπτά πριν, malakudi είπε Γιατί όχι και τσάμπα; 399/499 δεν είναι ρεαλιστικά νούμερα όταν πρέπει να πληρώνεις την TSMC. Τα 599 είναι καλή τιμή, τα 549 θα ήταν τέλεια. Με βάση το 599, η 9070 έπρεπε να έχει 499. Όπως είπα και νωρίτερα, ή θα πέσει σταδιακά σε αυτή την τιμή, ή δυστυχώς θα ανέβει η τιμή της 9070xt. Εδω που τα λεμε αν μας πληρωναν κιολας για να τις παρουμε θα ητανε ακομη καλυτερα. Σοβαρα τωρα χωρις ειρωνειες, το ποσο της στοιχιζει της κοκκινης μια 9070 δεν μπορω να το γνωριζω ουτε εγω ουτε κανενας μας.Εγω αυτο που βλεπω σαν πιθανος αγοραστης ειναι το εξης, εχω πιο ολοκληρωμενο προιον απο την πρασινη μερια αλλα βαρανε στο ψαχνο. Τι χρειαζεται απο την κοκκινη μερια για να με πεισει να παρω το προιον της οταν υστερει απο τον ανταγωνισμο συνολικα σε τεχνολογιες, το λιγοτερο σε ενα τετοιο σεναριο ειναι μια τρομαχτικη διαφορα στην τιμη τουλαχιστον κατα την αποψη μου. Τωρα κατα ποσο ειναι εφικτο αυτο δεν μπορουμε να το γνωριζουμε σωστα?Εγω απλα παραθετω το σκεπτικο μου-διακαη ποθο μου, αλλα θα περιμενω τα reviews-επιδοσεις και να δουμε σε τι τιμες θα φτασουν οι καρτες πριν τους κραξω κ αυτους. Θεωρω αν επαιζαν στις τιμες που ειπα θα ειχαν κανει τρελο ταρακουνημα στην αγορα κ ετσι θα χτυπαγε περισσοτερο market share...Μακαρι να βγω ψευτης αλλα ουτε με αυτην την διαφορα τιμης στις καρτες δεν θα καταφερει να το αυξησει. 1
Aris-leme Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 2 ώρες πριν, Darthvader είπε Το τραγελαφικό είναι αυτο: 12V2x6 Done Right - By Sapphire!
sattack Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 1 λεπτό πριν, icenex είπε το ποσο της στοιχιζει της κοκκινης μια 9070 δεν μπορω να το γνωριζω ουτε εγω ουτε κανενας μας Ενδιαφέροντα σχόλια σπο το TechPowerUp: "The RDNA 4 graphics architecture is designed for one thing only—to give AMD the ability to wage serious price wars against NVIDIA." "the Navi 48 silicon is a lean monolithic chip, it's paired with older-generation GDDR6 memory that is cheap, and the two SKUs have 220 W to 300 W board power values that can be reached with fairly simple VRM configurations." "AMD told us in our post-CES roundtable that it is gunning for one thing and one thing only—market-share." Price wars για να πάρει market share, αυτό θα ήταν ότι το καλύτερο! 2
icenex Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 4 λεπτά πριν, sattack είπε Ενδιαφέροντα σχόλια σπο το TechPowerUp: "The RDNA 4 graphics architecture is designed for one thing only—to give AMD the ability to wage serious price wars against NVIDIA." "the Navi 48 silicon is a lean monolithic chip, it's paired with older-generation GDDR6 memory that is cheap, and the two SKUs have 220 W to 300 W board power values that can be reached with fairly simple VRM configurations." "AMD told us in our post-CES roundtable that it is gunning for one thing and one thing only—market-share." Price wars για να πάρει market share, αυτό θα ήταν ότι το καλύτερο! Κοιτα αν ισχυει κατι τετοιο και κρατησαν μποσικα στην τιμη σε περιπτωση που πεσει σε τιμη η πρασινη πχ 100$ κατω ωστε να πεσουν αλλα 100$ κατω τοτε θα τους βγαλω το καπελο. 2
malakudi Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 30 λεπτά πριν, icenex είπε Τι χρειαζεται απο την κοκκινη μερια για να με πεισει να παρω το προιον της οταν υστερει απο τον ανταγωνισμο συνολικα σε τεχνολογιες, το λιγοτερο σε ενα τετοιο σεναριο ειναι μια τρομαχτικη διαφορα στην τιμη τουλαχιστον κατα την αποψη μου. Μα έχει τρομακτική διαφορά, 710 ευρώ με 1250 - αν φυσικά τα 599$ MSRP αποτυπωθούν στο ράφι και υπάρχει αρκετή διαθεσιμότητα. Αυτή τη στιγμή στο skroutz δε βρίσκω καμία 5070 ti και στο amazon.de βρίσκω με 1250. Αν 6/3 μπορώ να βρω 9070xt με 710 ευρώ, τι συζητάμε ακριβώς; Όταν θα βρίσκεις την 5070ti στα 860-870 που είναι το MSRP της, τότε ναι το 710 δεν είναι "τρομακτική διαφορά". Αλλά ΑΝ και όταν αυτό συμβεί, η AMD μπορεί να μειώσει κι άλλο την τιμή της. 13
mp44christos Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 5 minutes ago, malakudi said: Μα έχει τρομακτική διαφορά, 710 ευρώ με 1250 - αν φυσικά τα 599$ MSRP αποτυπωθούν στο ράφι και υπάρχει αρκετή διαθεσιμότητα. Αυτή τη στιγμή στο skroutz δε βρίσκω καμία 5070 ti και στο amazon.de βρίσκω με 1250. Αν 6/3 μπορώ να βρω 9070xt με 710 ευρώ, τι συζητάμε ακριβώς; Όταν θα βρίσκεις την 5070ti στα 860-870 που είναι το MSRP της, τότε ναι το 710 δεν είναι "τρομακτική διαφορά". Αλλά ΑΝ και όταν αυτό συμβεί, η AMD μπορεί να μειώσει κι άλλο την τιμή της. οπως ειπαμε στα 700 εγω και αλλοι εδωμεσα τα σκαμε day 1 εχω δεν εχω χρηματα. Βαζω 3 δοσουλες πουλαω την 7700 200 ευρω να βγαλω την πρωτη δοση και γεια σας. Το κακο ειναι χρειαζομαι και καινουριο psu κανενα θεμα παω πλαισιο και περνω ενα σε στοκ. 1
grevoil Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες Είχα πει 600-650€ θα πάρω καινούργια κάρτα αλλιώς θα πάει το PC για πούλημα, τώρα που βλέπω τι έβγαλε είμαι 100€ πάνω θα τα έδινα αλλά αυτό θα είναι μόνο και μόνο για το ΦΠΑ, εκτός αν τα χάσει το πλαίσιο και αρχίζει να της δίνει χωρίς καπέλο, από την άλλη 1350€ κάνουν τα parts του PC 3 μηνών + της RTX 3060 που είχα που την δίνουν 200-250€, θα μπορούσα να πω ότι το δίνω 1300€ όλο μαζί και προσπαθούμε πάλι σε 1-2 χρόνια, θέλει σκέψη.
rioener Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) 930$ τιμή Ελλάδας είναι η 5070ti και 744$ η 9070XT. Και τα 175 ευρώ με φόρους τρομακτική διαφορά είναι για λίγο χειρότερο προϊόν. Έκανε καλό άλμα η AMD. Βέβαια αν θέλεις το καλύτερο πας nvidia και ξεμπερδεύεις. Προσωπικά κλίνω προς 9070XT και περιμένω φυσικά τιμές ραφιού και reviews Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από rioener
sattack Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 11 λεπτά πριν, icenex είπε Κοιτα αν ισχυει κατι τετοιο και κρατησαν μποσικα στην τιμη σε περιπτωση που πεσει σε τιμη η πρασινη πχ 100$ κατω ωστε να πεσουν αλλα 100$ κατω τοτε θα τους βγαλω το καπελο. Εγώ το πιστεύω αυτό το σκεπτικο του TechPowerUp, και πιστεύω οτι δεν θα γινει αυτό που έγραψε ο φίλος σχετικά με την 7800ΧΤ. 3 ώρες πριν, @topos είπε Παντως εριξα μια ματια στο ιστορικο τιμων για 7800xt(2-3 μοντελα στα γρηγορα, δεν εκανα και καμια διατριβη) βγηκε ~Νοεμβρη στα ~640 και μετα απο ~5μηνο επιασε τα 500λιγο οπου και εμεινε σχδον μεχρι σημερα. Ακα εαν αυτη βγει στα 750 "αυριο".~Ιουνιο λογικα θα εχει ~600 και θα μεινει εκει γυροτριγυρω για "παντα". Ότι δηλαδή η AMD έμαθε απο τα λάθη της, και τωρα με 1 monolithic τσιπ θα είναι πιο εύκολο για τους AΙΒ να το βάλουν πάνω σε ενα φτηνό PCB, με φτηνή μνήμη και φτηνά VRMs, οπότε θα έχει περιθώριο να πέσει πολύ κάτω σε τιμή στο μέλλον. Το TechPowerUp έπεσε απολυτα μέσα στις τιμές που είχε πρει, 600 και 500 δολάρια. Τελικά μόνο το 500 έγινε 550 και πιστεύω η εξήγηση είναι αυτό που είπε ο άλλος φίλος πιο πριν, ότι δεν έχουν αρκετά ελαττωματικά τσιπ ακόμα. Μόλις μαζέψουν θα ρίξουν την τιμή, αρχικά στα 500 και μετά και περισσότερο. Πιστεύω οτι εκεί στο TechPowerUp είχαν συζητήσει τα πάντα με ανθρώπους μέσα στην AMD και το 600-500 ηταν αυτό που τους είχαν πει στην αρχή, και μετά απλώς άλλαξαν γνώμη σε 550 αφού είδαν οτι τους παίρνει προς το παρόν. Το μόνο κακό είναι οτι η ζήτηση για AI δεν πρόκειται να εξαφανιστεί ποτέ (αντίθετα με τα crypto), αντίθετα όλο και θα μεγαλώνει. Οπότε προς το παρόν η AMD πουλάει αρκετά ακριβά σε σχέση με τον κόστος κατασκευής, απλώς και μονο επειδή την παίρνει σε αυτές τις συνθήκες έλλειψης καρτών. Αλλά είναι προετοιμασμένη για price wars. Αφού λέει ότι τους το είπαν ξεκάθαρα οτι πάνε για μερίδιο αγοράς και επίσης αλλαξαν και ονομασία στις κάρτες, αντί για 7800ΧΤ, 7700ΧΤ, 7600ΧΤ, τωρα λένε 9070ΧΤ και απλή και 9060ΧΤ και απλή, σίγουρα για να υπάρχει απόλυτη αντιστοιχία με τις 5070Ti/απλή και 5060Ti/απλή. Οπότε θα ειναι μια ξεκάθαρη σύγκριση μοντέλων, όπου το νόημα θα είναι περίπου παρόμοιες επιδόσεις με πολύ καλύτερη τιμή. Προς το παρόν επειδή η nvidia δεν εχει διαθεσιμότητα, και οι τιμές είναι στα ουράνια, παίζει και η AMD ακόμα ψηλά. Αλλά λόγω φτηνών εξαρτημάτων και πιο απλής κατασκευής, θα έχει τη δυνατότητα να ρίξει τις τιμές πιο πολύ από όσο έπεσε η 7800ΧΤ στη διάρκεια της ζωής της. Αρκεί βέβαια η TSΜC να μπορέσει να βγάζει πιο πολλά waffers από όσα θα ζητάνε οι εταιρείες που "καταπίνουνε" κάρτες για ΑΙ και πληρώνουν όσο όσο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα