Psycho_Warhead Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Για 16GB GDDR6 πάνε άρα θεωρώ ότι θα παίξουν χαμηλά σε τιμή και είναι αντικαταστάτης της 7900GRE. Κακοφαίνεται λίγο όταν οι 7900XT/XTX έχουν 20/24. Οπότε η αντιπρόταση της NVIDIA θα είναι η 5070Ti 16GB. Τιμή 499 ή 549. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από Psycho_Warhead
dsi44 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, TheOldCoffinSpirit said: Καλησπέρα παιδιά, ήθελα τη γνώμη σας αν δεν έχετε πρόβλημα. Δυστυχώς μου κάηκε η 6800xt εδώ και καμιά 20αριά μέρες και έχω αρχίσει λίγο και δε τη παλεύω καθώς βγήκε 6 Δεκέμβρη early access ένα παιχνίδι που το περίμενα 4-5 χρόνια, το path of exile 2, και εκεί που έπαιζα μάλλον κάηκε από ένα ολικό freeze του PC επειδή το παιχνίδι έχει κάτι bugs και πηγαίνει το cpu usage στο 100% και παγώνει όλο το OS, αν και πολλοί λένε ότι software δεν μπορεί να κάψει hardware, τώρα τι να σας πω, στο official bug report forum έχουν γράψει πολλοί ότι τους κάηκαν psu, μητρικές κτλπ και κάποιοι λένε ότι ήταν σχετικά καινούρια τα κομμάτια. Ο τεχνικός μετά από εκτενές troubleshoot μου λέει ότι έχει χαλάσει η κάρτα. Είχε περάσει και ένα χρόνο " προσεγμένου " mining κατά τον ιδιοκτήτη της και εγώ την είχα 2.5 χρόνια περίπου χωρίς ιδιαίτερα έντονη χρήση και στοκ. Τώρα σκέφτομαι ότι δεν γινόταν να τύχει χειρότερο διάστημα καθώς πέρασε το black friday, σε λίγες μέρες ανακοινώνονται καινούριες, poe2 early access, χριστούγεννα, και το κερασάκι στη τούρτα είναι ότι ήταν και τα γενέθλια μου αυτές τις μέρες. Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω, να αγοράσω κάτι τώρα ή να περιμένω την ανακοίνωση των καινούριων, θα ήθελα να πάρω κάτι που να έχω τουλάχιστον ένα 20% performance jump αλλά δεν έχω και τεράστιο budget, μέχρι κανα 700άρι και πολλά λεω. Βλέπω τώρα ένα παιδί που πουλάει την 7900 xt pulse ουσιαστικά καινούρια στα 600 τελική τιμή μετά από ερώτηση μου και το σκέφτομαι αλλά φοβάμαι ότι θα το μετανιώσω όταν δω την ανακοίνωση της 9070 xt. 1440p είμαι με 12700kf και δεν με πολυνεδιαφέρουν τα πολλά πλεονεκτήματα της invidia προς το παρών και επίσης με ενδιαφέρει μόνο το poe2, τίποτα άλλο. Επίσης είδα ότι έχει καλό performance σε 4k για κάποιο λόγο από ένα video του καναλιού ancient gameplays και σκέφτομαι μην πήγαινα σε 4k στα medium-high μελλοντικά αλλά ντάξει, όχι τώρα αυτό. Vram 4k όλα ultra χρειάζεται μόνο κάπου στα 8gb και από frames γύρω στα 100 σταθερά χρειάζομαι. Ας πούμε αυτός με 7900 xtx και με μια ρύθμιση για shadows και global illumination στο high και όχι ultra έπιανε γύρω στα 150 χωρίς να γίνεται χαμός όμως στην οθόνη. Άμα το έβαζε στο ultra έπεφτε γύρω στα 110 αλλά δεν με ενδιαφέρει να τα βάλω όλα στα ultra καθώς θεωρώ ότι συνήθως υπάρχουν μεγάλα diminishing returns. Δηλαδή κοιτάζω και λίγο μην μπορεί να με βγάλει 4k στα mid - high για poe2 αν και ντάξει αυτό είναι λίγο μακρινό. Ευχαριστώ. αγοραζεις καρτα τωρα.Αλλωστε οι επιδοσεις που ερχονται απο την 9070 υπαρχουν ηδη στην αγορα οποτε δεν εχει νοημα να περιμενεις. 1
scorpion8283 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, TheOldCoffinSpirit said: Καλησπέρα παιδιά, ήθελα τη γνώμη σας αν δεν έχετε πρόβλημα. Δυστυχώς μου κάηκε η 6800xt εδώ και καμιά 20αριά μέρες και έχω αρχίσει λίγο και δε τη παλεύω καθώς βγήκε 6 Δεκέμβρη early access ένα παιχνίδι που το περίμενα 4-5 χρόνια, το path of exile 2, και εκεί που έπαιζα μάλλον κάηκε από ένα ολικό freeze του PC επειδή το παιχνίδι έχει κάτι bugs και πηγαίνει το cpu usage στο 100% και παγώνει όλο το OS, αν και πολλοί λένε ότι software δεν μπορεί να κάψει hardware, τώρα τι να σας πω, στο official bug report forum έχουν γράψει πολλοί ότι τους κάηκαν psu, μητρικές κτλπ και κάποιοι λένε ότι ήταν σχετικά καινούρια τα κομμάτια. Ο τεχνικός μετά από εκτενές troubleshoot μου λέει ότι έχει χαλάσει η κάρτα. Είχε περάσει και ένα χρόνο " προσεγμένου " mining κατά τον ιδιοκτήτη της και εγώ την είχα 2.5 χρόνια περίπου χωρίς ιδιαίτερα έντονη χρήση και στοκ. Τώρα σκέφτομαι ότι δεν γινόταν να τύχει χειρότερο διάστημα καθώς πέρασε το black friday, σε λίγες μέρες ανακοινώνονται καινούριες, poe2 early access, χριστούγεννα, και το κερασάκι στη τούρτα είναι ότι ήταν και τα γενέθλια μου αυτές τις μέρες. Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω, να αγοράσω κάτι τώρα ή να περιμένω την ανακοίνωση των καινούριων, θα ήθελα να πάρω κάτι που να έχω τουλάχιστον ένα 20% performance jump αλλά δεν έχω και τεράστιο budget, μέχρι κανα 700άρι και πολλά λεω. Βλέπω τώρα ένα παιδί που πουλάει την 7900 xt pulse ουσιαστικά καινούρια στα 600 τελική τιμή μετά από ερώτηση μου και το σκέφτομαι αλλά φοβάμαι ότι θα το μετανιώσω όταν δω την ανακοίνωση της 9070 xt. 1440p είμαι με 12700kf και δεν με πολυνεδιαφέρουν τα πολλά πλεονεκτήματα της invidia προς το παρών και επίσης με ενδιαφέρει μόνο το poe2, τίποτα άλλο. Επίσης είδα ότι έχει καλό performance σε 4k για κάποιο λόγο από ένα video του καναλιού ancient gameplays και σκέφτομαι μην πήγαινα σε 4k στα medium-high μελλοντικά αλλά ντάξει, όχι τώρα αυτό. Vram 4k όλα ultra χρειάζεται μόνο κάπου στα 8gb και από frames γύρω στα 100 σταθερά χρειάζομαι. Ας πούμε αυτός με 7900 xtx και με μια ρύθμιση για shadows και global illumination στο high και όχι ultra έπιανε γύρω στα 150 χωρίς να γίνεται χαμός όμως στην οθόνη. Άμα το έβαζε στο ultra έπεφτε γύρω στα 110 αλλά δεν με ενδιαφέρει να τα βάλω όλα στα ultra καθώς θεωρώ ότι συνήθως υπάρχουν μεγάλα diminishing returns. Δηλαδή κοιτάζω και λίγο μην μπορεί να με βγάλει 4k στα mid - high για poe2 αν και ντάξει αυτό είναι λίγο μακρινό. Ευχαριστώ. Οτι σου είπανε και τα παιδιά! Αφου δεν έχεις κάρτα τωρα, δεν εχει νόημα να περιμένεις...θα μείνεις πολυ καιρό χωρίς κάρτα (κανα δίμηνο τουλάχιστον για να χει νόημα η τιμή που θα την πάρεις) Και εκτός αυτού, το πιο πιθανό είναι η 9070 xt να είναι κάτι εφάμιλο της 7900XT (+-) και μάλιστα στην ιδια τιμή που βρίσκεις ήδη τωρα αυτη την 7900ΧΤ. Αν ειχες ήδη κατι υποδυέστερο και απλά ήθελες να αναβαθμίσεις, σε αυτήν και μόνο την περίπτωση, θα σου λεγα περίμενε να δεις τι θα βγει, αλλα αφου ΔΕΝ, προχώρα. Εξάλλου τα γεννεθλια θα ξαναρθουν σε ενα χρονο, το κουβεντιάαζουμε τότε πάλι!🥳 Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από scorpion8283
spi79 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δεν μπαίνει καν windows η κάρτα ή το κάνει σε gaming?
TheOldCoffinSpirit Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις, κάποιες φορές έμπαινε windows μετά από 10 restart είτε από κουμπί είτε από διακόπτη τροφοδοτικού και ίσα που πρόλαβα να βάλω κάτι σημαντικά αρχεία σε ένα φλασάκι... Μετά πάγωνε η οθόνη και το φωτάκι της ωστόσο έμενε αναμένο άσπρο, δεν ξέρω γιατί δηλαδή οταν δεν είχε σήμα από άσπρο γινόταν πορτοκαλί οπότε ήξερα ότι κάτι παίζει όταν συνέβαινε αυτό, τώρα παρέμενε άσπρο παρόλο που φρίζαρε. Το είχα πάθει 3-4 φορές παίζοντας poe2 και σκέφτηκα ότι κάτι θα παίζει με το παιχνίδι αν και δεν το έχω ξαναπάθει τέτοιο πράγμα αλλά μετά το έκανε και idle στην επιφάνεια εργασίας ή όταν έκανα απλά browsing στο youtube ή twitch και εκεί ήταν που είπα μέσα μου ωχ... Είπα στον τεχνικό να κάνει ένα φορμάτ και να βάλει τα windows 10 επειδή μετά από ψάξιμο διάβασα ότι τα 11 έχουν πολλά bugs, ειδικά η έκδοση 24h2 και το φορμάτ το έκανε ( με την 6800xt μου πάνω ) αλλά μετά όταν πήγε να βάλει drivers πάγωσε πάλι... Τώρα μου λέει δεν ανοίγει καν πάλι καο όταν βάζει μια άλλη δικιά του τότε ανοίγει. Ε λογικά η κάρτα θα φταίει πιστεύω, όπως μου είπε, αλλιώς δεν θα άνοιγε ούτε με τη δικιά του. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από TheOldCoffinSpirit
aetos1988 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, TheOldCoffinSpirit είπε Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις, κάποιες φορές έμπαινε windows μετά από 10 restart είτε από κουμπί είτε από διακόπτη τροφοδοτικού και ίσα που πρόλαβα να βάλω κάτι σημαντικά αρχεία σε ένα φλασάκι... Μετά πάγωνε η οθόνη και το φωτάκι της ωστόσο έμενε αναμένο άσπρο, δεν ξέρω γιατί δηλαδή οταν δεν είχε σήμα από άσπρο γινόταν πορτοκαλί οπότε ήξερα ότι κάτι παίζει όταν συνέβαινε αυτό, τώρα παρέμενε άσπρο παρόλο που φρίζαρε. Το είχα πάθει 3-4 φορές παίζοντας poe2 και σκέφτηκα ότι κάτι θα παίζει με το παιχνίδι αν και δεν το έχω ξαναπάθει τέτοιο πράγμα αλλά μετά το έκανε και idle στην επιφάνεια εργασίας ή όταν έκανα απλά browsing στο youtube ή twitch και εκεί ήταν που είπα μέσα μου ωχ... Είπα στον τεχνικό να κάνει ένα φορμάτ και να βάλει τα windows 10 επειδή μετά από ψάξιμο διάβασα ότι τα 11 έχουν πολλά bugs, ειδικά η έκδοση 24h2 και το φορμάτ το έκανε ( με την 6800xt μου πάνω ) αλλά μετά όταν πήγε να βάλει drivers πάγωσε πάλι... Τώρα μου λέει δεν ανοίγει καν πάλι καο όταν βάζει μια άλλη δικιά του τότε ανοίγει. Ε λογικά η κάρτα θα φταίει πιστεύω, όπως μου είπε, αλλιώς δεν θα άνοιγε ούτε με τη δικιά του. Ποιο τροφοδοτικό έχεις ; Είναι παλιό; Μπορεί αυτός να βάζει απλή κάρτα ενώ η rx6800xt να το δυσκολεύει. 1
TheOldCoffinSpirit Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Έχω ένα corsair 1000άρι plantinum, δεν θυμάμαι το μοντέλο, h1000i κάτι τέτοιο. Αυτός μια σάπια φάση gtx 750 πρέπει να έβαλε.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 29/12/2024 στις 9:22 ΠΜ, just_a_dude είπε Εγώ δεν καταλαβαίνω πως με τέτοια specs θα είναι -5% από την 4080 που λένε κάτι φήμες. Η 7900ΧΤ έχει 5376 cores και δεν πλησιάζει καν την 4080 και θα το κάνει η 9070ΧΤ των 4096; Τόσο πολύ θα δίνει η αρχιτεκτονική; Κάποια μούφα παίζει στις φήμες. Σε 1440p μπορει να τη φτανει στα ΑΜD "sponsored" Farcry 6, Jedi Survivor, Hogwarts Legacy, Resident Evil 4, Starfield. Aυτα λογικα θα παρουσιασουν στα graphs. Eκει ετσι και αλλιως εχουν το πλεονεκτημα ολες οι AMD συγκριτικα με τα υπολοιπα games,θα ειναι λες και ειναι αλλη γενια αλλα δεν θα ειναι Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από BlurayMoviesGreece
Aten-Ra Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 9 hours ago, TheOldCoffinSpirit said: Καλησπέρα παιδιά, ήθελα τη γνώμη σας αν δεν έχετε πρόβλημα. Δυστυχώς μου κάηκε η 6800xt εδώ και καμιά 20αριά μέρες και έχω αρχίσει λίγο και δε τη παλεύω καθώς βγήκε 6 Δεκέμβρη early access ένα παιχνίδι που το περίμενα 4-5 χρόνια, το path of exile 2, και εκεί που έπαιζα μάλλον κάηκε από ένα ολικό freeze του PC επειδή το παιχνίδι έχει κάτι bugs και πηγαίνει το cpu usage στο 100% και παγώνει όλο το OS, αν και πολλοί λένε ότι software δεν μπορεί να κάψει hardware, τώρα τι να σας πω, στο official bug report forum έχουν γράψει πολλοί ότι τους κάηκαν psu, μητρικές κτλπ και κάποιοι λένε ότι ήταν σχετικά καινούρια τα κομμάτια. Ο τεχνικός μετά από εκτενές troubleshoot μου λέει ότι έχει χαλάσει η κάρτα. Είχε περάσει και ένα χρόνο " προσεγμένου " mining κατά τον ιδιοκτήτη της και εγώ την είχα 2.5 χρόνια περίπου χωρίς ιδιαίτερα έντονη χρήση και στοκ. Τώρα σκέφτομαι ότι δεν γινόταν να τύχει χειρότερο διάστημα καθώς πέρασε το black friday, σε λίγες μέρες ανακοινώνονται καινούριες, poe2 early access, χριστούγεννα, και το κερασάκι στη τούρτα είναι ότι ήταν και τα γενέθλια μου αυτές τις μέρες. Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω, να αγοράσω κάτι τώρα ή να περιμένω την ανακοίνωση των καινούριων, θα ήθελα να πάρω κάτι που να έχω τουλάχιστον ένα 20% performance jump αλλά δεν έχω και τεράστιο budget, μέχρι κανα 700άρι και πολλά λεω. Βλέπω τώρα ένα παιδί που πουλάει την 7900 xt pulse ουσιαστικά καινούρια στα 600 τελική τιμή μετά από ερώτηση μου και το σκέφτομαι αλλά φοβάμαι ότι θα το μετανιώσω όταν δω την ανακοίνωση της 9070 xt. 1440p είμαι με 12700kf και δεν με πολυνεδιαφέρουν τα πολλά πλεονεκτήματα της invidia προς το παρών και επίσης με ενδιαφέρει μόνο το poe2, τίποτα άλλο. Επίσης είδα ότι έχει καλό performance σε 4k για κάποιο λόγο από ένα video του καναλιού ancient gameplays και σκέφτομαι μην πήγαινα σε 4k στα medium-high μελλοντικά αλλά ντάξει, όχι τώρα αυτό. Vram 4k όλα ultra χρειάζεται μόνο κάπου στα 8gb και από frames γύρω στα 100 σταθερά χρειάζομαι. Ας πούμε αυτός με 7900 xtx και με μια ρύθμιση για shadows και global illumination στο high και όχι ultra έπιανε γύρω στα 150 χωρίς να γίνεται χαμός όμως στην οθόνη. Άμα το έβαζε στο ultra έπεφτε γύρω στα 110 αλλά δεν με ενδιαφέρει να τα βάλω όλα στα ultra καθώς θεωρώ ότι συνήθως υπάρχουν μεγάλα diminishing returns. Δηλαδή κοιτάζω και λίγο μην μπορεί να με βγάλει 4k στα mid - high για poe2 αν και ντάξει αυτό είναι λίγο μακρινό. Ευχαριστώ. Υπομονή μια εβδομάδα να ανακοινωθούν οι καινούργιες κάρτες και μετά αποφασίζεις.
spi79 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Μήπως θέλει κανά repaste ο πυρήνας της κάρτας και thermal pads οι μνήμες της, μιας και έκανε και 1 χρόνο mining?Δοκίμασε επίσης άλλη έξοδο της κάρτας για σήμα. sorry για το offtopic παίδες Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από spi79 1
aetos1988 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 https://www.guru3d.com/story/amd-rx-9070-series-graphics-cards-introduce-av1-bframe-encoding-support/ Πάντα η AMD/ATI ήταν μπροστά σε κάτι τέτοια... Υποστηρίζει AV1-b frame encoding
konik Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Καλή χρονιά,αποτι βλέπω δεν θα είναι pci5.0 αλλά 4.0 επίσης η 9070xt μπορεί να μην είναι σε τιμή hi end αλλά θα κοστολογείται 800/900€???
just getting started Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δεν πολύ παίζει να είναι πάνω από 549€ msrp, μιας και δεν θα έχει πάνω από mid-end επιδόσεις. Άντε να είναι λίγο πάνω από 7900xt σαν best case scenario.
7nisiotis Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου ~680€ δηλαδή με ΦΠΑ +50-70αρικακι η υλοποίηση πάμε τουλάχιστον 730-750€
just getting started Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Ναι, αλλά από την άλλη όταν η AMD ανακοίνωσε msrp για 7800xt στα 549€, δεν ήταν πάνω από 600€ στα καταστήματα. Το ίδιο πιστεύω θα ισχύσει πάνω κάτω και για την 9070xt. Εμένα δεν με απασχολεί τόσο η τιμή όσο η νοοτροπία τους. Αντί να κοιτάξουν να δώσουν καλύτερο vfm φάση rx 6000, αυτοί πάνε και αντιγράφουν την κατηγοριοποίηση μοντέλων της Nvidia. Λες και αυτό θα τους σώσει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα