Fulgore Δημοσ. Πέμπτη στις 04:18 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:18 μμ 7 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Εγώ είπα προσωπικά τι θα ήθελα σαν χρήστης. Το τι θα δώσει από απόθεμα και τιμές δεν μπορώ να το ξέρω. Αλλά ποιος ο λόγος να μην βγάλει και hiend φθηνότερα από την nvidia. Και εγώ σαν χρήστης θα ήθελα η Amd να βγάλει και high end, και να έχει παραπάνω Vram η 9070xt κλπ Η Amd οπως φαίνεται έκρινε ότι το έκανε τις 2 τελευταίες γενιές αυτά και δεν της βγήκε, και αποφάσισε να γυρίσει πίσω σε εποχές 5700xt. 2
akoinonitos Δημοσ. Πέμπτη στις 04:56 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:56 μμ (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Άλλο το ότι φοβάται να ρισκάρει . Ναι οκ συμφωνώ σε αυτό αλλά θα μπορούσε αφού είδε την απόδοση για γέλια των 5080-5090 και τις τιμές αυτών. Ε τωρα σιγα μην κατσει να σχεδιασει αλλο τσιπ , ασε που κατι μου λεει οτι αυτη η γενια δεν θα κρατησει πολυ. 48 λεπτά πριν, Aris-leme είπε Πόσο αλήθεια είναι δεν γνωρίζουμε 12 με 10 ειναι 20% διαφορα ετσι ,δεν ειναι λιγο. Αν και γενικα αυτα τα νουμερα δεν μου φαινοται σωστα ,εχει 25% διαφορα η 5070ti με την 5080 σε pt? δεν θυμαμαι Επεξ/σία Πέμπτη στις 05:01 μμ από akoinonitos
Tambas91 Δημοσ. Πέμπτη στις 04:58 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:58 μμ Πάντως για τους λάτρεις τις στατιστικής στο steam survey (που για εμενα είναι το μονο που μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα από τη στιγμή που οι εταιρίες δε δίνουν επίσημα νούμερα) από την 7000 σειρά η 7900xtx (0,43%) είναι με τεραστια διαφορα κιόλας μπροστά από την προηγουμενη 7700xt (0,19%) και αυτό δείχνει ότι ο κόσμος προτιμάει μια πιο "budget" high end κάρτα... και εγώ φέτος θα προτιμούσα να αγοράσω μια τέτοια κάρτα σε λογική τιμή παρα κάρτα του πετσινου 3
akoinonitos Δημοσ. Πέμπτη στις 05:02 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:02 μμ (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Πάντως για τους λάτρεις τις στατιστικής στο steam survey (που για εμενα είναι το μονο που μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα από τη στιγμή που οι εταιρίες δε δίνουν επίσημα νούμερα) από την 7000 σειρά η 7900xtx (0,43%) είναι με τεραστια διαφορα κιόλας μπροστά από την προηγουμενη 7700xt (0,19%) και αυτό δείχνει ότι ο κόσμος προτιμάει μια πιο "budget" high end κάρτα... και εγώ φέτος θα προτιμούσα να αγοράσω μια τέτοια κάρτα σε λογική τιμή παρα κάρτα του πετσινου Οσο το steam δεν ρωταει τους παντες δεν μου λεει τπτ Επεξ/σία Πέμπτη στις 05:03 μμ από akoinonitos 1
Tambas91 Δημοσ. Πέμπτη στις 05:04 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:04 μμ Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Οσο το steam δεν ρωταει τους παντες δεν λεει τπτ ούτε όταν βγαίνουν γκάλοπ για εκλογές τους ρωτάνε όλους... και εμενα για την 4070 δε με έχει ρωτήσει ακόμα, δειγματοληπτικά και μονο με τόσα εκατομμύρια εκεί είναι τα νούμερα
akoinonitos Δημοσ. Πέμπτη στις 05:11 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:11 μμ 5 λεπτά πριν, Tambas91 είπε ούτε όταν βγαίνουν γκάλοπ για εκλογές τους ρωτάνε όλους... και εμενα για την 4070 δε με έχει ρωτήσει ακόμα, δειγματοληπτικά και μονο με τόσα εκατομμύρια εκεί είναι τα νούμερα Γιαυτο πεφτουν παντα εξω 1 1
John_on_PC Δημοσ. Πέμπτη στις 05:11 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:11 μμ (επεξεργασμένο) Για να βγάλουν RDNA 4 αντίστοιχη της 7900xtx δεν θα έπρεπε να είναι chiplet design; Αφού αυτό δεν δούλεψε με τις RDNA 3 καλά γιατί δεν πέτυχαν τα ρολόγια που ήθελαν. Επίσης λογικά θα έπρεπε να πάνε στο νέο connector για να πιάσουν την 5090. Γενικά πολύ R&D κόστος που θα το έκανε αδύνατο να έχει αρκετά χαμηλή τιμή μια τέτοια κάρτα κατά την γνώμη μου. Μου φαίνεται πιο λογικό να κρατήσουν τέτοια κάρτα για τις UDNA και να περάσουν και κανά δύο χρόνια ακόμα τελειοποιώντας τα chiplet designs τους. Επίσης η UDNA θα είναι και στις κονσόλες λογικά, οπότε εκεί μπορούν να δικαιολογήσουν πολύ μεγαλύτερο R&D budget. Επεξ/σία Πέμπτη στις 05:13 μμ από John_on_PC 2
Tambas91 Δημοσ. Πέμπτη στις 05:14 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:14 μμ 2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Γιαυτο πεφτουν παντα εξω Eίναι το πιο ασφαλές νούμερο που μπορείς να πάρεις σοβαρά... αν θέλαμε να ξέραμε ακριβώς ας βγάζαν νούμερα οι εταιρίες
Aten-Ra Δημοσ. Πέμπτη στις 05:21 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 05:21 μμ 1 hour ago, scorpion8283 said: Θες να πεις οτι εβγαλαν τον αντικαταστάστη της 7800 ΧΤ (KAI σε Shader Units/CUS ΚΑΙ σε die size οπως φαίνεται) και δεν μπορούσαν να βγάλουν αντιστοιχα την επόμενη 7900....??? Μια άυξηση δηλαδή στα CUS/μεγαλυτερο die. Δηλαδή τις 7900 πως τις έβγαλαν εξαρχής, οσο αφορά το die size? Δεν είπα ότι δεν μπορούσαν να βγάλουν μεγαλύτερο die, είπα ότι δεν ξέρουμε ένα die στα 450-500mm2 πόσο ακριβό θα τους έβγαινε, πόσο χρόνο παραπάνω , πόσο κόστος και πόσα Human Resources θα χρειαζόταν. Και επιπλέον αυτό το 450-500mm2 die πόσο θα επηρέαζε αρνητικά το 350mm2 die σε διαθεσιμότητες, time to market κλπ 2
hln3 Δημοσ. Πέμπτη στις 05:21 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:21 μμ Αν έχουμε raster ενα κλικ καλύτερο της 7900 ΧΤ, με RT καλύτερο της 5070, και τιμή στο ράφι κάτω από 700 ευρώ, τότε έχουμε winner. Αλλιώς...
Aten-Ra Δημοσ. Πέμπτη στις 05:26 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 05:26 μμ (επεξεργασμένο) 27 minutes ago, Tambas91 said: Πάντως για τους λάτρεις τις στατιστικής στο steam survey (που για εμενα είναι το μονο που μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα από τη στιγμή που οι εταιρίες δε δίνουν επίσημα νούμερα) από την 7000 σειρά η 7900xtx (0,43%) είναι με τεραστια διαφορα κιόλας μπροστά από την προηγουμενη 7700xt (0,19%) και αυτό δείχνει ότι ο κόσμος προτιμάει μια πιο "budget" high end κάρτα... και εγώ φέτος θα προτιμούσα να αγοράσω μια τέτοια κάρτα σε λογική τιμή παρα κάρτα του πετσινου Εμένα μου προκαλεί εντύπωση που φαίνεται στο Steam η 7700 που όλοι την έβγαζαν άκυρη σε σχέση με την 7800ΧΤ , αλλά η δεύτερη που ήταν η καλύτερη επιλογή δεν είναι καν στο steam. 12 minutes ago, Tambas91 said: Eίναι το πιο ασφαλές νούμερο που μπορείς να πάρεις σοβαρά... αν θέλαμε να ξέραμε ακριβώς ας βγάζαν νούμερα οι εταιρίες Τα ποιο ασφαλές νούμερα που μπορείς να πάρεις σοβαρά για πωλήσεις είναι αυτά που βγάζει το Jon Peddie Research και το Mercury Research. Επεξ/σία Πέμπτη στις 05:26 μμ από Aten-Ra
scorpion8283 Δημοσ. Πέμπτη στις 05:31 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:31 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, akoinonitos said: Ποσοι προτιμησαν την 7900xtx σε σχεση με 4080 4080super και ποσο πουλησαν ολες αυτες σε σχεση με τις υπολοιπες καρτες ,αυτο πρεπει να δεις. Χρήστο σωστο, αλλα αυτο ισχύει και στις άλλες κατηγορίες ομως...μην πω καν για 4060 vs 7600...🥴 1 hour ago, Grisos said: Ναι, σωστα εσυ που ψάχνεσαι. Ο περισότερος κοσμος που έχει λεφτά και σου λεειθέλω ενα PC με 6000€, τι βάζω. Πιστεύεις θα βάλει AMD; Σωστο κι αυτο, αλλά επίσης ισχύει σε όλες τις κατηγορίες. Γενικά κι εγω συμφωνω με @azazil1190, πιστεύω οτι η amd εκανε μια εμπορική επιλογή, η οποία όντως φαίνεται εκ του αποτελέσματος οτι ηταν λάθος - Προφανώς λόγω του οτι τελικά η nvidia έκανε ενα απο τα χειροτερα release...ολα αυτα ααααν τελικά είναι τόσο καλο το RDNA 4 σε επιδόσεις και βέβαια σε upscalers (fsr4) Anyway, να χαμε να λεγαμε... Να δουμε τιμές, τελικές επιδόσεις και βέβαια, fsr4.... Επεξ/σία Πέμπτη στις 05:32 μμ από scorpion8283 1
Aris-leme Δημοσ. Πέμπτη στις 06:20 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:20 μμ (επεξεργασμένο) https://videocardz.com/newz/amd-fsr-4-coming-to-30-games-at-launch-heres-the-list ΤΟ CP77 μάλλον το 2077 θα πάρει ένα σωστό FSR Επεξ/σία Πέμπτη στις 06:21 μμ από Aris-leme 1
Fulgore Δημοσ. Πέμπτη στις 06:35 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:35 μμ Για να δούμε αν η Lisa αύριο όντως θα χαρεί με αυτά που θα δείξουν, γιατί τα οικονομικά τους τελευταία δεν είναι καλά σε gaming μεριά. 1
azazil1190 Δημοσ. Πέμπτη στις 06:38 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:38 μμ 16 λεπτά πριν, Aris-leme είπε https://videocardz.com/newz/amd-fsr-4-coming-to-30-games-at-launch-heres-the-list ΤΟ CP77 μάλλον το 2077 θα πάρει ένα σωστό FSR Ελπίζω να το υποστηρίξει και στις 7αρες κάποια στιγμή γιατί θα φάει και άλλο τα μούτρα της. Τις 7αρες ως ai κάρτες τις παρουσίασαν. Ας τρέχει και λίγο χειρότερα από τις 9.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα