Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

image.png.19591409e4e11162694388dc6c5977a9.png

Εγώ δεν καταλαβαίνω πως με τέτοια specs θα είναι -5% από την 4080 που λένε κάτι φήμες. Η 7900ΧΤ έχει 5376 cores και δεν πλησιάζει καν την 4080 και θα το κάνει η 9070ΧΤ των 4096; Τόσο πολύ θα δίνει η αρχιτεκτονική; Κάποια μούφα παίζει στις φήμες.

• Like 1
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Εγώ δεν καταλαβαίνω πως με τέτοια specs θα είναι *-5% από την 4080 που λένε κάτι φήμες. Η 7900ΧΤ έχει 5376 cores και δεν πλησιάζει καν την 4080 και θα το κάνει η 9070ΧΤ των 4096; Τόσο πολύ θα δίνει η αρχιτεκτονική; Κάποια μούφα παίζει στις φήμες.

*Σε δύο AMD sponsored games, πριν το πρώτο major patch.

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.

Προφανώς δεν μιλάνε για Alan Wake 2 με PT κλπ.

Ρε μλκες στην AMD, πάλι να φαίνονται 3 μαρκουτσια στη κάρτα ? Το νέο 12v-2*6 έχει πιο κοντά pins και αν δεν κουμπώσει άψογα δεν ανάβει καν η κάρτα.

AMD Radeon RX 9070 series reportedly sticking to 8-pin power connectors, launch end of January

Δημοσ.
3 ώρες πριν, just_a_dude είπε

Εγώ δεν καταλαβαίνω πως με τέτοια specs θα είναι -5% από την 4080 που λένε κάτι φήμες. Η 7900ΧΤ έχει 5376 cores και δεν πλησιάζει καν την 4080 και θα το κάνει η 9070ΧΤ των 4096; Τόσο πολύ θα δίνει η αρχιτεκτονική; Κάποια μούφα παίζει στις φήμες.

Εγω προβλεπω οτι οσο θα φτανει η 5070 την 4080 αλλο τοσο θα την φτανει και αυτη :P

2 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Προφανώς δεν μιλάνε για Alan Wake 2 με PT κλπ.

Ρε μλκες στην AMD, πάλι να φαίνονται 3 μαρκουτσια στη κάρτα ? Το νέο 12v-2*6 έχει πιο κοντά pins και αν δεν κουμπώσει άψογα δεν ανάβει καν η κάρτα.

AMD Radeon RX 9070 series reportedly sticking to 8-pin power connectors, launch end of January

και τι θα κανουμε φιλε θα πεταξουμε τα custom καλωδια μας για να βαλουμε τα χταποδια του πετσινου? :P

• Like 2
Δημοσ.
56 minutes ago, akoinonitos said:

και τι θα κανουμε φιλε θα πεταξουμε τα custom καλωδια μας για να βαλουμε τα χταποδια του πετσινου? :P

Το χαλι μου ειπες τωρα...😒

Εχω τον μαμα ανταπτορα της nvidia πανω στην καρτα...

Απο που βγαινει το πρωτο χταποδακι...με 3 πλοκαμια...

Πανω στα οποια πλοκαμια κουμπωνουν τα 3 μαμα καλωδια της corsair...

Στα οποια υπαρχει επιπλεον ενα pig tail  στο καθενα καλωδιο, που τα εχω αφησει και ελευθερα για να μην αυξανεται η πιεση στον ανταπτορα...

Δηλ. 3 απο ανταπτορα +3 απο corsair + 3 ελευθερα pig tails....😵‍💫🥴

Αν ειχα χιουμορ θα βαζα ενα extension σε καθε pigtail για πιο εντυπωσιακο αποτελεσμα...

Pirates Of The Caribbean GIF by Sea of Thieves

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Να πάρετε το native 16pin του PSU σας. Ένα καλώδιο στην κάρτα να φαίνεται όμορφο.

Το χταπόδι είναι τραγικό.

Καλα ειδικα στις nvidia που βγαινει μες την μεση της καρτας και οχι στην ακρη οπως παλια δεν το λες και ωραιο. Ασε που σε δυσκολευει πολυ λογω κατασκευης των κουτιων.

2 ώρες πριν, scorpion8283 είπε

Στα οποια υπαρχει επιπλεον ενα pig tail  στο καθενα καλωδιο, που τα εχω αφησει και ελευθερα για να μην αυξανεται η πιεση στον ανταπτορα...

Αν ειχα χιουμορ θα βαζα ενα extension σε καθε pigtail για πιο εντυπωσιακο αποτελεσμα...

εχω ευτυχως εχω απο το τροφοδοτικο δικο του αλλα ρε φιλε δεν βολευει εκει που εχει το φις η καρτα ,σαν αγκουρι μες την μεση ειναι το κακωδιο

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, scorpion8283 είπε

image.jpg  

Όσοι είναι petrolhead όταν ακούν χταπόδι εκεί πάει το μυαλό🤣

• Like 2
  • Haha 6
Δημοσ.
3 hours ago, konik said:

Τι εννοείς?

H ισχυροτερη δυνατή απάντηση στον ανταγωνισμό και πρόταση θα είναι η 9070XT από την AMD. Τουλάχιστον έως το 2027.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, ήθελα τη γνώμη σας αν δεν έχετε πρόβλημα. Δυστυχώς μου κάηκε η 6800xt εδώ και καμιά 20αριά μέρες και έχω αρχίσει λίγο και δε τη παλεύω καθώς βγήκε 6 Δεκέμβρη early access ένα παιχνίδι που το περίμενα 4-5 χρόνια, το path of exile 2, και εκεί που έπαιζα μάλλον κάηκε από ένα ολικό freeze του PC επειδή το παιχνίδι έχει κάτι bugs και πηγαίνει το cpu usage στο 100% και παγώνει όλο το OS, αν και πολλοί λένε ότι software δεν μπορεί να κάψει hardware, τώρα τι να σας πω, στο official bug report forum έχουν γράψει πολλοί ότι τους κάηκαν psu, μητρικές κτλπ και κάποιοι λένε ότι ήταν σχετικά καινούρια τα κομμάτια. Ο τεχνικός μετά από εκτενές troubleshoot μου λέει ότι έχει χαλάσει η κάρτα. Είχε περάσει και ένα χρόνο " προσεγμένου " mining κατά τον ιδιοκτήτη της και εγώ την είχα 2.5 χρόνια περίπου χωρίς ιδιαίτερα έντονη χρήση και στοκ. Τώρα σκέφτομαι ότι δεν γινόταν να τύχει χειρότερο διάστημα καθώς πέρασε το black friday, σε λίγες μέρες ανακοινώνονται καινούριες, poe2 early access, χριστούγεννα, και το κερασάκι στη τούρτα είναι ότι ήταν και τα γενέθλια μου αυτές τις μέρες. Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω, να αγοράσω κάτι τώρα ή να περιμένω την ανακοίνωση των καινούριων, θα ήθελα να πάρω κάτι που να έχω τουλάχιστον ένα 20% performance jump αλλά δεν έχω και τεράστιο budget, μέχρι κανα 700άρι και πολλά λεω. Βλέπω τώρα ένα παιδί που πουλάει την 7900 xt pulse ουσιαστικά καινούρια στα 600 τελική τιμή μετά από ερώτηση μου και το σκέφτομαι αλλά φοβάμαι ότι θα το μετανιώσω όταν δω την ανακοίνωση της 9070 xt. 1440p είμαι με 12700kf και δεν με πολυνεδιαφέρουν τα πολλά πλεονεκτήματα της invidia προς το παρών  και επίσης με ενδιαφέρει μόνο το poe2, τίποτα άλλο. Επίσης είδα ότι έχει καλό performance σε 4k για κάποιο λόγο από ένα video του καναλιού ancient gameplays και σκέφτομαι μην πήγαινα σε 4k στα medium-high μελλοντικά αλλά ντάξει, όχι τώρα αυτό. Vram 4k όλα ultra χρειάζεται μόνο κάπου στα 8gb και από frames γύρω στα 100 σταθερά χρειάζομαι. Ας πούμε αυτός με 7900 xtx και με μια ρύθμιση για  shadows και global illumination στο high και όχι ultra έπιανε γύρω στα 150 χωρίς να γίνεται χαμός όμως στην οθόνη. Άμα το έβαζε στο ultra έπεφτε γύρω στα 110 αλλά δεν με ενδιαφέρει να τα βάλω όλα στα ultra καθώς θεωρώ ότι συνήθως υπάρχουν μεγάλα diminishing returns. Δηλαδή κοιτάζω και λίγο μην μπορεί να με βγάλει 4k στα mid - high για poe2 αν και ντάξει αυτό είναι λίγο μακρινό. Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από TheOldCoffinSpirit
Δημοσ.

Κάρτα καινούρια, από τις ερχόμενες δηλαδή, θα υπολογίσεις σε κανένα 3μηνο το λιγότερο, μέχρι να έρθει στα ισα της η κατάσταση με κυκλοφορία, διαθεσιμότητα, αρχικές τιμές κλπ.

Επιδόσεις κλπ, και για τις 2 εταιρείες, δεν μπορεί να σου πει κανείς, δεν έχουμε τίποτα σίγουρο στα χέρια μας.

Αν τώρα καίγεσαι, τώρα παίρνεις κάρτα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...