Aten-Ra Δημοσ. χθες στις 03:18 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 03:18 μμ (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, malakudi said: Ναι έκανα edit στο αρχικό μήνυμα ενώ απαντούσες. Έχει fabs, δεν εξαρτάται από καμία TSMC Όχι μόνο έχει Fabs, έχει Fabs στην Αμερική και εξαιρείται από τους Δασμούς Trump. Επεξ/σία χθες στις 03:20 μμ από Aten-Ra 1
korakios Δημοσ. χθες στις 03:24 μμ Δημοσ. χθες στις 03:24 μμ 13 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Δηλαδη αν βγαλει η AMD καρτα τυπου 5080 στα <1000€ δεν θα τρεξουμε ολοι να αγορασουμε? Εγω θα παω παντως 😅 Θα δείξει , αρκετοί πήραν 7900 xtx στην Αμερική λόγω έλλειψης 4080/5080. Αλλά αυτή η κατηγορία υποτίθεται οτι δεν ενδιέφερε την AMD γιαυτό και αναμέναμε και ακόμα ελπίζουμε σε αρκετά καλύτερες τιμές
Fulgore Δημοσ. χθες στις 03:29 μμ Δημοσ. χθες στις 03:29 μμ 1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε Για να μην κουράζεστε, το MSRP θα είναι μούφα αφού δεν θα υπάρχουν Reference κάρτες από AMD. ????????????????? Το Msrp πέραν από τις founders edition, πιάνει και τις φθηνότερες υλοποιήσεις των εταιρειών(μιας και reference κάρτες δεν πωλούνται ούτως ή άλλως σε όλες τις αγορές). Και η 5070ti των 750$ δεν έχει reference κάρτα, αλλά μια χαρά βλέπουμε msrp τιμή στις φθηνότερες κάρτες τρίτων 24 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Δηλαδη αν βγαλει η AMD καρτα τυπου 5080 στα <1000€ δεν θα τρεξουμε ολοι να αγορασουμε? Εγω θα παω παντως 😅 Αν είσαι όπως ο BluRay, και 5080 στα 600ευρω να σου δώσει η Amd, πάλι σε nvidia θα πάς λόγω....dlss. Επίσης σύμφωνα με τον Bluray, η Amd μόνοο 5070 θα συναγωνιστεί γιατί.... έτσι. 6
Teddy77 Δημοσ. χθες στις 03:37 μμ Δημοσ. χθες στις 03:37 μμ 2 minutes ago, Fulgore said: Και η 5070ti των 750$ δεν έχει reference κάρτα, αλλά μια χαρά βλέπουμε msrp τιμή στις φθηνότερες κάρτες τρίτων Το "μια χαρά" είναι πολύ debatable, έως και ψέμα. Όχι ότι εσύ λες ψέμματα αλλά ίσως δεν παρακολουθείς το msrp φιάσκο, ειδικά για τις 5070ti. Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε κάπου την ποσόστωση σε μοντέλα από τους AIBs... θα στοιχημάτιζα ότι αναλογικά βγάζουν ελάχιστα βασικά μοντέλα, μόνο και μόνο για να μην τους την πουν ότι δεν έχουν.
Tambas91 Δημοσ. χθες στις 03:38 μμ Δημοσ. χθες στις 03:38 μμ 4 ώρες πριν, Aris-leme είπε Εγώ ξαναλέω μην μπερδεύουμε το RT με το PT. PT δε νομίζω να μπορεί να παίξει κάποιος με 9070-9070ΧΤ, απλό RT από 7800ΧΤ και πάνω είσαι οκ, οπότε οι καινούργιες απλά θα έχουν ποιο σφουθ γκειμπλει Είχα πει ότι ένας γκειμ ντεβελοπερ στον MLID ότι η "σωστή" αρχιτεκτονική για RT είναι αυτή που είχε μέχρι και RDNA 3 αλλά δεν μπόρεσαν να την κάνουν να δουλέψει σωστά οπότε αλλάξαν και είναι ποιο κοντά στις NVIDIA γι αυτό θα έχει το μπουστ η RDNA 4. Δεν έχω ιδέα από αυτά απλά το ξανά αναφέρω. Εγώ ακόμη λέω δε με καίει το RT γιατί δεν έχω και κάνα γκειμ εκτός CP77 Εννοείται θα τη δούμε και τη νέα σειρά, απλά να σου πω κάτι ρε συ… εγώ πήρα προσωρινά μια απλή 4070 όταν πούλησα τη 4090 για να αγοράσω 5090 πιστεύοντας ότι θα δώσει καλό uplift 60%, βλέποντας τα χάλια αποφάσισα να μη δώσω πάνω από 1000 και σε αυτά τα λεφτά να πάρω την καλύτερη κάρτα που θα βρω … το θέμα είναι ότι με τις δοκιμές που έχω κάνει βλέπω ότι με μια μέτρια κάρτα με κομμένη vram μπορώ να παίξω stalker σε 4κ όλα δεξιά , kcd2 4k ultra , starfield και πιτελους με το νέο fg του dlss4 έφυγαν όλα τα artifacts (πριν έπαιζα με fsr+fg) και όλα αυτά χωρίς να χάσω κάτι ουσιαστικό σε ποιότητα εικόνας ,latency,artifacts κτλπ… Αν μπορείς να το δοκιμάσεις κάπου δες το μόνος σου … βλέποντας λοιπόν αυτό το αποτέλεσμα η κόκκινη πρέπει να μου δώσει κάτι πολύ καλό και σε καλή τιμή για να με πάρει πίσω… ναι ο κάθε ένας θα γράφει για dlss fake frames κτλπ, από τη στιγμή που εμένα δε με χαλάει κάτι στην εμπειρία όμως και τρέχω τα παιχνίδια όπως μου αρέσει who cares… Υγ στην αρχή και εγώ όταν είδα που λέγαν ότι το dlss4 perf=dlss3qual έλεγα οκ πάλι ότι νανε λένε hypαρισμενοι αλλά και το upscale και κυρίως το fg κάνουν παπάδες φίλε 2
noFEARgr Δημοσ. χθες στις 03:50 μμ Δημοσ. χθες στις 03:50 μμ 45 minutes ago, korakios said: τα είπαμε πριν , δεν ξεκολλά εύκολα ο κάτοχος nvidia απο την πράσινη (8+/10 χρήστες) απλά θα περιμένει να πέσουν οι τιμές . Δεν πρόκειται να πέσουν οι τιμές, τουλάχιστον αρκετά για να έχει νόημα η συζήτηση 1
Fulgore Δημοσ. χθες στις 03:51 μμ Δημοσ. χθες στις 03:51 μμ 4 λεπτά πριν, Teddy77 είπε Το "μια χαρά" είναι πολύ debatable, έως και ψέμα. Όχι ότι εσύ λες ψέμματα αλλά ίσως δεν παρακολουθείς το msrp φιάσκο, ειδικά για τις 5070ti. Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε κάπου την ποσόστωση σε μοντέλα από τους AIBs... θα στοιχημάτιζα ότι αναλογικά βγάζουν ελάχιστα βασικά μοντέλα, μόνο και μόνο για να μην τους την πουν ότι δεν έχουν. Εγώ μιλάω για το τι ισχύει στην πράξη. Το αν τώρα πέσαμε σε Paper Launch και το κάθε κατάστημα/πωλητής, κάνει ότι θέλει ,είναι άσχετο με την Msrp τιμολόγηση στις κάρτες γενικά και αόριστα. Και για το κομμάτι των τιμών 1
Aris-leme Δημοσ. χθες στις 04:02 μμ Δημοσ. χθες στις 04:02 μμ 7 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Εννοείται θα τη δούμε και τη νέα σειρά, απλά να σου πω κάτι ρε συ… εγώ πήρα προσωρινά μια απλή 4070 όταν πούλησα τη 4090 για να αγοράσω 5090 πιστεύοντας ότι θα δώσει καλό uplift 60%, βλέποντας τα χάλια αποφάσισα να μη δώσω πάνω από 1000 και σε αυτά τα λεφτά να πάρω την καλύτερη κάρτα που θα βρω … το θέμα είναι ότι με τις δοκιμές που έχω κάνει βλέπω ότι με μια μέτρια κάρτα με κομμένη vram μπορώ να παίξω stalker σε 4κ όλα δεξιά , kcd2 4k ultra , starfield και πιτελους με το νέο fg του dlss4 έφυγαν όλα τα artifacts (πριν έπαιζα με fsr+fg) και όλα αυτά χωρίς να χάσω κάτι ουσιαστικό σε ποιότητα εικόνας ,latency,artifacts κτλπ… Αν μπορείς να το δοκιμάσεις κάπου δες το μόνος σου … βλέποντας λοιπόν αυτό το αποτέλεσμα η κόκκινη πρέπει να μου δώσει κάτι πολύ καλό και σε καλή τιμή για να με πάρει πίσω… ναι ο κάθε ένας θα γράφει για dlss fake frames κτλπ, από τη στιγμή που εμένα δε με χαλάει κάτι στην εμπειρία όμως και τρέχω τα παιχνίδια όπως μου αρέσει who cares… Υγ στην αρχή και εγώ όταν είδα που λέγαν ότι το dlss4 perf=dlss3qual έλεγα οκ πάλι ότι νανε λένε hypαρισμενοι αλλά και το upscale και κυρίως το fg κάνουν παπάδες φίλε Μα δε διαφωνώ καθόλου σ αυτά που λες. Επίσης, δε νομίζω να λέει κανείς ότι δεν ισχύει για το DLSS αυτά που λες, από εκεί και πέρα όμως ο καθένας το κοστολογεί όπως νομίζει. Για εσένα μπορεί να λες αν όλα τ άλλα είναι ίδια δίνω και 100 άλλος 200 ευρώ παραπάνω για μια κάρτα. Τα πάντα έχουν να κάνουν με το τι παίζει ο καθένας. Και εγώ πήρα 7800ΧΤ και εκτός CP77 δεν έχω δουλέψει ΠΟΤΕ FSR και RT και παίζω κυριολεκτικά σχεδόν όλη μέρα μιας και δουλεύω ΙΤ σπίτι οπότε όλη μέρα είμαι στο πισι. Τι να την κάνω τη 4090-5090 η το DLSS? Δεν αξίζουν ούτε 10 ευρώ παραπάνω. Ε αυτό παρεξηγείτε αμέσως και αρχίζουν οι διαμάχες. Ξαναλέω σε νομίζω κανείς να λέει ότι είναι χάλια ή άχρηστη τεχνολογία το DLSS ή ότι δεν είναι πολύ μπροστά από FSR. 3
Aten-Ra Δημοσ. χθες στις 04:04 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 04:04 μμ Εγώ απλός θα πω ότι με την έλλειψη των RTX5000 υπάρχει ένα κενό στην διαθεσιμότητα για κάρτες το οποίο ΔΕΝ μπορεί να καλύψει η AMD , απλά δεν έχει το capacity να το κάνει. Έτσι αν βάλει το MSRP στα 600 USD για την 9070ΧΤ και βγουν οι πρώτες κάρτες στα ράφια στα 600-650 USD δεν θα μείνει καμιά, και επειδή αυτή η τιμή θα ανεβάσει παραπάνω την ήδη μεγάλη ζήτηση, θα ανέβουν και οι τιμές της AMD στο ράφι γιατί δεν θα υπάρχει απόθεμα (ζήτηση και διαθεσιμότητα). Αν δεν έρθουν RTX5000 κάρτες να γεμίσουν τα ράφια δεν θα δείτε φτηνές κάρτες από AMD στο ράφι ακόμα και να τις βγάλουν με MSRP στα 200 USD. 4
dsi44 Δημοσ. χθες στις 04:08 μμ Δημοσ. χθες στις 04:08 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Αλεξανδρος A.92 said: Δηλαδη αν βγαλει η AMD καρτα τυπου 5080 στα <1000€ δεν θα τρεξουμε ολοι να αγορασουμε? Εγω θα παω παντως 😅 εχει καρτα σαν την 5080 και λεγεται 7900ΧΤΧ(7900ΧΤ) ,τη βλεπεις να πουλαει? (τρια χρονια σκονη στα ραφια) Επεξ/σία χθες στις 04:09 μμ από dsi44
korakios Δημοσ. χθες στις 04:08 μμ Δημοσ. χθες στις 04:08 μμ 2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Εγώ απλός θα πω ότι με την έλλειψη των RTX5000 υπάρχει ένα κενό στην διαθεσιμότητα για κάρτες το οποίο ΔΕΝ μπορεί να καλύψει η AMD , απλά δεν έχει το capacity να το κάνει. Έτσι αν βάλει το MSRP στα 600 USD για την 9070ΧΤ και βγουν οι πρώτες κάρτες στα ράφια στα 600-650 USD δεν θα μείνει καμιά, και επειδή αυτή η τιμή θα ανεβάσει παραπάνω την ήδη μεγάλη ζήτηση, θα ανέβουν και οι τιμές της AMD στο ράφι γιατί δεν θα υπάρχει απόθεμα (ζήτηση και διαθεσιμότητα). Αν δεν έρθουν RTX5000 κάρτες να γεμίσουν τα ράφια δεν θα δείτε φτηνές κάρτες από AMD στο ράφι ακόμα και να τις βγάλουν με MSRP στα 200 USD. δεν έχει σχέση το MSRP με έλλειψη . Ας είναι άλλη η τιμή στο ράφι , έτσι και αλλιώς στην αρχή όλα ακριβά είναι , το μετά (απο μήνες) μας ενδιαφέρει , με υψηλό mrsp το έχασε το παιχνίδι ... Μόλις τώρα, dsi44 είπε εχει καρτα σαν την 5080 και λεγεται 7900ΧΤΧ(7900ΧΤ) ,τι βλεπεις να πουλαει? (τρια χρονια σκονη στα ραφια) ξεπούλησε Αμερική (με τη βοήθεια της πράσινης) 😛
dsi44 Δημοσ. χθες στις 04:10 μμ Δημοσ. χθες στις 04:10 μμ (επεξεργασμένο) η ελειψη δεν αφορα τον καταναλωτη και τη μνημη που εχει απο τη συμπεριφορα της amd τα τελευταια χρονια.Αν παιξει αυτο το χαρτι ξανα η λιζα τοτε θα δει μεριδιο αγορας μονοψηφιο. Επεξ/σία χθες στις 04:11 μμ από dsi44
Teddy77 Δημοσ. χθες στις 04:14 μμ Δημοσ. χθες στις 04:14 μμ 9 minutes ago, Fulgore said: Εγώ μιλάω για το τι ισχύει στην πράξη. Το αν τώρα πέσαμε σε Paper Launch και το κάθε κατάστημα/πωλητής, κάνει ότι θέλει ,είναι άσχετο με την Msrp τιμολόγηση στις κάρτες γενικά και αόριστα. Ναι αλλά εγώ δε λέω για το τι κάνει το κάθε κατάστημα αλλά τι υπάρχει όντως διαθέσιμο, πριν τυχόν markup. Και μόνο ότι από το Χ "msrp" μοντέλο, το επόμενο σκαλί για 5070ti είναι 150€+ , εμένα μου λέει πολλά. Πχ Asus , τo prime "OC" πάει 939$ 🙄, το TUF πάει 1000$ στα επίσημα listings της Asus, όχι σε μαγαζί που μπορεί να βάλει το κατιτίς του παραπάνω. Δε θα πάει το Strix 1200$? Εύκολα. Θα'δινες εσύ 190 ντόλαρς παραπάνω για να πας από prime σκέτο σε OC? Μόνο αν δεν έβρισκες το σκέτο που θα στοιχημάτιζα δεν έχουν παράξει αρκετά. Anyway μην κάνουμε derail το θέμα αλλά είναι περίεργη η εποχή.
dsi44 Δημοσ. χθες στις 04:17 μμ Δημοσ. χθες στις 04:17 μμ Στο κατω κατω δε μπορει ο ουραγος της αγορας εδω και μια 6ετια να μου παιζει το παιχνιδι προσφορας και τεχνητης ζητησης ωστε να ανεβαζει τιμες στο 1000αρικο.Απο τον πρωτο θα το δεχτω απο τον ανυπαρκτο που ειχε μεριδιο καποτε 40% και επεσε στο 10% δεν το ανεχομαι,πουλα την Ati τωρα και αντε στα τσακιδια.
Aten-Ra Δημοσ. χθες στις 04:21 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 04:21 μμ 8 minutes ago, korakios said: δεν έχει σχέση το MSRP με έλλειψη . Ας είναι άλλη η τιμή στο ράφι , έτσι και αλλιώς στην αρχή όλα ακριβά είναι , το μετά (απο μήνες) μας ενδιαφέρει , με υψηλό mrsp το έχασε το παιχνίδι ... Δεν είπα ότι έχει σχέση το MSRP με την έλλειψη, αυτό που είπα είναι ότι ένα χαμηλό MSRP στις 9070ΧΤ τώρα που έχουμε έλλειψη από τις RTX5070Ti/RTX5080 θα επιφέρει έλλειψη και στις 9070ΧΤ με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τιμές και στις 9070XT στο ράφι. Επίσης δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην μπορεί να κατεβάσει το MSRP μελλοντικά μετά από 3-6 μήνες όταν θα ομαλοποιηθεί η αγορά και το Capacity και από τους δυο. 5 minutes ago, dsi44 said: Στο κατω κατω δε μπορει ο ουραγος της αγορας εδω και μια 6ετια να μου παιζει το παιχνιδι προσφορας και τεχνητης ζητησης ωστε να ανεβαζει τιμες στο 1000αρικο.Απο τον πρωτο θα το δεχτω απο τον ανυπαρκτο που ειχε μεριδιο καποτε 40% και επεσε στο 10% δεν το ανεχομαι,πουλα την Ati τωρα και αντε στα τσακιδια. Δεν θα ανεβάσει τιμές στο χιλιάρικο η AMD αλλά η αγορά αφού η ζήτηση θα είναι πολλαπλάσια από την διαθεσιμότητα, ότι συμβαίνει τώρα με τις RTX5000.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα