just_a_dude Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) Αν αληθεύει αυτό το leak τότε σε raster θα είναι λίγο καλύτερη από την 5070Ti. To θέμα είναι πόσο χειρότερη θα είναι από την 5070Ti σε RT. Γιατί αν είναι ποσοστιαία χειρότερη όσο και η διαφορά στην τιμή τους δεν το λες και value. Απλά δίνεις λιγότερο για λιγότερα (RT και upscale, γιατί όσο καλό και να είναι το FSR4 δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα φτάνει το DLSS4). Και δεν μπορείς πλέον να λες ότι δεν με ενδιαφέρει το RT από τη στιγμή που όλα τα ΑΑΑ έχουν κάποια μορφή RT (σε κάποια είναι και υποχρεωτικό). Και δεν υπάρχει και το vram advantage τώρα. Αν έχει 599 MSRP και οι πραγματικές τιμές κρατηθούν εκεί κοντά, καλά θα είναι. Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από just_a_dude 1
noFEARgr Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 8 minutes ago, just_a_dude said: Αν αληθεύει αυτό το leak τότε σε raster θα είναι λίγο καλύτερη από την 5070Ti. To θέμα είναι πόσο χειρότερη θα είναι από την 5070Ti σε RT. Γιατί αν είναι ποσοστιαία χειρότερη όσο και η διαφορά στην τιμή τους δεν το λες και value. Απλά δίνεις λιγότερο για λιγότερα (RT και upscale, γιατί όσο καλό και να είναι το FSR4 δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα φτάνει το DLSS4). Και δεν μπορείς πλέον να λες ότι δεν με ενδιαφέρει το RT από τη στιγμή που όλα τα ΑΑΑ έχουν κάποια μορφή RT (σε κάποια είναι και υποχρεωτικό). Και δεν υπάρχει και το vram advantage τώρα. Αν έχει 599 MSRP και οι πραγματικές τιμές κρατηθούν εκεί κοντά, καλά θα είναι. Σαν την 4070ti super θα ειναι σε RT αν ισχυουν τα νουμερα της amd. Ελαχιστη διαφορα δηλαδη σε σχεση με την 5070ti . 1
Tambas91 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 32 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Και δεν μπορείς πλέον να λες ότι δεν με ενδιαφέρει το RT από τη στιγμή που όλα τα ΑΑΑ έχουν κάποια μορφή RT Μετά θα είναι καλό το rt άμα καταφέρει η AMD να το κάνει να τρέξει με διπλάσια fps, απλά περιμένουν να ωριμάσουν οι συνθήκες… όσο δε το τρέχουν και ο κόκκινες είναι irrelevant δε κάνει διαφορά 2
noFEARgr Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) Καλα υπαρχουν και παιχνιδια οπως το kcd2 που δειχνουν οτι δεν χρειαζεσαι hardware ray tracing για να πετυχεις καλο αποτελεσμα(εκτος τα reflection , εκει θα ηθελα rt) Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από noFEARgr
Aten-Ra Δημοσ. πριν από 2 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 2 ώρες 14 minutes ago, Tambas91 said: Μετά θα είναι καλό το rt άμα καταφέρει η AMD να το κάνει να τρέξει με διπλάσια fps, απλά περιμένουν να ωριμάσουν οι συνθήκες… όσο δε το τρέχουν και ο κόκκινες είναι irrelevant δε κάνει διαφορά Αυτό που περιμένει η πλειοψηφία του κόσμου είναι να μπορεί να τρέχει με RT σε κάρτες των 300-500 USD, το να βγάζει 50%-100% παραπάνω η 4060 από την 7600 αλλά να μιλάμε για 10 vs 20 fps δεν ενδιαφέρει κανέναν χρηστή που εχει αυτές τις δυο κάρτες. 2
just_a_dude Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) Η αλήθεια είναι ότι το KCD2 δεν είναι και 2025 σε visuals. Δεν είναι κακό αλλά όχι και top. Αν δώσεις 700-800 και πάνω για κάρτα θες να παίζει και τα δύσκολα games. Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από just_a_dude 3
nikos5800 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Καλα υπαρχουν και παιχνιδια οπως το kcd2 που δειχνουν οτι δεν χρειαζεσαι hardware ray tracing για να πετυχεις καλο αποτελεσμα(εκτος τα reflection , εκει θα ηθελα rt) Το kingdom come 2 χρησιμοποιεί software based ray tracing global illumination 👍 δεν είναι καθαρό raster για αυτό βλέπεις οι κάρτες τις Nvidia να έχουν ένα προβάδισμα 2 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Η αλήθεια είναι ότι το KCD2 δεν είναι και 2025 σε visuals. Δεν είναι κακό αλλά όχι και top. Αν δώσεις 700-800 και πάνω για κάρτα θες να παίζει και τα δύσκολα games. Συμφωνώ 👍 χάνει πολύ σε γεωμετρία,είναι σαν ps4 game σε θέμα γεωμετρίας,για animations άστα να πάνε,μέτρια και εκει Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από nikos5800 1
noFEARgr Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 7 minutes ago, nikos5800 said: Το kingdom come 2 χρησιμοποιεί software based ray tracing global illumination 👍 δεν είναι καθαρό raster για αυτό βλέπεις οι κάρτες τις Nvidia να έχουν ένα προβάδισμα Συμφωνώ 👍 χάνει πολύ σε γεωμετρία,είναι σαν ps4 game σε θέμα γεωμετρίας,για animations άστα να πάνε,μέτρια και εκει Σε γεωμετρια μια χαρα ειναι εκτος αν θες να πεις κατι αλλο . Σε animation δυσκολα θα βρεις πολυ καλα σε open world.
scorpion8283 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 27 minutes ago, Tambas91 said: Μετά θα είναι καλό το rt άμα καταφέρει η AMD να το κάνει να τρέξει με διπλάσια fps, απλά περιμένουν να ωριμάσουν οι συνθήκες… όσο δε το τρέχουν και ο κόκκινες είναι irrelevant δε κάνει διαφορά Spoiler (Είναι καλος ο Μπογρίνιο τωρααααα????🤣) Whatever doesnt reach the fox, she makes them hanging grapes που λενε και στα χωρια της αγγλοσαξωνίας..😋 Και με τους upscalers το ίδιο δεν εγινε.....? Πάντως η (καθυστερημένη ) παραπάνω εμπλοκη της AMD με το RT, μόνο και μονο λόγω κονσολών να το δεις, θα δώσει pushαρισμα και στους developers να το αξιοποιήσουν παραπάνω και μάλιστα με σχετική λογικη στις απαιτήσεις, αφού θα πρέπει να μπορεί να τρέχει στις κονσολες.... 1
Tambas91 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Καλα υπαρχουν και παιχνιδια οπως το kcd2 που δειχνουν οτι δεν χρειαζεσαι hardware ray tracing για να πετυχεις καλο αποτελεσμα(εκτος τα reflection , εκει θα ηθελα rt) Το ένα δεν αναιρεί το άλλο όμως , το rt σε αρκετά παιχνίδια δίνει μια πιο ωραία και ζωντανή αίσθηση, ότι υπάρχουν και παιχνίδια που κάνουν παπάδες και χωρίς αυτό το ξέρουμε αλλά όχι να λέμε δε με νοιάζει το rt γιατί δε το τρέχει η κάρτα μου, την ίδια ώρα που τα ίδια άτομα άμα είχαν καμία 4090 θα άκουγες τα πιο διθυραμβικά σχόλια 18 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Αυτό που περιμένει η πλειοψηφία του κόσμου είναι να μπορεί να τρέχει με RT σε κάρτες των 300-500 USD, το να βγάζει 50%-100% παραπάνω η 4060 από την 7600 αλλά να μιλάμε για 10 vs 20 fps δεν ενδιαφέρει κανέναν χρηστή που εχει αυτές τις δυο κάρτες. Άμα έχεις σαν βάση 30 fps που θα έχει η 4060 με το dlss4 ειδικά το οποίο μάγκες κάνει παπάδες πας στα 60 έστω και με λίγες υποχωρήσεις… αυτός όμως που έχει 20 και λιγότερα και με fsr δε τον σώζει Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από Tambas91 1
Saloufas Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Στο kcd2 έτσι και βαζανε RT δεν θα κινούταν φύλλο στην οθόνη, δείτε πχ το crysis remaster με RT τι performance hit έχει σε τοπ GPUs.
nikos5800 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Σε γεωμετρια μια χαρα ειναι εκτος αν θες να πεις κατι αλλο . Σε animation δυσκολα θα βρεις πολυ καλα σε open world. Είναι πολύ flat η γεωμετρία του,στο terain το σώζει κάπως με το να βάζει τα χόρτα μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι σου αλλά αυτό δεν το σώζει 5 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Το ένα δεν αναιρεί το άλλο όμως , το rt σε αρκετά παιχνίδια δίνει μια πιο ωραία και ζωντανή αίσθηση, ότι υπάρχουν και παιχνίδια που κάνουν παπάδες και χωρίς αυτό το ξέρουμε αλλά όχι να λέμε δε με νοιάζει το rt γιατί δε το τρέχει η κάρτα μου, την ίδια ώρα που τα ίδια άτομα άμα είχαν καμία 4090 θα άκουγες τα πιο διθυραμβικά σχόλια Άμα έχεις σαν βάση 30 fps που θα έχει η 4060 με το dlss4 ειδικά το οποίο μάγκες κάνει παπάδες πας στα 60 έστω και με λίγες υποχωρήσεις… αυτός όμως που έχει 20 και λιγότερα και με fsr δε τον σώζει dlss4=free performance,κανει παπαδες και σε 1080p Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από nikos5800
Tambas91 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 5 λεπτά πριν, scorpion8283 είπε Και με τους upscalers το ίδιο δεν εγινε.....? Έτσι ακριβώς, βέβαια από εμένα που δεν είμαι αντικειμενικός και βαμμένος πράσινος το έχω πει ότι το fsr είναι πιο σημαντικό στο gaming από το dlss γιατί έσωσε πολύ κόσμο και ας είναι χειρότερο… αλλά μη πούμε για rt-pt κάποιοι βγάζουν σπυριά 1
Aris-leme Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Μόλις τώρα, Tambas91 είπε Το ένα δεν αναιρεί το άλλο όμως , το rt σε αρκετά παιχνίδια δίνει μια πιο ωραία και ζωντανή αίσθηση, ότι υπάρχουν και παιχνίδια που κάνουν παπάδες και χωρίς αυτό το ξέρουμε αλλά όχι να λέμε δε με νοιάζει το rt γιατί δε το τρέχει η κάρτα μου, την ίδια ώρα που τα ίδια άτομα άμα είχαν καμία 4090 θα άκουγες τα πιο διθυραμβικά σχόλια Άμα έχεις σαν βάση 30 fps που θα έχει η 4060 με το dlss4 ειδικά το οποίο μάγκες κάνει παπάδες με ας στα 60 έστω και με λίγες υποχωρήσεις… αυτός όμως που έχει 20 και λιγότερα και με fsr δε τον σώζει Εγώ ξαναλέω μην μπερδεύουμε το RT με το PT. PT δε νομίζω να μπορεί να παίξει κάποιος με 9070-9070ΧΤ, απλό RT από 7800ΧΤ και πάνω είσαι οκ, οπότε οι καινούργιες απλά θα έχουν ποιο σφουθ γκειμπλει Είχα πει ότι ένας γκειμ ντεβελοπερ στον MLID ότι η "σωστή" αρχιτεκτονική για RT είναι αυτή που είχε μέχρι και RDNA 3 αλλά δεν μπόρεσαν να την κάνουν να δουλέψει σωστά οπότε αλλάξαν και είναι ποιο κοντά στις NVIDIA γι αυτό θα έχει το μπουστ η RDNA 4. Δεν έχω ιδέα από αυτά απλά το ξανά αναφέρω. Εγώ ακόμη λέω δε με καίει το RT γιατί δεν έχω και κάνα γκειμ εκτός CP77
Tambas91 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 3 λεπτά πριν, nikos5800 είπε dlss4=free performance,κανει παπαδες και σε 1080p Φίλε μου εγώ σε 4κ έπαθα πλάκα δε το πίστευα πως φαίνεται το dlss4 perf όταν το είδα … + στο stalker με βάση 45 fps πρώτη φορά άνοιξα fg σε first person shooter και δεν αναγουλιασα… με 4090 δε μπορούσα να το ανοίξω πουθενά σε dlss3… όσο και να θέλω να κράξω πέτσα με τις κλοουνιες που κάνει είναι έτη μπροστά τι να λέμε τώρα 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα