Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Sensible είπε

Το να στηνεις υπολογιστη ειναι κατι που το κανει η κουτση μαρια πλεον , δεν ειναι κατι ιδιαιτερο ο τιτλος του power pc user οπως νομιζουν πολλοι οτι εχουν πιασει το παπα απο τα καρυδια .

Οι περισσοτεροι πλεον κοιτανε τις κριτικες του youtube για να αγορασουν επιλεκτικα τα κομματια , το θεμα ειναι να εχουν σωστη κριση να αξιολογουν τις παγιδες.

Για παραδειγμα δεν υπαρχουν gaming cpu , ξεκινωντας απο τα μικρα μοντελα ολοι πληρουν τις προυποθεσεις ειτε ειναι zen 3 απο 5800x , zen4  7600 , zen 5 9600x  ,το ιδιο ισχυει και με τους Intel που ειναι εξισου καλοι cpu στο gaming βλεπε 13600K με το μειον την υψηλη καταναλωση.

Προσωπικα θεωρω πεταμενα λεφτα να δινει αλλος 800 αρια για 9950 οταν  με εναν απλο 7600x   θα κανει την δουλεια του για πολλα χρονια.

Kαποτε ειχε επικρατησει η μοδα οτι τα πολυπυρηνα ηταν το μελλον στο gaming οταν κυκλοφορησαν οι πρωτοι RYZEN , μεχρι που καταρριφθηκε συντομα.

Ενας 4πυρηνος φτηνιαρικος i3 12100f ειναι καλλιτερος απο εναν 12 πυρηνο 3900X τετραπλασιας τιμης , αυτο δειχνει τελικως οτι η αρχιτεκτονικη του chip μετραει και οχι οι πυρηνες στο gaming.

Τωρα οσον αφορα τις καρτες συμφωνω απολυτως οτι η nVidia ηταν ποιοτικοτερες καρτες , η 5070ti ειναι σαφως καλλιτερη απο την 9070xt και εχω προσεξει οτι εχει και χαμηλες καταναλωσεις μεχρι 260 w , αλλα το σκαλπιγκ δια χειρος τζενσεν διωχνει τον κοσμο μακρια.

Αυτη την στιγμη η 9070 ειναι πιο συμφερουσα αγορα απο τις σειρες 5 και τις σειρες 4  σε σχεση αποδοσης τιμης. 

Δεν ξερω με τι κοσμο συναναστρεφεσαι εξω απο εδω,για εμενα απο γνωστους και φιλους ολα αυτα τα χρονια ειναι ζητημα το 10% να ξερουν και το 90% να μη ξερουν και απο το 10% που ξερουν οι μισοι θα με ρωτησουν πριν αγορασουν μη κανουν κανενα λαθος.
Yπαρχουν και αλλα χομπι που ασχολειται ο κοσμος, δεν στηνουν ολοι pc και ξεκινανε τα UV ή βλεπουν στον υπνο τους fan curves οπως γινεται εδω μεσα.
Επισης υπαρχει ακομα πολυ κοσμος που πληρωνει 20-30€ για να του περασουν windows (ενω ειναι μερικα clicks) και 20€ για το κλειδι ενω κοστιζει μονο 1€ ή πληρωνουν 50ρικα για συναρμολογιση.

Για να ασχοληθεις με το αν ενας επεξεργαστης ειναι gaming ή οχι , προυποθετει να εχεις την πιο γρηγορη gpu της αγορας αλλιως καθε € στο cpu κομμενο απο τη gpu ειναι χαμενα fps.
Καλα τα benchmarks σε 1080p Low με 9800x3d+4090 αλλα δεν εχουν ολοι 4090/5090 για να παρουν x3D ουτε παιζουν 1080p .
9800x3d +7700xt  (570+400= 970€) < 7600 + 9070xt  (170+800= 970€)
9800x3d +7800xt  (570+500= 1070€) < 14600kf + 9070xt  (200+800= 1000€)

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Like 2
  • Haha 1
  • Απαντ. 4,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Μια χαρα τα ελεγα και τοτε, οπως προτεινα σε εσενα και πολλους αλλους RmX 750-850w με corsair premium individual sleeved 12vpwr για 4080.
Bεβαια εμεις τοτε τα 750-850w τα πληρωναμε 180-220€ τωρα που ειναι στα 90-100€ ειναι αστειο να το συζηταμε.

Ναι αλλά τότε για nvidia πρότεινες με χαρά να δώσουν 150-200 ευρώ επιπλέον

για να αλλάξουν ολοι τροφοδοτικό!

Ενω εδω τώρα απλά κατακρίνεις το οτι κάποιοι θα θέλουν άλλο τροφοδοτικό

αρα θέλουν περισσότερα λεφτά γενικά για αναβάθμιση σε amd κάρτα,

και αρα εγκεφαλικό για σένα που δεν προτιμούν nvidia.

Πως αντέχεις το οτι τολμάνε οι άξεστοι να μολύνουν

τις ψυχές  και τα σπίτια τους  με την βρωμερή και τρισάθλια amd;🤣

• Like 2
  • Haha 10
Δημοσ.

Μερικοί είστε πολύ ευαίσθητοι όσον αφορά το off topic γενικότερα και με τη πρώτη ευκαιρία υπερβάλετε και σαν αστυνομία 👮 forum θέλετε να επαναφέρετε την "τάξη" στο θέμα. Δεν είναι δυνατόν η συζήτηση για PSU να θεωρείται off topic σε ένα thread με GPU ειδικά με όλα όσα γίνονται σήμερα με καμμένα καλώδια, κάρτες με αυξημένες απαιτήσεις σε ρεύματα, undervolt, oc κτλ κτλ. Και ναι υπάρχει κόσμος που δεν γνωρίζει βασικά πράγματα και μας παρακολουθεί. Που είναι λοιπόν το κακό να διαβάσει πόσα watt πρέπει να είναι το PSU του για να σηκώσει μια συγκεκριμένη GPU.λ δεν καταλαβαίνω. Τέλος πάντων GPU+PSU είναι δύο έννοιες αλληλένδετες γιατί το κομμάτι του υπολογιστή μας που τραβάει το περισσότερο ρεύμα είναι η κάρτα γραφικών. Οπότε λίγα λόγια για αυτό δεν πειράζουν, ίσα ίσα βοηθούν.

• Like 12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, music_lover είπε

Μερικοί είστε πολύ ευαίσθητοι όσον αφορά το off topic γενικότερα και με τη πρώτη ευκαιρία υπερβάλετε και σαν αστυνομία 👮 forum θέλετε να επαναφέρετε την "τάξη" στο θέμα. Δεν είναι δυνατόν η συζήτηση για PSU να θεωρείται off topic σε ένα thread με GPU ειδικά με όλα όσα γίνονται σήμερα με καμμένα καλώδια, κάρτες με αυξημένες απαιτήσεις σε ρεύματα, undervolt, oc κτλ κτλ. Και ναι υπάρχει κόσμος που δεν γνωρίζει βασικά πράγματα και μας παρακολουθεί. Που είναι λοιπόν το κακό να διαβάσει πόσα watt πρέπει να είναι το PSU του για να σηκώσει μια συγκεκριμένη GPU.λ δεν καταλαβαίνω. Τέλος πάντων GPU+PSU είναι δύο έννοιες αλληλένδετες γιατί το κομμάτι του υπολογιστή μας που τραβάει το περισσότερο ρεύμα είναι η κάρτα γραφικών. Οπότε λίγα λόγια για αυτό δεν πειράζουν, ίσα ίσα βοηθούν.

Ναι εννοείται βοηθούν απλά πιστεύω πως αν η συζήτηση τραβάει πολύ κουράζει από ένα σημείο και μετά 

Επεξ/σία από nikos5800
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τώρα το πρόσεξα,η amd λογικά θα βγάλει και αυτή το multi frame gen 4x,η RDN4 υποστηρίζει hardware flip metering!!

image.png

image.jpeg

Επεξ/σία από nikos5800
  • Like 2
Δημοσ.

ωραίο το adrenaline γενικα με της ρύθμισης και το overlay και ότι πειράζεις τα πάντα ενώ παίζεις.

Υπάρχει κάποιος μπουσουλας τι να αφήσουμε ανοιχτό και τί όχι anti lag vsync κτλ?

Επίσης έχει κάπου frame limiter από το πρόγραμμα γιατί μερικά παιχνίδια δεν έχουν να μην ξεφεύγει μόνο του.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, valantis123 είπε

ωραίο το adrenaline γενικα με της ρύθμισης και το overlay και ότι πειράζεις τα πάντα ενώ παίζεις.

Υπάρχει κάποιος μπουσουλας τι να αφήσουμε ανοιχτό και τί όχι anti lag vsync κτλ?

Επίσης έχει κάπου frame limiter από το πρόγραμμα γιατί μερικά παιχνίδια δεν έχουν να μην ξεφεύγει μόνο του.

image.png.b47285b470abf69fc0af6da324e7ee45.png

Εγώ έχω βάλει ταργκετ λίγο κάτω από οθόνη. Οπότε στα μενού κτλ δεν πάει 1000fps. Βασικά στα γραφικά έχω σχεδόν τα πάντα ενεργοποιημένα, εκτός απο μπουστ τσιλ AFMF

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Aris-leme είπε

image.png.b47285b470abf69fc0af6da324e7ee45.png

Εγώ έχω βάλει ταργκετ λίγο κάτω από οθόνη. Οπότε στα μενού κτλ δεν πάει 1000fps. Βασικά στα γραφικά έχω σχεδόν τα πάντα ενεργοποιημένα, εκτός απο μπουστ τσιλ AFMF

Αμα σου πω ότι δεν θυμάμαι να το έχω δεί πουθενά αυτό... μάλλον τυφλός 🫣

Στα settings του adrenaline είναι ή στην καρτέλα του gaming.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, valantis123 είπε

Αμα σου πω ότι δεν θυμάμαι να το έχω δεί πουθενά αυτό... μάλλον τυφλός 🫣

Στα settings του adrenaline είναι ή στην καρτέλα του gaming.

image.png.5984e0edefaaad6e145320555b4906ce.png

Όπως λέει μπορεί να έχει λίγο ινπουτ λαγκ αλλά δεν έχω καταλάβει κάτι το είχα και με τη 7800ΧΤ και τώρα. Κρατάς μια χαρά χαμηλά την κάρτα όταν δε χρειάζεται είτε σε μενού ή παλιά παιχνίδια μου μπορεί να πιάνουν τρελά FPS.

• Like 1
Δημοσ.

Παντως τελευταια φορα που ασχοληθηκα με uv ηταν την εποχη που εκανα mining.Βαριεμαι να μπω στην διαδικασια να το κανω αν ειχα καμια καρτα τυπου 4090 κ πανω ισως το εκανα τωρα δεν παιζει να χασω χρονο για αυτο εστω και αν μου παρει 5 λεπτα που λεει ο λογος.

Τελος εμενα μου δημιουργειται η εξης απορια και γενικοτερα με τις καρτες στα πικ τους.Ας παρουμε σαν παραδειγμα την mercury 9070xt.Τι γινεται σε ενα συστημα με 550αρι τροφοδοτικο μιας και αναφερθηκε που θελει συνολο ας πουμε στο πικ ολο το κουτι 200 watt χωρις την καρτα και η καρτα κανει αυτο το πικ με τα 430 watt?Δηλαδη τι θα συμβει αν πικαρει ολο το συστημα σε watt, θα στα καψει ολα ή απλα θα κλεισει το πισι επειδη δεν εχει το απαραιτητο ρευμα?Νομιζω μια απαντηση στο θεμα απο καποιον που ξερει τι παιζει ειναι χρησιμη για ολους ανεξαρτητως τι καρτα θα παρει.Θα υπαρχει ας πουμε ενας μπουσουλας τι τροδοφοτικο θα χρειαστει καποιος.

δααδα.JPG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έκανα και εγώ κάποια έξτρα τεστ και νομίζω βρήκα το sweet spot της κάρτας. πιο πάνω γίνεται unstable.

image.png.cce7ec20107760a250f60391cddb6ef5.pngimage.png.1b4b35159bc2812fb0e8bf9e4ce90520.pngimage.png.b42db7f089ef491e55aa463390ca72b1.png

image.png.379d700be2dcdeb7acd79077eee3a20a.png

Επεξ/σία από teohokage
  • Like 4
Δημοσ.
46 minutes ago, icenex said:

Παντως τελευταια φορα που ασχοληθηκα με uv ηταν την εποχη που εκανα mining.Βαριεμαι να μπω στην διαδικασια να το κανω αν ειχα καμια καρτα τυπου 4090 κ πανω ισως το εκανα τωρα δεν παιζει να χασω χρονο για αυτο εστω και αν μου παρει 5 λεπτα που λεει ο λογος.

Τελος εμενα μου δημιουργειται η εξης απορια και γενικοτερα με τις καρτες στα πικ τους.Ας παρουμε σαν παραδειγμα την mercury 9070xt.Τι γινεται σε ενα συστημα με 550αρι τροφοδοτικο μιας και αναφερθηκε που θελει συνολο ας πουμε στο πικ ολο το κουτι 200 watt χωρις την καρτα και η καρτα κανει αυτο το πικ με τα 430 watt?Δηλαδη τι θα συμβει αν πικαρει ολο το συστημα σε watt, θα στα καψει ολα ή απλα θα κλεισει το πισι επειδη δεν εχει το απαραιτητο ρευμα?Νομιζω μια απαντηση στο θεμα απο καποιον που ξερει τι παιζει ειναι χρησιμη για ολους ανεξαρτητως τι καρτα θα παρει.Θα υπαρχει ας πουμε ενας μπουσουλας τι τροδοφοτικο θα χρειαστει καποιος.

δααδα.JPG

Spoiler

θα κλεισει το τροφοδοτικο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...