Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, seithan said:

πουλάς το κουτί + ανεμιστήρια + 3060 και με τα λεφτά που κάνουν αναβαθμίζεις GPU, μη το σκέφτεσαι!

Το είπα σε προηγούμενο ποστ εδώ ή στης NVIDIA, αν βγει μούφα και η 9070 xt ή έχει 900-950+ φεύγει το PC για πούλημα 1200-1300€ όπως είναι ας χάσω 100-200€, φεύγει και το απλό PS5 250-300€ και πάω σε ένα PS5 PRO και κοντά στο 1000 τσέπη και λαπτοπ με 3060 και άστα μέχρι να λιώσουν ή να εμφανιστεί ανταγωνισμός.

• Like 1
  • Haha 1
  • Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
38 minutes ago, malakudi said:

28/2 αν έχω καταλάβει καλά θα έχουμε τη παρουσίαση με τα specs, τιμές και τα leaked benchmarks που είδαμε ήδη; Και reviews από ανεξάρτητες πηγές θα έχουμε αφού βγει η 5070;

Αν έχω καταλάβει και εγώ ναι , παρουσίαση στης 28/02 και reviews 5/03

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, grevoil είπε

Το είπα σε προηγούμενο ποστ εδώ ή στης NVIDIA, αν βγει μούφα και η 9070 xt ή έχει 900-950+

δε νομίζω αλλά αν πάει >550€ 550$ χάνει πολλούς πόντους απο μένα , δλδ απλά αρέσκεται στο να χαζοπουλά και δεν έχει βλέψεις στο gaming .

Σε ιντέλα θα πάω μετά και ας είναι downgrade (amd cpu με intel gpu , αν μου το έλεγες πριν χρόνια ...... )

29 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Αν έχω καταλάβει και εγώ ναι , παρουσίαση στης 28/02 και reviews 5/03

ναι

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, korakios είπε

δε νομίζω αλλά αν πάει >550€ χάνει πολλούς πόντους απο μένα , δλδ απλά αρέσκεται στο να χαζοπουλά και δεν έχει βλέψεις στο gaming .

Σε ιντέλα θα πάω μετά και ας είναι downgrade (amd cpu με intel gpu , αν μου το έλεγες πριν χρόνια ...... )

Ρε σεις, πώς τα γράφετε αυτά? Ας πάρουμε ως δεδομένο (αυστηρά για χάρη της συζήτησης) ότι τα τελευταία νούμερα που είδαμε ισχύουν.

Έχεις raster κάπου σε επίπεδα 4080s (και παραπάνω, αλλά ας το αφήσω εδώ), RT σε επίπεδο 4070Τι, ίδια μνήμη με αυτές ή αν θέλετε για την τωρινή γενιά raster ελάχιστα πίσω (ίσως και καθόλου) από 5080 και RT κάπου μεταξύ 5070-5070Τι (πιο κοντά στη δεύτερη από ότι στην πρώτη).

Αυτά τα θέλετε αντί για 930€ (που είναι η τιμή της 5070Τι μαζί με ΦΠΑ) στα ούτε 700 (680)? Χρεώνετε 250€ (ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν κι από τους δύο κάρτες σε MSRP Ευρώπης/Ελλάδας, ας αφήσουμε την "ελεύθερη αγορά" εκτός κουβέντας) ή αλλιώς 35+% το DLSS4?

Τί είναι η (κάθε) ΑΜΔ? Κορόιδο? Αν δηλαδή σκάσει κιόλας το FSR4 και είναι σούπεργαμάουα, καλύτερο κι από DLSS4 (που εννοείται που είναι καλύτερο κι από native), ξαφνικά θα μπορεί να χρεώνει η ΑΜΔ στα 1200 αυτή την κάρτα ή έστω στα 1000?

• Like 7
Δημοσ.
26 minutes ago, korakios said:

δε νομίζω αλλά αν πάει >550€ χάνει πολλούς πόντους απο μένα ,

Καλά είναι το μόνο σίγουρο. ~550€, μόνο με φωτομοντάζ θα το δείς.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε

Ρε σεις, πώς τα γράφετε αυτά? Ας πάρουμε ως δεδομένο (αυστηρά για χάρη της συζήτησης) ότι τα τελευταία νούμερα που είδαμε ισχύουν.

Έχεις raster κάπου σε επίπεδα 4080s (και παραπάνω, αλλά ας το αφήσω εδώ), RT σε επίπεδο 4070Τι, ίδια μνήμη με αυτές ή αν θέλετε για την τωρινή γενιά raster ελάχιστα πίσω (ίσως και καθόλου) από 5080 και RT κάπου μεταξύ 5070-5070Τι (πιο κοντά στη δεύτερη από ότι στην πρώτη).

Αυτά τα θέλετε αντί για 930€ (που είναι η τιμή της 5070Τι μαζί με ΦΠΑ) στα ούτε 700 (680)? Χρεώνετε 250€ (ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν κι από τους δύο κάρτες σε MSRP Ευρώπης/Ελλάδας, ας αφήσουμε την "ελεύθερη αγορά" εκτός κουβέντας) ή αλλιώς 35+% το DLSS4?

Τί είναι η (κάθε) ΑΜΔ? Κορόιδο? Αν δηλαδή σκάσει κιόλας το FSR4 και είναι σούπεργαμάουα, καλύτερο κι από DLSS4 (που εννοείται που είναι καλύτερο κι από native), ξαφνικά θα μπορεί να χρεώνει η ΑΜΔ στα 1200 αυτή την κάρτα ή έστω στα 1000?

ομολογώ οτι δε γνωρίζω το MSRP Ευρώπης για 5070ti , άρα ξέχνα τα 550 (κακώς έγραψα € , $ έπρεπε, θα κάνω edit)

Αν 750$ η 5070ti μείον τουλάχιστον 200$ (απο τη μύγα ξύγκι, 250$ πρέπει)

Μόνο έτσι θα αγοράσουν AMD οι κάτοχοι nvidia . Και πίστεψέ με θα το σκεφτούν αρκετά για το αν θα περιμένουν να έρθουν στα ίσια οι (πανάκριβες) αρχικές τιμές . Αυτό για το αν θέλει να πάρει κομμάτι στην αγορά και να μην ροκανίζει το 10%, αλλιώς θα ξαναγίνει η πατάτα με υψηλή τιμή στο launch και μετά απο μήνες θα τη ρίξει (είδαμε τα αποτελέσματα γενικότερα όλα αυτά τα χρόνια)

Μόλις τώρα, seithan είπε

Καλά είναι το μόνο σίγουρο. ~550€, μόνο με φωτομοντάζ θα το δείς.

ναι βρε , κάτσε να κάνω edit , δε σας προλαβαίνω 😂

• Haha 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, korakios είπε

ομολογώ οτι δε γνωρίζω το MSRP Ευρώπης για 5070ti , άρα ξέχνα τα 550 (κακώς έγραψα € , $ έπρεπε, θα κάνω edit)

Αν 750$ η 5070ti μείον τουλάχιστον 200$ (απο τη μύγα ξύγκι, 250$ πρέπει)

Μόνο έτσι θα αγοράσουν AMD οι κάτοχοι nvidia . Και πίστεψέ με θα το σκεφτούν αρκετά για το αν θα περιμένουν να έρθουν στα ίσια οι (πανάκριβες) αρχικές τιμές . Αυτό για το αν θέλει να πάρει κομμάτι στην αγορά και να μην ροκανίζει το 10%, αλλιώς θα ξαναγίνει η πατάτα με υψηλή τιμή στο launch και μετά απο μήνες θα τη ρίξει (είδαμε τα αποτελέσματα γενικότερα όλα αυτά τα χρόνια)

ναι βρε , κάτσε να κάνω edit , δε σας προλαβαίνω 😂

Δεν μπορεί σε φυσιολογικές συνθήκες να υπάρχει τόση διαφορά σε τσιπάκια με παρόμοιο κόστος κατασκευής, με παρόμοιες επιδόσεις, πολύ περισσότερο αν βαράει στο κεφάλι η 9070ΧΤ την 5070Τι σε raster.

Αν είναι μούφες οι φήμες και είναι λίγο/πολύ πιο χαμηλά, ίσως το συζητήσουμε.

Πάντως, ο σωστός ο μάγκας ο καταναλωτής δεν θα πάρει 9070/ΧΤ, αφού η πράσινη έχει την 5090.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Βασικά ναι, αν είναι στα 700 στο ράφι θα πουλήσει φουλ. Αν είναι στα 800 θα πουλήσει επειδή η 5070ti δεν είναι στα 930 αλλά στα 1300. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, αν βρίσκεις 5070ti στα 930 ποιος θα κοιτάει τις AMD; Οπότε με 700 max 750 στο ράφι έχουν  δυνατότητα να πάρουν μερίδιο αγοράς. Αν την ενδιαφέρει αυτό την AMD φυσικά.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

550 USD την 9070ΧΤ με αυτές τις επιδόσεις που είδαμε, με FSR4 και ίδιο power με την 5070Τι δεν υπάρχει περίπτωση. Tο MSRP της 5070 είναι 550 USD , 599 USD για την 9070ΧΤ είναι more than fair και ακόμα και έτσι θα πάρει όλα τα review μαζί της.

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Πάντως, ο σωστός ο μάγκας ο καταναλωτής δεν θα πάρει 9070/ΧΤ, αφού η πράσινη έχει την 5090.

είναι αρκετή η πίτα στις 5060 έως 5070ti

5 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

550 USD την 9070ΧΤ με αυτές τις επιδόσεις που είδαμε, με FSR4 και ίδιο power με την 5070Τι δεν υπάρχει περίπτωση. Tο MSRP της 5070 είναι 550 USD , 599 USD για την 9070ΧΤ είναι more than fair και ακόμα και έτσι θα πάρει όλα τα review μαζί της.

με την 5070ti θα τη συγκρίνει ο περισσότερος κόσμος και αν θα έχει έστω και μοναδιαία υστέρηση σε επιδόσεις RT απλά θα την προσπεράσουν

Η 9070 θα είναι άλλη κατηγορία

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, malakudi είπε

Βασικά ναι, αν είναι στα 700 στο ράφι θα πουλήσει φουλ. Αν είναι στα 800 θα πουλήσει επειδή η 5070ti δεν είναι στα 930 αλλά στα 1300. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, αν βρίσκεις 5070ti στα 930 ποιος θα κοιτάει τις AMD; Οπότε με 700 max 750 στο ράφι έχουν  δυνατότητα να πάρουν μερίδιο αγοράς. Αν την ενδιαφέρει αυτό την AMD φυσικά.

Βρε ναι, εννοείται πως τα θέλουμε και αν βγουν τόσα θα πουλήσει (αν και έχω τις επιφυλάξεις μου για αυτό το τελευταίο). Για ποιό λόγο να το κάνει αυτό η (κάθε) ΑΜΔ, όμως? Για να πουλήσει 1.000 κομμάτια με κέρδος 100-120€ (και πολλά, πάρα πολλά βάζω), αντί για 700 με κέρδος 200+? Τί να το κάνει το "μερίδιο αγοράς", ακριβώς? Σε τί της χρησιμεύει αν δεν της αποφέρει κέρδος?

Τώρα, αν ο άλλος το σκέφτεται κιόλας το 800 σε σχέση με το 1300, θα προσπαθήσω να μην απαντήσω γιατί θα πω χοντράδα.

Αν είναι οι 5070Τι στην κανονική τιμή τους, στην κανονική διαθεσιμότητά τους, αν...

8 λεπτά πριν, korakios είπε

είναι αρκετή η πίτα στις 5060 έως 5070ti

Εντελώς άλλο το Point μου.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε

Βρε ναι, εννοείται πως τα θέλουμε και αν βγουν τόσα θα πουλήσει (αν και έχω τις επιφυλάξεις μου για αυτό το τελευταίο). Για ποιό λόγο να το κάνει αυτό η (κάθε) ΑΜΔ, όμως? Για να πουλήσει 1.000 κομμάτια με κέρδος 100-120€ (και πολλά, πάρα πολλά βάζω), αντί για 700 με κέρδος 200+? Τί να το κάνει το "μερίδιο αγοράς", ακριβώς? Σε τί της χρησιμεύει αν δεν της αποφέρει κέρδος?

Δεν είναι μόνο θέμα κέρδους, αν δεν έχεις ένα ικανό μερίδιο αγοράς κανείς game developer δε θα ασχολείται να υποστηρίζει τις κάρτες σου και τις τεχνολογίες τους (πχ FSR4). Και το μερίδιο της AMD έχει πέσει κάτω από το 10% πλέον. Αν λοιπόν θέλει να το ανεβάσει πάλι σε επίπεδα έστω 20%, πρέπει να πουλήσει φθηνά.

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, korakios είπε

ε, αφού βλέπεις οτι δεν το έπιασα , γιατί δεν το λες ? :) 

Έχει να κάνει με την κουβέντα που κάνουμε τόσο καιρό (τόσα χρόνια, βασικά), ότι επειδή η πράσινη έχει το κορυφαίο προϊόν έχει καταφέρει να πείσει ότι και στις χαμηλότερες κατηγορίες, στις ίδιες αντιστοιχίσεις κατηγοριών, υπερέχει ξεκάθαρα.

Λόγω αυτού, ακόμα κι όταν η ΑΜΔ υπερέχει ξεκάθαρα, ο χρήστης αγοράζει πράσινη κάρτα (ενίοτε και πιο ακριβή), απλά λόγω του ονόματος.

1 λεπτό πριν, malakudi είπε

Δεν είναι μόνο θέμα κέρδους, αν δεν έχεις ένα ικανό μερίδιο αγοράς κανείς game developer δε θα ασχολείται να υποστηρίζει τις κάρτες σου και τις τεχνολογίες τους (πχ FSR4). Και το μερίδιο της AMD έχει πέσει κάτω από το 10% πλέον. Αν λοιπόν θέλει να το ανεβάσει πάλι σε επίπεδα έστω 20%, πρέπει να πουλήσει φθηνά.

Όλες οι τεχνολογίες της ΑΜΔ είναι στις κονσόλες, είναι σε τάξεις μεγέθους παραπάνω σπίτια από ότι οι αντίστοιχες πράσινες.

• Like 1
Δημοσ.
18 minutes ago, korakios said:

με την 5070ti θα τη συγκρίνει ο περισσότερος κόσμος και αν θα έχει έστω και μοναδιαία υστέρηση σε επιδόσεις RT απλά θα την προσπεράσουν

Η 9070 θα είναι άλλη κατηγορία

Αν η 9070ΧΤ βγει με MSRP 600 USD , ποιο κοντά σε τιμή θα είναι με την 5070 (550 USD) και όχι με την 5070τι που έχει MSRP 750 USD.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...