kage Δημοσ. 30 Μαϊου Share Δημοσ. 30 Μαϊου (επεξεργασμένο) Μπήκε μια χιλιαρα.. πάνω από 600 700 δεν έχω δει..έχει παίχτει μλκ γιατί κουμπωσε πανω σε αλλο παροχο ? Οριζοντια εγκατασταση βόντα καθετη κοσμοτε. κλειδώνουν με wifi 6 link speed 1021mpbs ...ethernet cat5e k εκεί κλειδώνει σε 1000mbps.. Εφόσον εχει συνδεθεί μόνο μια συσκευή δεν θα έπιανε ατόφιο 1000? Επεξ/σία 30 Μαϊου από kage Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cornix Δημοσ. 31 Μαϊου Share Δημοσ. 31 Μαϊου Έκανες κάποιο speedtest και είδες αυτήν την ταχύτητα ethernet? Αν έκανες speedtest με server του παρόχου σου τότε ίσως μπορεί να ήταν φορτωμένο το gpon δίκτυο που συνδέεσε(δοκίμασε να κάνει το βράδυ στον ίδιο server να δεις ) Αν το speedtest σε άλλο server εκτός του παρόχου σου είναι ποιο χαμηλό τότε το backbone του παρόχου σου και η σύνδεση με το grix να είναι φορτωμένη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infin1tyGR Δημοσ. 31 Μαϊου Share Δημοσ. 31 Μαϊου Κάνε speedtest με την εφαρμογή από το Store καλύτερα αντί από το site. Τι router έχεις βάλει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 31 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 31 Μαϊου (επεξεργασμένο) Vodafone power station 6 Apo speedtest app έκανα στα κινητά.. με ethernet μεσω web...ισχυει δεν κοίταξα καν σερβερ π συνδεοταν.. Αρα καταληγουμε όσοι έχουν τόσο καιρό inalan,hcn κ μετά π μπήκαν οι υπόλοιπες στο gb ούτε αυτοί πιάνουν 1000 αντε -100 κ μονο μετα τα μεσανυχτα μπορεί κ να πιάσουν φουλ ταχυτητες ? Επεξ/σία 31 Μαϊου από kage Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infin1tyGR Δημοσ. 31 Μαϊου Share Δημοσ. 31 Μαϊου (επεξεργασμένο) 54 minutes ago, kage said: Αρα καταληγουμε όσοι έχουν τόσο καιρό inalan,hcn κ μετά π μπήκαν οι υπόλοιπες στο gb ούτε αυτοί πιάνουν 1000 αντε -100 κ μονο μετα τα μεσανυχτα μπορεί κ να πιάσουν φουλ ταχυτητες ? Όχι, πιάνουν ~940 σταθερά όλη τη μέρα (ίσως πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) που είναι και το max «καθαρό payload» που μπορεί να δώσει ένα interface 1 Gbps. Σε Cosmote με Fritz (2,5 Gbps interface) τα speedtest ξεπερνούν το 1 Gbps. Κάποιο πρόβλημα υπάρχει με την περίπτωσή σου. Βγάλε εντελώς το WiFi speedtest εκτός της εξίσωσης των δοκιμών. Κάνε δοκιμές και με άλλα speedtest apps/servers, μόνο με Ethernet. Επεξ/σία 31 Μαϊου από infin1tyGR Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 31 Μαϊου Share Δημοσ. 31 Μαϊου 11 ώρες πριν, kage είπε Μπήκε μια χιλιαρα.. πάνω από 600 700 δεν έχω δει..έχει παίχτει μλκ γιατί κουμπωσε πανω σε αλλο παροχο ? To test το έκανες συνδεδεμένος ενσύρματα ή ασύρματα; Αν ισχύει το πρώτο, κάπου υπάρχει θέμα. Αν από την άλλη το έκανες ασύρματα, φυσιολογικές είναι η ταχύτητες. 11 ώρες πριν, kage είπε κλειδώνουν με wifi 6 link speed 1021mpbs ...ethernet cat5e k εκεί κλειδώνει σε 1000mbps.. Αυτές είναι οι ονομαστικές ταχύτητες σύνδεσης των καρτών δικτύου μεταξύ των συσκευών. Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική ταχύτητα η οποία, για διάφορους λόγους και κυρίως πρωτοκόλλων επικοινωνίας, είναι πάντα μικρότερες. Για να το θέσω απλούστερα. Η ονομαστική ταχύτητα αναφέρεται στο πόσο γρήγορα μπορεί να επικοινωνήσουν μεταξύ τους οι συσκευές, ενώ η πραγματική πόσος όγκος δεδομένων μεταφέρεται στην ίδια μονάδα του χρόνου. 11 ώρες πριν, kage είπε Εφόσον εχει συνδεθεί μόνο μια συσκευή δεν θα έπιανε ατόφιο 1000? 'Οχι! Υπάρχει απώλεια ανάλογα τα πρωτόκολλα επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται. Για παράδειγμα σε ενσύρματη σύνδεση η μέγιστη θεωρητική πραγματική ταχύτητα μιας Gigabit κάρτας δικτύου είναι ~ 948Mbps (συνήθως στα 920-940Mbps). Αν και οι 2 κάρτες δικτύου των συσκευών (Router και PC) ήταν 2,5Gbps, τότε θα έπιανες ατόφια την ταχύτητα της σύνδεσης που δίνει ο πάροχος. Στην ασύρματη σύνδεση είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα, αφού εδώ η επικοινωνία δεν είναι full duplex όπως στην ενσύρματη αλλά half duplex, που σημαίνει ότι ανά πάσα χρονική στιγμή μία κάρτα δικτύου, είτε θα στέλνει δεδομένα είτε θα λαμβάνει (ποτέ ταυτόχρονα και τα 2). Από εκεί και πέρα παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες για την μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να επιτευχθεί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 1 Ιουνίου Share Δημοσ. 1 Ιουνίου On 31/05/2024 at 11:24, jkoukos said: To test το έκανες συνδεδεμένος ενσύρματα ή ασύρματα; Αν ισχύει το πρώτο, κάπου υπάρχει θέμα. Αν από την άλλη το έκανες ασύρματα, φυσιολογικές είναι η ταχύτητες. Αυτές είναι οι ονομαστικές ταχύτητες σύνδεσης των καρτών δικτύου μεταξύ των συσκευών. Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική ταχύτητα η οποία, για διάφορους λόγους και κυρίως πρωτοκόλλων επικοινωνίας, είναι πάντα μικρότερες. Για να το θέσω απλούστερα. Η ονομαστική ταχύτητα αναφέρεται στο πόσο γρήγορα μπορεί να επικοινωνήσουν μεταξύ τους οι συσκευές, ενώ η πραγματική πόσος όγκος δεδομένων μεταφέρεται στην ίδια μονάδα του χρόνου. 'Οχι! Υπάρχει απώλεια ανάλογα τα πρωτόκολλα επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται. Για παράδειγμα σε ενσύρματη σύνδεση η μέγιστη θεωρητική πραγματική ταχύτητα μιας Gigabit κάρτας δικτύου είναι ~ 948Mbps (συνήθως στα 920-940Mbps). Αν και οι 2 κάρτες δικτύου των συσκευών (Router και PC) ήταν 2,5Gbps, τότε θα έπιανες ατόφια την ταχύτητα της σύνδεσης που δίνει ο πάροχος. Στην ασύρματη σύνδεση είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα, αφού εδώ η επικοινωνία δεν είναι full duplex όπως στην ενσύρματη αλλά half duplex, που σημαίνει ότι ανά πάσα χρονική στιγμή μία κάρτα δικτύου, είτε θα στέλνει δεδομένα είτε θα λαμβάνει (ποτέ ταυτόχρονα και τα 2). Από εκεί και πέρα παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες για την μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να επιτευχθεί. Όχι. Το ΟΝΤ δίνει 1000άρα. Δεν γνωρίζω βέβαια αν δίνει η voda router με 2.5gpbs και gpon μέσα a la fritz αλλά αν παίρνει από ΟΝΤ, το ΟΝΤ έχει 1000άρα θύρα. Υπάρχει σε γειτονικό forum αλλά και στην σελίδα μου όπου είναι βασισμένο στο γειτονικό forum δυνατότητα για after market ONT 2.5gbps (με τέτοιο παίζω) αν θες να τερματίσεις την 1000άρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 1 Ιουνίου Share Δημοσ. 1 Ιουνίου Δεν αναφέρθηκα ειδικά για την σύνδεση του φίλου, αλλά γενικά για Ethernet πρωτόκολλο επικοινωνίας, που ισχύει είτε σε WAN είτε σε LAN και αφορούσε αποκλειστικά το ερώτημα της παράθεσης. Ακόμη και το ΟΝΤ να είχε 2,5Gbps θύρα, θα έπρεπε ο Router να είχε το λιγότερο 2 τέτοιες, μία WAN και τουλάχιστον μία LAN. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 1 Ιουνίου Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουνίου (επεξεργασμένο) ωραια καταληξαμε οτι εσεις π εχετε 1gb πιανετε καμια 950αρια με ethernet σε speedtest σε σερβερ παροχου... edit: είδα διαφορά ελληνικα βιντεακια με speedtest κ είδα ότι απευθειας ξεκινάνε με 930+ οπότε σίγουρα υπάρχει θεμα δοκιμασα κ με νεο cat6 ethernet σε διαφορετικα λαπτοπ κ μεσω app + web με τιποτα τοσο ψηλα..max 600-700 kati σε wifi ποσα αν υποθεσουμε εχεις καλο κινητο ή καλη wifi network καρτα σε μητρικη/ λαπτοπ? Επεξ/σία 1 Ιουνίου από kage Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iddqdiddqd Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου Πέρνα μια βόλτα από εδώ: https://www.speedguide.net/analyzer.php Το 1500 MTU δεν είναι σωστό για voda. Το wifi άσε το για τώρα, διαφέρει με τη συσκευή, διαφέρει με το σταθμό, διαφέρει με τις ρυθμίσεις, διαφέρει με την απόσταση, διαφέρει με τα εμπόδια, διαφέρει με τις άλλες συσκευές στο δίκτυο, διαφέρει με τους γειτόνους, διαφέρει με το αν έχεις ραντάρ κοντά. Βγάλε άκρη με το καλώδιο πρώτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου (επεξεργασμένο) On 01/06/2024 at 19:00, kage said: σε wifi ποσα αν υποθεσουμε εχεις καλο κινητο ή καλη wifi network καρτα σε μητρικη/ λαπτοπ? για να δεις 1000 σε κινητο σιγουρα θα πρεπει να δεις link πανω απο 1500 to wifi ειναι Half duplex. se link κοντα στα 864 ειχα πετυχει 500 διπλα στο router. καπου εχω δυο εικονες προς το τελος του review. https://www.thelab.gr/reviews/input-devices-peripherals-reviews/fritzbox-5530-fiber-review-με-τη-δύναμη-του-fiber-r882/ και αλλα speedtest ειχα κανει σε αλλα μοντελα αλλα ναι στο wifi το τι κανεις link με το πραγματικο εχει διαφορα.οπως και στα powerlines.βλεπεις link πχ 400/400 και παιζεις στο μισο. Επεξ/σία 21 Ιουνίου από poulinos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου On 01/06/2024 at 19:00, kage said: ωραια καταληξαμε οτι εσεις π εχετε 1gb πιανετε καμια 950αρια με ethernet σε speedtest σε σερβερ παροχου... edit: είδα διαφορά ελληνικα βιντεακια με speedtest κ είδα ότι απευθειας ξεκινάνε με 930+ οπότε σίγουρα υπάρχει θεμα δοκιμασα κ με νεο cat6 ethernet σε διαφορετικα λαπτοπ κ μεσω app + web με τιποτα τοσο ψηλα..max 600-700 kati σε wifi ποσα αν υποθεσουμε εχεις καλο κινητο ή καλη wifi network καρτα σε μητρικη/ λαπτοπ? Εγώ έχω 1000άρα σύνδεση από cosmote και πιάνω 1100 γιατί έχω ONT με 2.5gbps και μετά έχω ένα mini-pc με 4x2.5gbps ethernet ports για router οπότε παίρνει 2.5gbps από το ΟΝΤ και μετά μου δίνει 2.5gbps σε αντίστοιχο switch, από το switch αυτό μετά δίνω στο pc της υπογραφής που έχει lan card 2.5gbps. Θέλει βέβαια δουλειά για να παίξει τάπα και να μην νεκρώνει την γραμμή, δεν είναι απλά βάζω minipc/router και pfSense και παίζω. Βέβαια η λύση η δικιά μου πήγε: 65€ το ΟΝΤ + 168€ το mini-pc/router + άλλα 38€ το 2.5gbps switch, με τα default των παρόχων δεν μπορείς να περιμένεις να πιάσεις τα 1100 ή τα 1000 καθαρά γιατί οι φυσικές θύρες που δίνουν είναι 1000άρες και αφαιρείς μετά το tcp/ip overhead και βγαίνει έτσι όπως το είπε ο @jkoukos πολύ σωστά. Με wifi που έχω router wifi 6 σε ΑΡ mode μου δίνει 1000 στις μετρήσεις αλλά εκεί νομίζω έχει μπει λίγο χέρι στον κώδικα να στρογγυλοποιεί για να φαίνεται πιο ωραίο στο μάτι. Αλλά μετράω κοντά, με iPhone 15 pro και σε καλή εγκατάσταση δικτύου γενικότερα. Το fritz που ειπώθηκε και το είχα και εγώ στην αρχή από την cosmote, δεν έπιανε ποτέ σε μένα πάνω από 800mbps και αυτό με το να είμαι πολύ κοντά του, η δε εμβέλεια του ήταν για κλάματα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 1 minute ago, comfuzio said: Εγώ έχω 1000άρα σύνδεση από cosmote και πιάνω 1100 γιατί έχω ONT με 2.5gbps και μετά έχω ένα mini-pc με 4x2.5gbps ethernet ports για router οπότε παίρνει 2.5gbps από το ΟΝΤ και μετά μου δίνει 2.5gbps σε αντίστοιχο switch, από το switch αυτό μετά δίνω στο pc της υπογραφής που έχει lan card 2.5gbps. Θέλει βέβαια δουλειά για να παίξει τάπα και να μην νεκρώνει την γραμμή, δεν είναι απλά βάζω minipc/router και pfSense και παίζω. Βέβαια η λύση η δικιά μου πήγε: 65€ το ΟΝΤ + 168€ το mini-pc/router + άλλα 38€ το 2.5gbps switch, με τα default των παρόχων δεν μπορείς να περιμένεις να πιάσεις τα 1100 ή τα 1000 καθαρά γιατί οι φυσικές θύρες που δίνουν είναι 1000άρες και αφαιρείς μετά το tcp/ip overhead και βγαίνει έτσι όπως το είπε ο @jkoukos πολύ σωστά. Με wifi που έχω router wifi 6 σε ΑΡ mode μου δίνει 1000 στις μετρήσεις αλλά εκεί νομίζω έχει μπει λίγο χέρι στον κώδικα να στρογγυλοποιεί για να φαίνεται πιο ωραίο στο μάτι. Αλλά μετράω κοντά, με iPhone 15 pro και σε καλή εγκατάσταση δικτύου γενικότερα. Το fritz που ειπώθηκε και το είχα και εγώ στην αρχή από την cosmote, δεν έπιανε ποτέ σε μένα πάνω από 800mbps και αυτό με το να είμαι πολύ κοντά του, η δε εμβέλεια του ήταν για κλάματα! δυστυχως εχουμε ακομα καμποσο καιρο για να γινουν ολα 2.5g lan, και wifi 7. βεβαια πολλους δεν τους νοιαζει αν αντι για 1000 εχουν 800 καθαρα.παλι ειναι πολυ μεγαλη ταχυτητα. το καλο ειναι οτι σιγα σιγα βλεπεις καρτες Onboard 2.5g βλεπεις λαπτοπ με 2.5g βλεπεις switch σε πιο νορμαλ τιμες κτλ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 4 minutes ago, poulinos said: δυστυχως εχουμε ακομα καμποσο καιρο για να γινουν ολα 2.5g lan, και wifi 7. βεβαια πολλους δεν τους νοιαζει αν αντι για 1000 εχουν 800 καθαρα.παλι ειναι πολυ μεγαλη ταχυτητα. το καλο ειναι οτι σιγα σιγα βλεπεις καρτες Onboard 2.5g βλεπεις λαπτοπ με 2.5g βλεπεις switch σε πιο νορμαλ τιμες κτλ. σωστά! Αλλά το 1000άρι ΟΝΤ σε 1000άρα σύνδεση, άποψη μου βέβαια, είναι λάθος. Και όταν μιλάμε για παρόχους που δεν παίρνουν 1-2-3 τεμάχια αλλά πάνε για χιλιάδες, νομίζω ότι το κόστος είναι μικρό για να πας από τα 1000 στα 2500. Εδώ είναι αστείο για 1 τεμάχιο στα οικιακά, φαντάσου τώρα σε τιμές χονδρικής πως θα είναι. Βέβαια παίζει ρόλο και όσοι είμαστε με 1000άρες συνδέσεις. Δεν ξέρω στατιστικά και δεν μπορώ να απαντήσω επί του συνόλου, εδώ που μένω πάντως 4 άτομα ξέρω με FTTH και οι 4(με εμένα μέσα) έχουμε 1000άρες. Ο ψυχάκιας της παρέας είμαι εγώ βέβαια χαχα οι άλλοι είναι οκ όπως λες να δουν 800mbps, έτσι και αλλιώς μέσω κινητού τα μετράνε και ξέρουν ότι δεν θα πάρουν το 100%. εγώ κοιτάω για οικονομικά mini-pc που να έχουν 2.5gbps ports για ένα proxmox cluster που ετοιμάζω, όχι ότι δεν υπάρχουν αλλά είναι πάνω από το budget που έχω, δυστυχώς τα 2.5gbps δεν έχουν μπει όσο θα έπρεπε και το 1gbps ή dual 1gbps βαστεί γερά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2 minutes ago, comfuzio said: σωστά! Αλλά το 1000άρι ΟΝΤ σε 1000άρα σύνδεση, άποψη μου βέβαια, είναι λάθος. Και όταν μιλάμε για παρόχους που δεν παίρνουν 1-2-3 τεμάχια αλλά πάνε για χιλιάδες, νομίζω ότι το κόστος είναι μικρό για να πας από τα 1000 στα 2500. Εδώ είναι αστείο για 1 τεμάχιο στα οικιακά, φαντάσου τώρα σε τιμές χονδρικής πως θα είναι. Βέβαια παίζει ρόλο και όσοι είμαστε με 1000άρες συνδέσεις. Δεν ξέρω στατιστικά και δεν μπορώ να απαντήσω επί του συνόλου, εδώ που μένω πάντως 4 άτομα ξέρω με FTTH και οι 4(με εμένα μέσα) έχουμε 1000άρες. Ο ψυχάκιας της παρέας είμαι εγώ βέβαια χαχα οι άλλοι είναι οκ όπως λες να δουν 800mbps, έτσι και αλλιώς μέσω κινητού τα μετράνε και ξέρουν ότι δεν θα πάρουν το 100%. εγώ κοιτάω για οικονομικά mini-pc που να έχουν 2.5gbps ports για ένα proxmox cluster που ετοιμάζω, όχι ότι δεν υπάρχουν αλλά είναι πάνω από το budget που έχω, δυστυχώς τα 2.5gbps δεν έχουν μπει όσο θα έπρεπε και το 1gbps ή dual 1gbps βαστεί γερά συμφωνω οτι ειναι λαθος αλλα μεχρι να παρουν καινουρια εννοειται θα τα ξεστοκαρουν. ειναι μικρο το κοστος απο την αλλη επειδη παραγγελνουν πχ 20000 τεμαχια δεν θα τα πεταξουν.θα μου πεις μπορουν να τα δωσουν σε συνδεσεις μεχρι 500. και ναι οπως επισης σωστα ειπες πολλοι δεν θα ασχοληθουν που εχουν 800 αντι για 1000. εδω βασταει γερα να βλεπεις Pc Με 256nvme Και 8 Gb ram σε μοντελα 2024. που δεν θα επρεπε να ειναι το λιγοτερο 512 nvme και 16gb ram. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα