Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Καλησπέρα ΄,πρώτη μου δημοσίευση και όχι βέβαια για καλό... Κάθε τέλος του μήνα δίνω ψηφιακά την ένδειξη του μετρητή της ΔΕΗ.Το προφιλ κατανάλωσης μου είναι 180-200 kwh το μήνα και στις γιορτές μπορεί να φτασει και τις 230.Καλοκαιρι με κλιματισμό και 250-260.Σήμερα είδα μια διαφορά από τον προηγούμενο μήνα 473 kwh!!!! Επειδή πιστεύω ότι δεν τις έχω κάψει,τηλεφώνησα στη ΔΕΔΔΗΕ και παράλληλα υπέβαλα ηλεκτρονικά αίτηση για έλεγχο μετρητή.Το ρολόι μου δεν φαίνεται πειραγμένο για φόβο ρευματοκλοπής,ουτε μπορώ να καταλάβω πως μπορει κάποιος να κλέψει ρεύμα από αυτό.Ούτε μπήκε καποια καινούργια ενεργοβόρα συσκευή ΄στο σπίτι.Δεν ξέρω αν αύριο,μεθαύριο δω κάποια άλλη ένδειξη και πως να το χειρισθώ.Αγωνιώ....Έχει περάσει κανένας φίλος τέτοιο λούκι και πως το πάλεψε;
SabotazNic Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Υπαρχει περιπτωση να υπαρχει καποιος καταψυκτης ή ψυγειο που να μην εχει γινει καποια συντηρηση (αποψυξη), ή καποια συσκευη να παρουσιαζει πιο πολυ χρηση (καποιο μοτερ) κτλ?
Joshua21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 42 minutes ago, Gkpap said: Καλησπέρα ΄,πρώτη μου δημοσίευση και όχι βέβαια για καλό... Κάθε τέλος του μήνα δίνω ψηφιακά την ένδειξη του μετρητή της ΔΕΗ.Το προφιλ κατανάλωσης μου είναι 180-200 kwh το μήνα και στις γιορτές μπορεί να φτασει και τις 230.Καλοκαιρι με κλιματισμό και 250-260.Σήμερα είδα μια διαφορά από τον προηγούμενο μήνα 473 kwh!!!! Επειδή πιστεύω ότι δεν τις έχω κάψει,τηλεφώνησα στη ΔΕΔΔΗΕ και παράλληλα υπέβαλα ηλεκτρονικά αίτηση για έλεγχο μετρητή.Το ρολόι μου δεν φαίνεται πειραγμένο για φόβο ρευματοκλοπής,ουτε μπορώ να καταλάβω πως μπορει κάποιος να κλέψει ρεύμα από αυτό.Ούτε μπήκε καποια καινούργια ενεργοβόρα συσκευή ΄στο σπίτι.Δεν ξέρω αν αύριο,μεθαύριο δω κάποια άλλη ένδειξη και πως να το χειρισθώ.Αγωνιώ....Έχει περάσει κανένας φίλος τέτοιο λούκι και πως το πάλεψε; Αυτό που περιγράφεις δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο, έχει συμβεί σε πολύ κόσμο. Πάντως ο χαλασμένος μετρητής θα έλεγα πως είναι εντελώς απίθανο σενάριο, τα πιο πιθανά είναι ρευματοκλοπή ή κάποια ηλεκτρική συσκευή να δυσλειτουργεί. Η αγωνία δεν βοηθάει, ψάξιμο χρειάζεται για να βρεις τι φταίει, και αν δεν μπορείς μόνος σου τότε ζήτα τη βοήθεια ηλεκτρολόγου. Επίσης μια και ρώτησες όλοι όσοι έπαθαν το ίδιο απλά πλήρωσαν τα παραπανήσια που έκαψαν, και φρόντισαν να μην το ξαναπάθουν. 1
spooker Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Ξεκίνα από τα βασικά. Κλείσε το γενικό, ο μετρητής τρέχει? 2
haris_216 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Ένας ξεχασμένος αναμμένος θερμοσίφωνας (ηλιακός ή ηλεκτρικός) θα εξηγούσε την κατάσταση. Αν πχ έχεις ηλιακό και "αισθάνθηκες ότι τον τελευταίο καιρό, παρά τις συννεφιές λόγω αφρικανικής σκόνης, είχες πολύ καυτό νερό χωρίς τελειωμό".
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 5 ώρες πριν, spooker είπε Ξεκίνα από τα βασικά. Κλείσε το γενικό, ο μετρητής τρέχει? Ήταν η πρώτη κινηση που έκανα.Για 20 περίπου λεπτα κατεβασμένος γενικός και ρελε και δεν κουνιόταν τιποτα. 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Ένας ξεχασμένος αναμμένος θερμοσίφωνας (ηλιακός ή ηλεκτρικός) θα εξηγούσε την κατάσταση. Αν πχ έχεις ηλιακό και "αισθάνθηκες ότι τον τελευταίο καιρό, παρά τις συννεφιές λόγω αφρικανικής σκόνης, είχες πολύ καυτό νερό χωρίς τελειωμό". Θερμοσίφωνας ηλεκτρικος εχει να ανάψει απ τον Νοέμβριο,σε χρηση ταχυθερμοσιφωνας υγραερίου.
haris_216 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Αν το πιάσουμε σαν μηνιαία αύξηση (και όχι σαν ένα "πάρτυ" κάποιο σ/κ) τότε μιλάμε για περίπου 7,5κWh ανά μέρα. Άρα πρέπει να δεις ποια/ποιες συσκευές σου θα μπορούσαν να έχουν τέτοια κατανάλωση (πχ ένα φωτιστικό που ξεχάστηκε αναμμένο στο wc, ακόμα και με 100άρα λάμπα, δεν θα μπορούσε να έχει τέτοια αποτελέσματα αφού θα έπρεπε να "καίει" 75 ώρες...την ημέρα).
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Τέτοια κατανάλωση μόνο η κουζίνα/φούρνος έχουν.Να παρακολουθήσω το επόμενο ψήσιμο …
spooker Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 59 minutes ago, Gkpap said: Τέτοια κατανάλωση μόνο η κουζίνα/φούρνος έχουν.Να παρακολουθήσω το επόμενο ψήσιμο … καλό θα ήταν να πάρεις μια συσκευή kill-a-watt να δεις ακριβώς πόσο καίνε οι συσκευές που έχεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 16 ώρες πριν, Joshua21 είπε Αυτό που περιγράφεις δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο, έχει συμβεί σε πολύ κόσμο. Πάντως ο χαλασμένος μετρητής θα έλεγα πως είναι εντελώς απίθανο σενάριο, τα πιο πιθανά είναι ρευματοκλοπή ή κάποια ηλεκτρική συσκευή να δυσλειτουργεί. Η αγωνία δεν βοηθάει, ψάξιμο χρειάζεται για να βρεις τι φταίει, και αν δεν μπορείς μόνος σου τότε ζήτα τη βοήθεια ηλεκτρολόγου. Επίσης μια και ρώτησες όλοι όσοι έπαθαν το ίδιο απλά πλήρωσαν τα παραπανήσια που έκαψαν, και φρόντισαν να μην το ξαναπάθουν. Μπορείς να μου περιγράψεις πως θα έκλεβες ρεύμα από κάποιο σπίτι(ρευματοκλοπή);
Joshua21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 1 minute ago, Gkpap said: Μπορείς να μου περιγράψεις πως θα έκλεβες ρεύμα από κάποιο σπίτι(ρευματοκλοπή); Παίρνοντας ρεύμα από οποιοδήποτε σημείο της ηλεκτρικής εγκατάστασης του.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 5 ώρες πριν, Joshua21 είπε Παίρνοντας ρεύμα από οποιοδήποτε σημείο της ηλεκτρικής εγκατάστασης του. Το μοναδικό ''ευάλωτο'' σημείο είναι το ρολόι που είναι εγκατεστημένο στην πρόσοψη του σπιτιού.Το σπίτι δεν ειναι στην ύπαιθρο αλλά στην πόλη σε γειτονιά.Πόσο θράσος θα είχε κάποιος μέσα σε κοινή θέα να απλώσει καλώδια για να το κάνει όχι σε λίγα λεπτά της ώρας αλλά για πολλές ώρες ή ημέρες
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 1 hour ago, Gkpap said: Το μοναδικό ''ευάλωτο'' σημείο είναι το ρολόι που είναι εγκατεστημένο στην πρόσοψη του σπιτιού.Το σπίτι δεν ειναι στην ύπαιθρο αλλά στην πόλη σε γειτονιά.Πόσο θράσος θα είχε κάποιος μέσα σε κοινή θέα να απλώσει καλώδια για να το κάνει όχι σε λίγα λεπτά της ώρας αλλά για πολλές ώρες ή ημέρες Κατά την ταπεινή μου άποψη το ενδεχόμενο ρευματοκλοπής μπορεί να αποκλειστεί μόνο μετά από μετρήσεις, και όχι με υποθέσεις. Τίποτα άλλο από εμένα.
Nabuko Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Στις 30/5/2024 στις 11:08 ΜΜ, Gkpap είπε Σήμερα είδα μια διαφορά από τον προηγούμενο μήνα 473 kwh!!!! Είσαι σίγουρος ότι η διαφορά είναι σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα?
Kozanitis1 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Καλημέρα, αν οι μέσα και έξω σφραγίδες του μετρητή είναι άθικτες, ρευματοκλοπή δεν υπήρξε, αν και σχεδόν αδύνατο πιστεύω είναι, ειδικά αν είναι πάνω σε δρόμο και όχι κάποιο ακίνητο μόνο του ή σε απόμακρο σημείο. Αν οι καταναλωτικές συνήθειες σου δεν άλλαξαν, καθώς και είσαι σίγουρος πως δεν είναι κάποια άλλη συσκευή που να δούλευε 24/7 καταναλώνοντας 270W περίπου (καταψύκτης/ψυγείο/προβολέας ξεχασμένος κλπ), τότε καλώς μπήκες στη διαδικασία να δεις τι γίνεται.. Γενικότερα οι μετρητές πολύ δύσκολα να γράφουν λάθος, αν έχεις αναλογικό, λογικά θα έρθουν να στον αλλάξουν με νέο "έξυπνο", παίρνοντας τον παλιό για έλεγχο, όπου αν δεν βρουν κάτι θα σε χρεώσουν κάνα 40αρι νομίζω. Ξέρω περίπτωση να χαλάσει ο μετρητής, συγκεκριμένα περιστρέφονταν η "ροδέλα", αλλά οι ενδείξεις από πάνω δεν άλλαζαν, όπου αντικαταστάθηκε με νέο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα