Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εναν epson ink tank L series. Και θελω να εκτυπωσω φωτο σε Β6 μεγεθος, 5χ7 inch.

ποιο πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω; Χωρίς χρήματα. 
απο ρυθμισεις τι αλλαζω μονο το paper size? Και το paper quality ; Εχω noname high quality.

Δημοσ.

@Vault13 εγω σε αντίστοιχη περίπτωση, έκανα ένα αρχείο word. Δημιούργησα μέσα του ένα πίνακα κ έδωσα τις διαστάσεις που ήθελα στα κελιά. Έκανα εισαγωγή τις φωτογραφίες μέσα στα κελιά.

Στις ρυθμίσεις απλά πρόσεξε να διαλέξεις αν το χαρτί σου είναι ματ, glossy ή οτι άλλο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, titikos είπε

@Vault13 εγω σε αντίστοιχη περίπτωση, έκανα ένα αρχείο word. Δημιούργησα μέσα του ένα πίνακα κ έδωσα τις διαστάσεις που ήθελα στα κελιά. Έκανα εισαγωγή τις φωτογραφίες μέσα στα κελιά.

Στις ρυθμίσεις απλά πρόσεξε να διαλέξεις αν το χαρτί σου είναι ματ, glossy ή οτι άλλο

Δεν θελω A4 και να κοψω με ψαλιδι, εχω απευθειας 13χ18 Β6. Toν πινακα τι να τον κανω; Ετσι θα δημιουργησω κολαζ. Εγω θελω καθε μια Β6 ξεχωριστη.

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ.
17 hours ago, Vault13 said:

Εχω εναν epson ink tank L series. Και θελω να εκτυπωσω φωτο σε Β6 μεγεθος, 5χ7 inch.

ποιο πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω; Χωρίς χρήματα. 
απο ρυθμισεις τι αλλαζω μονο το paper size? Και το paper quality ; Εχω noname high quality.

Στο μεγεθος επιλεγεις 13χ18

Την ποιότητα  την αφήνεις στο τυπική

Στον τυπο χαρτιού δέν ξέρω τί επιλογές σου δίνει ο εκτυπωτής που έχεις.

Το χαρτί σου είναι φωτογραφικό?

Εάν ναί τί τύπος (gloss-matte-luster)....ανεβασε μια φωτο εάν θές.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, gatos74 είπε

Στο μεγεθος επιλεγεις 13χ18

Την ποιότητα  την αφήνεις στο τυπική

Στον τυπο χαρτιού δέν ξέρω τί επιλογές σου δίνει ο εκτυπωτής που έχεις.

Το χαρτί σου είναι φωτογραφικό?

Εάν ναί τί τύπος (gloss-matte-luster)....ανεβασε μια φωτο εάν θές.

https://www.cosmodata.gr/product/376142/exoplismos-organosi-grafiou/chartika/fotografika-chartia/fotografikes-kartes-mediarange-high-glossy-mrink114-gia-inkjet-ektipotes-13x18cm-220g-m-50-filla

gloss μαλλον. 13Χ18 θα βαλω και σαν media size και στο print properties? με ποιο προγραμμα εκτυπωνω; 
σε ενα word που ειπε ο φιλος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, Vault13 said:

13Χ18 θα βαλω και σαν media size και στο print properties?

Ναί....τύπος χαρτιού gloss

14 hours ago, Vault13 said:

με ποιο προγραμμα εκτυπωνω;

Απλά τοποθετείς τον κέρσορα πάνω στην φωτογραφία,κάνεις δεξί κλίκ και στο παράθυρο που ανοίγει επιλέγεις εκτύπωση.

Το χαρτί που πήρες δέν είναι και τόσο καλό.

Πες μας  το μοντέλο του εκτυπωτή που έχεις και τον τύπο του μελανιού (τον αριθμό που γράφει στα μπουκαλάκια)

για να σου πώ εάν αξίζει τον κόπο να τυπώσεις ή θα ξεθωριάζουν οι εκτυπώσεις στο τρίμηνο.

Επεξ/σία από gatos74
Δημοσ.
Στις 1/6/2024 στις 11:18 ΠΜ, gatos74 είπε

Ναί....τύπος χαρτιού gloss

Απλά τοποθετείς τον κέρσορα πάνω στην φωτογραφία,κάνεις δεξί κλίκ και στο παράθυρο που ανοίγει επιλέγεις εκτύπωση.

Το χαρτί που πήρες δέν είναι και τόσο καλό.

Πες μας  το μοντέλο του εκτυπωτή που έχεις και τον τύπο του μελανιού (τον αριθμό που γράφει στα μπουκαλάκια)

για να σου πώ εάν αξίζει τον κόπο να τυπώσεις ή θα ξεθωριάζουν οι εκτυπώσεις στο τρίμηνο.

Εχω 2. Ενας ειναι αυτος, να το μελανι του.

https://www.123ink.gr/Epson-Melani-Epson-103-Black-C13T00S14A-i49524-t588560.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIh7LM3oXChgMVdAgGAB3ifCGkEAQYBCABEgJfYfD_BwE

και ο αλλος αυτος laser.

https://www.zisopoulos.com/shop/product/23757-kyocera-ecosys-p5021cdn-anakataskefasmeno

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, Vault13 said:

Τα μελάνια της 103 σειράς ξεθωριάζουν πολύ γρήγορα.Δέν κάνουν για φωτογραφίες

Επεξ/σία από gatos74
  • Sad 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, gatos74 είπε

Τα μελάνια της 103 σειράς ξεθωριάζουν πολύ γρήγορα.Δέν κάνουν για φωτογραφίες

Ούτε ο P5021 κάνει για φωτογραφίες, κάνει όμως δοκιμασμένα για όλα τα άλλα...😄

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, georgeole είπε

Ούτε ο P5021 κάνει για φωτογραφίες, κάνει όμως δοκιμασμένα για όλα τα άλλα...😄

Μη στενοχωριέσαι, αγαπητέ φίλε Vault13, για όλα υπάρχει λύση. Αν, λέω αν, χρειάζεσαι και άλλες εκτυπώσεις πλην των φωτογραφιών, μπορείς να έχεις ΚΑΙ τον Kyocera (εγγύηση) ΚΑΙ να δίνεις έξω τις φωτο σε πολύ λογικό κόστος ή να μην έχεις εκτυπωτή στο σπίτι και να απευθύνεσαι έξω στους επαγγελματίες. Ο φίλος ο micos000 είχε κάνει μια σχετική και επιμελημένη πρόταση πάνω σ' αυτό ακριβώς το θέμα. Αντιγράφω:

«Θα σου πω κι εγώ την άποψη.

Αν πρόκειται να τυπώσεις για αρχή πολλές φωτογραφίες καλύτερα να τις στείλεις σε κάποιο μεγάλο φωτογραφείο και να παζαρέψεις τιμή. Πιο οικονομικά δεν πρόκειται να το καταφέρεις στο σπίτι με εκτυπωτές γιατί δεν είναι μόνο τα μελάνια. Θα χρειαστείς και φωτογραφικό χαρτί πάνω από 200gr, glossy ή mat ανάλογα με τα γούστα. Εκεί το κάθε χαρτί κοστίζει από 12 λεπτά μέχρι και πάνω από 20 λεπτά, συν τα μελάνια, συν το ρεύμα και πάλι θα έχεις την φωτογραφία σε χαρτί. Αν πας σε φωτογράφο νομίζω ότι θα μπορέσεις να κλείσεις μια καλή τιμή για μαζική εκτύπωση σε κανονικό φωτογραφικό χαρτί με χημικά. Να το ρωτήσεις αυτό γιατί αν σου τυπώσει σε εκτυπωτή κι αυτός μην το κάνεις.

π.χ. στη Θεσσαλονίκη ο Κογχυλάκης σου τυπώνει 100 φώτο 10Χ15 με 15,90€ (0,16€ η μία) και 200 φώτο 10Χ15 με 28,90€ (0,14€ η μία). Σίγουρα έχει και πιο φθηνά αν ψάξεις».

Επεξ/σία από georgeole
  • Like 1
Δημοσ.

Eν κατακλείδι....

Αλλαξε τα μελάνια από 103 σε 106 (στειλε μου το τηλ σου σε μήνυμα να σου πώ πώς)

Αγόρασε αυτό το χαρτί και καλές εκτυπώσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 6/6/2024 στις 3:12 ΠΜ, gatos74 είπε

Eν κατακλείδι....

Αλλαξε τα μελάνια από 103 σε 106 (στειλε μου το τηλ σου σε μήνυμα να σου πώ πώς)

Αγόρασε αυτό το χαρτί και καλές εκτυπώσεις

Υπαρχει και ενας Canon G640. Καλυτερος απ ολους αυτος; Δεν υπαρχει δυνατοτητα αλλαγής μελανιων, δεν ειναι δικος μου.

Δημοσ.
7 hours ago, Vault13 said:

Υπαρχει και ενας Canon G640. Καλυτερος απ ολους αυτος; Δεν υπαρχει δυνατοτητα αλλαγής μελανιων, δεν ειναι δικος μου.

Πάρτον με κλειστά μάτια....δέν χρειάζεται να αλλάξεις μελάνια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...