Προς το περιεχόμενο

Desktop Multiple VMs-Coding -Gaming

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα στο φορουμ οπως λεει ο τιτλος.Gaming οχι κατι τρομερο κανα wow,cod και αν.Δεν με νοιαζει να παιζω φουλ high ultra graphics.Κατα προτιμηση 1440p και ας ειναι πιο χαμηλα τα fps δεν με Ενδιαφερει να εχω πιο low graphics.Εργασιες αρκετα VMs multitasking.Εχω ενα σεταπ απλα θελω την γνωμη μηπως μου διαφευγει κατι.

Για αγορά υπολογιστή

Αναφέρουμε: 

Ποσό που διαθέτουμε :1000+-  και πιο χαμηλα να βγει δεν εχω προβλημα αναβαθμιζω πιο μετα γιατι ολα ειναι σε beginner level coding etc 

Χρήση υπολογιστή :coding,gaming(ελαχιστα), multitasking me vms

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:Virtualbox αν ομαι σαν ειδικο προγραμμα.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.  

LG UltraGear 27GN800P-B 27" HDR QHD 2560x1440 IPS Gaming Monitor 144Hz with 1ms GTG Response Time

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?εχω καποια ισως παρω 

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).αθηνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν με νοιαζει αλλα το βλεπω

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Μονος μου

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Linux 

Cpu : Intel Core i5-12600KF 2.8GHz Processor 10 Core for Socket 1700 in Box

Motherboard : MSI Pro B760 Gaming Plus WIFI ATX Motherboard with Intel 1700 Socket  ( ειμαι ανοιχτος σε επιλογες) 

gpu :radeon rx 6600 νομιζω δεν θελω κατι παραπανω τσαμπα τα λεφτα.

psu: Seasonic Focus GX 750W Black Computer Power Supply Full Modular 80 Plus Gold   ( νομιζω παω σε και σε πιο φτηνο ακουω καποια προταση 650w με την gpu αυτη ειναι οκ)

Ram : G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32GB DDR5 RAM with 2 Modules (2x16GB) and 6000 Speed for Desktop

Case : NZXT H5

Υδροψυξη Arctic Liquid Freezer II 240 A-RGB 120mm Dual Fan CPU Water Cooler for AM4/AM5/1700/1200/115x Socket  ( Ισως την παρω απο το επισημο γιατι την εχουν προσφορα σχεδον 30% κατω αποτι στο σκ***τζ)

SSD: M2 1tb 970 evo plus pci 3.0

ευχαριστω θα αναμενω καποια γνωμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πιο βασικό ερώτημα είναι για ποιες πλατφόρμες θα φτιάχνεις εφαρμογές.

Για mobile εφαρμογές αναγκαστικά θα πρέπει να πας se Mac επειδή υποστηρίζει και το Xcode και το Android studio.

Σχετικά με τα πολλά VM, τα 32GB είναι οριακά. Θα σου πρότεινα τουλάχιστον 64GB. Έχω 128GB τα οποία είναι γενικά υπερβολή αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπω να χρησιμοποιείται αρκετή μνήμη. Ενδεικτικά screenshot αυτή την στιγμή από το task manager.

Φαίνεται ότι μεγάλο μέρος της μνήμης χρησιμοποιείται για cache ώστε να φορτώνουν πιο γρήγορα οι εφαρμογές.

Έχω βάλει μόλις 8GB swap file (128+8=136GB).

Χωρίς να τρέχω VM χρησιμοποιούνται ήδη 34.5GB με  Visual Studio, browser και κάτι ψιλά. 

image.png.72eb62e0bf7e59d3390279bc1e839fc4.png

Αν θες να πειραματιστείς με K8s+docker+minikube θα δεις ότι τα 32GB θα εξαντληθούν γρήγορα.

Θες περίπου 1GB για το docker και 2GB για το minikube.

Αν φτιάξεις και 3 VM με 8GB RAM έκαστο είσαι ήδη στα 27GB.

Επεξ/σία από StavrosD
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...