achilles_g_ Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, Sam_GR είπε Καλησπέρα, Αγόρασα τελικά τα Mercusys Halo H60X AX1500. Έχω τοποθετήσει το router Halo πάνω στο router του παρόχου μέσω Ethernet και έκλεισα το Wi-Fi του παρόχου. Τα άλλα δύο τα τοποθέτησα στον κάτω όροφο: το ένα σε δωμάτιο ακριβώς κάτω από εκεί που βρίσκεται το router Halo και το τρίτο στο σαλόνι, που απέχει περίπου 15 μέτρα. Αυτά τα δύο στον κάτω όροφο τα συνδέω με Ethernet στην εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού. Χθες, στην εφαρμογή, έδειχνε ότι τα δύο ήταν συνδεδεμένα μεταξύ τους μέσω Ethernet. Από σήμερα το πρωί, όμως, δεν το δείχνει πια και δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει.Το δεύτερο Halo είχε ένδειξη ότι συνδέεται με καλώδιο στο τρίτο, ενώ τώρα δείχνει ότι είναι συνδεδεμένα ασύρματα. Θα δοκίμαζα αν έχουν update και θα ξανάκανα την διαδικασία από την αρχή!
Sam_GR Δημοσ. Πέμπτη στις 09:34 πμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 09:34 πμ (επεξεργασμένο) Καλημέρα μετά απο καιρό. Συνεχίζω να αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Τα 2 halos που τα έχω συνδέσει μεσω της εσωτερικής καλωδίωσης του σπιτιού φαίνεται να επικοινωνούν μόνο ασύρματα και όχι μεσω του ethernet. Αποτελεσμα αυτου ειναι πολυ χαμηλή ταχήτητα στην περιοχή που καλύπτει το δευτερο halo. Γνωρίζει κανεις αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διαδικασία που πρεπει να ακολουθήσω; Τα εχω κανει ολα απο την αρχη ξανά και ξανά αλλα το αποτέλεσμα ειναι το ίδιο. edit: Επίσης πολλες συσκευές συνδέονται στο κεντρικό Halo που βρίσκονται στον πάνω όροφο και όχι σε κάποιο απο αυτά που ειναι στον δικό μου όροφο. Επεξ/σία Πέμπτη στις 12:00 μμ από Sam_GR
achilles_g_ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:36 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:36 μμ Μήπως τα έχεις σεταρισμένα ως ρουτερ και όχι σαν αp? Tα tp link Default παίζουν ως ρουτερ και πρέπει να τα αλλάξεις μέσα από την εφαρμογή.
Sam_GR Δημοσ. Παρασκευή στις 04:49 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 04:49 μμ Αν τα βάλω ως access points, τότε νομίζω χάνω την έννοια του mesh σωστά; Εγω θέλω να περιφέρομαι και να μην αλλάζω δίκτυο. Κάνω κάπου λάθος;
dpolal Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Στις 5/12/2024 στις 1:34 ΜΜ, Sam_GR είπε Καλησπέρα, Αγόρασα τελικά τα Mercusys Halo H60X AX1500. Έχω τοποθετήσει το router Halo πάνω στο router του παρόχου μέσω Ethernet και έκλεισα το Wi-Fi του παρόχου. Τα άλλα δύο τα τοποθέτησα στον κάτω όροφο: το ένα σε δωμάτιο ακριβώς κάτω από εκεί που βρίσκεται το router Halo και το τρίτο στο σαλόνι, που απέχει περίπου 15 μέτρα. Αυτά τα δύο στον κάτω όροφο τα συνδέω με Ethernet στην εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού. Χθες, στην εφαρμογή, έδειχνε ότι τα δύο ήταν συνδεδεμένα μεταξύ τους μέσω Ethernet. Από σήμερα το πρωί, όμως, δεν το δείχνει πια και δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει.Το δεύτερο Halo είχε ένδειξη ότι συνδέεται με καλώδιο στο τρίτο, ενώ τώρα δείχνει ότι είναι συνδεδεμένα ασύρματα. Στο κάτω σπίτι έχεις ethernet σε κάθε δωμάτιο όπως το περιγράφεις. Το καλώδιο από το κάθε δωμάτιο πρέπει να καταλήγει σε ένα κεντρικό σημείο κάπου μέσα στο σπίτι. Στο σημείο αυτό υπάρχει μια αρμαθιά με καλώδια ethernet. Εκεί λοιπόν είτε πρέπει να έχεις ένα switch πάνω στο οποίο έχουν συνδεθεί όλα τα καλώδια, είτε έχεις βρεί ποιά καλώδια είναι από τα 2 δωμάτια που έχεις τα halo και τα έχεις συνδέσει απευθείας μεταξύ τους με μια μούφα (coupler). Τί ισχύει από τα παραπάνω;;
Sam_GR Δημοσ. πριν από 3 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 3 ώρες 1 ώρα πριν, dpolal είπε Στο κάτω σπίτι έχεις ethernet σε κάθε δωμάτιο όπως το περιγράφεις. Το καλώδιο από το κάθε δωμάτιο πρέπει να καταλήγει σε ένα κεντρικό σημείο κάπου μέσα στο σπίτι. Στο σημείο αυτό υπάρχει μια αρμαθιά με καλώδια ethernet. Εκεί λοιπόν είτε πρέπει να έχεις ένα switch πάνω στο οποίο έχουν συνδεθεί όλα τα καλώδια, είτε έχεις βρεί ποιά καλώδια είναι από τα 2 δωμάτια που έχεις τα halo και τα έχεις συνδέσει απευθείας μεταξύ τους με μια μούφα (coupler). Τί ισχύει από τα παραπάνω;; Καλημέρα. Ολη η καλωδίωση του σπιτιού καταλήγει στο πατάρι σε patch panel. Σε ενα switchακι 1gbps.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα