Προς το περιεχόμενο

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ 2 ΟΡΟΦΟΥΣ

Sam_GR
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από e1995kati,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε λίγο καιρό θα μετακομίσουμε σε ένα τριώροφο οικογενειακό σπίτι. Εμείς θα μένουμε στον πρώτο όροφο, ενώ το ισόγειο και ο δεύτερος όροφος κατοικούνται κανονικά και έχουν ήδη Internet. Θέλω να μοιράσω το Internet από τον δεύτερο όροφο ώστε να έχω πρόσβαση κι εγώ στον πρώτο.

Στον δεύτερο όροφο έχω δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω έναν ασύρματο repeater για να επεκτείνω το σήμα από το σαλόνι στο πιο απομακρυσμένο δωμάτιο του σπιτιού, αλλά ο repeater δεν βλέπει τον router. Το σπίτι είναι 130 τετραγωνικά και το σήμα πρέπει να περάσει από πολλούς τοίχους.

Η ερώτησή μου είναι πώς μπορώ να διαμοιράσω το internet στον πρώτο και στον δευτερο όροφο; (Το σημείο που βρίσκεται ο router αυτή τη στιγμή είναι το σαλόνι του δεύτερου ορόφου και το διαμέρισμα όπου θα μένω είναι ακριβώς από κάτω με την ίδια διαρρύθμιση).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mesh είναι η απάντηση. Εγώ χρησιμοποιώ το TP-Link Deco (έχω 3 σε 4όροφη πολυκατοικία) και είναι άριστο. Έχω το βασικό μαζί με το router στον 4ο, το 2ο στον 3ο και το 3ο στον 1ο. Άριστο.

Μακρυά από repeaters.

1 ώρα πριν, tasanton είπε

Mesh είναι η απάντηση. Εγώ χρησιμοποιώ το TP-Link Deco (έχω 3 σε 4όροφη πολυκατοικία) και είναι άριστο. Έχω το βασικό μαζί με το router στον 4ο, το 2ο στον 3ο και το 3ο στον 1ο. Άριστο.

Μακρυά από repeaters.

1 τετοιο μπορεί να καλύψει εναν όροφο 130τμ; Δηλαδη με 3 τετοια θα μπορέσω να καλυψω και τους 2 ορόφους;

Μόλις τώρα, Sam_GR είπε

1 τετοιο μπορεί να καλύψει εναν όροφο 130τμ; Δηλαδη με 3 τετοια θα μπορέσω να καλυψω και τους 2 ορόφους;

Το πρώτο πρέπει αναγκαστηκά να τοποθετηθεί δίπλα στο router και τα άλλα 2 στο διαμέρισμα που θες να μεταφέρεις το σήμα.

Αν το σήμα δεν επαρκή, 130τμ είναι πολλά, τότε αγοράζεις και 4ο.

Είναι επεκτάσιμα.

On 30/05/2024 at 11:45, Sam_GR said:

Πιστεύω ότι με 2 θα είσαι οκ. Ένα καρφωμένο στο router του 2ου και το άλλο στον 1ο.

• Λύση

Πιθανόν με τα repeater θα έχεις απώλειες αν δεν σε πειράζει το αισθητικό κομμάτι....μπορείς να ρίξεις ένα utp pet cat6 καλώδιο και στον 1ο όροφο να βάλεις ασύρματο ρούτερ....αν πάλι έχεις χρόνο και θες να κάνεις μια σχετικά πιο καλόγουστη δουλειά θα πέρασεις ένα s ftp cat 6 μέσα από τα κυτια-μπουατ ρεύματος.....μια λύση είναι να τα περάσεις απ' τα κυτια των φωτισμών.....στις σκάλες της οικοδομής.....

Πιθανόν με τα repeater θα έχεις απώλειες αν δεν σε πειράζει το αισθητικό κομμάτι....μπορείς να ρίξεις ένα utp pet cat6 καλώδιο και στον 1ο όροφο να βάλεις ασύρματο ρούτερ....αν πάλι έχεις χρόνο και θες να κάνεις μια σχετικά πιο καλόγουστη δουλειά θα πέρασεις ένα s ftp cat 6 μέσα από τα κυτια-μπουατ ρεύματος.....μια λύση είναι να τα περάσεις απ' τα κυτια των φωτισμών.....στις σκάλες της οικοδομής.....https://www.kafkas.gr/kalodia/tilepikoinonion-data/data-exoterikou-chorou/utp-cat6/kalodio-u-utp-2x24awg-4-6-gia-exoteriki-chrisi_192231/

Θα τερματησεις μετά το καλώδιο εδώ https://www.kafkas.gr/ilektronika/tilefonia/prizes-tilefonou-exoterikes/central-priza-diktyou-utp-1xrj45-cat6-lefko-blister_297469/

Και μετά ρούτερ https://www.skroutz.gr/s/17743144/TP-LINK-Archer-C6-v2-Asyrmato-Router-Wi-Fi-5-me-4-THyres-Gigabit-Ethernet.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 30/5/2024 στις 11:45 ΠΜ, Sam_GR είπε

Με 3 καλύπτω 2 ορόφους, 200 τμ μέτρα ο καθένας.  (προτίμησα να δώσω κάτι παραπάνω και να πάρω tri band)

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα. Ετοιμάζομαι να προβώ στην αγορά και θέλω να ρωτήσω το εξής. 

Εχω καταλήξει σε αυτα. Mercusys H50G v1.

Οταν συνδέσω το ένα στο main router του παρόχου, τα άλλα 2 συνδέονται πάνω στο κεντρικό ή συνδέονται σε σειρά; Γιατί απο αυτά που διαβάζω έχω μπερδευτεί.

Επεξ/σία από Sam_GR

4 ώρες πριν, Sam_GR είπε

Καλημέρα. Ετοιμάζομαι να προβώ στην αγορά και θέλω να ρωτήσω το εξής. 

Εχω καταλήξει σε αυτα. Mercusys H50G v1.

Οταν συνδέσω το ένα στο main router του παρόχου, τα άλλα 2 συνδέονται πάνω στο κεντρικό ή συνδέονται σε σειρά; Γιατί απο αυτά που διαβάζω έχω μπερδευτεί.

Καταρχήν επένδυσε κάτι παραπάνω και πήγαινε σε σύστημα συμβατό με WiFi 6 που είναι παντού ανώτερο από το 5ρι.

Συνήθως όταν συνδέσεις το πρώτο μετά μπαίνουν τα υπόλοιπα ένα ένα ανάλογα και με την διαρύθμιση του σπιτιού, αν δηλαδή θα είναι το 1ο με το 2ο και μετά το 2ο με το 3ο ή αν το 1ο είναι στη μέση και πάνω του θα μπουν τα άλλα 2.
Έχει setup video στο site του ο κατασκευαστής.
Αν είναι αυτό που ρωτάς.

Επεξ/σία από dpolal

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Θα κοιτάξω να πάω σε wifi 6. Το θέμα μου είναι ότι το router στο πάνω διαμέρισμα είναι στο ακριανο δωμάτιο του σπιτιού . Έλεγα να βάλω εκεί το ένα πάνω στο ρουτερ , και το άλλο στον από κάτω όροφο ακριβώς στο ίδιο δωμάτιο. Το τρίτο θέλω να το βάλω στο σαλόνι του κάτω διαμερίσματος αλλά είναι πολύ μακριά από το δεύτερο . περίπου 15 μέτρα μακριά με τοίχους ανάμεσα. 

Επεξ/σία από Sam_GR

Στις 12/11/2024 στις 7:36 ΜΜ, Sam_GR είπε

Καλησπέρα. Θα κοιτάξω να πάω σε wifi 6. Το θέμα μου είναι ότι το router στο πάνω διαμέρισμα είναι στο ακριανο δωμάτιο του σπιτιού . Έλεγα να βάλω εκεί το ένα πάνω στο ρουτερ , και το άλλο στον από κάτω όροφο ακριβός στο ίδιο δωμάτιο. Το τρίτο θέλω να το βάλω στο σαλόνι του κάτω διαμερίσματος αλλά είναι πολύ μακριά από το δεύτερο . περίπου 15 μέτρα μακριά με τοίχους ανάμεσα. 

Το πρώτο καλό είναι να μπεί με καλώδιο επάνω στο ρούτερ για να πέρνει φούλ σήμα.
Αν μπορείς βάλε το 1ο και 2ο όπως το περιέγραψες αλλά κοντά σε παράθυρα προκειμένου να έχουν καλύτερο σήμα.
Το 3ο θα δείς πού πιάνει καλύτερα με δοκιμές.

Και κάτι άλλο. Το σπίτι έχει καλωδίωση με ethernet. Αν βάλω το δευτερο με καλώδιο πάνω στην μια πρίζα του δωματίου και το 3ο στο σαλόνι που ειναι στην άλλη άκρη του σπιτιου κι εκείνο πάνω σε ethernet πριζα αυτο θα παιξει; Μπορουν να "μιλήσουν" μέσω του καλωδίου;

3 hours ago, Sam_GR said:

Και κάτι άλλο. Το σπίτι έχει καλωδίωση με ethernet. Αν βάλω το δευτερο με καλώδιο πάνω στην μια πρίζα του δωματίου και το 3ο στο σαλόνι που ειναι στην άλλη άκρη του σπιτιου κι εκείνο πάνω σε ethernet πριζα αυτο θα παιξει; Μπορουν να "μιλήσουν" μέσω του καλωδίου;

εχεις καλωδίωση που είναι το βασικό.....μπορείς να βάλεις ένα  extender-repeater (με εισοδο-εξοδο ethernet) στη έξοδο κάθε πρίζας ethernet 

4 ώρες πριν, Sam_GR είπε

Ναί μπορούν και είναι ότι καλύτερο από άποψη σύνδεσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...