Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Έστειλα από τον υπολογιστή σε στικακι ένα αρκετά μεγάλο βίντεο Η ποιότητα όμως στον υπολογιστή είναι πολύ πολύ καλύτερη από ότι από το στικακι. Δεν καταλαβαίνω γιατί.
nickol-us Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Τι βίντεο ήταν αυτό και με ποιο τρόπο το έστειλες στο στικάκι; Για να υπάρξει διαφορά στην ποιότητα θα πρέπει να έχεις κάνει κάποια μετατροπή - συμπίεση του αρχείου βίντεο σε χαμηλότερη ποιότητα (για να χωρέσει πχ στο στικάκι). Αν μιλάμε για το ίδιο αρχείο το οποίο απλά μετέφερες στο στικάκι τότε μιλάμε για κάτι μη φυσιολογικό. Το μόνο που ίσως μπορεί να συμβαίνει είναι να κολλάει στο διάβασμα το στικάκι και να σου κάνει διακοπές - σπασίματα, μα το θεωρώ σχεδόν απίθανο. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Καλημερα .Το ειχα στειλε χωρις αλλαγη απο τον υπολογιστη του δικτυου στον υπολογιστη που ειχα το στικακι .Οταν το εστειλα απ ευθειας απο τπον υπολογιστη που το ειχα στο στικακι ολα καλα
micos000 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Μήπως το έπαιρνες μέσα από κανένα plex; Αλλιώς αυτό που λες δεν παίζει. on-the-fly μετατροπή κατά την αντιγραφή δεν γίνεται σε καμία περίπτωση. Το μέγεθος του αρχείου όταν το αντιγράφεις και στις δύο περιπτώσεις είναι το ίδιο; Επεξ/σία 30 Μαΐου 2024 από micos000
Λύση Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Μέλος Λύση Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 5 λεπτά πριν, micos000 είπε Μήπως το έπαιρνες μέσα από κανένα plex; Αλλιώς αυτό που λες δεν παίζει. on-the-fly μετατροπή κατά την αντιγραφή δεν γίνεται σε καμία περίπτωση. Το μέγεθος του αρχείου όταν το αντιγράφεις και στις δύο περιπτώσεις είναι το ίδιο; Plex τι εννοεις ? Ναι τα αρχεια ειναι τα ιδια ακριβως. Εβαλα το στικακι σε ενα υπολογιστη συνδεθηκα απο τον υπολογιστη αυτο με τον αλλο που ειχε το αρχειο και εκανα αντιγραφη επικοληση Διόρθωση Μαλακιες έλεγα Έβαλα το στικακι από τον υπολογιστή που προανέφερα απ ευθείας σε υπολογιστή συνδεδεμένο με hdmi με τηλεόραση και η ποιότητα στην 55 άρα τηλεόραση είναι άριστη όπως και στον δίσκο. Η ποιότητα από ότι κατάλαβα είναι θέμα οθόνης. 1
micos000 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Η ποιότητα είναι ίδια. Η από δοση όμως του κάθε panel είναι διαφορετική. 1
Vasilis T 92 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 24 λεπτά πριν, micos000 είπε Η ποιότητα είναι ίδια. Η από δοση όμως του κάθε panel είναι διαφορετική. Τι εννοείς;
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 2 λεπτά πριν, Vasilis T 92 είπε Τι εννοείς; Οτι η ποιοτητα της οθονης να το πουμε απλα παιζει ρολο Μου κανει εντυπωση οτι η πιοτητα ειναι πιο καλη σε smart lg 10ετιας 55 ιντσων απο οθονη υπολογιστη dell 24ιντσων 1
Vasilis T 92 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 11 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Μου κανει εντυπωση οτι η πιοτητα ειναι πιο καλη σε smart lg 10ετιας 55 ιντσων απο οθονη υπολογιστη dell 24ιντσων Πώς γίνεται αυτό;
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Vasilis T 92 είπε Πώς γίνεται αυτό; Είναι καλύτερη η lg σε σχέση με την dell https://www.bestprice.gr/faq/391/ti-typoi-panel-yparxoyn-stis-othones.html Επεξ/σία 30 Μαΐου 2024 από Γιάννης Platano 1
Vasilis T 92 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Έχω μια απορία η ιντσες μιας οθόνης παίζουνε ρόλο στην ποιότητα της εικόνας ένος βίντεο;; Γιατί πχ σε αυτό το βίντεο https://www.star.gr/tv/psychagogia/breakfaststar/3052024-breakfaststar?k=web-7cbb7b7478 μου φαίνεται καλύτερα ποίο hd όταν το βλέπω στην οθόνη του κινητού s6 παρά όταν το βλέπω στην smart tv lg 43 ιντσών που έχω και στην lg 27 ιντσών οθόνη του υπολογιστή που έχω
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 5 λεπτά πριν, Vasilis T 92 είπε Έχω μια απορία η ιντσες μιας οθόνης παίζουνε ρόλο στην ποιότητα της εικόνας ένος βίντεο;; Γιατί πχ σε αυτό το βίντεο https://www.star.gr/tv/psychagogia/breakfaststar/3052024-breakfaststar?k=web-7cbb7b7478 μου φαίνεται καλύτερα ποίο hd όταν το βλέπω στην οθόνη του κινητού s6 παρά όταν το βλέπω στην smart tv lg 43 ιντσών που έχω και στην lg 27 ιντσών οθόνη του υπολογιστή που έχω Και οι ίντσες και άλλα πολλά έχουν σημασία Με ίδιο πάνελ συνήθως όσο πιο μικρή οθόνη τόσο πιο καλά για να βλέπουμε Με επιφύλαξη γιατί δεν είμαι και ειδικός 1
micos000 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Στο μέγεθος της οθόνης παίζει αυτό που μετράει είναι η "πυκνότητα" των pixel (ppi=pixels per inch). Είναι λογικό ότι αν έχεις περίπου 2εκ pixels (fullhd=1920X1080=2.072.600 pixels) σε μια οθόνη 6 ιντσών και σε μια οθόνη 43 ιντσών, στην μικρότερη οθόνη θα είναι πιο καλή η εικόνα γιατί τα pixels είναι πιο μικρά και πολύ κοντά το ένα στο άλλο ενώ στην 43άρα είναι πιο μεγάλα και έχουν μεγαλύτερη απόσταση. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2024 από micos000 2
GamingMaster424 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 19 minutes ago, Vasilis T 92 said: Έχω μια απορία η ιντσες μιας οθόνης παίζουνε ρόλο στην ποιότητα της εικόνας ένος βίντεο;; Γιατί πχ σε αυτό το βίντεο https://www.star.gr/tv/psychagogia/breakfaststar/3052024-breakfaststar?k=web-7cbb7b7478 μου φαίνεται καλύτερα ποίο hd όταν το βλέπω στην οθόνη του κινητού s6 παρά όταν το βλέπω στην smart tv lg 43 ιντσών που έχω και στην lg 27 ιντσών οθόνη του υπολογιστή που έχω Αν για παράδειγμα όλες οι οθόνες είναι Full HD, τότε έχουν 1920x1080 pixel η κάθε μία. Οπότε όσο μικρότερη η οθόνη, τόσο πιο συμπιεσμένα είναι τα pixel μεταξύ τους. Αυτός είναι και ο λόγος που όσο μεγαλύτερη μια οθόνη, τόσο προτιμότερη είναι η υψηλότερη ανάλυση, αλλιώς μοιράζονται σε μεγαλύτερη επιφάνεια τα pixel (που παραμένουν ίδια σε αριθμό, άμα μιλάμε για την ίδια ανάλυση) και έτσι η οθόνη "pixelιάζει" 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα