Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω εγκατεστημένη μνήμη στα 32gb και τα Windows μου δεσμεύουν την μισή… Τι μπορώ να κάνω για να το αλλάξω; Επεξεργαστής Amd Fx 8350, motherboard Msi 970 gaming, Ram Gskill 32gb 4x8, κάρτα γραφικών Msi 1080 ti. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Καλά κάνουν και την δεσμεύουν. Έτσι λειτουργεί το σύστημα.

Όση μνήμη και να βάλεις το λειτουργικό θα κρατάει cache στην μνήμη ότι μπορεί για να μην δουλεύει από τον δίσκο. Δηλαδή μην περιμένεις να έχεις από τα 32gb ελεύθερα πάνω από τα μισά και μπορεί και λιγότερα. Αν χρειαστεί όμως κάποια εφαρμογή μνήμη περισσότερη μνήμη θα απελευθερώσουν την cache.

Δημοσ.

Δώσε ένα screenshot από τις επιδόσεις στο τμήμα της μνήμης να το δούμε. π.χ....

spacer.png

Με ALT+PrtScr παίρνεις μόνο το ενεργό παράθυρο. Το λέω γιατί βλέπουμε συχνά ένα τεράστιο desktop για ένα μήνυμα στο κέντρο που και αυτό δεν διαβάζεται.

Δημοσ.

Kατι εχει γινει λαθος με τις μνημες. Ειναι 4x8 και παιζουν σε single channel !! Ασυμβατες μεταξυ τους ? Ρυθμισεις στο bios ? Ποιος να ξερει ...

Δημοσ.

Όντως, 32gb σε single channel, δουλεύουν στην μισή ταχύτητα (800MHz). Ή είναι ένα μόνο ντιμάκι ή οι μνήμες είναι σε λάθος θέσεις. Ποιος έστησε το pc;

Επίσης, Μήπως έχεις ανεβασμένη την κλίμακα στις ρυθμίσεις οθόνης; Κόβονται στοιχεία από το κάτω δεξί μέρος στην καρτέλα των επιδόσεων.

Αν θέλεις, κατέβασε το cpu-z, τρέξτο και πήγαινε κάτω στο Tools και σώσε ένα report σε txt και ανέβασε το σε επόμενο μήνυμα ή κάντο επικόλληση σαν κείμενο σε spoiler (το ματάκι στην μπάρα πάνω από το μήνυμα) να δούμε τις μνήμες.

Δημοσ.
Spoiler
Spoiler
Spoiler

cpuzzzz

Εγώ με ένα φίλο το στήσαμε τις μνήμες τις έβαλα μόνος μου όμως. Είναι τέσσερις Gskill των 8GB όλες ίδιες και καινούργιες. 

Δημοσ.

Κατι μου λεει οτι εχετε πειραξει τα timings στο BIOS. XMP profiles και τα σχετικα. Γυρισε τα ολα στο default να δεις τι θα γινει.

Δημοσ.

Και το cpu-z τις βλέπει σε single channel τις μνήμες. Πολύ περίεργο.

Μπορείς να μπεις στο bios και να δεις πως φαίνονται εκεί οι μνήμες; Μήπως υπάρχει κανένα bios update για τη μητρική; Ποια μητρική έχεις;

Δημοσ.

Στο bios αναγνωρίζει όλο το μέγεθος και όλη την ταχύτητα. Η μητρική είναι η Msi 970 gaming και έχει το τελευταίο update. 

Δημοσ.

Αφού στο bios στις βγάζει σωστά, οκ. Θα είναι καμιά περιέργεια της msi και δεν διαβάζουν σωστά τα προγράμματα τις μνήμες.

Αν δε βαριέσαι κάμια μια δοκιμή και άσε μόνο τις μνήμες στα slot 1 και 3 και δες πως τις βλέπει το cpu-z στην καρτέλα memory ή το speccy. Μετά κάνε τράμπα και βάλε τις άλλες δύο στις θέσεις 1 και 3 και ξαναδές. Αν στις βλέπει έτσι σε dual channel βάλε και τις άλλες δύο στις θέσεις 2 και 4 και ξαναδές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...