panos spain Δημοσ. 30 Μαϊου Share Δημοσ. 30 Μαϊου 43 λεπτά πριν, haris_216 είπε Παιδιά μην κοροϊδευόμαστε. ΚΑΝΕΙΣ στην Ελλάδα (εξαίρεση ίσως κάποιοι αλλοδαποί τουρίστες το καλοκαίρι) δεν έχει στην πίσω σχάρα ποδηλάτων την προβλεπόμενη μπάρα φώτων (που θα έχει δηλαδή τις ίδιες λειτουργίες με τα "κανονικά" φώτα του αυτοκινήτου που πρακτικά καλύπτονται από τη σχάρα και τα ποδήλατα). Και κατά συνέπεια έχουμε ένα όχημα που ΚΑΙ μεγαλύτερο μήκος έχει ΚΑΙ δεν είναι ευκρινείς οι κινήσεις και οι προθέσεις του (πχ φλας για στροφή). Επίσης γίνονται τόσες έρευνες και συζητήσεις για μαλακά υλικά προφυλακτήρων και διάφορα άλλα, προκειμένου σε περίπτωση ατυχήματος με όχημα ή πεζό να γίνει η μικρότερη δυνατή ζημιά και τραυματισμός και πάει ο άλλος και βάζει την όποια "σιδεριά" του τζάμπο ή ποδήλατο, χωρίς μάλιστα τίποτα να σηματοδοτεί το σημείο που τελειώνει το εμπόδιο (αυτός θα ήταν ο ρόλος των πρόσθετων φώτων) Δυστυχώς, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, η συμμόρφωση με τους νόμους αλλά και την κοινή λογική στοιχίζει και βέβαια οι περισσότεροι χ...στηκαν αφού ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν την (λανθασμένη) αίσθηση ότι "αν με χτυπήσει από πίσω αυτός φταίει" Αν σε χτυπησει ο απο πισω αυτος φταιει. Πρεπει να εισαι χαζος για να πας να σκασεις πανω στον αλλο με τη δικαιολογια οτι κουβαλαγε ποδηλατο ή ειχε την σχαρα χωρις ποδηλατο. Ασχετα με τον αν ο αλλος ειναι νομιμος ή οχι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 30 Μαϊου Share Δημοσ. 30 Μαϊου 2 λεπτά πριν, panos spain είπε Αν σε χτυπησει ο απο πισω αυτος φταιει. Πρεπει να εισαι χαζος για να πας να σκασεις πανω στον αλλο με τη δικαιολογια οτι κουβαλαγε ποδηλατο ή ειχε την σχαρα χωρις ποδηλατο. Ασχετα με τον αν ο αλλος ειναι νομιμος ή οχι. Ακόμα και να φταίει ο αποπίσω εσύ με την (παράνομη) κοτσαδούρα δημιούργησες παραπάνω ζημιές/κινδύνους από αυτές που θα γινόταν κανονικά. Επίσης με τα ποδήλατα που πχ μπλοκάρουν τα φώτα ο πίσω ερχόμενος δεν έχει εικόνα αν θα στρίψεις φρενάρεις ή ότι άλλο (εκτός αν τα φώτα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μπαίνουν για το εφέ της υπόθεσης) Για να μην το πολυκουράζουμε κι επειδή αυτό που φαίνεται "φυσικό" σε σένα και μένα δεν έχει καμία σχέση (το θέμα έχει αναλυθεί πολλάκις σε διάφορα φόρουμ και περιοδικά αυτοκίνησης), ψάξτο λίγο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Koopas Δημοσ. 30 Μαϊου Share Δημοσ. 30 Μαϊου Πολύ καλό θέμα, δεν γνώριζα για τα φώτα όταν είναι τοποθετημένη στο αμάξι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CorsarioJoao Δημοσ. 30 Μαϊου Share Δημοσ. 30 Μαϊου (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, haris_216 είπε Ακόμα και να φταίει ο αποπίσω εσύ με την (παράνομη) κοτσαδούρα δημιούργησες παραπάνω ζημιές/κινδύνους από αυτές που θα γινόταν κανονικά. Επίσης με τα ποδήλατα που πχ μπλοκάρουν τα φώτα ο πίσω ερχόμενος δεν έχει εικόνα αν θα στρίψεις φρενάρεις ή ότι άλλο (εκτός αν τα φώτα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μπαίνουν για το εφέ της υπόθεσης) Για να μην το πολυκουράζουμε κι επειδή αυτό που φαίνεται "φυσικό" σε σένα και μένα δεν έχει καμία σχέση (το θέμα έχει αναλυθεί πολλάκις σε διάφορα φόρουμ και περιοδικά αυτοκίνησης), ψάξτο λίγο Αν έχεις άδεια ρυμούλκησης και δηλωθεί κανονικά και στην ασφάλεια ο αποσπώμενος κοτσαδόρος, οταν δεν προεξέχει του προφυλακτήρα δεν είναι παράνομος, ειδικά αν είναι τοποθετημένος απο τον κατασκευαστή του οχήματος και έχει έγκριση(ταμπελακι δίπλα στην μπίλια ). Τώρα το πόσοι τα έχουν αυτά είναι άλλο θέμα. Γενικά οτι προεξέχει του προφυλακτήρα θεωρείται παράνομο με κάποιες εξαιρέσεις σε επαγγελματικά οχήματα. Επεξ/σία 30 Μαϊου από CorsarioJoao Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 30 Μαϊου Share Δημοσ. 30 Μαϊου Δεν θέλω να ξαναμπώ σε τέτοιες διαφωνίες, αφού όπως ανέφερα το θέμα είναι πολυσυζητημένο. Έκανα το ποστ μόνο για κάποιον που ενδιαφέρεται να ψαχτεί, για να μη νομίζει ότι τα πράγματα είναι απλά, όπως οι γενικότητες που του έλεγε ο μπαμπάς του. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν είπα ότι δεν φταίει ο αποπίσω αλλά δεν ισχύει το δογματικό "φταίνει ΜΟΝΟ ο πίσω" που πιστεύουν πολλοί. Έχουν υπάρξει συνυπαιτιότητες (είτε λόγω της παρανομίας του μπροστινού ή ακόμα και άσκοπων ενεργειών πχ φρενάρισμα, όταν μπορεί να αποδειχθεί πχ με μάρτυρες ότι δεν ήταν αναγκαίο) Ως προς τον κοτσαδόρο δεν είπε κανείς ότι ο αποσπώμενος είναι παράνομος. Απλά είναι παράνομο να είναι πάνω στο όχημα όταν ΔΕΝ κάνει έλξη (γι' αυτό άλλωστε είναι αποσπώμενος) Ως προς τον ΚΟΚ, δεν θυμάμαι για τον τελευταίο αλλά παλαιότερος (που μάλιστα θυμάμαι είχε αναπροσαρμογές μέχρι το 2018) στο άρθρο 82, παρ. 4 αναφέρει: "..........................Ιδιαιτέρως τα οχήματα αυτά πρέπει να ΜΗΝ φέρουν στο εσωτερικό και εξωτερικό τους μέρος διακοσμητικά ή άλλα αντικείμενα που προεξέχουν και τα οποία είναι δυνατόν να καταστούν επικίνδυνα για τους επιβάτες ή τους λοιπούς χρήστες της οδού" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CorsarioJoao Δημοσ. 30 Μαϊου Share Δημοσ. 30 Μαϊου 16 λεπτά πριν, haris_216 είπε Ως προς τον κοτσαδόρο δεν είπε κανείς ότι ο αποσπώμενος είναι παράνομος. Απλά είναι παράνομο να είναι πάνω στο όχημα όταν ΔΕΝ κάνει έλξη (γι' αυτό άλλωστε είναι αποσπώμενος) Το ανέφερα έτσι γιατί υπάρχουν αποσπώμενοι που τους σπρώχνεις μέσα και σταματάνε να εξέχουν, οπότε δεν χρειάζεται και να τους βγάζεις. Λεπτομέρειες δηλαδή. Κατά τ άλλα συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 30 Μαϊου Share Δημοσ. 30 Μαϊου 3 λεπτά πριν, CorsarioJoao είπε Το ανέφερα έτσι γιατί υπάρχουν αποσπώμενοι που τους σπρώχνεις μέσα και σταματάνε να εξέχουν, οπότε δεν χρειάζεται και να τους βγάζεις. Λεπτομέρειες δηλαδή. Κατά τ άλλα συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου. Δεν το ήξερα αυτό για τους "σπρωχτούς" . Ήξερα μόνο για αυτούς που θέλουν "ξεβίδωμα" ή αυτούς που "κουμπώνουν". Κάτι μάθαμε και σήμερα Εντωμεταξύ το θέμα τις περισσότερες φορές δεν είναι το πόσο εύκολα ή δύσκολα βγαίνει ο κοτσαδόρος, καθώς για αρκετούς ο λόγος που μένει επάνω δεν είναι η δυσκολία αλλά για δική τους "θωράκιση". Να βλέπει ο άλλος και να φοβάται ή να γλυτώσουν πιθανά ακουμπίσματα σε παρκάρισμα σε αστικό περιβάλλον. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stratosnis Δημοσ. 30 Μαϊου Share Δημοσ. 30 Μαϊου Το ΚΤΕΟ δεν τα ελέγχει αυτά; Μιλάω περισσότερο για τον κοτσαδόρο που λίγοι τον αφαιρούν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 31 Μαϊου Share Δημοσ. 31 Μαϊου On 30/05/2024 at 11:22, CorsarioJoao said: υπάρχουν αποσπώμενοι που τους σπρώχνεις μέσα και σταματάνε να εξέχουν, οπότε δεν χρειάζεται και να τους βγάζεις. Αυτοί δεν λέγονται αποσπώμενοι, λέγονται αναδιπλούμενοι. On 30/05/2024 at 12:00, Stratosnis said: Το ΚΤΕΟ δεν τα ελέγχει αυτά; Μιλάω περισσότερο για τον κοτσαδόρο που λίγοι τον αφαιρούν. Φυσικά και τα ελέγχει αλλά μόνο μια φορά στα δύο χρόνια, όσοι τον έχουν μόνιμα πάνω απλά τον βγάζουν για να περάσουν κτεο και τον ξαναβάζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 1 Ιουνίου Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 5 minutes ago, Joshua21 said: Αυτοί δεν λέγονται αποσπώμενοι, λέγονται αναδιπλούμενοι. Φυσικά και τα ελέγχει αλλά μόνο μια φορά στα δύο χρόνια, όσοι τον έχουν μόνιμα πάνω απλά τον βγάζουν για να περάσουν κτεο και τον ξαναβάζουν. οχι απλά τον βγάζουν αλλά και όταν από το κτεο σε παίρνουν τηλέφωνο για να σου υπεθυμίσουν το ραντεβού, σε ρωτάνε αν έχεις κοτσαδόρο. Βασικά σου λένε, βγάλτον και έλα και μετά τον ξαναβάζεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουνίου Share Δημοσ. 1 Ιουνίου Just now, Bitbit said: οχι απλά τον βγάζουν αλλά και όταν από το κτεο σε παίρνουν τηλέφωνο για να σου υπεθυμίσουν το ραντεβού, σε ρωτάνε αν έχεις κοτσαδόρο. Βασικά σου λένε, βγάλτον και έλα και μετά τον ξαναβάζεις Στο ΙΚΤΕΟ που πάω εγώ πάντως δεν γίνεται έτσι, η υπενθύμιση δεν συνοδεύεται με ερώτηση, και αν τύχει να πας με κοτσαδόρο πάνω τον αφαιρεί ο ελεγκτής πριν μπει στην γραμμή ελέγχου που φωτογραφίζεται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 1 Ιουνίου Share Δημοσ. 1 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, Joshua21 said: Στο ΙΚΤΕΟ που πάω εγώ πάντως δεν γίνεται έτσι, η υπενθύμιση δεν συνοδεύεται με ερώτηση, και αν τύχει να πας με κοτσαδόρο πάνω τον αφαιρεί ο ελεγκτής πριν μπει στην γραμμή ελέγχου που φωτογραφίζεται. εμένα τόσα χρόνια που με παίρνουν τηλέφωνο για να κλείσουμε ραντεβού, πάντα μα πάντα μου το ρωτάνε. στην αρχή δεν ήξερα ότι ήταν παράνομο και μου έκανε εντύπωση που ρωτάνε. μετά κατάλαβα Επεξ/σία 1 Ιουνίου από Bitbit Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουνίου Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 7 hours ago, Bitbit said: εμένα τόσα χρόνια που με παίρνουν τηλέφωνο για να κλείσουμε ραντεβού, πάντα μα πάντα μου το ρωτάνε. στην αρχή δεν ήξερα ότι ήταν παράνομο και μου έκανε εντύπωση που ρωτάνε. μετά κατάλαβα Δεν αμφιβάλλω πως στο συγκεκριμένο κτεο που πας εσύ το κάνουν, απλά επισημαίνω πως η συγκεκριμένη ερώτηση δεν είναι η στάνταρ/προβλεπόμενη διαδικασία από όλα. Όπως ακριβώς δεν είναι να αφαιρεί τον κοτσαδόρο ο ελεγκτής, στα περισσότερα σε κόβουν και σε αναγκάζουν να το ξαναπάς πληρώνοντας επανέλεγχο. Το μόνο που συνηθίζουν όλα ανεξαιρέτως είναι οι υπενθυμίσεις, και αυτό όχι για το δικό μας καλό, αλλά γιατί αν δεν πάμε δεν θα πληρωθούν για τον έλεγχο. ΥΓ: παλιότερα παράνομο ήταν να έχεις κοτσαδόρο μόνο αν δεν είχες άδεια έλξης, αν είχες περνούσες μια χαρά, έτσι περνούσα το δικό μου μέχρι και τον Μάρτιο 2022, φέτος όμως αναγκαστικά τον έβγαλα πριν πάω. Και μια βδομάδα μετά έπεσε πάνω μου ένας ηλίθιος ενώ ήμουν σταματημένος στο φανάρι... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopan Δημοσ. 1 Ιουνίου Share Δημοσ. 1 Ιουνίου Στις 29/5/2024 στις 2:34 ΜΜ, Ukforthemoment είπε ναι όταν δεν κουβαλάει ποδήλατα καταλαβαίνω . Μπορεις φαντάζομαι να τους ρωτήσεις και τους ίδιους ζητώντας τον νόμο που το επιτρέπει. Δεν υπάρχουν Νόμοι που να "επιτρέπουν" στην πολιτική ζωή. Οι Νόμοι θέτουν μόνο περιορισμούς (απαγορεύουν). Και συνεπώς ό,τι δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται. Το αντίστροφο ισχύει μόνο στον στρατό (τα "προβλεπόμενα" που ορίζονται με στρατιωτικές διαταγές). Επί του θέματος, από όσο θυμάμαι απαγορεύεται να εξέχει κάτι από το πίσω μέρος του οχήματος πέραν του 1/3 του μήκους του. Μέχρι το 1/3 είναι εντάξει δηλαδή υπό την προϋπόθεση ότι δεν κρύβονται τα πίσω φώτα και η πινακίδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xsterg Δημοσ. 1 Ιουνίου Share Δημοσ. 1 Ιουνίου Στις 30/5/2024 στις 10:49 ΠΜ, CorsarioJoao είπε Αν έχεις άδεια ρυμούλκησης και δηλωθεί κανονικά και στην ασφάλεια ο αποσπώμενος κοτσαδόρος, οταν δεν προεξέχει του προφυλακτήρα δεν είναι παράνομος, ειδικά αν είναι τοποθετημένος απο τον κατασκευαστή του οχήματος και έχει έγκριση(ταμπελακι δίπλα στην μπίλια ). Τώρα το πόσοι τα έχουν αυτά είναι άλλο θέμα. Γενικά οτι προεξέχει του προφυλακτήρα θεωρείται παράνομο με κάποιες εξαιρέσεις σε επαγγελματικά οχήματα. εχω καινουργιο αυτοκινητο με εργοστασιακο αναδιπλουμενο κοτσαδορο. σε ερωτηση μου σε δημοσιο κτεο μου ειπαν οτι συμφωνα με το γραμμα του νομου ο εργοστασιακος κοτσαδορος δεν ειναι νομιμος. τωρα στην πραξη εφ οσον ειναι αναδιπλουμενος και δεν φαινεται καθολου σαν να μην υπαρχει κανουν τα στραβα ματια γιατι αυτο επιτασσει η λογικη... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα