Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή διάβασα για καινούριο θερμοσίφωνα....κατι που μου είχε τύχει...

Λόγω ασχετοσύνης είχα καταστρέψει δύο ασφαλιστικά και μόλις ζεσταίνονταν απο ένα σημείο και πάνω ... άρχιζε να στάζει....

Το έμαθα όταν πήγα  για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια μέρα να μου το αλλάξουν σαν χαλασμένο.

Το λάθος μου.... λόγω ασχετοσύνης μου το βίδωνα περισσότερες στροφές.... το βίδωνα όσο έπαιρνε με αποτέλεσμα να το καταστρέφω...

Το σωστό είναι βίδωμα μέχρι το πρώτο ζόρι η κάποιες συγκεκριμένες στροφές ... δεν θυμάμαι ακριβώς τι ακριβώς μου ειχαν πει  απο το κατάστημα που τα αγόρασα .... γιατι πάνε και κάποια χρόνια....  η ουσία είναι οτι ακολουθώντας επακριβώς τις οδηγίες τους δεν ξαναέτρεξε.....

Δημοσ.
On 29/05/2024 at 14:35, spooker said:

ούτε έμπειροι είναι , ούτε επαγγελματίες. Ένα μάτσο άσχετοι είναι που οι περισσότεροι δεν έχουν βγάλει ούτε το λύκειο και γίναν υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι και πουλάνε φούμαρα στον κόσμο. Αν ήταν να βάλουμε μεγαλύτερη ασφάλεια για να λύσουμε το πρόβλημα, βγάζαμε τελείως την ασφάλεια και γεια σας. Επικίνδυνα πράγματα.

Θεωρητικα ναι ετσι ειναι. Ομως ειναι οι μονο που μπορουν να κανουν οτι κανουν και γενικα ξέρουν τι δουλευει και τι οχι και δεν ασχολουνται με θεωρίες .

On 29/05/2024 at 14:05, SeNNinhA said:

Sorry αλλά εχουν αλλάξει τα πράγματα.

Τα 12-14 εχουν απαγορευτει και κακώς κυκλοφορούν ακόμη στην αγορά.

10-12 βάζεις μόνο εάν το προβλέπει ο κατασκευαστής.

Τώρα πια έχουν πάει στα 6

Παρακαλω να μην παίρνουμε κόσμο στον λαιμό μας ελαφρα την καρδιά.

Μιλάμε για διατάξεις ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ΒΆΖΟΥΜΕ ΠΆΝΤΑ ΌΤΙ ΠΡΟΒΛΈΠΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ

ΝΟΜΟΣ

Ακριβώς

Ετσι

Μεχρι περσυ που εψαχνα σπανια σε πολυ μεγαλα μαγαζια μπορουσα να βρω τοσο μικρή και σπάνια αλλιώς σε χωριστή βαλβίδα/ανεπιστροφη. Οι κατασκευαστές δινουν απο οσο ξερω 6 με την αγορά αλλά στην αγορά σε μαγαζια με υδραυλικά  πολλες φορες δε ξερουν καν ποσα μπαρ ειναι.

On 29/05/2024 at 13:09, nvel said:

το να τοποθετείς μια ασφαλιστική διάταξη με όριο ενεργοποίησης μεγαλύτερο από το όριο λειτουργίας του μηχανήματος που θέλεις να προστατεύσεις δεν είναι δείγμα εμπειρίας αλλά ασχετοσύνης.

Σε θεωρητικό επιπεδο ναι. Σε πρακτικό όχι γιατι δε θα γινει καταστροφή / τελος του κόσμου, απλα παιζεις με πιθανότητες. Και στη τελικη αν γινει ζημια ειναι κερδισμενος ο μαστορας καθως θα πάρει χρηματα να κανει επισκευή.

Η αποψη μου ειναι πως πρακτικά δεν εχει σημασία. Οποιος βαζει μικρες βαλβίδες ειναι απο hobby η θελει να ειναι θεωρητικά σωστός/ τελειομανής.

Γνωστοί μου που ειχαν νοικιάσει σπιτι σε νησί για εργασία, ειχαν αφησει το θερμοσιφωνα ανοιχτό και έσκασε το τουμποραμα. Σε φωτογραφία που ειδα δεν ειχε ΚΑΝ βαλβιδα ασφαλείας. Οταν εσκασε εβγαζε ατμούς απο τη βρυση πριν. Ακομα και ο υδραυλικος που ηρθε μετα και το εφτιαξε δεν εβαλε βαλβιδα, απλα αλλαξε το χαλασμενο κομματι πλαστικής σωληνας οπως ειδα απο φωτογραφια. Παρότι το ενα ατομο ηταν ΕΜΠ μηχανικός δεν τον απασχολουσε που δεν εβαλε βαλβιδα και του ανεφερα αλλα μου ειπε πως δεν τον νοιάζει. 

Γενικα ακομα και άτομα με γνωσεις δεν σπαταλούν το χρονο τους με πραγματα που δεν εχουν αξία. Ποσο μαλλον επαγγελματίες που ο χρονος ειναι χρημα και δε μπορουν να τρεχουν ξανα επειδη στάζει ο θερμοσιφωνας.

Δημοσ.
2 hours ago, ΠάρηςΓ said:

Η αποψη μου ειναι πως πρακτικά δεν εχει σημασία. Οποιος βαζει μικρες βαλβίδες ειναι απο hobby η θελει να ειναι θεωρητικά σωστός/ τελειομανής.

έχεις τελειώσει το λύκειο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Θεωρητικα ναι ετσι ειναι. Ομως ειναι οι μονο που μπορουν να κανουν οτι κανουν και γενικα ξέρουν τι δουλευει και τι οχι και δεν ασχολουνται με θεωρίες .

Μεχρι περσυ που εψαχνα σπανια σε πολυ μεγαλα μαγαζια μπορουσα να βρω τοσο μικρή και σπάνια αλλιώς σε χωριστή βαλβίδα/ανεπιστροφη. Οι κατασκευαστές δινουν απο οσο ξερω 6 με την αγορά αλλά στην αγορά σε μαγαζια με υδραυλικά  πολλες φορες δε ξερουν καν ποσα μπαρ ειναι.

Σε θεωρητικό επιπεδο ναι. Σε πρακτικό όχι γιατι δε θα γινει καταστροφή / τελος του κόσμου, απλα παιζεις με πιθανότητες. Και στη τελικη αν γινει ζημια ειναι κερδισμενος ο μαστορας καθως θα πάρει χρηματα να κανει επισκευή.

Γνωστοί μου που ειχαν νοικιάσει σπιτι σε νησί για εργασία, ειχαν αφησει το θερμοσιφωνα ανοιχτό και έσκασε το τουμποραμα. Σε φωτογραφία που ειδα δεν ειχε ΚΑΝ βαλβιδα ασφαλείας. Οταν εσκασε εβγαζε ατμούς απο τη βρυση πριν. Ακομα και ο υδραυλικος που ηρθε μετα και το εφτιαξε δεν εβαλε βαλβιδα, απλα αλλαξε το χαλασμενο κομματι πλαστικής σωληνας οπως ειδα απο φωτογραφια. Παρότι το ενα ατομο ηταν ΕΜΠ μηχανικός δεν τον απασχολουσε που δεν εβαλε βαλβιδα και του ανεφερα αλλα μου ειπε πως δεν τον νοιάζει. 

Γενικα ακομα και άτομα με γνωσεις δεν σπαταλούν το χρονο τους με πραγματα που δεν εχουν αξία. Ποσο μαλλον επαγγελματίες που ο χρονος ειναι χρημα και δε μπορουν να τρεχουν ξανα επειδη στάζει ο θερμοσιφωνας.

Όταν θα σου σκάσει στα μούτρα έλα να μας τα ξαναπείς εδώ.

Υποθέτω κάνεις το ίδιο με τα ανταλλακτικά του αυτοκινήτου σου. Βάζεις ότι υπάρχει άμεσα διαθέσιμο και πει ο μαστρο Μήτσος ότι κάνει και όχι ότι προδιαγραφει ο κατασκευαστής.

Με γεια σας με χαρά σας αλλά μην το προτείνετε σε άλλους. Μιλάμε για διατάξεις ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Το έχετε συνειδητοποιήσει ή όχι?

Τα "έλα μωρέ δεν θα πάθεις τίποτε, το έκανε και ο κουμπάρος μου και όλα καλά..." και τα "40 χρόνια τώρα έτσι το κάνουμε και δεν πάθαμε τίποτε, τι μας λες εσύ τώρα..." έχουν σκοτώσει κόσμο.

Συνέλθετε.

Οι κανονισμοί ασφαλειας δεν αλλάζουν από γούστο επειδή κάποιος κάποια μέρα ξύπνησε και δεν είχε τι να κάνει και είπε "δεν αλλάζω τα bar για τα ασφαλιστικά να κάνω μπάχαλο την αγορά γιατί πολύ ησυχία έχει πέσει σήμερα..."

Οι κανονισμοί αλλάζουν όταν υπάρχει υπαρκτος λόγος.

Και όταν αλλάζουν τους σεβόμαστε και ωφειλουμε να τους ακολουθούμε.

Ξέρεις πόσες φορές έχουν αλλάξει οι κανονισμοί για την στατική μελέτη των κτιρίων? Πολλές.

Το ίδιο θα πας να πεις στα συνεργεία που κτιζουν το σπίτι σου? Πολλά σίδερα βάλατε και δεν χωράει να περάσει καν ο δονητής. Τι τα θέλετε όλα αυτά? Ο πατέρας μου όταν εκτιζε το δικό μας σπίτι ούτε τα μισά δεν έβαζε. Βγάλτε τα και εσείς. Μην σας νοιάζει. Το σπίτι μετά από τόσους σεισμούς δεν έπαθε τίποτε.

Δεν είστε σοβαροί που δεν είστε,, μην παίρνετε άλλους στο λαιμό σας.

Εάν στάζει ο θερμοσίφωνας έχει άλλα πράγματα που κάνουμε. Δεν βάζουμε ότι θέλουμε στο ασφαλιστικό.

Για μπακαλιστικες λύσεις στο μπακάλικο και στο καφενείο.

Τα ίδια έκανε και ο ιδιοκτήτης με την ηλεκτρολογικη σύνδεση του θερμοσίφωνα πάνω στο σωλήνα του ντουζ και σκοτώθηκε η κοπελίτσα από ηλεκτροπληξια. Το ίδιο είπε. Έλα μωρέ. Ποιος ηλεκτρολόγος και ποιες διατάξεις. Εγώ ξέρω καλύτερα. Αυτά που λες θα έλεγες στους δικούς της?

Ο χρόνος δεν έχει αξία αλλά η ανθρώπινη ζωή και αρτημελεια έχει.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.

Αααχ δύσκολες και ασύμφορες πια οι εποχές. 

Παλιά την βγάζαμε μια χαρά. Καιγόταν η ασφάλεια και βγάζαμε το αλουμινόχαρτο από το πακέτο τα τσιγάρα (την κασετίνα) και "διορθώναμε" την ασφάλεια. Όμορφα και οικονομικά.

Και τώρα ψάχνεστε για αμπέρ στα ηλεκτρολογικά και για bar στα υδραυλικά. 

Περίεργοι έχετε γίνει :P, εσείς οι άλλοι 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Αααχ δύσκολες και ασύμφορες πια οι εποχές. 

Παλιά την βγάζαμε μια χαρά. Καιγόταν η ασφάλεια και βγάζαμε το αλουμινόχαρτο από το πακέτο τα τσιγάρα (την κασετίνα) και "διορθώναμε" την ασφάλεια. Όμορφα και οικονομικά.

Και τώρα ψάχνεστε για αμπέρ στα ηλεκτρολογικά και για bar στα υδραυλικά. 

Περίεργοι έχετε γίνει :P, εσείς οι άλλοι 

Παρεμπιπτωντος παλιότερα γινόταν εξαιρετικά πολλά ατυχήματα με όλα αυτά που λέτε.

Απλά δεν υπήρχε internet και social media για να τα μαθαίνουν όλοι. Το πολύ πολύ οι γείτονες να τα μάθαιναν και αν. Αντε να έγραφε και τίποτε η τοπική εφημερίδα εάν ήταν κάτι πιο μεγαλο.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

οι διατάξεις ασφαλείας των εγκαταστάσεων είναι πρακτικές όχι θεωρητικές. Αν εκραγεί ένας θερμοσίφωνας θα πάρουν πολλοί μάστορες και άλλοι επαγγελματίες λεφτά όχι μόνο ο υδραυλικός.

Ως άσχετος με το αντικείμενο η άποψη σου δεν έχει κάποια βαρύτητα.

Ο πλαστικός σωλήνας έσκασε γιατί το νερό έφτασε σε τέτοια θερμοκρασία και πίεση. που ξεπέρασε την αντοχή του υλικού, αν όμως ο σωλήνας ήταν μεταλλικός θα άντεχε σε αυτές τις συνθήκες και θα άνοιγε ο θερμοσίφωνας.

Ως άτομα με γνώσεις θεωρείς τις μαστοράντζες που δεν ξέρουν να γράψουν το όνομά τους;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κλασικό θέμα. Σε group υδραυλικών που ήμουν χρόνια και οι ίδιοι οι υδραυλικοί τσακώνονταν μεταξύ τους για το τι φταίει.

1. Κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι οι μετρητές ύδρευσης σε σχετικά νέες πολυκατοικίες (>2005), έχουν αντεπίστροφη βαλβίδα. Οπότε όταν διογκώνεται το νερό λόγω θέρμανσης, δεν μπορεί να πάρει το δίκτυο τη διόγκωση και φεύγει από την βαλβίδα. Λύση είναι το δοχείο διαστολής. 
  2. Επίσης σε μερικές πολυκατοικίες και κυρίως στους κάτω ορόφους, παίζει ρόλο αν υπάρχει και υψηλή πίεση νερού.Σε αυτη την περίπτωση, απλά βάζεις ρυθμιστή πίεσης μετά το μετρητή.
  3. Τέλος η βαλβίδα εκτόνωσης, πρέπει να αλλάζεται κάθε λίγα χρόνια. Δεν ειναι για πάντα.
Στις 28/5/2024 στις 10:23 ΜΜ, SeNNinhA είπε

Όπως είδα ετεροχρονισμένα και ο pylarinos τα γράφει ως συνήθως εξαιρετικά.

Επεξ/σία από sphinxgr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...