spooker Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Κλασική περίπτωση, νέος θερμοσίφωνα το ασφαλιστικό του τρέχει νερό όταν τον ανάβω, 2-3 σταγόνες /sec Προσωπικά δεν είμαι πεπεισμένος πως έχει μπει το σωστό ασφαλιστικό όσον αφορά την πίεση και παραδόξως επάνω το ασφαλιστικό δεν γράφει τίποτα. Πόσο normal είναι όλο αυτό? Είναι γνωστό πως όταν το νερό ζεσταίνεται διαστέλλεται και για να μην σκάσει ο θερμοσίφωνας κάπου πρέπει να φύγει το νερό. Μου φαίνεται παράξενο όμως να τρέχουν όλοι οι θερμοσίφωνες.Έχουν όλοι δοχείο διαστολής? Πολύ αμφιβάλλω. Δεν έχουν ανεπίστροφη βαλβίδα στην παροχή του νερού και το νερό γυρίζει πίσω στο δίκτυο? Πάλι αμφιβάλλω πως αυτό συμβαίνει πλέον στην Αθήνα. Μόνο με δοχείο διαστολής λύνεται αυτό το πρόβλημα?
SeNNinhA Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 26 λεπτά πριν, spooker είπε Κλασική περίπτωση, νέος θερμοσίφωνα το ασφαλιστικό του τρέχει νερό όταν τον ανάβω, 2-3 σταγόνες /sec Προσωπικά δεν είμαι πεπεισμένος πως έχει μπει το σωστό ασφαλιστικό όσον αφορά την πίεση και παραδόξως επάνω το ασφαλιστικό δεν γράφει τίποτα. Πόσο normal είναι όλο αυτό? Είναι γνωστό πως όταν το νερό ζεσταίνεται διαστέλλεται και για να μην σκάσει ο θερμοσίφωνας κάπου πρέπει να φύγει το νερό. Μου φαίνεται παράξενο όμως να τρέχουν όλοι οι θερμοσίφωνες.Έχουν όλοι δοχείο διαστολής? Πολύ αμφιβάλλω. Δεν έχουν ανεπίστροφη βαλβίδα στην παροχή του νερού και το νερό γυρίζει πίσω στο δίκτυο? Πάλι αμφιβάλλω πως αυτό συμβαίνει πλέον στην Αθήνα. Μόνο με δοχείο διαστολής λύνεται αυτό το πρόβλημα? Οι απαντήσεις σου βρίσκονται σε αυτό το άρθρο. https://pylarinos.gr/blog/119-valvida-thermosifona.html Επειδή έχω εμπειρία από κτιριακες κατασκευές στην Αθήνα θα σου πω ότι ήταν πλείστες οι περιπτώσεις που έτρεχαν οι βαλβίδες από τους ολοκαινουργιους θερμοσίφωνες και έφταιγε η πίεση του δικτύου. Τα προβλήματα λύνονταν με τοποθέτηση μειωτή πίεσης στο ρολόι 1
SilentVoice Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Εχεις τις παρακάτω επιλογές: 1. Μειωτής πίεσης όπως είπε και ο προηγούμενος 2. Δοχείο διαστολής 3. Να 'κλεισεις' λίγο την βάνα παροχής νερού στον θερμοσίφωνα, ώστε να μειωθεί η πίεση. Σε σπίτι που νοικιαζα έκανα το 3ο και το πρόβλημα λύθηκε. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2024 από SilentVoice
haris_216 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Να προσθέσω μία εύκολη 4η "λύση", αν το αποδεχθούμε σαν φυσικό φαινόμενο (που είναι). Σωληνάκι (φυσικά αν βολεύει το σημείο που βρίσκεται ο θερμοσίφωνας) που θα παροχετεύει αυτό που βγάζει το ασφαλιστικό σε σημείο που δεν θα ενοχλεί (πχ στην άκρη της μπανιέρας, αν ο θερμοσίφωνα είναι στο πατάρι, στην αποχέτευση του πλυντηρίου, αν είναι κάπου κοντά, κλπ) Η λύση του "κλεισίματος" της βάνας παροχής του θερμοσίφωνα, αν και σωστή, προφανώς και θα επηρεάσει την πίεση του ζεστού. Με δεδομένο δε ότι η πίεση του δικτύου δεν είναι πάντα σταθερή και έχει αρκετές αυξομειώσεις (ανάλογα την περιοχή πάντα) κάτι τέτοιο ίσως να έχει επίπτωση στην ευκολία/απόλαυση του μπάνιου. Και μία τελευταία παρατήρηση, επειδή πολλές φορές ακούω ότι "παλιά δεν είχαμε τέτοια θέματα". Η σύγχρονη παρουσία του φαινομένου οφείλεται στην ύπαρξη αντεπίστροφου στους μετρητές της Ευδαπ (Ευαθ, κλπ). Παλιά που δεν είχαν, όταν ο θερμοσίφωνας ανέβαζε πίεση, χρησιμοποιούσε το δίκτυο σαν "δοχείο διαστολής". Από τη στιγμή που μπαίνουν τα αντεπίστροφα η επιπλέον πίεση, όταν υπάρχει, μοιραία πρέπει να εκτονωθεί κάπου αλλού. 1
hp8 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, SilentVoice είπε 3. Να 'κλεισεις' λίγο την βάνα παροχής νερού στον θερμοσίφωνα, ώστε να μειωθεί η πίεση. 55 λεπτά πριν, haris_216 είπε Η λύση του "κλεισίματος" της βάνας παροχής του θερμοσίφωνα, αν και σωστή, πως ακριβώς θα λειτουργήσει αυτό ? Με αυτό το σκεπτικό η τρύπα του μανομέτρου ένδειξης θα έπρεπε να είναι ίσα με της σωλήνας Αντ αυτού ειναι 2-3 mm Θέλω να πω ότι όσο κλειστή η ανοιχτή είναι η βάνα η πίεση λόγο συγκοινωνουντων πριν και μετά θα παραμένει αυτή καθ αυτή σε κατάσταση ακινησίας του νερού οπου και τοτε ανοιγει το ασφαλισικο Όμως όταν θα ανοίγει το ζεστό όντως θα έχει μείωση πίεσ ης και ροής 12 ώρες πριν, spooker είπε δεν είμαι πεπεισμένος πως έχει μπει το σωστό ασφαλιστικό όσον αφορά την πίεση και παραδόξως επάνω το ασφαλιστικό δεν γράφει τίποτα. Πόσο normal είναι όλο αυτό? spooker αν δεν μετρήσεις πίεση μεταξύ ασφαλιστικού και μποιλερ δεν θα έχεις εικόνα Καλό θα είναι να μην ανοίγουμε ξεχωριστά θέματα όταν υπάρχουν ήδη ενότητες που τα καλύπτουν Επεξ/σία 29 Μαΐου 2024 από hp8
SeNNinhA Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, hp8 είπε πως ακριβώς θα λειτουργήσει αυτό ? Με αυτό το σκεπτικό η τρύπα του μανομέτρου ένδειξης θα έπρεπε να είναι ίσα με της σωλήνας Αντ αυτού ειναι 2-3 mm Θέλω να πω ότι όσο κλειστή η ανοιχτή είναι η βάνα η πίεση λόγο συγκοινωνουντων πριν και μετά θα παραμένει αυτή καθ αυτή σε κατάσταση ακινησίας του νερού οπου και τοτε ανοιγει το ασφαλισικο Όμως όταν θα ανοίγει το ζεστό όντως θα έχει μείωση πίεσ ης και ροής αν δεν μετρήσεις πίεση μεταξύ ασφαλιστικού και μποιλερ δεν θα έχεις εικόνα Καλό θα είναι να μην ανοίγουμε ξεχωριστά θέματα όταν υπάρχουν ήδη ενότητες που τα καλύπτουν Το αρθράκι που παρέθεσα προς ανάγνωση τα λέει όλα καλά και αναλυτικά. Οποίος θέλει το διαβάζει. Οποίος έχει και πιο εξειδικευμένες γνωσεις μας διαφωτίζει περισσότερο. Υ. Γ. Δεν άνοιξα εγώ το θέμα. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2024 από SeNNinhA
hp8 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 8 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Υ. Γ. Δεν άνοιξα εγώ το θέμα. αν πρόσεξες το διόρθωσα γιατί έγινε κατά λάθος Αν πρέπει να λάβω τιμωρία πες μου πόσες φορές θέλεις να γράψω την φράση ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
SeNNinhA Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 8 λεπτά πριν, hp8 είπε αν πρόσεξες το διόρθωσα γιατί έγινε κατά λάθος Αν πρέπει να λάβω τιμωρία πες μου πόσες φορές θέλεις να γράψω την φράση ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Δεν σε πρόλαβα. Συγχωρεμένος τέκνο μου. May the force by with you 1
jimaco_1 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 άνοιξε το καπάκι του θερμοσίφωνα και κάνε ένα έλεγχο στην θερμοκρασία που είναι ρυθμισμένος ο θερμοστάτης γιατι μπορεί να είναι στο τερμα στους 80. Ρύθμισε τον στους 60-65 και το ξαναβλέπεις
spooker Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 41 minutes ago, jimaco_1 said: άνοιξε το καπάκι του θερμοσίφωνα και κάνε ένα έλεγχο στην θερμοκρασία που είναι ρυθμισμένος ο θερμοστάτης γιατι μπορεί να είναι στο τερμα στους 80. Ρύθμισε τον στους 60-65 και το ξαναβλέπεις αρχικά ήταν ρυθμισμένος τέρμα αλλά πλέον τον έχω ρυθμίσει στη μέση. Συνεχίζει να τρέχει παραταύτα το ασφαλιστικό.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Οι έμπειροι επαγγελματίες βάζουν τουλάχιστον 10-12 μπαρ η 12-14 για να μη στάζει. Όλα τα άλλα έχουν θέματα. Σε πολλά μαγαζιά με υδραυλικα δε βρίσκεις κάτω από 10 μπαρ για θερμοσίφωνα.
haris_216 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δεν είμαι υδραυλικός αλλά να πω τον προβληματισμό μου. Η τοποθέτηση ασφαλιστικού με περισσότερα μπαρ "για να μην τρέχει" δεν είναι παρόμοιο (και παρόμοια κατακριτέο ή τουλάχιστον λάθος από τεχνική άποψη) με το όταν σε ηλεκτρική ασφάλεια που καίγεται/"πέφτει" δεν διορθώνουμε το πρόβλημα/εγκατάσταση αλλά βάζουμε μεγαλύτερη ασφάλεια; (μόνη διαφορά που βλέπω είναι ότι στο ηλεκτρολογικό σενάριο είναι πιο επικίνδυνα τα πράγματα. Σαν ορθότητα προσέγγισης/σκεπτικού όμως τα βάζω στον ίδιο "κουβά") 1
nvel Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 19 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Οι έμπειροι επαγγελματίες βάζουν τουλάχιστον 10-12 μπαρ η 12-14 για να μη στάζει. Όλα τα άλλα έχουν θέματα. Σε πολλά μαγαζιά με υδραυλικα δε βρίσκεις κάτω από 10 μπαρ για θερμοσίφωνα. το να τοποθετείς μια ασφαλιστική διάταξη με όριο ενεργοποίησης μεγαλύτερο από το όριο λειτουργίας του μηχανήματος που θέλεις να προστατεύσεις δεν είναι δείγμα εμπειρίας αλλά ασχετοσύνης. 2
SeNNinhA Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Οι έμπειροι επαγγελματίες βάζουν τουλάχιστον 10-12 μπαρ η 12-14 για να μη στάζει. Όλα τα άλλα έχουν θέματα. Σε πολλά μαγαζιά με υδραυλικα δε βρίσκεις κάτω από 10 μπαρ για θερμοσίφωνα. Sorry αλλά εχουν αλλάξει τα πράγματα. Τα 12-14 εχουν απαγορευτει και κακώς κυκλοφορούν ακόμη στην αγορά. 10-12 βάζεις μόνο εάν το προβλέπει ο κατασκευαστής. Τώρα πια έχουν πάει στα 6 Παρακαλω να μην παίρνουμε κόσμο στον λαιμό μας ελαφρα την καρδιά. Μιλάμε για διατάξεις ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΒΆΖΟΥΜΕ ΠΆΝΤΑ ΌΤΙ ΠΡΟΒΛΈΠΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΝΟΜΟΣ 56 λεπτά πριν, nvel είπε το να τοποθετείς μια ασφαλιστική διάταξη με όριο ενεργοποίησης μεγαλύτερο από το όριο λειτουργίας του μηχανήματος που θέλεις να προστατεύσεις δεν είναι δείγμα εμπειρίας αλλά ασχετοσύνης. Ακριβώς 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Δεν είμαι υδραυλικός αλλά να πω τον προβληματισμό μου. Η τοποθέτηση ασφαλιστικού με περισσότερα μπαρ "για να μην τρέχει" δεν είναι παρόμοιο (και παρόμοια κατακριτέο ή τουλάχιστον λάθος από τεχνική άποψη) με το όταν σε ηλεκτρική ασφάλεια που καίγεται/"πέφτει" δεν διορθώνουμε το πρόβλημα/εγκατάσταση αλλά βάζουμε μεγαλύτερη ασφάλεια; (μόνη διαφορά που βλέπω είναι ότι στο ηλεκτρολογικό σενάριο είναι πιο επικίνδυνα τα πράγματα. Σαν ορθότητα προσέγγισης/σκεπτικού όμως τα βάζω στον ίδιο "κουβά") Ετσι Επεξ/σία 29 Μαΐου 2024 από SeNNinhA
spooker Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 1 hour ago, ΠάρηςΓ said: Οι έμπειροι επαγγελματίες βάζουν τουλάχιστον 10-12 μπαρ η 12-14 για να μη στάζει. Όλα τα άλλα έχουν θέματα. Σε πολλά μαγαζιά με υδραυλικα δε βρίσκεις κάτω από 10 μπαρ για θερμοσίφωνα. ούτε έμπειροι είναι , ούτε επαγγελματίες. Ένα μάτσο άσχετοι είναι που οι περισσότεροι δεν έχουν βγάλει ούτε το λύκειο και γίναν υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι και πουλάνε φούμαρα στον κόσμο. Αν ήταν να βάλουμε μεγαλύτερη ασφάλεια για να λύσουμε το πρόβλημα, βγάζαμε τελείως την ασφάλεια και γεια σας. Επικίνδυνα πράγματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα