Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκ παραδρομής έγινε 2 φορές πληρωμή σε οικοδομικό συναιτερισμό.
Τη δεύτερη πληρωμή την έκανα εγώ καθώς δεν ενημερώθηκα οτι έγινε η πρώτη (και εξόφληση του ποσού που έπρεπε να πληρωθεί) από συγγενικό πρόσωπο. 
Επειδή την έκανα μέσω ebanking κατ'ευθέιαν από το πεδίο RF πληρωμές και όχι μέσα από την ονομαστική λίστα της Εθνικής Τράπεζας, ο υπάλληλος στο τηλ. κέντρο χθες βράδυ που πήρα, αν και προσπάθησε να βοηθήσει, δε βρήκε τρόπο ακύρωσης.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση αλλά ξέχασα να τον ρωτήσω ήταν πως το RF σύστημα δέχεται να πληρωθεί μια εντολή δυο φορές. Νόμιζα οτι απο τη στιγμή που μια RF πληρωμή γίνεται, θα πρέπει αυτομάτως ο RF αριθμός να "ακυρώνεται". Ξέρεις κάποιος αν ισχύει αυτό; 

υγ. Εστειλα μειλ και αποδείξεις στο συναιτερισμό μπας και καταφέρω να πάρω τα χρηματα της 2ης πληρωμής πίσω.

Επεξ/σία από a_f_a
Δημοσ.
1 hour ago, a_f_a said:

Αυτό που μου έκανε εντύπωση αλλά ξέχασα να τον ρωτήσω ήταν πως το RF σύστημα δέχεται να πληρωθεί μια εντολή δυο φορές. Νόμιζα οτι απο τη στιγμή που μια RF πληρωμή γίνεται, θα πρέπει αυτομάτως ο RF αριθμός να "ακυρώνεται". Ξέρεις κάποιος αν ισχύει αυτό; 

Από όσο ξέρω ο κωδικός RF δεν αφορά μια συγκεκριμένη εντολή πληρωμής, οι λογαριασμοί ΔΕΗ πχ για μια συγκεκριμένη παροχή ρεύματος έχουν πάντα τον ίδιο κωδικό RF.

• Thanks 1
Δημοσ.

Όπως και να το πλήρωνες (με RF απευθείας ή πηγαίνοντας στη συγκεκριμένη συναλλαγή) δεν κάνει διαφορά, το ίδιο είναι.

Από εκεί και πέρα πως ακυρώνεται η κάθε συναλλαγή διαφέρει (το λέει νομίζω για τις περισσότερες εντός της ίδιας της συναλλαγής). Δηλαδή αν είναι real-time δεν ακυρώνεται από την τράπεζα ενώ αν π.χ. μαζεύουν τις συναλλαγές και τις εκτελούν μαζικά την πρώτη εργάσιμη, ακυρώνονται μέχρι κάποια ώρα.

Αν πέρασε η επόμενη εργάσιμη μιλάς απευθείας με την εταιρεία που πλήρωσες (τον συνεταιρισμό) να σου επιστρέψουν τα χρήματα ή να πιστώσουν έστω το ποσό στον επόμενο λογαριασμό (αν πληρώνεις εκεί τακτικά).

Πάντως η τράπεζα δεν ενδιαφέρεται να "ξέρει" πόσο είναι ο κάθε λογαριασμός σου, μόνο τον κωδικό πληρωμής. Μπορείς να πληρώσεις περισσότερα ή λιγότερα και δεν έχει θέμα (η τράπεζα). Υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις που αυτά τα σενάρια χρειάζονται (να θες δλδ όντως να πληρώσεις περισσότερα ή λιγότερα ή δυο φορές στον ίδιο κωδικό πληρωμής).

Πάντως οι περισσότερες επιχειρήσεις το βλέπουν μόνες τους και πιστώνουν τον επόμενο λογαριασμό.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, panostza είπε

Πάντως η τράπεζα δεν ενδιαφέρεται να "ξέρει" πόσο είναι ο κάθε λογαριασμός σου, μόνο τον κωδικό πληρωμής. Μπορείς να πληρώσεις περισσότερα ή λιγότερα και δεν έχει θέμα (η τράπεζα).

Δεν ισχυει αυτο στις RF πληρωμες. Ο RF κωδικος πληρωμης, εμπεριεχει μεσα και κωδικοποιηση του ποσου. Δεν μπορεις να πληρωσεις λαθος ποσο οταν ο κωδικος πληρωμης ειναι RF. 
Στις ασφαλιστικές εταιριες τουλαχιστον, ετσι ισχύει.

• Haha 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, andreaspA είπε

Δεν ισχυει αυτο στις RF πληρωμες. Ο RF κωδικος πληρωμης, εμπεριεχει μεσα και κωδικοποιηση του ποσου. Δεν μπορεις να πληρωσεις λαθος ποσο οταν ο κωδικος πληρωμης ειναι RF. 

Στην ΔΕΗ είναι ο ίδιος RF ανεξάρτητα απο ποσό.Kαι στην vodafone αν δεν κάνω λάθος.

Ισως είναι για τις περιπτωσεις που μπορείς να πληρώσεις ότι ποσό θες.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 hours ago, andreaspA said:

Νομίζω οτι κάνεις λάθος. Οσο θες πληρώνεις... Επιβεβαιωμένο και εφαρμοσμένο παμπολλες φορές τόσο με ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τηλεφωνία, και spiti-spiti Κοινόχρηστα...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Εμαθα αρκετα! Νόμιζα οτι το RF σύστημα ειναι "έξυπνο" σύστημα και όταν το συμπληρώνεις, κατά κάποιο τρόπο RF / τράπεζα αυτόματα ελέγχουν αν ειναι σωστό, το ποσό που πρέπει να πληρωθεί, αν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί κλπ. 
Οσο το οτι οι λογαριασμοί κάθε φορά αναγράφουν το ίδιο, ούτε που το είχα προσέξει. Στην ουσία λοιπον, ειναι σα ταυτότητα πελάτη και οχι σα ταυτότητα πληρωμής ακριβώς. 
Ολα οκ με το συνεταιρισμό ευτυχώς, τις είδαν τις πληρωμές και σε καμια βδομάδα θα μπουν πίσω τα χρήματα. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, nkarama είπε

Νομίζω οτι κάνεις λάθος. Οσο θες πληρώνεις... Επιβεβαιωμένο και εφαρμοσμένο παμπολλες φορές τόσο με ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τηλεφωνία, και spiti-spiti Κοινόχρηστα...

Οσο αφορα τις ασφαλιστικες που εχω γνωση οπως γραφω, ισχυει οπως το λεω. Εχω εμπλακει σε χιλιαδες πληρωμες ασφαλιστρων με απλους κωδικους πληρωμης, και εκατονταδες με RF.

Αυτη ηταν και η ουσια δηλαδη του RF. Οτι αναγνωριζει το συστημα τον παροχο που θα γινει η πληρωμη, και το ποσό. Πρακτικα δεν μπορει να γινει λαθος. Τουλαχιστον σε ασφαλιστηρια οπως ξαναλεω. Τωρα αν σε αλλες πληρωμες, συμβαινει κατι αλλο, δεν ξερω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 minutes ago, andreaspA said:

Οσο αφορα τις ασφαλιστικες που εχω γνωση οπως γραφω, ισχυει οπως το λεω. Εχω εμπλακει σε χιλιαδες πληρωμες ασφαλιστρων με απλους κωδικους πληρωμης, και εκατονταδες με RF.

Αυτη ηταν και η ουσια δηλαδη του RF. Οτι αναγνωριζει το συστημα τον παροχο που θα γινει η πληρωμη, και το ποσό. Πρακτικα δεν μπορει να γινει λαθος. Τουλαχιστον σε ασφαλιστηρια οπως ξαναλεω. Τωρα αν σε αλλες πληρωμες, συμβαινει κατι αλλο, δεν ξερω.

Νομίζω μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι το συμβόλαιό μου €0,30 .

Οπότε, ναι σε αφήνει να πληρώσεις όποιο ποσό θέλεις και το RF δεν περιορίζει το τι μπορείς να πληρώσεις.

EDIT: Για να είμαι βέβαια δίκαιος, υπάρχει η δυνατότητα (και χρησιμοποιείται πολλές φορές) η δυνατότητα ο οργανισμός να απορρίψει μια πληρωμή. Αυτό δεν έχει σχέση με πληρωμή μέσω RF και πληρωμή μέσω άλλου κωδικού "απλού". Απλώς μόλις μεταβιβάσει την πληρωμή μια τράπεζα σε έναν οργανισμό / εταιρεία μπορεί αυτή η πληρωμή να απορριφθεί (είτε άμεσα, είτε σε 2-3 μέρες). Για αυτό για πολλές πληρωμές (ακόμα και σε ταμείο) πρέπει να έχει ο πελάτης λογαριασμό, για να μπορεί να γίνει η επιστροφή αυτόματα κάπου και να μη σε ψάχνει μετά η τράπεζα.

Ακόμα κι έτσι όμως , η πληρωμή γίνεται και απλώς μετά από λίγο (ή λίγες μέρες) επιστρέφεται για οποιοδήποτε λόγο. Ένας τέτοιος λόγος είναι αν κάπου απαιτείται ολόκληρη πληρωμή μόνο (όπως π.χ. σε μια ασφάλιση αυτοκινήτου ή σπιτιού) να απορρίπτεται η πληρωμή από την ασφαλιστική (αφού έχει γίνει όμως). Και το RF δεν περιέχει κάποιο ποσό μέσα, απλώς η ασφαλιστική σε δεύτερο χρόνο επιστρέφει τα λεφτά στην τράπεζα.

Screenshot 2024-05-29 at 8.09.53 PM.jpg

Επεξ/σία από panostza
Προσθήκη EDIT.
Δημοσ.
4 minutes ago, JSD said:

Κάνε υπομονή, αδερφέ... 😛

Screenshot2024-05-29at8_09_53PM.jpg

Μην αγχώνεσαι , το υπόλοιπο είναι μετά την πληρωμή :) :) :)

Είτε 0,36, είτε 0,06 άφραγκος θεωρούμαι :) :)

• Haha 1
Δημοσ.

Να συμφωνησουμε οτι ουτε αυτο το συμβολαιο ειναι 0.10 ουτε 93€.
Ειναι 94€

Συνεπως, ισως κατι δεν εχει υλοποιησει σωστα η Εθνικη Ασφαλιστικη σε αντιθεση με την ERGO.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ προσπαθεια με πληρωμη 0.10

image.png.7c3a5baed49ac32ccd57f4d35ed6a220.png

Εθνικη τραπεζα, προσπαθεια πληρωμης με 93€ και με 94€ που ειναι το σωστο.

image.png.8ef5894b8490e3ee21266ceaee7f9248.png
image.png.755a38d3b8f37dfb8e771ce3b15b00dc.png

Δημοσ.

Καλησπερα , υπαρχουν RF που σου επιτρεπουν να βαλεις οτι ποσο θες .
παραδειγμα στοιχηματικες εταιριες πχ stoiximan ή η NRG σε μενα ετσι ειναι , εχει ενα RFxxxxxxx και το ιδιο βαζω καθε φορα με διαφορετικο ποσο , ισως ο συναιτερισμος του νηματοθετη να ειναι ιδια περιπτωση 

image.png.68c0a2518a3768fededb7c90d06bb9df.png

image.png.71d074bf95d7c39d782f6d69c3c57341.png

• Like 1
Δημοσ.

Παλιοτερα που πληρωνα με RF, εβγαζε το ακριβες ποσο και νομιζα οτι ειναι οντως μοναδικος κωδικος, που θα ειχε μια λογικη.
Τωρα που πληρωνω το internet με RF,με αφηνει να πληρωσω οσο θελω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...