Προς το περιεχόμενο

Αυτή η ιστοσελίδα σας δείχνει ποια παιχνίδια τρέχουν σε laptop αρχιτεκτονικής Windows on Arm


Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ορισμένοι αξιοσημείωτοι όσο και δημοφιλείς τίτλοι συνεργάζονται άψογα με τις νέες συσκευές που ενσωματώνουν την τεχνολογία Windows on Arm.

Οι πρώτοι υπολογιστές με επεξεργαστές Snapdragon X ανακοινώθηκαν επιτέλους και οι επεξεργαστές αυτοί, σε συνδυασμό με βελτιώσεις σε επίπεδο λογισμικού, υπόσχονται αισθητά ανώτερες επιδόσεις για τα Windows on Arm. Τόσο η Qualcomm όσο και η Microsoft στο παρελθόν άφησαν να εννοηθούν πως οι βελτιώσεις αυτές θα έχουν τον ανάλογο αντίκτυπο στο gaming, και μια νέα ιστοσελίδα σας βοηθά να παρακολουθείτε ποιοι είναι οι τίτλοι που υποστηρίζουν τη νέα τεχνολογία.

Η ιστοσελίδα Works on WoA περιλαμβάνει κατάλογο παιχνιδιών για PC που τρέχουν απροβλημάτιστα σε συσκευές Windows on Arm. Μάλιστα, και η Microsoft αναφέρθηκε σε αυτή την ιστοσελίδα, στη διάρκεια του συνεδρίου Build που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα.

Το όλο σύστημα λειτουργεί ως εξής: η πλατφόρμα κατατάσσει τα παιχνίδια σε τέσσερις κατηγορίες: perfect, playable, runs και unplayable. Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται τίτλοι που τρέχουν στα 1080p/60fps χωρίς το παραμικρό ζήτημα, ενώ playable σημαίνει πως ένας τίτλος τρέχει στα 1080p και περίπου 30fps με "ελάχιστα" σκαλώματα ή ζητήματα.

Τι σημαίνει η κατηγορία "runs"; Η ιστοσελίδα αναφέρει πως οι τίτλοι αυτής της κατηγορίας τρέχουν "με bugs τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν τη συνολική εμπειρία". Περιττό να πούμε ότι unplayable σημαίνει πως ο τίτλος δεν υποστηρίζεται για την ώρα στα Windows on Arm, λόγω "anti-cheat παραμέτρων ή άλλων λειτουργιών".

Works on WoA website

H Works on WoA αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει 1.481 τίτλους και στις δύο κορυφαίες κατηγορίες συναντά κανείς διάφορους δημοφιλείς τίτλους που τρέχουν άριστα ή ικανοποιητικά σε PC με επεξεργαστές Snapdragon. Ανάμεσα σε αυτούς τους τίτλους συναντάμε το Witcher 3, το Baldur's Gate 3, το Spider-Man όπως και το Red Dead Redemption 2. Αρκετοί ακόμη σημαντικοί τίτλοι, όπως το Diablo 4 και το Cyberpunk 2077 κατατάσσονται στην κατηγορία "runs".

Είναι χρήσιμη η εμφάνιση ενός τέτοιου σημείου αναφοράς για τη συμβατότητα υφιστάμενων τίτλων με τα Windows on Arm, με την ελπίδα ότι η πλατφόρμα στην πορεία θα ενσωματώσει τη δυνατότητα αποστολής αναφορών από τους χρήστες, όπως το ProtonDB επιτρέπει για το Linux και το SteamDeck. Σε κάθε περίπτωση, αυτοί οι νέοι υπολογιστές δεν προορίζονται για όσους ενδιαφέρονται πρωτίστως για το gaming, όμως είναι θετικό να υπάρχουν αυτά τα επίπεδα συμβατότητας. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει φτάσαμε στο σημείο που το LoL δεν παίζει σε τοστιέρα…..το εμφανίζει ως Unplayable.

  • Haha 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, SIP1995 είπε

Εντάξει φτάσαμε στο σημείο που το LoL δεν παίζει σε τοστιέρα…..το εμφανίζει ως Unplayable.

Λόγω του Vanguard.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει θεματάκια. πχ δεν έχει την κατηγορία του παιχνιδιου, δεν γράφει σε ποια ανάλυση και με ποιες ρυθμίσεις και έχει και τα "κουλά" του:

image.png.10c2bbb9daa1937f750df257f7ad05af.png

... περισσότερο είναι για να δίνει την πληροφορία ότι απλά τρέχει το παιχνίδι και όχι το πόσο καλά αποδίδει το σύστημα. Θέλει πολλή δουλειά...

10 ώρες πριν, freegr είπε

Είναι οικονομικοί αυτοί οι φορητοί και πότε θα έρθουν στην αγορά; 

Θα έρθουν μέσα στις επόμενες ημέρες. Ήδη υπάρχουν προωθητικές ενέργειες. Οι τιμές θα είναι πάνω από 1000€. 

Μου έστειλαν ένα προωθητικό:

https://www.kotsovolos.gr/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/304438-nb-asu-s5507qa-oled-ma001w-x1e78100-32-1

OLED οθόνη, Snardragon X elite, 32GB RAM και 1TB ssd στα 1600€ (~1290€ χωρίς ΦΠΑ)... Θεωρώ πολύ σωστή την τιμή του. Ειδικά αν σκεφτεί κάποιος ότι είναι και η επίσημη αρχική...

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 ώρες πριν, SIP1995 είπε

Εντάξει φτάσαμε στο σημείο που το LoL δεν παίζει σε τοστιέρα…..το εμφανίζει ως Unplayable.

Αυτο εψαξα και εγω και οχι τοσο για το LoL αλλα για το TFT που παιζεις μεσα απο την πλατφορμα του LOL . 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...