redhotstef Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 1 ώρα πριν, hellghan είπε έχουμε 10 μήνες. έχουμε καιρό 😄😄 Αυτό που το πας; Απαξιωνουν από τώρα το s24 ultra..
hellghan Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 9 λεπτά πριν, redhotstef είπε Αυτό που το πας; Απαξιωνουν από τώρα το s24 ultra.. έλα ντε που είναι πολύ καλό τηλέφωνο
JcD Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 9 hours ago, panathatube said: Ευπρόσδεκτες αλλαγές, ίσως έπρεπε να είχαν γίνει ήδη, γιατί τα MP δεν είναι το παν αλλά ούτε το λογισμικό βελτίωσης της εικόνας είναι το παν. Η κάμερα των 50MP με το 5x zoom (συγκρίνεται, αλλά τελικά υπολείπεται της optical στο 10x zoom και πάνω) μάλλον θα αντικατασταθεί του χρόνου, όχι τίποτε άλλο, να έχουμε να περιμένουμε και κάτι από το S26 Ultra... Εγώ θεωρώ το 23άρι την καλύτερη αγορά αν δεν επιστρέψουν στον 10άρι φακό, άλλωστε αυτός ήταν ο μόνος λόγος για να πάρει κάποιος την συσκευή μάλλον. 1
nosfer Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου (επεξεργασμένο) Εγώ έχω s24 ultra, και πιστεύω τελείωσα με τις κάμερες στα κινητά. Έχω δύο cloud (google Microsoft) και μου τα έχει σκίσει. Ένα βίντεο τρία λεπτά τραβάς και πιάνει χώρο όσο η τριλογία του lotr η extended version. Όπου και να τα ανεβάσεις τρώνε την συμπίεση του αιώνα. Οπότε γιατί ; δεν είναι για εμένα που τραβάω 20 φωτογραφίες την μέρα και δεν θέλω να ασχολούμαι τι θα τις κάνω. Έχω κατεβάσει τις ποιότητες στα ελάχιστα μήπως και δεν χρειαστεί να δώσω δίπλα λεφτά σε cloud από του χρόνου. Ενδεικτικά, έχω καταναλώσει περισσότερο χώρο το τελευταίο τετράμηνο από όσο τα τελευταία 5 χρόνια συνολικά με σχεδόν την ίδια χρήση. Αν δεν είσαι φωτογράφος (που δεν θα τραβάς από κινητό προφανώς) όλα αυτά είναι one time trick. Επεξ/σία 30 Μαϊου από nosfer 2
panathatube Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 36 λεπτά πριν, JcD είπε Εγώ θεωρώ το 23άρι την καλύτερη αγορά αν δεν επιστρέψουν στον 10άρι φακό, άλλωστε αυτός ήταν ο μόνος λόγος για να πάρει κάποιος την συσκευή μάλλον. Και ο 50αρης λένε ότι είναι κοντά σε επιδόσεις. Ο 200MP και με λίγο software magic πιστεύω ότι θα είναι καλύτερος από τον 10αρη με 2x optical zoom. 12 λεπτά πριν, nosfer είπε Εγώ έχω s24 ultra, και πιστεύω τελείωσα με τις κάμερες στα κινητά. Έχω δύο cloud (google Microsoft) και μου τα έχει σκίσει. Ένα βίντεο τρία λεπτά τραβάς και πιάνει χώρο όσο η τριλογία του lotr η extended version. Όπου και να τα ανεβάσεις τρώνε την συμπίεση του αιώνα. Οπότε γιατί ; δεν είναι για εμένα που τραβάω 20 φωτογραφίες την μέρα και δεν θέλω να ασχολούμαι τι θα τις κάνω. Έχω κατεβάσει τις ποιότητες στα ελάχιστα μήπως και δεν χρειαστεί να δώσω δίπλα λεφτά σε cloud από του χρόνου. Ενδεικτικά, έχω καταναλώσει περισσότερο χώρο το τελευταίο τετράμηνο από όσο τα τελευταία 5 χρόνια συνολικά με σχεδόν την ίδια χρήση. Αν δεν είσαι φωτογράφος (που δεν θα τραβάς από κινητό προφανώς) όλα αυτά είναι one time trick. Ας έπαιρνες 24+ ή κάτι ακόμη φθηνότερο τότε γιατί τόσα χρήματα για Ultra αν δεν καίγεσαι για τις κάμερες; 1
nosfer Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 3 ώρες πριν, panathatube είπε Ας έπαιρνες 24+ ή κάτι ακόμη φθηνότερο τότε γιατί τόσα χρήματα για Ultra αν δεν καίγεσαι για τις κάμερες; Έχω Galaxy note απο το Galaxy note 3. Ξενέρωσα λίγο που τα έκαναν Ultra , αλλά δε μου κάνει αίσθηση τίποτα άλλο. Αν έβγαζαν ένα τηλέφωνο με κοντινά specs, spen και μονή κάμερα θα το έπαιρνα. Για μένα το τηλέφωνο είναι σημειωματάριο που κάνει sync με pc και tablet.
redhotstef Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 4 ώρες πριν, JcD είπε Εγώ θεωρώ το 23άρι την καλύτερη αγορά αν δεν επιστρέψουν στον 10άρι φακό, άλλωστε αυτός ήταν ο μόνος λόγος για να πάρει κάποιος την συσκευή μάλλον. Αλλιώς δεν θα έβγαινε το s21 ultra... Αν ήταν καλός ο φακός 48mp 4x zoom του galaxy s20 ultra...
Diavolos666 Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου (επεξεργασμένο) On 30/05/2024 at 10:46, kostasfalcon said: Γίνεται το ακριβώς αντίθετο…. Οι κινέζοι βάζουν ποιοτικές πενηντάρες και η Samsung τον 200αρη και με επιθετικό sw που πολλές φορές χαλάει τη φωτογραφία 😅 Το άλλο πρόβλημα με την 200ΜΠ έτσι όπως την έχουν είναι ότι ο αισθητήρας είναι binned σε 4x4 πίξελ, που σημαίνει ότι σε binned mode είναι 12ΜΡ περίπου. Όταν είναι σε unbinned mode δεν έχει σωστό sampling, ακόμα και ο 108ΜΡ που είναι 2x2 binned έχει καλύτερο sampling. Οπότε ναι ένας αισθητήρας 50ΜΡ σε πραγματική RGBG διαρύθμιση είναι πολύ καλύτερος από ότι ένας 200ΜΡ σε 4χ4 binned mode. Ναι ο 200ΜΡ έχει παραπάνω spatial resolution sampling αλλά το ίδιο το sampling δεν φέρνει την ίδια ποιότητα. ~~~ Επίσης το θεωρώ τέρμα χαζό να βγάζουν πλέον binned αισθητήρες, τι μου βάζεις 4 αισθητήρες σε κάθε κινητό που οι οι 3 είναι για πέταμα και μετά ο ένας που υποτίθεται πως είναι καλός να μου το κάνεις binned? Ας βάλουν έναν 200ΜΡ με μικρά pixels σε πραγματικό RGBG για τις λήψεις την ημέρα Έναν 50ΜΡ με μέτριο μέγεθος pixel πάλι σε RGBG για λήψεις σε χαμηλό φωτισμό Και έναν 12ΜΡ με τεράστια pixels για λήψεις το βράδυ. ...και έναν τέταρτο αν θέλουν για ζουμ, για να βλέπεις την γειτόνισσα όταν απλώνει τα ρούχα στο μπαλκόνι. Επεξ/σία 31 Μαϊου από Diavolos666
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα