Προς το περιεχόμενο

Ελαστικά b-suv

li@m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου στα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης για το αυτοκίνητο μου. Πρόκειται για 17αρι τροχό και διάσταση 205/50. Έχουμε καμία πρόταση με μπάτζετ ~400 ευρώ. Ευχαριστώ πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πήγα σε καλοκαιρινά michelin primacy 4+ 215/60/16 με 700 ευρώ. Πολύ υπερκοστολογημένο ελαστικό. Τίποτα ιδιαίτερο. Ίσως πήγαινα ξανά όπως ήρθε το αμάξι μαμά με falken και πλέον τα αλλάζω ανά 2ετία και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tutuyo είπε

Τωρα τι φοραει? Εχεις καποιο λογο να τα αλλαξεις?

Εμένα φορούσε Falken από την αντιπροσωπεία. Τα κατηγόρησα τζάμπα και άδικα.. Ήταν σκληρά με μειονέκτημα στον ήχο, αργούσαν να ζεσταθούν. Αποτέλεσμα αυτού να γλιστράνε σε φρενάρισμα αν δεν ζεσταινόντουσαν. Πήγα σε primacy που είναι πιο μαλακά και υποτίθεται πιο ήσυχα. Ζεστάθηκαν εύκολα αλλά από τα πρώτα 50 km στον περιφερειακό με 90km/h μου έφυγε ο κώλος του T-roc. Σκίστηκαν σε μια γωνία και ευτυχώς μου τα άλλαξαν εντός εγγύησης που είχα κάνει ηλεκτρονικά. Δεν θα ξανά αγόραζα michelin. Χειμερινά έχω sava eskimo hp+ που είναι κατ εμέ vfm και δεν καταλαβαίνουν μία. Για καλοκαιρινά έχω τα primacy 4+ τα οποία μου φάνηκαν κάτω του μετρίου δεδομένου οτι ήταν πολύ ακριβά. Εγώ προσωπικά θα πήγαινα ξανά σε τουρκολάστιχο falken και πάλι αν και δεν πάω μια την χώρα προέλευσης τους. Αυτό που κατάλαβα, προσωπικά είναι πως τα λάστιχα της αντιπροσωπείας όταν αγοράζουμε καινούργιο αμάξι είναι πολύ κατώτερης ποιότητας ακόμα και από τα ίδια να βάλεις εκτός. Προσωπική μου άποψη και μπορεί να κάνω και λάθος. Ίσως κοιτούσα και Hankook prime

Επεξ/σία από tilaverboy

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, li@m είπε

Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου στα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης για το αυτοκίνητο μου. Πρόκειται για 17αρι τροχό και διάσταση 205/50. Έχουμε καμία πρόταση με μπάτζετ ~400 ευρώ. Ευχαριστώ πολύ.

θα έλεγα να ρίξεις μια μάτια στα pirelli powergy για το budget σου. 

τα φοράω εδώ και 3k χλμ και μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος για μικτή χρήση. touring ελαστικό με καλή απόδοση στο βρεγμένο για θερινό. 

Επεξ/σία από pananton

700€ για λαστιχα 16 νομιζω ειναι πολυ ακριβα, εκτος και αν ειναι συγκεκριμενα. 

Οσο το ψάχνεις τοσο μπερδευεσαι παντως. 

Αθηνα λογικα υπαρχει πιο μεγαλος ανταγωνισμος και πιο πολλες επιλογές.

Ειδα πως τα Dunlop γενικα έχουν πεσει σε τιμη, αλλα δεν ξερω αν επεσε και η ποιοτητα τους. 

4 hours ago, tutuyo said:

Τωρα τι φοραει? Εχεις καποιο λογο να τα αλλαξεις?

Michelin crossclimate. 4 χρόνων 25Κ χλμ. Είναι σε άθλια κατάσταση. 

53 minutes ago, Liverpool89 said:

Οσο το ψάχνεις τοσο μπερδευεσαι παντως. 

Έχω χάσει την μπάλα. Θα ήθελα μεθαύριο που θα πάω στο βουλκανιζατερ να έχω στο μυαλό μου δυο τρεις εναλλακτικες. Έτσι όπως πάει βλέπω να βάζω ότι μου προτείνει ο εκεί υπεύθυνος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, li@m είπε

με μπάτζετ ~400 ευρώ

Σε αυτό το μπάτζετ χλωμό. Θα ανέβεις κανά 100αρι πάνω και κοιτάς τα bridgestone t005 ή τα καινούρια turanza 6. Προσωπικά θα πρότεινα και dunlop με τα Falken και Hankook να αποτελούν και αυτά επιλογή. 

Επειδή πρόκειται για suv φυσικά και κοιτάς όλα τα ελαστικά σε XL

Επεξ/σία από Nabuko
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Σε αυτό το μπάτζετ χλωμό. Θα ανέβεις κανά 100αρι πάνω και κοιτάς τα bridgestone t005 ;h τα καινούρια turanza 6. Προσωπικά θα πρότεινα και dunlop με τα Falken και Hankook να αποτελούν και αυτά επιλογή. 

Τοσο δυσκολη διασταση ειναι; 500;

37 λεπτά πριν, li@m είπε

Έχω χάσει την μπάλα. Θα ήθελα μεθαύριο που θα πάω στο βουλκανιζατερ να έχω στο μυαλό μου δυο τρεις εναλλακτικες. Έτσι όπως πάει βλέπω να βάζω ότι μου προτείνει ο εκεί υπεύθυνος. 

Αν το αφησεις πανω του, μην πεσεις στην παγιδα, αυτή ειναι θυγατρικη της ταδε ή ειναι τα πιο φθηνα αυτης της εταιρίας.  Σπανια ισχυει αυτό. 

Μονο λιγες περιπτωσεις ξερω όπως 

Bridgestone-> firestone(την αγορασε η πρώτη)

Sumimoto->falken.

Εγω με αυτη την σειρα τα χω στο μυαλο μου σαν επιλογές. Bridgestone(αυτα εχω τωρα), Goodyear, dunlop, Falken, Hankook,kumho.

Επεξ/σία από Liverpool89
  • Thanks 1

Αν και οχι SUV, ευχαριστημενος με τα T005 σε Megane Grandtour και ειμαι και εγω σε φαση αλλαγης. Θα παω βεβαια σε 225/45-17 απο 205/50-17 που φοραω τωρα λογω περισσοτερων επιλογων και καλυτερων τιμων. Προς το παρον ειμαι μεταξυ Turanza 6 & Conti 7 τα οποια βγαινουν στο 400αρι τοποθετημενα αν και ψαχνω και σε αλλες μαρκες. Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν ξαναπαω σε CrossClimate και να με πληρωσουν. Δεν κανουν καθολου για το κλιμα μας και διαλυονται γρηγορα, τα ειχαμε σε προηγουμενο αυτοκινητο…

9 ώρες πριν, li@m είπε

Εάν θέλεις να σε βγάλουν περισσότερα χιλιόμετρα, θες καλοκαιρινά για καλοκαίρι και χειμερινά για χειμώνα. Η λογική είναι ότι το ελαστικό τον χειμώνα σκληραίνει και φθείρεται πολύ. Αυτά τα 4 εποχών είναι σε όλα μέτρια. Μέτρια το καλοκαίρι μέτρια το χειμώνα. Εάν πας με σεζόν θα σε κρατήσουν περισσότερο. Τα Hankook λένε είναι τρομερά. Εγώ ίσως αυτά κοιτούσα ή falken και έκανα και μια επένδυση σε χειμερινά τύπο sava Eskimo + hp2. Τα Bridgestone που σου πρότειναν είναι κορυφαία αλλά έχω την εντύπωση πως ξεφεύγουν πολύ.

3 hours ago, tilaverboy said:

Εάν θέλεις να σε βγάλουν περισσότερα χιλιόμετρα, θες καλοκαιρινά για καλοκαίρι και χειμερινά για χειμώνα.

Δηλαδη βαζεις-βγαζεις καθε σεζον; που αποθηκευεις; ποσο κοστιζει αυτο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, li@m είπε

Δηλαδη βαζεις-βγαζεις καθε σεζον; που αποθηκευεις; ποσο κοστιζει αυτο;

Ενα 20ρικο για το μικρό και 25 για το μεγάλο και τα φυλάει ο λαστιχάς μου σε δικό του χώρο. Έχει διαφορετική αποθήκη για suv, διαφορετική αποθήκη για τα πόλης, γιατί μου αλλάζει και για το μικρό μου σεζόν. Απλώς τον ειδοποιώ 1 μέρα πιο πριν.

Επεξ/σία από tilaverboy
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...