QuantumWanderer Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 Μικρό και πετρέλαιο, δεν μπορούν να υπάρξουν στην ίδια πρόταση με το «χωρίς βλάβες». Πάντα με το σκεπτικό ότι το δεδομένο μικρό κινήθηκε στη ζωή του κυρίως σε πόλη, κάτι που έρχεται σε σοβαρή αντίθεση με την υγεία ενός συνολικού συστήματος ντίζελ. Θεωρώ δεδομένο ότι θα έχει συχνές βλάβες, αν συμφωνήσουμε ότι μιλάμε για προβλεπόμενη κατάσταση σε προδιαγραφές, ΚΤΕΟ, κλπ.
AGGANIS13 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Ειδα κ 2-3 yaris του 2007 σε αυτα τα χρηματα. Αξιζει το yaris του 2007 σε σχεση με αλλα αμαξια (Citroen C3 2012 - Chevrolet Aveo 2012 - opel corsa 2012 ktl) 5 χρόνια νεότερα? Τοσo καλα ειναι τα yaris? Επισης το Hyundai i 20 πως φαινεται σαν επιλογη? Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2024 από AGGANIS13
gerrybezhani Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 2 ώρες πριν, AGGANIS13 είπε Ειδα κ 2-3 yaris του 2007 σε αυτα τα χρηματα. Αξιζει το yaris του 2007 σε σχεση με αλλα αμαξια (Citroen C3 2012 - Chevrolet Aveo 2012 - opel corsa 2012 ktl) 5 χρόνια νεότερα? Τοσo καλα ειναι τα yaris? Επισης το Hyundai i 20 πως φαινεται σαν επιλογη? εχω το i20 του 12 1.4 diesel. Κατανάλωση εντός 5, Σε ταξιδι 3.9-4. Απο βλάβες μηχανικά απολύτως τίποτα. Το πήρα με 167.000κμ και τώρα έχει 211.000. Αναγκάστηκα όμως να του βγάλω το dpf (400€) γιατι είχε βουλώσει. Οποτε στο budget σου σίγουρα θα βρείς κανένα του 2010 απλα δες αν έχει dpf γιατί αν έχει 99% θα θέλει καθαρισμό ή αφαίρεση..Αν κίνησε πιο πολύ μέσα στην πόλη η αφαίρεση είναι μονόδρομος αν κάνεις διαδρομές ανοιχτές συχνα με τον καθαρισμο(250€ μου ειπαν εμένα) θα είσαι οκ. Επίσης σαν αμάξι έχει πολύ φθηνά ανταλλακτικά!
cabdik Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, AGGANIS13 είπε Ειδα κ 2-3 yaris του 2007 σε αυτα τα χρηματα. Αξιζει το yaris του 2007 σε σχεση με αλλα αμαξια (Citroen C3 2012 - Chevrolet Aveo 2012 - opel corsa 2012 ktl) 5 χρόνια νεότερα? Τοσo καλα ειναι τα yaris? Επισης το Hyundai i 20 πως φαινεται σαν επιλογη? γιατι θες απαραιτητα Ντιζελ.....? πλεον ειναι δυσευρετα σε καινουρια, και τιμες τρελες...! Αν συνυπολογισεις και το κοστος συντηρησης που ΘΑ γινει ασυμφορο, αφου θα κυκλοφορουν ολο και λιγοτερα πετρελαια....., γιατι θες να πας προς τα εκει....??? και επισης, θες οικονομικο και αξιοπιστο, αλλα βγαζεις την FIAT απο την λιστα...................????? νταξ.....γουστα ειναι αυτα.... απλα αναρωτιεμαι............. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2024 από cabdik
AGGANIS13 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 2 ώρες πριν, cabdik είπε γιατι θες απαραιτητα Ντιζελ.....? πλεον ειναι δυσευρετα σε καινουρια, και τιμες τρελες...! Αν συνυπολογισεις και το κοστος συντηρησης που ΘΑ γινει ασυμφορο, αφου θα κυκλοφορουν ολο και λιγοτερα πετρελαια....., γιατι θες να πας προς τα εκει....??? Κανω περιπου στα 2000 χιλιόμετρα το μηνα 80% των χιλιόμετρων θα είναι σε επαρχιακούς δρόμους Δεν συμφερει λες να παρω diesel? 2 ώρες πριν, cabdik είπε και επισης, θες οικονομικο και αξιοπιστο, αλλα βγαζεις την FIAT απο την λιστα...................????? νταξ.....γουστα ειναι αυτα.... απλα αναρωτιεμαι............. Τα Fiat τα βγαζω γιατι δεν μου αρεσουν οπτικα.
cabdik Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, AGGANIS13 είπε Κανω περιπου στα 2000 χιλιόμετρα το μηνα 80% των χιλιόμετρων θα είναι σε επαρχιακούς δρόμους Δεν συμφερει λες να παρω diesel? Τα Fiat τα βγαζω γιατι δεν μου αρεσουν οπτικα. αυτα στα λεω σαν ΦΑΝ των diesel......!! εγω ειμαι υπερ των diesel χρονια τωρα. αλλα την τελευταια δεκαετια, η τεχνολογια των πετρελαιων εχει γινει ασυμφορη σε ανταλλακτικα και συντηρηση. καποτε εβαζες λαδια φιλτρα, ιμαντα, και αντε γεια. ομως με την υπερεξελιξη των πετρελαιων, εχουμε αντλιες και μπεκ υπερυψηλων πιεσεων και εγχυσεων, ηλεκτρονικα ελεγχομενα, DPF και 1500 αισθητηρες για ελεγχο και ρυθμιση της λειτουργιας του κινητηρα, τουρμπινα για να αποδιδει αλογα..... κλπ...! αυτα εχουν εκτιναξει το κοστος του πετρελαιοκινητηρα σε δυσθεωρητα υψη. μια αντλια πετρελαιου μονο....., κανει οσο το αυτοκινητο που θες να παρεις....!!! και βασει των χλμ που κανεις, σκεψου ...ισως σε συμφερει LEASING.........!!!!! Για ψαξ΄το........... Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2024 από cabdik 1
skoulas Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Στις 1/6/2024 στις 3:46 ΜΜ, AGGANIS13 είπε Ειχα το KIA Picanto 2008 diesel Κανω περιπου στα 2000 χιλιόμετρα το μηνα 80% των χιλιόμετρων θα είναι σε επαρχιακούς δρόμους Το αέριο το έχεις αποκλείσει; 1
Dinos1973 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 5 hours ago, gerrybezhani said: εχω το i20 του 12 1.4 diesel. Κατανάλωση εντός 5, Σε ταξιδι 3.9-4. Απο βλάβες μηχανικά απολύτως τίποτα. Το πήρα με 167.000κμ και τώρα έχει 211.000. Αναγκάστηκα όμως να του βγάλω το dpf (400€) γιατι είχε βουλώσει. Οποτε στο budget σου σίγουρα θα βρείς κανένα του 2010 απλα δες αν έχει dpf γιατί αν έχει 99% θα θέλει καθαρισμό ή αφαίρεση..Αν κίνησε πιο πολύ μέσα στην πόλη η αφαίρεση είναι μονόδρομος αν κάνεις διαδρομές ανοιχτές συχνα με τον καθαρισμο(250€ μου ειπαν εμένα) θα είσαι οκ. Επίσης σαν αμάξι έχει πολύ φθηνά ανταλλακτικά! Για σου καρκίνε…στην υγεία τον κορόιδων που θα βρεθούν πίσω σας….βεβαια τι σε ενδιαφέρει η δουλειά σου να γίνετε….Ελλαδισταν τελικά τίποτα δεν αλλάζει και δεν ντρεπόμαστε πλέον! 10
gerrybezhani Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 10 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Για σου καρκίνε…στην υγεία τον κορόιδων που θα βρεθούν πίσω σας….βεβαια τι σε ενδιαφέρει η δουλειά σου να γίνετε….Ελλαδισταν τελικά τίποτα δεν αλλάζει και δεν ντρεπόμαστε πλέον! αιγοκερως ειμαι.... 5
AGGANIS13 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Στις 5/6/2024 στις 3:33 ΜΜ, Dinos1973 είπε Για σου καρκίνε…στην υγεία τον κορόιδων που θα βρεθούν πίσω σας….βεβαια τι σε ενδιαφέρει η δουλειά σου να γίνετε….Ελλαδισταν τελικά τίποτα δεν αλλάζει και δεν ντρεπόμαστε πλέον! Γιατι το λες αυτο?
@pnea1973 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 21 ώρες πριν, AGGANIS13 είπε Γιατι το λες αυτο? Είχα diesel 2 οχήματα. Ενα punto 1.3 και ένα jeep 1.6. Διάβασε τι κάνει το dpf και τι χρειάζεται να κάνεις εσύ. Μτχ μικρό και πετρέλαιο δεν θα αγόραζα Κοιτα και βενζίνης μικρό και αυτά οικονομικά είναι. . Αλλα μην βγάλεις τον καταλύτη αν θέλει αλλαγή..
korakios Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 6 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε Κοιτα και βενζίνης μικρό και αυτά οικονομικά είναι. . ούτε καν ,ακόμα και το πετρέλαιο ακριβό είναι πλέον , μόνο υγραέριο ή φυσικό αέριο , οι διαφορές είναι μεγάλες
@pnea1973 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, korakios είπε ούτε καν ,ακόμα και το πετρέλαιο ακριβό είναι πλέον , μόνο υγραέριο ή φυσικό αέριο , οι διαφορές είναι μεγάλες Time for electricity @korakios 😇 Δεν ξερω.. Μτχ υγραέριο και μικρό πολύ δύσκολο. Για ΦΑ ακόμα πιο πολύ.. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2024 από @pnea1973 1
meletis_m Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 6 ώρες πριν, AGGANIS13 είπε Γνώμη για το opel corsa 1.3 diesel? Με ποιο κινητήρα ; Κοιτάζεις τη καδένα , οπωσδήποτε . Και ξεκινάς με έλεγχο egr φοράνε pierburg. Τουλάχιστον 1,3 με A13 μοτέρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα