Προς το περιεχόμενο

Μπλε οθόνη σε win7

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από micos000,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, στο λαπτοπ μου βγαίνει η παρακάτω μπλε οθόνη όταν το ανοίγω (στην εκκίνηση). Έχει windows 7 32bit. Τι μπορώ να κάνω για να το διορθώσω. Έκανα έλεγχο τον σκληρό δίσκο δεν έβγαλε σφάλματα.

https://ibb.co/1nHKj1h

• Λύση
Δημοσ.

Μπορείς να μπεις ασφαλή λειτουργία ή έστω ασφαλή λειτουργία με γραμμή εντολών; Αν ναι δώσε σε cmd σαν διαχειριστής

sfc/scannow

(έχει κενό μετά το sfc).

Μπορεί και να οφείλετε όμως στο EternalBleu exploit (wannacry) που χτυπάει το smb 1.0 και επιτρέπει την απομακρυσμένη εκτέλεση κακόβουλου κώδικα. Το exploit αυτό έχει πλέον καλυφθεί αλλά δεν ξέρω από πότε έχεις να κάνεις ενημέρωση τα 7. Κατέβασε το KB4012215 για windows 7 (όχι το windows 7 64) και στήσ' το.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

χμμμ Θα ναι από εκείνα τα "νόμιμα" win 7 enterprise που είχε γεμίσει ο τόπος, με κρακ κ κομμένα τα updates Κλπ κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα τον λαϊκό μύθο, ότι τα σπασμένα windows θα έπρεπε να συνοδεύονται και από κομμένα updates. Πάντα είχα ενεργά τα updates όπου και αν έβαζα windows.

Σε αυτό συντέλεσε βέβαια και ο daz ;)

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
Στις 3/6/2024 στις 11:05 ΜΜ, micos000 είπε

Μήπως έχεις κομμένα τα updates; Αυτό έπρεπε να το είχε πάρει εδώ και μια 6ετία. Είχε βγει μετά που εμφανίστηκε ο wannacry.

Καλησπερα, να ρωτησω;

Εγω εχω τα Windows 7 Ultimate 64 Bit και δεν βλεπω να εχω την ενημερωση ''KB4012215'' εγκατεστημενη.

Ειναι καλα να βαλω αυτην που λεει ''March, 2017 Security Monthly Quality Rollup for Windows 7 for x64-based Systems (KB4012215)'';

Εχω τα παρακατω (αν βλεπω στο σωστο μερος).

Capture.PNG.6d59e53e4f6049240f42cde8e8c468d5.PNG

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, fearless είπε

Εγω εχω τα Windows 7 Ultimate 64 Bit και δεν βλέπω να εχω την ενημερωση ''KB4012215'' εγκατεστημενη.

πότε έκανες τελευταία φορά update Βάλτο να κάνει να δεις τι χρειάζεται Αν δεν κάνει πιθανόν να το έχεις απενεργοποιησει 

image.jpeg.b0599120a6be78c3babae35dcb0a08fe.jpeg

Δημοσ.

Κανουν update τα 7; Σε μενα δεν κανουν καμια νομιζω. Καποιες ΚΒ τις εβαλα μονος μου για να δουλευουν καποια προγραμματα οπως το Skype. Δεν θυμαμε τι πειραξα η αν πειραξα κατι στα update μου. 

Capture1.PNG.ab686f9465fb9ef5b0b8dff744827ea3.PNG

Κατεβαζω τους Nvidia drivers 430.39 (δεν ξερω αν δουλεψουν πιο προσφατοι Drivers). 

Βαζω τον driver για το internet και το .ΝΕΤ Framework 4.8. Mετα νομιζω εγκαθιστω και αυτες: windows6.1-kb3033929-x64 και: windows6.1-kb4474419-v3-x64

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, fearless είπε

Σε μενα δεν κανουν καμια νομιζω.

Απενεργοποιείς την υπηρεσία update Kατεβάζεις  και τρέχεις ανάλογα με 32 η 64 bit  τις πρώτες 4 χωρίς να κάνεις επανεκκίνηση Μετά τις 4 κανε επανεκκίνηση  και δοκίμασε Αν δεν κάνουν τρέξε και τις άλλες 2 

1. kb3020369 (2015 Apil Servicing stack)
2. kb3172605 (2016 July Rollup)
3. kb3177467 (2016 September Servicing Stack)
4. kb3125574 (2016 May Convenience rollup)
-------------------------------------------
α. kb4516065 (2019-09 Security Monthly Quality Rollup)
β. kb5006749 (2021-10 Servicing Stack Update)

• Thanks 1
Δημοσ.

Απενεργοποιησα τα updates πατωντας Stop στο Services/Windows update αφου πρωτα αλλαξα απο Automatic (Delayed Start) σε Manual. Τωρα δεν ξερω αν πρεπει να το παω παλι στο  Automatic (Delayed Start).

Μετα εγκατεστησα τις πρωτες 4 που μου εδειξες και εκανα Restart. Moυ εβγαλε 52 Important και 40 optional. Εγκατεστησα τις Important. Τις optional να τις αφησω ετσι η να τις βαλω;

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, fearless είπε

να το παω παλι στο  Automatic (Delayed Start).

ναι 

Moυ εβγαλε 52 Important

μπορει να βγαλει κι αλλες 

Τις optional να τις αφησω ετσι η να τις βαλω;

δεν νομίζω να τις χρειάζεσαι εκτός κι αν κάνεις αναβάθμιση σε 10ρια με το εργαλείο της microsoft

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, hp8 είπε

μπορει να βγαλει κι αλλες 

Εβγαλε τα εκανα ολα. Τις optional τις αφηνω. 

48 λεπτά πριν, fearless είπε

Τωρα δεν ξερω αν πρεπει να το παω παλι στο  Automatic (Delayed Start)

Να το παω η να το αφησω στο Manual; 

Σε ευχαριστω!!! 

Τωρα μου εμφανιζει και το λογοτυπο με τα χρωμματα στο boot. :P

1 ώρα πριν, hp8 είπε

Αν δεν κάνουν τρέξε και τις άλλες 2 

1 ώρα πριν, hp8 είπε

α. kb4516065 (2019-09 Security Monthly Quality Rollup)
β. kb5006749 (2021-10 Servicing Stack Update)

Aυτες δεν τις ετρεξα. 

15 λεπτά πριν, fearless είπε

Τωρα μου εμφανιζει και το λογοτυπο με τα χρωμματα στο boot. :P

1 ώρα πριν, hp8 είπε

Βασικα το έδειχνε αλλα δεν προλαβενε ολοκληρο, τωρα καθυστερει τοσο οσο να το εμφανισει.

Aκυρο δεν το δειχνει ολοκληρο παλι χαχα!

Επεξ/σία από fearless
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, fearless είπε

Να το παω η να το αφησω στο Manual; 

Aκυρο δεν το δειχνει ολοκληρο παλι χαχα!

να το βάλεις  Automatic και να τρέξεις από cmd    sfc /scannow   κανε καμιά εκκαθάριση δίσκου  -  αρχείων συστήματος και έχεις μηχανικό δίσκο καμιά ανασυγκρότηση   Στην αναζήτηση γράψε msconfig και και στην καρτέλα Εκκίνησή υπολογιστή να μην έχεις κλικαρισμενο το κουτάκι καμία εκκίνηση GUI 

για το λογότυπο ενδεχομένως να χρειαστεί να τρέξεις απο cmd αυτό  bcdboot %WinDir% /l en-US  αν έχεις αγγλικό μενού και αλλάζεις με el-GR αν έχεις ελληνικό  αν δεν κάνω λάθος Εναλλακτικά  bcdedit /set {current} locale en-US με την αντίστοιχη αλλαγή  el-GR

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aφου εκανα τις ενημερωσεις μετα απο καθε boot (οχι παντα) με πεταει ενα παραθυρο ''Unsupported hardware'' δεν ξερω γιατι το βγαζει, θα το ψαξω μηπως μπορω να το αποκρυψω.

Δεν εχω κλικαρισμενο το κουτακι καμια εκκινηση GUI.

Στα αγγλικα εχω το μενου και ολα στο συστημα. 

Το εχω διαβασει αλλα ποτε δεν πηρα την αποφαση να τρεξω:

bcdboot %WinDir% /l en-US

Θα το τολμησω.  

Δεν προλαβαινει να ανοιξει ολο το λογοτυπο windows, κανει αμεσως εισοδο

Capture4.PNG.b95635243f84f06cbd3e0917865c1c38.PNG

Επεξ/σία από fearless

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...