dimitrisappl Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου Καλησπερα 😅😅😅. Σήμερα με κάλεσαν από την υπηρεσία Υεδε Θεσσαλονίκης και μου ανέφεραν ότι ελέγχουν τις πωλήσεις μέσω αντικαταβολών κτλ από Ίντερνετ και διαπίστωσαν να έχω το 2024 κάπου 7 και ζητάνε να υποστώ ελγχο για κέρδος .!και μη έναρξη βιβλίων κτλ! αρχικά μου φάνηκε φάρσα, αλλά το τηλέφωνο είναι Πράγματικο! Ωστόσο περιστασιακά έκανα πωλήσεις μτχ λόγο developing της rsim κτλ ! Αλλά είχα κανα 3 αρι πωλήσεις γενικά το μήνα και αν! Ωστόσο τόνισαν ότι υπάρχουν λίστες ελεγχόμενων γενικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasbm Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου τα ποσά είναι μεγάλα///??? πως από 7 πωλήσεις είδαν ότι μπορεί να προέκυψε μεγάλο κέρδος?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisappl Δημοσ. 27 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαϊου Μου ειπε Ελέγχουμε τις λίστες αντικαταβολών γενικά που περιήλθαν για οποιοδήποτε λόγο σε εμάς από την ελτα κουριερ. Τι ποσά ανάλογα από 250 έως 480 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kyr123 Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου 2 ώρες πριν, dimitrisappl είπε Καλησπερα 😅😅😅. Σήμερα με κάλεσαν από την υπηρεσία Υεδε Θεσσαλονίκης και μου ανέφεραν ότι ελέγχουν τις πωλήσεις μέσω αντικαταβολών κτλ από Ίντερνετ και διαπίστωσαν να έχω το 2024 κάπου 7 και ζητάνε να υποστώ ελγχο για κέρδος .!και μη έναρξη βιβλίων κτλ! αρχικά μου φάνηκε φάρσα, αλλά το τηλέφωνο είναι Πράγματικο! Ωστόσο περιστασιακά έκανα πωλήσεις μτχ λόγο developing της rsim κτλ ! Αλλά είχα κανα 3 αρι πωλήσεις γενικά το μήνα και αν! Ωστόσο τόνισαν ότι υπάρχουν λίστες ελεγχόμενων γενικά Λογικά ζήτησαν από τις κούριερ στοιχεία ? Όπως και να έχει δεν έκανες τίποτα παράνομο καθώς ο νόμος σε καλύπτει να πουλάς ως ιδιώτης εώς ένα ποσό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisappl Δημοσ. 27 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαϊου (επεξεργασμένο) Ναι από τις κουριερ και μου είπαν θα ελέγξουν αν υπάρχει περιθώριο κέρδους κτλ.υπαρχει λίστα μεγάλη μου είπαν Επεξ/σία 27 Μαϊου από dimitrisappl Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kyr123 Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου 1 λεπτό πριν, dimitrisappl είπε Ναι από τις κουριερ και μου είπαν θα Λαγκούνα αν υπάρχει περιθώριο κέρδους κτλ.υπαρχει λίστα μεγάλη μου είπαν Νομίζω ως ιδιώτης μπορείς να πουλήσεις αγαθά έως 10.000 χωρίς αποδείξη κτλ οπότε δεν έχεις πρόβλημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου 1 ώρα πριν, kyr123 είπε Νομίζω ως ιδιώτης μπορείς να πουλήσεις αγαθά έως 10.000 χωρίς αποδείξη κτλ οπότε δεν έχεις πρόβλημα Μεχρι 10.000 ή μεχρι 3 πωλησεις. Οποιο ερθει πρωτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
safridia Δημοσ. 29 Μαϊου Share Δημοσ. 29 Μαϊου Στις 27/5/2024 στις 9:53 ΜΜ, SabotazNic είπε Μεχρι 10.000 ή μεχρι 3 πωλησεις. Οποιο ερθει πρωτο Μεχρι 3 πωλησεις καθε ποτε, τον μηνα, τον χρονο, ολη σου την ζωη; Που υπαρχει αυτη η νομοθεσια; Πως οριζεται το κερδος; Εαν αγορασα ενα φορητο 500ευρω και το πουλαω 400 σαν μεταχειρισμενο ποιο κερδος μιλαμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xsterg Δημοσ. 29 Μαϊου Share Δημοσ. 29 Μαϊου ειναι μεχρι 10000 το ετος. δεν ξερω για πληθος. τωρα εαν πουλας χρυσα δαχτυλιδια η i phone ελαφρως μεταχειρισμενα μπορει να προκαλεσεις την προσοχη της εφοριας ακομη και εαν η αξια ειναι χαμηλοτερη των 10000€. ρωτησε τους τι κριτηριο εαν εισαι απολυτα διαφανης. διαφορετικα πληρωσε οτι σου βγαλουν γιατι εχουν τροπο νε σε μπλεξουν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 29 Μαϊου Share Δημοσ. 29 Μαϊου @xstergνα δεις τι θα πάθουμε όταν ο μισθός τους θα βγαίνει με ποσοστό από το ποσό των εισπράξεων και δώσουν χρηματική αμοιβή στους πληροφοριοδοτες όπως σε όλα τα προοδευμένα κρατοι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 31 Μαϊου Share Δημοσ. 31 Μαϊου (επεξεργασμένο) Πριν χρονια έτσι έκλεισαν fleamarket emarket κ Ricardo...αν κάποιος κάνει συχνές αγγελίες κ πόσο μάλλον με ίδιο προϊόν θεωρείται εμπόριο... https://www.taxheaven.gr/acforum/topic/82122-σδοε-πρόστιμα-για-πωλήσεις-από-site-αγγελιών/page/5/https://www.taxheaven.gr/acforum/topic/82122-σδοε-πρόστιμα-για-πωλήσεις-από-site-αγγελιών/ Ποια εταιρεία κουριερ χρησιμοποιούσες? Επεξ/σία 31 Μαϊου από kage Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 31 Μαϊου Share Δημοσ. 31 Μαϊου καθίστε ρε παιδιά. Έγιναν 7 πωλήσεις, σχετικά χαμηλού ποσού και κάθονται και ασχολούνται με αυτα; Εμένα δε μου στέκει αυτό. Σε τρολλάρει κάποιος, μας τρολλάρεις εσύ ή μπήκες στο στόχαστρο για κάτι άλλο και πήγε κι εκεί το θέμα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
APapsda Δημοσ. 1 Ιουνίου Share Δημοσ. 1 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Εχει δει κανεις σας τι γινεται στο τικτοκ? Ο τελευταιος γυφτος εχει καταστημα ονλινε και στελνει με αντικαταβολη παπουτσια ρουχα τσαντες , ολα ρεπλικα μουφα απο τουρκια. ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΙΑΚΗ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΧΩΡΙΣ καν επιχείρηση!!!! κανουν Live στο τικτοκ και ο κοσμος παραγγελνει!!!!!!!!! ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κανει η εφορια και ψαχνει τις αντικαταβολες. Θα πας εκει θα πεις την αληθεια και δεν θα φας προστιμο. Επεξ/σία 1 Ιουνίου από APapsda 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Ιουνίου Super Moderators Share Δημοσ. 1 Ιουνίου Από τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Ν.4172/2013): Spoiler `Αρθρο 21 Κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα Ως κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα θεωρείται το σύνολο των εσόδων από τις επιχειρηματικές συναλλαγές μετά την αφαίρεση των επιχειρηματικών δαπανών, των αποσβέσεων και των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις. Στα έσοδα από τις επιχειρηματικές συναλλαγές περιλαμβάνονται και τα έσοδα από την πώληση των στοιχείων του ενεργητικού της επιχείρησης, καθώς και το προϊόν της εκκαθάρισής της, όπως αυτά προκύπτουν στη διάρκεια του φορολογικού έτους. Ειδικά, για τον προσδιορισμό του εισοδήματος από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα στα έσοδα από επιχειρηματικές συναλλαγές περιλαμβάνονται τα έσοδα από την παραγωγή γεωργικών, πτηνοτροφικών, κτηνοτροφικών, δασοκομικών, υλοτομικών και αλιευτικών προϊόντων. Ειδικά, για τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, στον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα περιλαμβάνονται εκ των άμεσων ενισχύσεων του Πυλώνα I της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, όπως αυτές ορίζονται, μόνο η βασική ενίσχυση καθώς και, κατά το ποσό που υπερβαίνουν τις δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ, οι πράσινες και συνδεδεμένες ενισχύσεις. Οι αγροτικές αποζημιώσεις στο σύνολό τους δεν περιλαμβάνονται στον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα. Ειδικά, για τους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, στον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα δεν περιλαμβάνεται ποσοστό έως 35% των κερδών προ φόρων, εφόσον αυτό καταβάλλεται στους εργαζομένους τους Το κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα προσδιορίζεται για κάθε φορολογικό έτος με βάση το λογαριασμό αποτελεσμάτων χρήσης, ο οποίος συντάσσεται σύμφωνα με τα λογιστικά πρότυπα που προβλέπονται στην ελληνική νομοθεσία. Σε περίπτωση που η επιχείρηση εφαρμόζει Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, το κέρδος προσδιορίζεται αποκλειστικά, σύμφωνα με τον πίνακα φορολογικών αποτελεσμάτων χρήσης. Για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου ως «επιχειρηματική συναλλαγή» θεωρείται κάθε μεμονωμένη πράξη με την οποία πραγματοποιείται συναλλαγή ή και η συστηματική διενέργεια πράξεων στην οικονομική αγορά με σκοπό την επίτευξη κέρδους. Κάθε τρεις ομοειδείς συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα εντός ενός εξαμήνου θεωρούνται συστηματική διενέργεια πράξεων. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζεται για τους τίτλους του άρθρου 42 που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε οργανωμένη ή μη αγορά ή πολυμερή μηχανισμό διαπραγμάτευσης, συμπεριλαμβανομένης και της Εναλλακτικής Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ή για τα ομόλογα που εκδίδονται από εισηγμένες εταιρείες, καθώς και για τα κρατικά ομόλογα. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μπορεί να προβλέπεται η εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου και σε κάθε άλλη ρυθμιζόμενη αγορά ή άλλους τίτλους. Σε περίπτωση συναλλαγών που αφορούν ακίνητα, η περίοδος του δεύτερου εδαφίου είναι δύο (2) έτη. Δεν λαμβάνεται υπόψη κατά τον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα, η πράξη πώλησης περιουσιακού στοιχείου από φυσικό πρόσωπο, το οποίο έχει αποκτηθεί αιτία κληρονομιάς ή με χαριστική αιτία από συγγενείς μέχρι δεύτερου βαθμού ή έχει διακρατηθεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε (5) ετών. Δεν θεωρείται «επιχειρηματική συναλλαγή» η εισφορά τίτλων στην περίπτωση που ο εισφέρων φυσικό πρόσωπο είναι ο μοναδικός μέτοχος ή εταίρος της λήπτριας σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 42. Mε δύο λόγια: κάθε τρεις ομοειδείς συναλλαγές ενός ενός εξαμήνου για τους σκοπούς του άρθρου 21 λογίζεται ως "επιχειρηματική συναλλαγή". Εξαίρεση συνιστούν τα ακίνητα, όπου έχουμε 3 συναλλαγές σε 2 έτη. Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει ο νόμος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 1 Ιουνίου Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 11 hours ago, Snoob said: Από τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Ν.4172/2013): Reveal hidden contents `Αρθρο 21 Κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα Ως κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα θεωρείται το σύνολο των εσόδων από τις επιχειρηματικές συναλλαγές μετά την αφαίρεση των επιχειρηματικών δαπανών, των αποσβέσεων και των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις. Στα έσοδα από τις επιχειρηματικές συναλλαγές περιλαμβάνονται και τα έσοδα από την πώληση των στοιχείων του ενεργητικού της επιχείρησης, καθώς και το προϊόν της εκκαθάρισής της, όπως αυτά προκύπτουν στη διάρκεια του φορολογικού έτους. Ειδικά, για τον προσδιορισμό του εισοδήματος από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα στα έσοδα από επιχειρηματικές συναλλαγές περιλαμβάνονται τα έσοδα από την παραγωγή γεωργικών, πτηνοτροφικών, κτηνοτροφικών, δασοκομικών, υλοτομικών και αλιευτικών προϊόντων. Ειδικά, για τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, στον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα περιλαμβάνονται εκ των άμεσων ενισχύσεων του Πυλώνα I της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, όπως αυτές ορίζονται, μόνο η βασική ενίσχυση καθώς και, κατά το ποσό που υπερβαίνουν τις δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ, οι πράσινες και συνδεδεμένες ενισχύσεις. Οι αγροτικές αποζημιώσεις στο σύνολό τους δεν περιλαμβάνονται στον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα. Ειδικά, για τους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, στον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα δεν περιλαμβάνεται ποσοστό έως 35% των κερδών προ φόρων, εφόσον αυτό καταβάλλεται στους εργαζομένους τους Το κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα προσδιορίζεται για κάθε φορολογικό έτος με βάση το λογαριασμό αποτελεσμάτων χρήσης, ο οποίος συντάσσεται σύμφωνα με τα λογιστικά πρότυπα που προβλέπονται στην ελληνική νομοθεσία. Σε περίπτωση που η επιχείρηση εφαρμόζει Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, το κέρδος προσδιορίζεται αποκλειστικά, σύμφωνα με τον πίνακα φορολογικών αποτελεσμάτων χρήσης. Για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου ως «επιχειρηματική συναλλαγή» θεωρείται κάθε μεμονωμένη πράξη με την οποία πραγματοποιείται συναλλαγή ή και η συστηματική διενέργεια πράξεων στην οικονομική αγορά με σκοπό την επίτευξη κέρδους. Κάθε τρεις ομοειδείς συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα εντός ενός εξαμήνου θεωρούνται συστηματική διενέργεια πράξεων. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζεται για τους τίτλους του άρθρου 42 που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε οργανωμένη ή μη αγορά ή πολυμερή μηχανισμό διαπραγμάτευσης, συμπεριλαμβανομένης και της Εναλλακτικής Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ή για τα ομόλογα που εκδίδονται από εισηγμένες εταιρείες, καθώς και για τα κρατικά ομόλογα. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μπορεί να προβλέπεται η εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου και σε κάθε άλλη ρυθμιζόμενη αγορά ή άλλους τίτλους. Σε περίπτωση συναλλαγών που αφορούν ακίνητα, η περίοδος του δεύτερου εδαφίου είναι δύο (2) έτη. Δεν λαμβάνεται υπόψη κατά τον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα, η πράξη πώλησης περιουσιακού στοιχείου από φυσικό πρόσωπο, το οποίο έχει αποκτηθεί αιτία κληρονομιάς ή με χαριστική αιτία από συγγενείς μέχρι δεύτερου βαθμού ή έχει διακρατηθεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε (5) ετών. Δεν θεωρείται «επιχειρηματική συναλλαγή» η εισφορά τίτλων στην περίπτωση που ο εισφέρων φυσικό πρόσωπο είναι ο μοναδικός μέτοχος ή εταίρος της λήπτριας σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 42. Mε δύο λόγια: κάθε τρεις ομοειδείς συναλλαγές ενός ενός εξαμήνου για τους σκοπούς του άρθρου 21 λογίζεται ως "επιχειρηματική συναλλαγή". Εξαίρεση συνιστούν τα ακίνητα, όπου έχουμε 3 συναλλαγές σε 2 έτη. Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει ο νόμος. εγώ έχω 3 smartphones τώρα που κάθονται. Δηλαδή αν τα βάλω προς πώληση θεωρούμαι επιχειρηματίας; Το θεωρούν και καλά ότι κάνω εμπόριο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα