Dj_Seps Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Καλησπέρα σας, Εγώ συνεργάζομαι για όλες μου τις σελίδες με την tophost, δεν μπορώ να πω πως είμαι full ικανοποιημένος με την ταχύτητα αλλά κάθε φορά που έχει τύχει να χρειαστώ την βοηθεία τους είναι απόλυτα εξυπηρετικοί. Downtime δεν έχει τυχεί ποτέ ή τουλαχιστόν δεν το έχω καταλάβει εγώ, γενικά ειμαι ευχαριστημένος. Πρόσφατα όμως ανέλαβα μία σελίδα που το hosting το έχουν στην easy.gr. Την εταιρεία δεν την γνώριζα πριν οπότε δεν είχα και άποψη και γι'αυτο συνέχισα εκεί το hosting της πελάτισσας διότι δεν είχα όρεξη να ασχοληθώ με website migration. Ενώ με την tophost δεν έχω συναντήσει ποτέ πρόβλημα ούτε στο hosting, ούτε στο mail server με αυτούς έχω βρεί τον "μπελά" μου. Ο mail server τους πότε δουλευει πότε όχι με αποτέλεσμα να μην μου δουλευουν οι φόρμες επικοινωνίας και η πελάτισσα να γκρινιάζει πως χάνει πελάτες (ειδικά τώρα που ανοίγει η σεζόν), έχουν χαθεί πληροφορίες από το panel χωρίς λόγο και το τελευταιο bugaki είναι πως εξαφανίστηκε απο το panel του κουμπί του LOG IN και αναγκάζομαι πλέον για να συνδεθώ στο διαχειριστικό της σελίδας να μπαίνω από το wp-admin. Η εξυπηρέτηση είναι άκρως απογοητευτική και ειρωνική και το μόνο που κοιτάνε είναι να πουλήσουν υπηρεσίες ακόμα και αν το πρόβλημα είναι σε αυτούς. Δεν παραδέχονται τίποτα και πετάνε συνέχεια το μπαλάκι σε εμένα. Εγώ από την μεριά μου δεν μπορώ να ασχολούμε και συνέχεια με μία σελίδα και με πρόβληματα που δεν δημιουργήσα γιατί ζούμε σε μια εποχή που και οι πελάτες αδυνατούν να πληρώσουν. Τι γνώμη έχετε λοιπον για αυτήν την εταιρεία, τουλάχιστον όσοι έχετε συνεργαστεί και θα ήθελα να μου προτείνετε μία εταιρεία όχι απαραίτητα φθηνή αλλά να είναι επαγγελματίες. Εχω διαβάσει αρκετά για την cretaforce αλλά δεν έχει κάνει ακόμα το βήμα προς τα εκεί.
konet Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Καλημέρα, Χριστός Ανέστη, Καλή εβδομάδα, 🙂 Αυτά που γνωρίζω (ως άτομο του χώρου για πολλά χρόνια) είναι πως η Easy είναι από τους πολύ παλαιούς του κλάδου. Είναι μαζί με εμάς (Konet) από τις παλαιότερες επιχειρήσεις στο web hosting στην Ελλάδα. Η tophost/papaki είναι νεότερες ημών ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων εταιρειών του κλάδου άρχισε να εμφανίζεται όταν εμείς κλείναμε ήδη μία 10ετία συνεχούς παρουσίας. Δεν έτυχε ποτέ να συνεργαστούμε μαζί τους. Σε migrations από εκείνους προς εμάς δεν είχαμε προβλήματα (παίρνουμε στοιχεία control panel από πελάτη και η μεταφορά γίνεται απρόσκοπτα). Το αναφέρω γιατί υπάρχουν και οι (σπάνιες ευτυχώς) περιπτώσεις που δυσκολεύουν τον πελάτη όταν θέλει να αλλάξει πάροχο. Για υποστήριξη, υπηρεσίες και άλλα δεν έχω άποψη για την Easy. Λυπάμαι για τα προβλήματα που αντιμετώπισες. Σίγουρα, όταν ο πελάτης δουλεύει σεζόν, δεν πρέπει να υπάρχουν προβλήματα. Ο mail server είναι από τα πολύ βασικά κομμάτια της φιλοξενίας οπότε δεν θα έπρεπε να έχει προβλήματα. Αν θες, τσέκαρε την ιστοσελίδα μας. Ασχολούμαστε 25 χρόνια αποκλειστικά με το Web Hosting και τα Domain Names οπότε ελπίζω αυτό να "λέει πολλά". Για την υποστήριξη ή τον επαγγελματισμό, δοκίμασέ μας να δεις αν θα βρεις άμεση ανταπόκριση 😉
MacTech Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Μια φορά έτυχε να χρειαστώ την βοήθεια τους, για φίλο μου που ήθελε να μεταφερθεί σε άλλον πάροχο (ευτυχώς). Πράγματι δεν ήταν και οι πιο εξυπηρετικοί. Αλλά έχουν τέραστια γκάμα υπηρεσιών από ότι control panel θες, σε όποιο datacenter θες οπότε αυτό είναι σημαντικό ++. Από Ελλάδα fastpath, pointer και ip.gr είναι εξαιρετικοί στα πάντα, από την υπηρεσία μέχρι το support.
Dj_Seps Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Ευχαριστώ για την απάντηση σας και ομολογώ πως εσάς δεν σας ήξερα. Έπεσα από τα σύννεφα με την υποστήριξη της συγκεκριμμένης εταιρείας. Εχτές εντωμεταξύ είχαμε και συνέχεια, επιμένουν να λένε πως το πρόβλημα είναι στην σελίδα wordpress που έχω δημιουργήσει ενώ εγώ τους άνοιξα ticket για πρόβλημα με το plesk. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τον αντι-επαγγελματισμό κάποιων ατόμων και επιχειρήσεων. Και μια ερώτηση ρε σείς, όταν σετάρουμε mail server στο όνομα διακομιστή τι βάζουμε? Εγώ μέχρι τώρα βάζω το domain της σελίδας ( όλες μου τις σελίδες τις έχω στην tophost ) και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με αποστολή και λήψη των emails ή με την λειτουργία των contact forms. Αυτοί τώρα μου λένε πως έχω κάνει λάθος και πως πρέπει να μπεί το dns της σελίδας. Γνωρίζει κάποιος να με επιβεβαιώσει η διορθώσει? fastpath την έχω ξανακούσει, έχω και συνεργάτες που έχουν site τους εκεί και πέραν της λίγο τσιμπημένης τιμής δεν μου έχουν πεί αρνητικά σχόλια. Τις άλλες 2 τις έχω απλά ακουστά.
Billator Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Dj_Seps είπε Έπεσα από τα σύννεφα με την υποστήριξη της συγκεκριμμένης εταιρείας. Εχτές εντωμεταξύ είχαμε και συνέχεια, επιμένουν να λένε πως το πρόβλημα είναι στην σελίδα wordpress που έχω δημιουργήσει ενώ εγώ τους άνοιξα ticket για πρόβλημα με το plesk. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τον αντι-επαγγελματισμό κάποιων ατόμων και επιχειρήσεων. Και εγώ ανέλαβα έναν πελάτη που συνεργάζεται με αυτούς, και η εταιρεία ήταν σκέτη απογοήτευση και μέσω ticket και μέσω email Και μέσω τηλεφώνου. Τεράστια άρνηση για να εξυπηρετήσει σε προβλήματα δικά της και προκαλούσε συνέχεια εμπόδια και μας καθυστέρησαν υπερβολικά πολύ. Επίσης παρατηρήθηκε κάτι και είναι πολύ σοβαρό ατόπημα (εφόσον ισχύει και δεν συνέβει "τυχαία") , αν προχωρήσει ο πελάτης νομικά θα το αναφέρω αργότερα εδώ τι έγινε. (Disclaimer: Δεν αφορά προσωπικά εμένα και οπότε δεν μπορώ να πάρω θέση ή να το γράψω δημόσια, ούτε είμαι δικαστήριο για να βγάζω συμπεράσματα. ) Επεξ/σία 28 Μαΐου 2024 από Billator
Dj_Seps Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Κανένας μας δεν είναι δικαστήριο και δεν είμαστε εδώ ως δικηγόροι. Τις εμπειρίες μας θα συζητήσουμε για τους παρόχους hosting και τον επαγγελματισμό τους ή μη! 1
MacTech Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 14 ώρες πριν, Dj_Seps είπε Και μια ερώτηση ρε σείς, όταν σετάρουμε mail server στο όνομα διακομιστή τι βάζουμε? Εγώ μέχρι τώρα βάζω το domain της σελίδας ( όλες μου τις σελίδες τις έχω στην tophost ) και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με αποστολή και λήψη των emails ή με την λειτουργία των contact forms. Αυτοί τώρα μου λένε πως έχω κάνει λάθος και πως πρέπει να μπεί το dns της σελίδας. Γνωρίζει κάποιος να με επιβεβαιώσει η διορθώσει? Εφόσον υπάρχει η αντίστοιχη DNS εγγραφή συνήθως χρησιμοποιείται το mail.{domain} , γιατί το σκέτο domain μπορεί να δείχνει σε άλλον server ενώ ταυτόχρονα τα emails φιλοξενούνται αλλού. Όπως και να έχει, μπορείς να βάλεις ακόμη και την ip address του mailserver και όλα θα λειτουργούν ομαλά 1
Dj_Seps Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 7 ώρες πριν, MacTech είπε Εφόσον υπάρχει η αντίστοιχη DNS εγγραφή συνήθως χρησιμοποιείται το mail.{domain} , γιατί το σκέτο domain μπορεί να δείχνει σε άλλον server ενώ ταυτόχρονα τα emails φιλοξενούνται αλλού. Όπως και να έχει, μπορείς να βάλεις ακόμη και την ip address του mailserver και όλα θα λειτουργούν ομαλά Σε ευχαριστώ φίλε μου για την ενημέρωση σου, θεωρητικά και οι DNS το domain είναι απλά εγώ πάντα πήγαινα βάση των οδηγιών που έδινε ο mail client ή host. Θα το δοκιμάσω αν και πλέον έχω σετάρει τις φόρμες επικοιωνίανς με smtp redirection της google και παίζουν κανονικά. 1
konet Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Μην πηγαίνεις ποτέ με τις οδηγίες του email client γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι ποτέ δεν θα σου δουλέψει. Θα συνδέεσαι στο Control Panel, θα επιλέγεις την email διεύθυνση που θες να σετάρεις και εκεί θα βλέπεις ακριβώς τις ρυθμίσεις που σου προτείνει το ίδιο το Control Panel/Hosting Provider. Είναι η ασφαλέστερη οδός. Ένας Mail Server μπορεί να σεταριστεί με πολλούς τρόπους και συνεπώς το γεγονός ότι κάποιες ρυθμίσεις δούλευαν σε έναν Provider, δεν σημαίνει ότι θα δουλεύουν και σε έναν άλλο. 1
Dj_Seps Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Στις 29/5/2024 στις 9:38 ΠΜ, konet είπε Μην πηγαίνεις ποτέ με τις οδηγίες του email client γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι ποτέ δεν θα σου δουλέψει. Θα συνδέεσαι στο Control Panel, θα επιλέγεις την email διεύθυνση που θες να σετάρεις και εκεί θα βλέπεις ακριβώς τις ρυθμίσεις που σου προτείνει το ίδιο το Control Panel/Hosting Provider. Είναι η ασφαλέστερη οδός. Ένας Mail Server μπορεί να σεταριστεί με πολλούς τρόπους και συνεπώς το γεγονός ότι κάποιες ρυθμίσεις δούλευαν σε έναν Provider, δεν σημαίνει ότι θα δουλεύουν και σε έναν άλλο. Οκ, ομολογώ πως κάτι νέο έμαθα. Τις παραμέτρους τις έπαιρνα από τον hosting provider και στην tophost που έχω μέχρι τώρα όλες μου τις σελίδες πάντα σαν οδηγία μου έδινε το domain. Από ότι μου λετε η easy μπορεί να θέλει το DNS για να παίξει. Θα το δοκιμάσω μόνο για να δώ αν θα παίξει πραγματικά ( μην τους κακολογώ και σε αυτό άδικα... ).
konet Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Να σου δώσω ένα από τα πολλά παραδείγματα που μπορούν να ειπωθούν. Ανάλογα με το setup του Mail Server, εσύ μπορεί να χρειάζεται να ορίσεις ως Server εισερχόμενης example.com, mail.example.com, pop.example.com, imap.example.com, subdomain.hostingprovider.com, 123.subdomain.hostingprovider.com, subdomain.example.com, IP διεύθυνση, nameserver.example.com, nameserver.hostingprovider.com, κλπ κλπ. DNS, με την ακριβή έννοια του όρου, δεν θα χρησιμοποιήσεις. Θα χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα παραπάνω hostnames, domains, subdomains που σου έγραψα. Αυτά θα στα διαθέσει με ακρίβεια μόνο το Control Panel του Hosting Provider. Κανείς άλλος.
Dj_Seps Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Στις 30/5/2024 στις 11:39 ΠΜ, konet είπε Να σου δώσω ένα από τα πολλά παραδείγματα που μπορούν να ειπωθούν. Ανάλογα με το setup του Mail Server, εσύ μπορεί να χρειάζεται να ορίσεις ως Server εισερχόμενης example.com, mail.example.com, pop.example.com, imap.example.com, subdomain.hostingprovider.com, 123.subdomain.hostingprovider.com, subdomain.example.com, IP διεύθυνση, nameserver.example.com, nameserver.hostingprovider.com, κλπ κλπ. DNS, με την ακριβή έννοια του όρου, δεν θα χρησιμοποιήσεις. Θα χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα παραπάνω hostnames, domains, subdomains που σου έγραψα. Αυτά θα στα διαθέσει με ακρίβεια μόνο το Control Panel του Hosting Provider. Κανείς άλλος. Αυτό ήξερα και εγώ μέχρι τώρα αλλά η easy μου λέει να χρησιμοποιήσω τα DNS. Εν πάση περιπτώση τα έβαλα τα dns έτσι για δοκιμή και εννοείται πως δεν έπαιξαν. Τα γύρισα πάλι σε google settings, δουλεύουν και θα τα αφήσω έτσι γιατί τσακώθηκα κιόλας μαζί τους και δεν έχω όρεξη να ασχοληθώ ξανά με αυτήν την εταιρεία. Με το που τελειώσει το hosting σε κανα χρόνο θα την πάρω και ή θα την πάω στην tophost που την έχω μάθει τόσα χρόνια ή θα δοκιμάσω cretaforce για να μπω στην διαδικασία της αλλαγής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα