Conan2046 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Έψαχνα να βρω κάποιο παρόμοιο θέμα αλλά δεν πρέπει να υπάρχει. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός και είχα πάει σε τσίρκο πόσο μου άρεσε, ήμουν μικρός βέβαια αλλά είχε ακροβάτες, ταχυδακτυλουργό, κλόουν συν βέβαια τα νούμερα με ζώα που έχουν απαγορευτεί και ερχόμαστε στο τώρα. Στην Κρήτη λόγο της κορούλας μου είχα πάει σε ένα πριν 2-3 χρόνια και ξανά φέτος που ήταν όπως αποδείχτηκε το ίδιο με άλλο όνομα. "Circo Acquatico Bonaccini", δεν ξέρω αν είμαι παράξενος αλλά και τις 2 φορές έφυγα απογοητευμένος. Κατ' αρχήν, μου λέει και η κορούλα μου, δεν υπάρχει παρουσιαστής, που είναι αυτός που λέει για τα νούμερα; Εντάξει είναι ιταλοί, ας πρσλάβουν έναν να κάνει την δουλειά. Δεύτερον η ατμόσφαιρα, σκοτεινό, με αυτά τα σύννεφα καπνού για την ατμόσφαιρα, δεν είναι ότι ακριβώς θα αρέσει στα παιδιά και στους μεγάλους. Και στα νούμερα. 2 τύποι κάτι σαν κλόουν χωρίς ιδιαίτερο γέλιο, χωρίς ταχυδακτυλουργό, χωρίς ακροβατικά, εντάξει είχε κάτι κοπέλες που κρατιούνται από τα πανιά και κάνουν διάφορα κόλπα αλλά εννοώ τούμπες, εκτινάξεις, κάτι εντυπωσιακό, απ' όλα τα νούμερα τα μοναδικά άξιου λόγου ήταν ο ζογκλέρ ο οποίος ήταν εξαιρετικός και το νούμερο με τις 3 μοτοσυκλέτες που μπαίνουν μέσα σε μια σφαίρα επίσης εντυπωσιακό. Τίποτα άλλο δεν άξιζε, έλεγαν και για ένα αυτοκίνητο "transformer" και στην ουσία είναι ένα αυτοκίνητο που σηκώνεται το καπό και το μπροστά μέρος του για να εμφανίσει κάτι σαν ρομπότ και να βγάλουν φωτογραφίες τα παιδιά (επί πληρωμή αλλά χωρίς να το αναφέρουν), την προηγούμενη φορά ήταν ο ίδιος μηχανισμός αλλά με έναν γορίλα. Να προσθέσω στο συνολικό πακέτο απογοήτευσης τις αφίσες που είχαν και φαινόταν με μεγάλα γράμματα "μόνο 6 ευρώ" (που θα ήταν τίμια τιμή για το θέαμα), από κάτω με λίγο μικρότερα "Πάσχα" κάπου εκεί ήρθε οπότε υποθέτεις ότι λέει από το Πάσχα, και με μικρότερα γράμματα "μόνο την ημέρα του" Αυτά, ήθελα απλώς να μοιραστώ την απογοήτευση μου.
sphinxgr Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Έχω πάει και το έχω δει. Μια χαρά είναι, πόσο μάλλον για τα λεφτά του. Απορώ τι ακριβώς περιμένει να δει ο κόσμος και να εκπλαγεί ? Ζούμε στο 2024 που όλοι, έχουν δει ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο internet και στα video που κυκλοφορούν. Προφανώς είναι τραγικά δύσκολο να κάνει κάτι κάποιος live, και να εκπλήξει όλο τον κόσμο. Πόσο μάλλον το συγκεκριμένο τσίρκο που είχε 2-3 νούμερα, που αν κάποιος βάλει το μυαλό του να σκεφτεί, θα καταλάβει πως είναι σχεδόν αδύνατον να τα καταφέρει κάποιος χωρίς να έχει φάει άπειρα χρόνια σε προπονήσεις. Τέλος ξαναλέω. Ζούμε στο 2024. Τα παιδιά έχουν δει τα πάντα σε Videos. ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα έκπληξης. Έχουν δει τα πάντα και δεν υπάρχει τρόπος να τα εκπλήξει κάποιος. Απο 5 χρονών είναι υποψιασμένα για τα πάντα κ θεωρούν τα πάντα εύκολα.Δεν είναι όπως τον περασμένο αιώνα, που δεν υπήρχε πληροφόρηση και δεν μάθαινες τι γινόταν στον κόσμο.Τότε το παραμικρό σε έκανε χαρούμενο *σε 2 δευτερόλεπτα αν ψάξεις, μια χαρά φαίνονται οι τιμές. Και τα έψαξα μονο και μόνο να δω πόσο δύσκολο μπορεί να ειναι... Επεξ/σία 27 Μαΐου 2024 από sphinxgr 3
nickol-us Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Μια χαρά τίμιο το τσίρκο, ειδικά σε αυτά τα λεφτά. Έτυχε και πήγαμε πέρσι με το σχολείο με το ίδιο αντίτιμο. Σχεδόν 3 ώρες παράσταση, αρκετά άρτιο το show, δεν ξέρω τι άλλο μπορούσε να περιμένει κανείς.
Rebelos2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Έχει τύχει να δω το Medrano πριν κάποια χρόνια και ήταν κορυφαία εμπειρία.
Conan2046 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 4 ώρες πριν, sphinxgr είπε Έχω πάει και το έχω δει. Μια χαρά είναι, πόσο μάλλον για τα λεφτά του. Απορώ τι ακριβώς περιμένει να δει ο κόσμος και να εκπλαγεί ? Ζούμε στο 2024 που όλοι, έχουν δει ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο internet και στα video που κυκλοφορούν. Προφανώς είναι τραγικά δύσκολο να κάνει κάτι κάποιος live, και να εκπλήξει όλο τον κόσμο. Πόσο μάλλον το συγκεκριμένο τσίρκο που είχε 2-3 νούμερα, που αν κάποιος βάλει το μυαλό του να σκεφτεί, θα καταλάβει πως είναι σχεδόν αδύνατον να τα καταφέρει κάποιος χωρίς να έχει φάει άπειρα χρόνια σε προπονήσεις. Τέλος ξαναλέω. Ζούμε στο 2024. Τα παιδιά έχουν δει τα πάντα σε Videos. ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα έκπληξης. Έχουν δει τα πάντα και δεν υπάρχει τρόπος να τα εκπλήξει κάποιος. Απο 5 χρονών είναι υποψιασμένα για τα πάντα κ θεωρούν τα πάντα εύκολα.Δεν είναι όπως τον περασμένο αιώνα, που δεν υπήρχε πληροφόρηση και δεν μάθαινες τι γινόταν στον κόσμο.Τότε το παραμικρό σε έκανε χαρούμενο *σε 2 δευτερόλεπτα αν ψάξεις, μια χαρά φαίνονται οι τιμές. Και τα έψαξα μονο και μόνο να δω πόσο δύσκολο μπορεί να ειναι... Εμένα γι' αυτό που πρόσφεραν δεν μου φαίνονται μια χαρά οι τιμές, και είχα κουπόνια και τα πήρα με 9 ευρώ τα εισιτήρια. Περίμενα να έχει κλόουν, ταχυδακτυλουργό, εκφωνητή, να μας κρατάει το ενδιαφέρον, να μην περιμένουμε να τελειώσει η παράσταση να φύγουμε. Δεν ξέρω πραγματικά ποια νούμερα εκτός το ζογκλερ και τους μοτοσυκλετιστές σε εντυπωσίασαν. Για την παράσταση 11:30 άρχισε και τελείωσε 1:15 μαζί με το 15λεπτο διάλλειμα @nickol-us.
Dinos1973 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Καθε εποχη ειχε και την διασκεδαση τις......τα τσιρκα εδω και 10ετιες ειναι ξεπερασμενα...
gorge18 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Δεν ξερω. βριστε με, σταυρωστε με αλλα με τα ζωα ηταν αλλη εμπιρεια... ειχα παει μικρος και μου ειναι ακομα αξεχαστο. Τωρα σε τσιρκο δεν θα πηγαινα γιατι δυσκολα θα με εντυπωσιάσει κατι. Ακομα εχω φωτογραφία μου αγκαλιά με μια Μαϊμού! Ναι εννοείτε ειναι πιο ομορφη απο την αλλη Μαϊμού (εμενα ) Επεξ/σία 27 Μαΐου 2024 από gorge18 3
haris_216 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Το τσίρκο ήταν άλλη εμπειρία από κάθε πλευρά στο παρελθόν. Ο εκάστοτε εκφωνητής showman, οι κλόουν (ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερος φαν αλλά και δεν μπορώ να φανταστώ και τσίρκο χωρίς αυτούς) τα διάφορα ακροβατικά, τα ζώα. Η πολιτική ορθότητα των ημερών μας (αν και συμφωνώ στο κομμάτι της απομάκρυνσης των ζώων από τα νούμερα) σίγουρα έχει "χλιαρίνει" την τελική εικόνα. Και σίγουρα αυτό ήταν ένα βασικό στοιχείο, γι' αυτό και ως επί το πλείστον στις παραστάσεις το κομμάτι των ζώων ήταν στο 2ο μισό. 'Οπως ειπώθηκε είναι θέαμα που εντυπωσίαζε στο παρελθόν και στην σημερινή κοινωνία προφανώς δεν έχει την ίδια (αν έχει την όποια) απήχηση. Με το ίντερνετ και το googlάρισμα άντε να εντυπωσιάσει ένας ταχυδακτυλουργός ένα παιδί επειδή "έκοψε" κάποια κυρία στη μέση (καθόλου απίθανο στη διάρκεια της παράστασης να δείξει το παιδί στο μπαμπά του στο κινητό ποιο είναι ακριβώς το τρυκ).
Super Moderators billdanos Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 1 ώρα πριν, gorge18 είπε Δεν ξερω. βριστε με, σταυρωστε με αλλα με τα ζωα ηταν αλλη εμπιρεια... ειχα παει μικρος και μου ειναι ακομα αξεχαστο. Τωρα σε τσιρκο δεν θα πηγαινα γιατι δυσκολα θα με εντυπωσιάσει κατι. Ακομα εχω φωτογραφία μου αγκαλιά με μια Μαϊμού! Ναι εννοείτε ειναι πιο ομορφη απο την αλλη Μαϊμού (εμενα ) Λογικό, γιατί μικρός δεν μπορούσες να αντιληφθείς άμεσα το πόσο βασανισμένα και δυστυχισμένα ήταν τα ζώα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα... 7 1
Getta Robo Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 1 hour ago, gorge18 said: Δεν ξερω. βριστε με, σταυρωστε με αλλα με τα ζωα ηταν αλλη εμπιρεια... ειχα παει μικρος και μου ειναι ακομα αξεχαστο. Τωρα σε τσιρκο δεν θα πηγαινα γιατι δυσκολα θα με εντυπωσιάσει κατι. Και εγω. Μεχρι που σταματησε ενας ελεφαντας για να με χαιρετησει της ωρα της παραστασης, και τον χτυπησαν με ενα λοστο για να συνεχισει. Εκτοτε δεν ξαναπηγα ποτε και απετρεπα ολο το κυκλο μου για το ιδιο. Ευτυχως απαγορευτηκαν μια για παντα. 1
sstratos Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Τα παιδιά σιγουρα ενθουσιάζονται , μέχρι την ηλικία των 12-13. Μετά νομίζω όχι. Εμείς οι ενήλικες μόνο με λίγα νούμερα θα ενθουσιαστούμε. Αυτό με τις μηχανές μέσα στη σιδερένια σφαίρα ήταν εντυπωσιακό , αλλα κουφαθήκαμε και πνιγήκαμε απο τα καυσαέρια ! 2
sphinxgr Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 15 ώρες πριν, sstratos είπε Τα παιδιά σιγουρα ενθουσιάζονται , μέχρι την ηλικία των 12-13. Μετά νομίζω όχι. Εμείς οι ενήλικες μόνο με λίγα νούμερα θα ενθουσιαστούμε. Ε ναι. Μέχρι 10 μη σου πω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα