Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια

Στα 27 μου αποφάσισα να αλλάξω καριέρα και έτσι γράφτηκα σε ένα δημόσιο ιεκ. Αποφοίτησα το 2023 στην ειδικότητα της γραφιστικής. 

Ο λόγος που κάνω αυτή την ανάρτηση είναι για να μάθω αν και άλλοι απόφοιτοι δυσκολεύονται να βρουν πρακτική τόσο όσο εγώ. Από τη σχολή μου τελικά αυτοί που βρήκαν ήταν μέσω γνωστού μαμάς-μπαμπά-φίλων γονέων. 

Προφανώς δεν μπορεί να είναι εντελώς αντικειμενική η άποψη μου και έχω μικρό δείγμα από άλλους αποφοίτους γραφιστικής, αλλά θεωρώ ότι είμαι σε ένα αρκετά καλό επίπεδο για να ξεκινήσω καπου πρακτική. Προφανώς δεν γνωρίζω πολλά πράγματα αλλά έχω πολλή εξοικείωση με πολλές από τις εφαρμογές αφού τις χρησιμοποιώ από όταν ήμουν 16 χρόνων (τώρα είμαι 29). Παρόλα αυτά έχω ζοριστεί πολύ με την εύρεση γραφείου να κάνω τη πρακτική μου. Έχω στείλει σε πάνω από 30 εταιρείες πια (κάποιες αγγελίες για δουλειές και κάποιες για πρακτική που είναι χωρίς αμοιβή από την εταιρεία). Έτσι έχω καταφέρει μόνο 2 συνεντεύξεις και μια απάντηση ότι δεν ψάχνουν κάποιον αυτή τη στιγμή. 

Έχω φτάσει σε σημείο που έχω αρχίσει να αμφισβητώ τον εαυτό μου-σίγουρα δεν είναι αναγκαία κακό αυτό, αφού κάπως έτσι γινόμαστε τελικά καλύτεροι-απλά το να χτυπάς συνέχεια σε τοίχο σε κάνει σίγουρα να χάνεις την ελπίδα σου. 

Αν υπάρχουν tips για την εύρεση πρακτικής, από σεμινάρια που σας βοήθησαν μέχρι και site εύρεσης εργασίας θα ήμουν ευγνώμων αν τα μοιραζόσασταν μαζί μου. 

Ψάχνω συνέχεια σε linked in, Jooble, indeed αλλά δεν βρίσκω τίποτα . Ποσο μάλλον τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι. Ίσως από Σεπτέμβρη να υπάρχουν περισσότερες αγγελίες;

Με το καινούργιο όριο των 2 ετών που σου δίνουν να κάνεις τη πρακτική σου έχω αρχίσει και αγχώνομαι ακόμη περισσότερο ότι ξόδεψα τσάμπα δυο χρόνια από τη ζωη μου καθώς δούλευα και σε full time δουλειά ταυτόχρονα. 

Δεν περίμενα σε αυτή τη χώρα να είναι τόσο δύσκολο να βρω δουλειά με 0€ μισθό. 

Είμαι εγώ τόσο χάλια γραφίστας τελικά ή ο χώρος είναι δύσκολος να βάλεις το πόδι σου μέσα ; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...