Eatos Δημοσ. 14 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Chloe2 είπε Eatos τελικά πως προστάτεψες τα εργαλεία κήπου σου; Την έστησα σε ένα χωράφι που δεν έχω λακεσμα γείτονες κι έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Στο μέλλον αν έχω χρόνο και διάθεση να ασχοληθώ ίσως βγάλω άδεια και πάρω άλλη μία για εδώ που τη θέλω. 1
duende Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 29/5/2024 στις 7:04 ΠΜ, SeNNinhA είπε ΝΑΙ Χωρίς ερωτηματικά κλπ Εκτός και εάν θέλεις να ανοίξεις επιχείρηση logistics ή εμποριας containers.... Μία παλιότερη ερμηνεια του ΓΟΚ για το τι σημαίνει μόνιμη κατασκευή ήταν "οτιδήποτε δεν μπορεί να μετακινηθεί με ανθρώπινη δύναμη" Αναφέρθηκε ήδη τι ισχύει σημερσ: ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΝΟΚ) Ορισμοι: Δομικό έργο είναι κάθε είδους κατασκευή, ανεξάρτητα από τα υλικά και τον τρόπο κατασκευής της, που είναι σταθερά συνδεδεμένη με το έδαφος, δεν έχει δυνατότητα αυτοκίνησης και δεν μπορεί να ρυμουλκηθεί. Για όποιον σκέφτεται για container η μόνη νομιμη λύση είναι να το έχει πάνω σε νόμιμο trailer με άδεια κυκλοφορίας σε ισχύ. Και να μην είναι μόνιμα συνδεδεμένο με δίκτυα. συγνωμη για το off-topic, αλλα οικιες τυπου container/τροχοβιλες μπορουν οντως να βγαλουν αδεια για μονιμη εγκατασταση? γτ ειχα μεινει με την εντυπωση οτι μονο χτιστα η προκατ βγαζουν Επεξ/σία 14 Ιουνίου από duende
SeNNinhA Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 10 ώρες πριν, duende είπε συγνωμη για το off-topic, αλλα οικιες τυπου container/τροχοβιλες μπορουν οντως να βγαλουν αδεια για μονιμη εγκατασταση? γτ ειχα μεινει με την εντυπωση οτι μονο χτιστα η προκατ βγαζουν Ναι. Χρειαζεται κανονικη οικοδομικη αδεια για καθε μονιμη κατασκευή. Απλά σε αυτες δεν θα εχεις στατική μελέτη. Θελεις ομως αρχιτεκτονικα, ηλεκτρολογικα, υδρευση/αποχετευση, διαγραμμα καλυψης, τοπογραφικο κλπ Για container/τροχοβιλες κλπ χρειαζεται μια βεβαιωση στατικοτητας απο μηχανικο. Για το container δεν υπαρχει θεμα ειναι ουτως ή αλλως πιστοποιημενο για φορτία πολυ΄μεγαλύτερα από κοινή χρηση ακόμη και για τοποθετηση το ενα πανω στο αλλο. Για τις τροχοβίλες θα πρεπει να ζητηθεί η πιστοποίηση του κατασκευαστη. 1 1
Klikas Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Εγώ αν και δεν είμαι μηχανικός, θεωρώ οτι αυτού του τύπου οι αποθήκες που δεν έχουν καν πάτωμα και τις συναρμολογείς μόνος σου, δε χρειάζονται άδεια. Άνετα μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια. Για να λένε όλοι οτι τυπικά χρειάζεται, μάλλον αυτό θα ισχύει. Επεξ/σία 30 Ιουλίου από Klikas
mindreader Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Διερευνω το ζητημα της αγορας, ενος 'σπιτακι κηπου', οχι για χρηση σε κηπο, αλλα εσωτερικα στην πυλωτη του σπιτιου. Καλα, το ενα μεν ζητημα ισως θα ηταν το θεμα 'αδεια', αλλα παροτι ειμαι νομιμος στα παντα, δεν ξερω για ενα σπιτακι απο praktiker/leroy εντος πυλωτης, αξιζει να ασχοληθω με αυτο. Αν ειναι ετσι, σε λιγο θα ζητανε αδεια και τα προχειρα παιχνιδο-σπιτακια με τουβλα που παιζουν τα παιδια στην πυλώτη.... Το βασικο ερωτημα ομως ειναι, ποσο 'ασφαλη' ειναι γενικως αυτα τα σπιτακια. Δηλαδη, ποσο 'ευκολα' σε διαρρηξη. Επειδη δεν θα ειναι τοποθετημενα μεσα σε ενα αχανη περιφραγμενο κηπο, αλλα σε μια πυλωτη, που δεν ειναι περιφραγμενη, ανα και ειναι προφανως σαφως οριοθετημενη (γλαστρες, διαφορα αντικειμενα περιμετρικα, δενδρα κλπ). Αν αγορασω και το τοποθετησω, δεν σκοπευω να βαλω και τιποτε αξιας πραγματα εκει. Πχ, δεν θα εβαζα ουτε καν το λαδι μου, ειδικα στις μερες μας. Αλλα ομως, βαζεις εκει, πραγματα που δεν θα θελες να ειναι χυμα σε μια πυλωτη. Δηλαδη, μεταλλικα εργαλεια, ενα μικρο ψυγειακι-mini bar, παλια βιβλια, μικροεπιπλα τυλιγμενα που δεν ειναι σε χρηση, κρεβατι αποσυναρμολογημενο κλπ Ξερω οτι εχουν εχουν μεν....την κλειδαρια τους, και δεν ξερω πως και αν συγκρινεται με κλειδαρια μεταλλικης πορτας, οπως πχ εχει στο διπλανο λεβητοστασιο, ουτε περιμενω καμια σουπερ ασφαλεια. Αλλα αλλο αυτο, κι αλλο να μπορει ο αλλος, με μια γερη κλωτσια να ανοιξει την πορτα, ή με καμια λαμα να το ανοιξει. Γενικοτερα, πως ειναι αυτες οι κατασκευες, απο θεμα 'ασφαλειας', εστω στοιχειωδους; Μιλω για μεταλλικο σπιτακι. Εκτος αν ειναι μονο για να βαζεις παλιοπραματα, για να μην τα βλεπει ο ηλιος κι η βροχη. Οπως ειπα, οχι ιδιαιτερης αξιας μεν πραγματα εντος, ωστοσο, δεν θα ειναι και 'κουτσουρα για καψιμο'.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα