SeNNinhA Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 38 λεπτά πριν, gakost είπε Ακόμη μια περίπτωση επιλεκτικής εφαρμογής των νόμων. Λένε αυτοί που γνωρίζουν το ισχύει και πρέπει να πείσουνε και τους ¨ωχ βρε αδερφιστες “ Χαμένο το παιχνίδι… οι νόμοι μόνο για ότι μας συμφέρει. Δεν χρειάζεται να πείσεις κανέναν. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και ζει με αυτές. Όπως λέει ο σοφός λαός "άνθρωπος προειδοποιημενος, μισός σωσμένος" 🙂
elgol Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου Και ποσο κοστιζει αυτη η αδεια μικρης κλιμακας για ξυλινη αποθηκη 4-8 τ.μ;
SeNNinhA Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, elgol είπε Και ποσο κοστιζει αυτη η αδεια μικρης κλιμακας για ξυλινη αποθηκη 4-8 τ.μ; Να ξεκινήσουμε με το τι χρειάζεται. Όπως ανέφερα και στην αρχικη μου απάντηση θελει: 1) Αντίγραφο του τοπογραφικού διαγράμματος. Το παρέχετε εσείς. Εαν δεν υπάρχει και πρέπει να γίνει από την αρχή αποτελεί επιπλέον κόστος 2) Τεχνική έκθεση μηχανικού στη οποία περιγράφεται αναλυτικά η προτεινόμενη κατασκευή, βεβαιώνεται η στατική της επάρκεια και δηλώνεται ότι πληρούνται όλες οι γενικές και ειδικές διατάξεις. Θα πρέπει ο κατασκευαστής της αποθήκης που θα επιλέξετε να σας παρέχει τα σχετικα έγγραφα για την στατική επάρκεια της κατασκευής. Εσείς είστε υπεύθυνος να τα αναζητήσετε και να τα πάσχετε. Εάν όχι τότε ο μηχανικός θα πρέπει να ελέγξει και να βεβαιώσει την στατική επάρκεια. Αποτελει επιπλέον ευθύνη και φυσικά το κόστος αυξάνεται σε αυτή την περίπτωση. Το κόστος της τεχνικής έκθεσης συμπεριλαμβάνεται στην τυπική αμοιβή. 3) Σχέδιο κάτοψης και τομής σε κλίμακα 1:100 ή 1:50. Θα πρεπει να παρασχετε τα επίσημα επικυρωμενα σχέδια της πολεοδομιας για τα υπάρχοντα κτίρια. Ο μηχανικός θα αναλάβει την επίκαιροποιηση τους (νέα σχέδια) με την νέα κατασκευή της αποθήκης σε αυτά. Η τυπική αμοιβή αντικατοπτριζει και το κοστος αυτής της εργασίας Εάν πρέπει ο μηχανικός να τα αναζητήσει τα αντίγραφα από την πολεοδομία θα υπάρξει επιβάρυνση στο κόστος σας. 4) Αντίγραφο διαγράμματος κάλυψης στο οποίο αποτυπώνονται οι κατασκευές με τις διαστάσεις τους. Ισχύει ακριβώς ότι και παραπάνω 5) Σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως παραδοσιακοί οικισμοί, παραδοσιακά τμήματα πόλεων, περιοχές φυσικού κάλλους, αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι ή/και σε κτίρια χαρακτηρισμένα ως μνημεία, διατηρητέα κτίρια και στις ζώνες προστασίας αυτών, για την εγκατάσταση πρόχειρων κατασκευών βοηθητικής χρήσης, κατατίθενται συμπληρωματικά και όψεις. Ισχύει ότι και παραπάνω. Αναλόγως τα προηγούμενα και τον χρόνο απασχόλησης του μηχανικού κοστολογεί την έκδοση της άδειας Ελεύθερη αγορά είναι και μιας και προσωπικά δεν δραστηριοποιουμαι σε αυτόν τον τομέα αλλά με μια μικρή έρευνα αγοράς θα έλεγα ότι ένα μέσο κόστος κυμαίνεται από 150-300€ Επεξ/σία 29 Μαϊου από SeNNinhA 2
Eatos Δημοσ. 30 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 30 Μαϊου 13 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Να ξεκινήσουμε με το τι χρειάζεται. Όπως ανέφερα και στην αρχικη μου απάντηση θελει: 1) Αντίγραφο του τοπογραφικού διαγράμματος. Το παρέχετε εσείς. Εαν δεν υπάρχει και πρέπει να γίνει από την αρχή αποτελεί επιπλέον κόστος 2) Τεχνική έκθεση μηχανικού στη οποία περιγράφεται αναλυτικά η προτεινόμενη κατασκευή, βεβαιώνεται η στατική της επάρκεια και δηλώνεται ότι πληρούνται όλες οι γενικές και ειδικές διατάξεις. Θα πρέπει ο κατασκευαστής της αποθήκης που θα επιλέξετε να σας παρέχει τα σχετικα έγγραφα για την στατική επάρκεια της κατασκευής. Εσείς είστε υπεύθυνος να τα αναζητήσετε και να τα πάσχετε. Εάν όχι τότε ο μηχανικός θα πρέπει να ελέγξει και να βεβαιώσει την στατική επάρκεια. Αποτελει επιπλέον ευθύνη και φυσικά το κόστος αυξάνεται σε αυτή την περίπτωση. Το κόστος της τεχνικής έκθεσης συμπεριλαμβάνεται στην τυπική αμοιβή. 3) Σχέδιο κάτοψης και τομής σε κλίμακα 1:100 ή 1:50. Θα πρεπει να παρασχετε τα επίσημα επικυρωμενα σχέδια της πολεοδομιας για τα υπάρχοντα κτίρια. Ο μηχανικός θα αναλάβει την επίκαιροποιηση τους (νέα σχέδια) με την νέα κατασκευή της αποθήκης σε αυτά. Η τυπική αμοιβή αντικατοπτριζει και το κοστος αυτής της εργασίας Εάν πρέπει ο μηχανικός να τα αναζητήσει τα αντίγραφα από την πολεοδομία θα υπάρξει επιβάρυνση στο κόστος σας. 4) Αντίγραφο διαγράμματος κάλυψης στο οποίο αποτυπώνονται οι κατασκευές με τις διαστάσεις τους. Ισχύει ακριβώς ότι και παραπάνω 5) Σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως παραδοσιακοί οικισμοί, παραδοσιακά τμήματα πόλεων, περιοχές φυσικού κάλλους, αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι ή/και σε κτίρια χαρακτηρισμένα ως μνημεία, διατηρητέα κτίρια και στις ζώνες προστασίας αυτών, για την εγκατάσταση πρόχειρων κατασκευών βοηθητικής χρήσης, κατατίθενται συμπληρωματικά και όψεις. Ισχύει ότι και παραπάνω. Αναλόγως τα προηγούμενα και τον χρόνο απασχόλησης του μηχανικού κοστολογεί την έκδοση της άδειας Ελεύθερη αγορά είναι και μιας και προσωπικά δεν δραστηριοποιουμαι σε αυτόν τον τομέα αλλά με μια μικρή έρευνα αγοράς θα έλεγα ότι ένα μέσο κόστος κυμαίνεται από 150-300€ Ρώτησα στην πολεοδομία και ενώ αρχικά μου είπαν ότι δε γίνεται, μετά από ψάξιμο μου είπαν ότι γίνεται με άδεια μικρής κλίμακας. Μου είπαν επίσης ότι στην άδεια βάζεις συγκεκριμένη διάρκεια που σκοπεύεις να έχεις την αποθήκη στο χώρο σου και ότι γίνεται να τοποθετηθεί ακόμα κι αν έχεις καλύψει το συντελεστή δόμησης (εγώ συγκεκριμένα δεν τον έχω καλύψει ακόμη).
SeNNinhA Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Eatos είπε Ρώτησα στην πολεοδομία και ενώ αρχικά μου είπαν ότι δε γίνεται, μετά από ψάξιμο μου είπαν ότι γίνεται με άδεια μικρής κλίμακας. Μου είπαν επίσης ότι στην άδεια βάζεις συγκεκριμένη διάρκεια που σκοπεύεις να έχεις την αποθήκη στο χώρο σου και ότι γίνεται να τοποθετηθεί ακόμα κι αν έχεις καλύψει το συντελεστή δόμησης (εγώ συγκεκριμένα δεν τον έχω καλύψει ακόμη). Μπούρδες σου είπανε. Οτι να ναι. Έχουν κάνει ένα αχταρμά από άρθρα μέσα στο κεφάλι τους. Έχουν ανακατέψει τα άρθρα για τις επιτρεπόμενες κατασκευές σε ακαλύπτους κοινοκτητους ιδιωτικούς χώρους με τα άρθρα 20 και 21 για προσωρινές και λυόμενες κατασκευές σε κοινόχρηστους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους. Ότι μ ότι.... Πηγαινε σε ένα σοβαρό μηχανικό να σου βγάλει την άδεια εργασιων μικρής κλίμακας για την τοποθέτηση της ξυλινης αποθήκης (έως 8μ2) που θα εποφασισεις. Δεν έχει συγκεκριμένη διάρκεια. Βλακειες σου είπαν. Αλλά βρες την αποθήκη και μίλησε με τον μηχανικό σου πριν την αγοράσεις για να αποφασίσετε σχετικά με την βεβαίωση στατικοτητας της. Είναι απαραίτητη οπότε δεν ξέρω τι χαρτιά θα έχει και εάν είναι διατεθημενος να βεβαιώσει σχετικά εάν δεν έχει χαρτιά. Πόσες και πόσες φορές μου έχουν πει βλακειες και όταν καθόμαστε μαζί να διαβάσουμε τα άρθρα αρχίζουν και ξύνουν το κεφάλι τους... Επεξ/σία 30 Μαϊου από SeNNinhA
ΠάρηςΓ Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου On 28/05/2024 at 23:31, SeNNinhA said: Δεν μας αφορά το γιατί δεν γνωρίζεις κάτι. Αλλά μην δίνεις όμως συμβουλές για αυτό που δεν γνωρίζεις Καλη η ενημέρωση αλλά δεν θέλουν ολοι να τα κανουν νομιμα και καθε περιπτωση ειναι διαφορετική. Πχ κοντινο μου άτομο έχει κανει πισινες, ανελκυστηρες, περγκολες χωρις αδεια και ειναι μια χαρά δεκαετιες. Και γενικα βγαινουν κερδισμενα στο τελος αυτα τα άτομα. Ακόμα και για φοβο για καταγγελίες μου έιπε "αν φοβάσε τους ανθρωπους να πας να μεινεις μονος σε βουνο" 1 1
xp-user Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου Επειδη διαβασα πολλες εξυπναδες στο νημα απο ξερολες ....σημασια δεν εχει πω θα ονοματισεις εσυ την αποθηκη-σκυλοσπιτο- διαστημοπλοιο κλπ///κλπ σημασια εχει τι θα πει ο μηχανικος της πολεοδομιας που θα ερθει μετα απο καταγγελεια η ο μηχανικος που θα ερθει για να εκδοση βεβαιωση ΜΗ υπαρξης αυθαιρετου για να γινει οποιαδηποτε μεταβιβαση.Στο χωριο ο γειτονας ειχε 2 ΚΟΤΕΤΣΙΑ και ενα ΒΒQ με στεγαστρο σταθερό απο πανω ....οταν θελησε να βαλει φωτοβολταικα στη ταρατσα ο μηχανικος του ειπε οτι πρεπει να τα νομιμοποιησει γιατι αλλιως δεν υπογραφει βεβαιωση. 1
korakios Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου Στις 30/5/2024 στις 7:54 ΠΜ, SeNNinhA είπε Αλλά βρες την αποθήκη και μίλησε με τον μηχανικό σου πριν την αγοράσεις για να αποφασίσετε σχετικά με την βεβαίωση στατικοτητας της. 😂🤣 Στις 26/5/2024 στις 5:08 ΜΜ, Eatos είπε Μιλάω για αυτές τις έτοιμες γαλβανιζέ αποθήκες που πουλάνε καταστήματα τύπου praktiker, leroy merlin κλπ.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου 2 minutes ago, korakios said: 😂🤣 Γενικα ολες αυτες ειναι πολυ ψευτικες απορώ πως στεκονται. Νομιζω σε χωρο με αερα χωρις στηριξη σε τοιχο δεν εχουν ελπιδα.
korakios Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου Μόλις τώρα, ΠάρηςΓ είπε Γενικα ολες αυτες ειναι πολυ ψευτικες απορώ πως στεκονται. Νομιζω σε χωρο με αερα χωρις στηριξη σε τοιχο δεν εχουν ελπιδα. οι πλαστικές είναι μούφα , με τον καιρό πολυμερίζονται (είχε γείτονας σε κτήμα και μετάνιωσε που δεν έκανε εξαρχής χτίσμα με τσιμεντόλιθα/YTON Γ διαλογής και τσίγκο απο πάνω ). Άλλος γείτονας που έκανε κοτέτσι έτσι συν 2 αποθηκάκια δεν είχε ποτέ πρόβλημα , αλλά αν ανησυχεί για άδειες ο νηματοθέτης με τις έτοιμες ,που να μπλέξει με χτίσιμο . για γαλβανιζέ δε γνωρίζω ,υποθέτω θα κρατάνε , σίγουρα όμως δε θα κρεμούσα βαριά αντικείμενα
VasKag Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου Δηλαδη ολοι αυτοι (βαζω και τον εαυτο μου μεσα) που αγοραζουν αυτου του ειδους απο πρακτικερ, λερου κτλπ, πιστευει κανεις οτι εχει βγαλει αδεια για τοποθετηση? 1 1
SeNNinhA Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου 2 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Καλη η ενημέρωση αλλά δεν θέλουν ολοι να τα κανουν νομιμα και καθε περιπτωση ειναι διαφορετική. Πχ κοντινο μου άτομο έχει κανει πισινες, ανελκυστηρες, περγκολες χωρις αδεια και ειναι μια χαρά δεκαετιες. Και γενικα βγαινουν κερδισμενα στο τελος αυτα τα άτομα. Ακόμα και για φοβο για καταγγελίες μου έιπε "αν φοβάσε τους ανθρωπους να πας να μεινεις μονος σε βουνο" Ο ενδιαφερόμενος ρώτησε ξεκάθαρα για ΆΔΕΙΑ. Και μάλιστα ρώτησε για άδεια διότι έχει και περίεργους γείτονες. Εάν η δική σας απαντήση είναι έλα μωρέ βαλτή και μην σε νοιάζει εγώ θεωρώ υποχρέωση μου σαν μηχανικος να του τονίσω ότι μελλοντικά μπορεί να μπλέξει. Όπως είπα το τι θα κάνει ο καθένα ε είναι δικό του θέμα. Εμείς ωφειλουμε να του δώσουμε τα δεδομένα που ισχύουν για να αποφασίσει με τα δικά του κριτήρια Αλλά εάν ήθελε να την τοποθετήσει χωρίς άδεια δεν θα ρωτούσε. Δεν ρωτήσε εάν είναι καλη αγορά. 1 ώρα πριν, VasKag είπε Δηλαδη ολοι αυτοι (βαζω και τον εαυτο μου μεσα) που αγοραζουν αυτου του ειδους απο πρακτικερ, λερου κτλπ, πιστευει κανεις οτι εχει βγαλει αδεια για τοποθετηση? Δες την απάντηση πιο πάνω. 2 ώρες πριν, korakios είπε 😂🤣 Γελάς αλλά για την άδεια εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας χρειάζεται βεβαίωση στατικοτητας. Οπότε η επιλογή της σωστής αποθήκης με πιστοποίηση λύνει το πρόβλημα. Αλλιως θα τριγυρναει να βρει μηχανικό να του υπογράψει. Με βάση πάντα την επιθυμία του να πάει νομίμως. 1
Chloe2 Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου Μια δωρεάν και νόμιμη λύση είναι να τοποθετηθούν προσωρινά τα εργαλεία κήπου σ' ένα φορητό μεγάλο χαρτόκουτο (π.χ από ψυγείο). Αν είναι διαθέσιμο κάποιο τεντόπανο ή νάυλον μπορεί να τοποθετηθεί προσωρινά στην οροφή του χαρτόκουτου. ΥΣ: Για τοποθέτηση φορητών αντικειμένων σε φορητό χαρτόκουτο δεν απαιτείται άδεια οικοδομής.
Eatos Δημοσ. 3 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου Βασικά ρώτησα για άδεια διότι αν δε βγαίνει άδεια ΔΕ θα βάλω την αποθήκη. Οταν λέω ότι οι γείτονες είναι περίεργοι, το εννοώ (ένας συγκεκριμένος για την ακρίβεια που έχει ταράξει τη γειτονιά με ρουφιανιές και μηνύσεις επειδή έχει πολύ ελεύθερο χρόνο μάλλον). Με το που μπει η αποθήκη στο οικόπεδο, την ακριβώς επόμενη μέρα θα έχω την πολεοδομία έξω απ'το σπιτι μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα