Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) o δισκος και η mobo ειναι sata3. Mε ποιον τροπο μπορω να βεβαιωθω οτι ο δισκος οντως δουλευει ως sata3?

2) το καλωδιο του sata 3 ειναι ιδιο με του sata/sata2? δηλαδη το γνωστο συνηθως κοκκινο καλωδιο με τις μαυρες ακρες? ή θελει ιδιαιτερο καλωδιο?

3) μπορω να του αλλαξω το ονομα απλα με δεξι κλικ και rename, απ τη καρτελα "Ο Υπολογιστης μου? Αφοτου τοποθετηθηκε εχει το ονομα "Νέος τόμος (D:)"

4) μπορω να ορισω να τοποθετηθει εκει το αρχειο της εικονικης μνημης και της επαναφορας συστηματος?

5) μετα απο καποιες μεταφορες αρχειων απο αλλα μέσα, δημιουργηθηκε ενας περιεργος φακελος ονοματι  $AV_ASW με θαμπη εμφανιση. Μπορω να τον σβησω ή μηπως ειναι απαραιτητο στοιχειο του συστηματος?

6) με την ευρεση τι παιζει? Μετεφερα κατι στο νεο δισκο και οταν παω 'αναζητηση' δεν το εμφανιζει. Πρεπει να κανω αναζητηση στο νεο δισκο μόνο, για να το εμφανισει. Κι αυτο το γελοιο μηνυμα "οι  αναζητησεις ενδεχεται να καθυστερουν σε θεσεις εκτος ευρετηριου D:\. Καντε κλικ για προσθηκη στο ευρετηριο" τι ρολο παιζει και πως το ξεφορτωνομαι?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, dasos2024 είπε

1) o δισκος και η mobo ειναι sata3. Mε ποιον τροπο μπορω να βεβαιωθω οτι ο δισκος οντως δουλευει ως sata3?

2) το καλωδιο του sata 3 ειναι ιδιο με του sata/sata2? δηλαδη το γνωστο συνηθως κοκκινο καλωδιο με τις μαυρες ακρες? ή θελει ιδιαιτερο καλωδιο?

3) μπορω να του αλλαξω το ονομα απλα με δεξι κλικ και rename, απ τη καρτελα "Ο Υπολογιστης μου? Αφοτου τοποθετηθηκε εχει το ονομα "Νέος τόμος (D:)"

4) μπορω να ορισω να τοποθετηθει εκει το αρχειο της εικονικης μνημης και της επαναφορας συστηματος?

5) μετα απο καποιες μεταφορες αρχειων απο αλλα μέσα, δημιουργηθηκε ενας περιεργος φακελος ονοματι  $AV_ASW με θαμπη εμφανιση. Μπορω να τον σβησω ή μηπως ειναι απαραιτητο στοιχειο του συστηματος?

6) με την ευρεση τι παιζει? Μεταφερα κατι εκει και οταν παω 'αναζητηση' δεν το εμφανιζει. Πρεπει να κανω αναζητηση στο νεο δισκο μόνο, για να το εμφανισει. Κι αυτο το γελοιο μηνυμα "οι  αναζητησεις ενδεχεται να καθυστερουν σε θεσεις εκτος ευρετηριου D:\. Καντε κλικ για προσθηκη στο ευρετηριο" τι ρολο παιζει και πως το ξεφορτωνομαι?

1. Βεβαιώσου ότι σύνδεσες τον δίσκο στην αντίστοιχη θύρα (χρωματική συνήθως) στην μητρική σου SATA3(6Gb/s).  Στην συνέχεια τρέξε ένα test με το πρόγραμμα PCMark7 και ρίξε μια ματιά στα αποτελέσματα βοηθητικής αποθήκευσης που θα σου εμφανίσει, το σκορ πρέπει λογικά να είναι πάνω απο 700. Η μέση ταχύτητα του SATA 3 είναι 359.8MB/s ενώ του SATA 2 και SATA3 bridge από 204ΜΒ/s έως 241MB/s

2. Οπτικά είναι ίδια, μερικές φορές όμως διάφορες εταιρίες τα διαχωρίζουν με διαφορετικά χρώματα όπως πχ το κίτρινο για SATA 3 , αλλά καλύτερα είναι να ελέγξεις τι αναγράφει πάνω το καλώδιο όπως στην εικόνα εδώ  ---->  image.jpeg.fcca4f37b72a9381d4f633c0cebdea61.jpeg

3. Ναι μπορείς με απλή μετονομασία να του αλλάξεις το όνομα.

4. Ναι μπορείς κανονικά να επιλέξεις ποιος δίσκος ή δίσκοι θα χρησιμοποιούνται για το αρχείο εικονικής μνήμης.

5. Όταν μεταφέρεις αρχεία από άλλα μέσα, το σύστημα (ανάλογα με ποιο λειτουργικό σύστημα έχεις) δύναται να δημιουργήσει προσωρινά αρχεία καταγραφής αναφορών. Καλύτερα μην σβήσεις κάποιο αρχείο η φάκελο εάν δεν διαβάσεις τι περιέχει πρώτα.

6. Όταν κάνεις αναζήτηση σε κάποιον δίσκο τότε η αναζήτηση γίνεται με βάση τα εκάστοτε δεδομένα που είναι στον συγκεκριμένο δίσκο και όχι ταυτόχρονα και σε κάποιον άλλο δίσκο του συστήματος σου, εκτός και εάν το επιλέξεις. Τα αρχεία ευρετηρίου είναι πολύ χρήσιμα διότι δημιουργούν ονομαστική και χωροταξική λίστα των δεδομένων που βρίσκονται στους μόνιμους δίσκους του συστήματος σου ώστε να εκτελείται ποιο γρήγορα ο εντοπισμός των δεδομένων τους βάση της αναζήτησης που κάνεις. Οπότε είναι μια χρήσιμη λειτουργία για τους εσωτερικούς δίσκους του συστήματος σου, όχι όμως και για τα εξωτερικά μέσα αποθήκευσής που αφαιρούνται συχνά (όπως πχ usb stick κτλ) 

Επεξ/σία από Ne0n
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Ne0n είπε

1. Βεβαιώσου ότι σύνδεσες τον δίσκο στην αντίστοιχη θύρα (χρωματική συνήθως) στην μητρική σου SATA3(6Gb/s).  Στην συνέχεια τρέξε ένα test με το πρόγραμμα PCMark7 και ρίξε μια ματιά στα αποτελέσματα βοηθητικής αποθήκευσης που θα σου εμφανίσει, το σκορ πρέπει λογικά να είναι πάνω απο 700. Η μέση ταχύτητα του SATA 3 είναι 359.8MB/s ενώ του SATA 2 και SATA3 bridge από 204ΜΒ/s έως 241MB/s

Η mobo εχει 6 θεσεις για συνδεση με sata δισκους, ολες με την ενδειξη sata3, αρα δε τιθεται εκει θεμα. Αρα λοιπον τρεχω το pcmark7 και πρεπει να δω σκορ >700 στα αποτελεσματα βοηθητικης αποθηκευσης. Ετσι ονομαζει τους sata δισκους, "βοηθητικη αποθηκευση"? και ως κυρια αποθηκευση τι ονομαζει?

6 ώρες πριν, Ne0n είπε

2. Οπτικά είναι ίδια, μερικές φορές όμως διάφορες εταιρίες τα διαχωρίζουν με διαφορετικά χρώματα όπως πχ το κίτρινο για SATA 3 , αλλά καλύτερα είναι να ελέγξεις τι αναγράφει πάνω το καλώδιο όπως στην εικόνα εδώ  ---->  image.jpeg.fcca4f37b72a9381d4f633c0cebdea61.jpeg

Τα κοκκινα καλωδια sata που εχω ειναι παλια, δεν ειχε βγει ακομα το sata3 μαλλον. Αρα μπορει και να μη κανουν για sata3?

6 ώρες πριν, Ne0n είπε

3. Ναι μπορείς με απλή μετονομασία να του αλλάξεις το όνομα.

Το θεμα ειναι αν υπαρξουν συνεπειες. Πχ. στις διαδρομες των αρχειων θα γινει αυτοματα η μετονομασια? στη Διαχειριση Υπολογιστη-->Διαχειριση δισκων?

6 ώρες πριν, Ne0n είπε

4. Ναι μπορείς κανονικά να επιλέξεις ποιος δίσκος ή δίσκοι θα χρησιμοποιούνται για το αρχείο εικονικής μνήμης.

Ναι αλλα αν μηδενισεις τον C σου λεει οτι πρεπει να εχεις οπωσδηποτε 800ΜΒ, αλλιως "τα win δε θα μπορουν να καταγραψουν λεπτομερειες σε περιπτωση σφαλματος". Αρα αφηνω 800ΜΒ εκει και βαζω πόσα στον D? εχω φυσικη μνημη 16GB

Επισης ρωτησα και σου διεφυγε για τα αρχεια επαναφορας συστηματος. Μπορω να τα ορισω να κρατιουνται στον D? τι μεγεθος προτεινεις?

6 ώρες πριν, Ne0n είπε

5. Όταν μεταφέρεις αρχεία από άλλα μέσα, το σύστημα (ανάλογα με ποιο λειτουργικό σύστημα έχεις) δύναται να δημιουργήσει προσωρινά αρχεία καταγραφής αναφορών. Καλύτερα μην σβήσεις κάποιο αρχείο η φάκελο εάν δεν διαβάσεις τι περιέχει πρώτα.

Δεν υπαρχει να διαβασεις κατι, ο συγκεκριμενος φακελος εχει μεσα εναν αλλο φακελο ονοματι $VAULT, o οποιος περιλαμβανει δυο αρχεια, ενα "vault.db" και ενα αλλο .dat. Μπορω να τον σβησω ή θα τον βλεπω μονιμως μεχρι ο καινουριος μου δισκος να τα παιξει, δλδ για πολλα χρονια?

6 ώρες πριν, Ne0n είπε

6. Όταν κάνεις αναζήτηση σε κάποιον δίσκο τότε η αναζήτηση γίνεται με βάση τα εκάστοτε δεδομένα που είναι στον συγκεκριμένο δίσκο και όχι ταυτόχρονα και σε κάποιον άλλο δίσκο του συστήματος σου, εκτός και εάν το επιλέξεις. Τα αρχεία ευρετηρίου είναι πολύ χρήσιμα διότι δημιουργούν ονομαστική και χωροταξική λίστα των δεδομένων που βρίσκονται στους μόνιμους δίσκους του συστήματος σου ώστε να εκτελείται ποιο γρήγορα ο εντοπισμός των δεδομένων τους βάση της αναζήτησης που κάνεις. Οπότε είναι μια χρήσιμη λειτουργία για τους εσωτερικούς δίσκους του συστήματος σου, όχι όμως και για τα εξωτερικά μέσα αποθήκευσής που αφαιρούνται συχνά (όπως πχ usb stick κτλ) 

Φανταζομαι οτι το λες σωστα, οταν θες ομως να βρεις κατι, καιγεσαι για  να το βρεις δλδ να κανεις τη δουλεια σου, τετοια πραγματα, ευρετηρια, βαση αναζητησης κλπ. σου ακουγονται ασημαντα. Τι ρυθμιση πρεπει λοιπον να κανω, ωστε οταν θελω κατι το συστημα να ψαχνει παντου να μου το βρει, και χωρις...αστερισκους και εκνευριστικες διατυπωσεις?🙂

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, dasos2024 είπε

φιλεμ εχω 7.

Και πως να το ξέρουμε αυτό εμείς; 😕 

Μα χρειαζεται ειδικη μελετη και ρυθμιση απλα για να σου βρει κατι που ψαχνεις?

Καθόλου. Αφού σου λέει "οι  αναζητησεις ενδεχεται να καθυστερουν σε θεσεις εκτος ευρετηριου D:\. Καντε κλικ για προσθηκη στο ευρετηριο". Έκανες "κλικ";;; 😕 

Επίσης στο λινκ που σου έστειλα, στο 4, λέει...

Αναφορά σε κείμενο

Θα ανοίξει ένα παράθυρο που ονομάζεται “Επιλογές ευρετηρίου” , όπου μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε τοποθεσίες κατά τις επιθυμίες σας.

Το είδες ή επειδή έλεγε για 10 το αγνόησες;  Το τελικό που θα σου βγάλει είναι το ίδιο με τα 7. Στα 7 πάτα στην έναρξη και γράψε "ευρετήριο" και θα στο φέρει ή πήγαινε από τον πίνακα ελέγχου.

spacer.png

Εγώ δεν είχα d οπότε πρόσθεσα έναν φάκελο _setup που έχω στον c. Εσύ τσεκάρισε ότι θέλεις.

Επεξ/σία από micos000
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, micos000 είπε

Και πως να το ξέρουμε αυτό εμείς; 😕 

Δεν το ξερατε, το μαθατε τωρα.

Καθόλου. Αφού σου λέει "οι  αναζητησεις ενδεχεται να καθυστερουν σε θεσεις εκτος ευρετηριου D:\. Καντε κλικ για προσθηκη στο ευρετηριο". Έκανες "κλικ";;; 😕 

Οχι, δεν εκανα τιποτα πρωτου μαθω τι παιζει, γι αυτο εκανα το θρεντ αυτο. Αρα κανω κλικ και συναινω στη "προσθηκη στο ευρετηριο". Δυστυχως ομως δεν αλλαξε κατι. Παλι δε μου δειχνει τα αρχεια που ειναι στον D. Μονο αν τα ζητησω  απο τον iδιο τον D.

Επίσης στο λινκ που σου έστειλα, στο 4, λέει...

Το είδες ή επειδή έλεγε για 10 το αγνόησες;  Το τελικό που θα σου βγάλει είναι το ίδιο με τα 7. Στα 7 πάτα στην έναρξη και γράψε "ευρετήριο" και θα στο φέρει ή πήγαινε από τον πίνακα ελέγχου.

spacer.png

Εγώ δεν είχα d οπότε πρόσθεσα έναν φάκελο _setup που έχω στον c. Εσύ τσεκάρισε ότι θέλεις.

Εκανα κι αυτο που μου δειχνεις στο image, και το αποτελεσμα ειναι οτι τωρα στην αναζητηση δε μου εμφανιζει ουτε τα αρχεια του D!! σα να μην υπαρχουν δηλαδη(ενω υπαρχουν) 😄

Πηγαμε να φτιαξουμε τα αυτονοητα δλδ και τα καναμε απο κουπες.....

Στις 26/5/2024 στις 5:32 ΜΜ, Ne0n είπε

Λοιπον κατεβασα απο εδω το προγραμμα αυτο, αν και λεει οτι δε υποοστηριζεται πλεον, και το ετρεξα. Αλλα δεν εβγαλε καποιο σκορ βοηθητικης αποθηκευσης. Μονο ενα γενικο σκορ(3506) και απλη αναγραφη των χαρακτηριστικων του συστηματος μου.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Όταν πρόσθεσες τον d άρχισε να κάνει καταλογοποίηση τον δίσκο; Αυτό μπορεί να πάρει αρκετή ώρα, ανάλογα με τα αρχεία που έχει. Στο screen που έδειξα, την αριστερή εικόνα, στο πάνω μέρος, γράφει πόσα στοιχεία προστέθηκαν και αυτός ο αριθμός θα ανεβαίνει.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, micos000 είπε

Όταν πρόσθεσες τον d άρχισε να κάνει καταλογοποίηση τον δίσκο; Αυτό μπορεί να πάρει αρκετή ώρα, ανάλογα με τα αρχεία που έχει. Στο screen που έδειξα, την αριστερή εικόνα, στο πάνω μέρος, γράφει πόσα στοιχεία προστέθηκαν και αυτός ο αριθμός θα ανεβαίνει.

Λοιπον, ξαναδοκιμασα. Δεν αρχισε καποια καταλογοποιηση αλλα τωρα φαινονται τα αρχεια στην Αναζητηση. Μαλλον δεν εκανε ωρα διοτι ο D εχει ελαχιστα αρχεια αυτη τη στιγμη.

Αναρωτιεμαι αν υπαρχει εστω και ενας χρηστης που δε θα ηθελε ενιαια αναζητηση. Φαντασου δλδ να εχεις  ενα συστημα με 5 σκληρους και οταν θελεις να βρεις κατι να πρεπει να το ψαχνεις στο καθε δισκο χωριστα👍😄

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημα στο indexing είναι ότι όσο πιο πολλά αρχεία έχεις τόσο μεγαλύτερο χώρο πιάνει στον δίσκο η βάση δεδομένων (το 10% του συνολικού όγκου των δεδομένων) και όσο πιο μεγάλο φτάνει τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να γίνει corrupted. Οπότε αν κάνεις index σε 5ΤΒ δεδομένων το αρχείο εύρεσης θα φτάσει τα 500GB. Επίσης για να γίνει indexing σε τόσο πολλά δεδομένα μπορεί να πάρει και μέρες.

Φαντασου δλδ να εχεις  ενα συστημα με 5 σκληρους και οταν θελεις να βρεις κατι να πρεπει να το ψαχνεις στο καθε δισκο χωριστα

Κάνεις λάθος. Αν θέλεις να αναζητήσεις σε όλους τους δίσκους του συστήματος πας από την εξερεύνηση να βλέπεις όλους τους δίσκους και κάνεις από εκεί την αναζήτηση.

Για παράδειγμα στο παρακάτω screen έκανα αναζήτηση για να βρω το wlsetup σε τρεις δίσκους (χωρίς indexing) και ανακάλυψα ότι το έχω σε πολλές μεριές. Ώρα για εκκαθάριση. :)

spacer.png

Λοιπον, ξαναδοκιμασα. Δεν αρχισε καποια καταλογοποιηση αλλα τωρα φαινονται τα αρχεια στην Αναζητηση

Δεν σε ρώτησα πριν. Όταν πρόσθεσες τον νέο δίσκο έκανες αναδόμηση;

spacer.png

Επεξ/σία από micos000
Επισκέπτης
Δημοσ.
21 ώρες πριν, micos000 είπε

Οντως εκανε "καταλογοποιηση" στο παρασκηνιο. 133.000, λεει, αρχεια. Καλα, και οταν προστεθουν νεα αρχεια τι θα γινει? θα βρισκονται εκτος καταλογοποιησης?

12 ώρες πριν, micos000 είπε

Το πρόβλημα στο indexing είναι ότι όσο πιο πολλά αρχεία έχεις τόσο μεγαλύτερο χώρο πιάνει στον δίσκο η βάση δεδομένων (το 10% του συνολικού όγκου των δεδομένων) και όσο πιο μεγάλο φτάνει τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να γίνει corrupted. Οπότε αν κάνεις index σε 5ΤΒ δεδομένων το αρχείο εύρεσης θα φτάσει τα 500GB. Επίσης για να γίνει indexing σε τόσο πολλά δεδομένα μπορεί να πάρει και μέρες.

Βαρεια δουλεια δλδ τελικα το να ψαξεις κατι στον ssd. Και πολυπλοκη😆 Βεβαια εγω δε μιλαω για ΤΒs, μικρους δισκους εχω στα συστηματα μου.

Αν θέλεις να αναζητήσεις σε όλους τους δίσκους του συστήματος πας από την εξερεύνηση να βλέπεις όλους τους δίσκους και κάνεις από εκεί την αναζήτηση.

Οταν αναζητω κατι θελω να γινεται με ενα κλικ, οχι να πηγαινω απο δω κι απο κει.

Δεν σε ρώτησα πριν. Όταν πρόσθεσες τον νέο δίσκο έκανες αναδόμηση;

Οχι, τι ειναι παλι αυτο?

Να πουμε τωρα κατι πιο σοβαρο. Ο (φτηνος)ssd που πηρα διαφημιζεται με ταχυτητες αναγνωσης 520 και εγγραφης 420. Ειναι αναλογα τα νουμερα του CrystalDiskMark? Πιστοποιουν οτι λειτουργει οντως ως sata3? ρωταω επειδη, οπως ειπωθηκε πριν, μπορει να εχω λαθος καλωδιο συνδεσης

Crystal-Disk-Mark-8-0-4-x64-SSD-INTENSO-

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, dasos2024 είπε

Πιστοποιουν οτι λειτουργει οντως ως sata3? ρωταω επειδη, οπως ειπωθηκε πριν, μπορει να εχω λαθος καλωδιο συνδεσης

Μην σ' ανησυχεί. Αν είχες SATA2 θα έπρεπε να βλέπεις το πολύ εώς 300ΜΒ/s.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dasos2024 είπε

Καλα, και οταν προστεθουν νεα αρχεια τι θα γινει? θα βρισκονται εκτος καταλογοποιησης?

Όχι, αφού έχεις προσθέσει την θέση στο ευρετήριο, αυτό θα ενημερώνεται αυτόματα στο παρασκήνιο.

6 λεπτά πριν, dasos2024 είπε

Βαρεια δουλεια δλδ τελικα το να ψαξεις κατι στον ssd. Και πολυπλοκη😆 Βεβαια εγω δε μιλαω για ΤΒs, μικρους δισκους εχω στα συστηματα μου.

Η απάντηση μου ήταν στην ερώτηση "Φαντασου δλδ να εχεις  ενα συστημα με 5 σκληρους" και όχι για έναν ssd. Πίστευα ότι ήταν προφανές.

18 λεπτά πριν, dasos2024 είπε

Ο (φτηνος)ssd που πηρα διαφημιζεται με ταχυτητες αναγνωσης 520 και εγγραφης 420. Ειναι αναλογα τα νουμερα του CrystalDiskMark?

Γιατί ρωτάς; Δεν το βλέπεις; 🤓:)

Επισκέπτης
Δημοσ.
15 ώρες πριν, micos000 είπε

Γιατί ρωτάς; Δεν το βλέπεις; 🤓:)

Δεν ειμαι ειδικος στο να "διαβαζω" το CrystalDiskMark. Aυτο που βλεπω ειναι οτι οι δυο πανω οριζοντιες γραμμες ειναι υψηλες, ενω οι δυο κατω χαμηλες.

Και μια διορθωση, το κουτι του ssd γραφει 550 read και 500 write. Αλλα νουμερα(μικροτερα) υπαρχουν στη διαφημιση, αλλα στις φωτο και αλλα σε αυτο που παρελαβα😁

https://www.skroutz.gr/s/3488345/Intenso-Top-Perform-SSD-128GB-2-5-SATA-III-3812430.html

15 ώρες πριν, micos000 είπε

Η απάντηση μου ήταν στην ερώτηση "Φαντασου δλδ να εχεις  ενα συστημα με 5 σκληρους" και όχι για έναν ssd. Πίστευα ότι ήταν προφανές.

ναι, για 5 ssd λεω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...