Προς το περιεχόμενο

Dark Matter — Official Trailer | Apple TV+

Gogotsa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πολύ ανάλαφρο για να συγκριθεί με το Counterpart. Περνάει η ώρα αλλά δεν με κάνει να θέλω να δω κατευθείαν το επόμενο επεισόδιο, Η αλήθεια είναι πως αν δεν είχα Apple TV θα το προσπέρναγα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδιαφέρον υπόθεση αν και το εξελίσει λίγο αργά. Εμένα δε με πειράζει καθόλου, όμως αρκετοί είδα να "ενοχλούνται" κάπως (στα σχόλια imdb). Είναι βασισμένο σε βιβλίο (εξαιρετικό διαβάζω). Ελπίζω μην το κόψουν οι εκεί του AppleTv μιας και τελευταία τραβάνε τη πρίζα από πολλές παραγωγές. Δυνατος ερμηνευτικά και ο Joel Edgerton που παίζει διαφορετικές εκδοχές του εαυτού του.

• Like 1

13 hours ago, 7nisiotis said:

Ενδιαφέρον υπόθεση αν και το εξελίσει λίγο αργά. Εμένα δε με πειράζει καθόλου, όμως αρκετοί είδα να "ενοχλούνται" κάπως (στα σχόλια imdb). Είναι βασισμένο σε βιβλίο (εξαιρετικό διαβάζω). Ελπίζω μην το κόψουν οι εκεί του AppleTv μιας και τελευταία τραβάνε τη πρίζα από πολλές παραγωγές. Δυνατος ερμηνευτικά και ο Joel Edgerton που παίζει διαφορετικές εκδοχές του εαυτού του.

Προσωπικά το βρίσκω ανάλαφρο (όχι ότι αυτό σημαίνει απαραίτητα κακό) γιατί θεωρώ ότι πάει αρκετά γρήγορα. 😆 

Λογικά αν ακολουθήσει το βιβλίο δε θα χρειαστεί δεύτερη σεζόν εκτός αν αποφασίσουν να το ξεχειλώσουν. 

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Την εβλεπα εδω και λιγες μερες και μολις βρηκα και αυτο το θεμα και ειδα ηδη 4 επεισοδια και τα αλλα 3 το βραδυ και μενουν ακομα 2. Ειναι απολαυστικη παρολο τα 2 πρωτα ηπια επεισοδια που λες οκ το εχουμε δει το εργο σκαει το 4ο και γινεται η χαρα του sci-fi lover. Μπραβο και φυγαμε να δουμε ποσο θα καταφερει ακομα να μας καψει μιας και μεχρι στιγμης οι ιδεες της παρολο οτι κανουν τη σειρα εξυπνη και μυστηρια ειναι to the ground απο οτι μας εχει δειξει μεχρι το 4ο που ειδα. 

• Like 1

Είναι η σειρά που παρακολουθώ αυτό το διάστημα όταν θέλω να κλείσω εγκέφαλο και να χαζέψω κάτι. Σε αυτό το κομμάτι παίρνει πολύ καλό βαθμό μιας και είναι φουλ διασκεδαστική.

Δεν είναι σειρά όμως που μπορείς να την πάρεις στα σοβαρά ειδικά αν είσαι φαν της επιστημονικής φαντασίας. Βασίζεται σε ένα κάπως επιστημονικό υπόβαθρο στο οποίο όμως ούτε εμβαθύνει, είναι απλά το premise για την όλη δράση. To Counterpart ή ακόμα και το Fringe που μου έρχονται γρήγορα στο μυαλό ως σειρές με παράλληλα σύμπαντα που συμβαίνουν στον σύγχρονο κόσμο στήριζαν καλύτερα το κομμάτι της επιστημονικής φαντασίας. Η οποία δράση είναι τίγκα στις σεναριακές ευκολίες στα όρια σαπουνόπερας και στα κενά.

Spoiler

Γενικά το όλο timing των γεγονότων συμβαίνει λες και υπάρχει ευθυγράμμιση των πλανητών, πάντα η δράση κινείται με βάση ένα κάποιο τυχαίο γεγονός με κορυφαία στιγμή το πώς ο ορίτζιναλ Jason βρίσκει τον κόσμο του τη στιγμή που o alternate Jason έχει σπάσει το μπετόν γιατί έχουν συμβεί τα μύρια όσα πιο πριν.

Ο ορίτζιναλ Jason δυσκολεύεται πολύ περισσότερο να βρει τον δρόμο του ενώ θα έπρεπε λόγω της αγάπης του για την οικογένειά του να είναι η επιθυμία του πολύ καλύτερα χαραγμένη στο υποσυνείδητό του. Την ίδια στιγμή minor και secondary χαρακτήρες βρίσκουν τον δρόμο τους ή τον κόσμο που θέλουν πολύ πιο εύκολα.

Μου χτύπησε κάπως το ότι ο Jason με την ψυχολόγο όχι μόνο επισκέπτονται άλλους κόσμους αλλά ζούνε κιόλας σε αυτούς. Σα να μην υπάρχει θέμα πχ με τα λεφτά και το currency, την ίδια στιγμή που ο alternate Jason επισημαίνει στο ίδιο επεισόδιο (!) ότι δεν μπορείς να μεταφέρεις λεφτά γιατί οι σειριακοί αριθμοί είναι διαφορετικοί. Κανονικά θα ήταν και πολλά περισσότερα, πιθανότατα και τα ίδια τα χαρτονομίσματα. Είναι λεπτομέρειες όμως που απλά χαλάνε τον διασκεδαστικό παράγοντα της σειράς. Κερασάκι στην τούρτα ότι οι χαρακτήρες στο multiverse χρησιμοποιούν πάντα τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου. 😄

• Moderators

Γενικά πάντως είναι αρκετά κοντά στο βιβλίο, από όσο το θυμάμαι. 

Το βιβλίο είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, κάτι που βοηθάει... παρακάτω, και εστιάζει στον "αρχικό" πρωταγωνιστή. Οπότε κάποια πράγματα δεν υπάρχουν καν στο βιβλίο. Αν και στη σειρά που σχεδον "υποχρεωτικά" πρέπει να αξιοποιήσει όλους τους ηθοποιούς οι νέες προσθήκες ταίριαξαν αρκετά καλά (κάποιες ήταν κάπως υπερβολικές αλλά... εχ).  

Από ό,τι φαίνεται η μια season θα αρκεί για να καλύψει την πρωτότυπη υπόθεση. Εκτός και αν ξεχειλώσουν το κομμάτι που απομένει, κάτι που δεν είναι και πολύ εύκολο να γίνει χωρίς να προκαλέσει σύγχυση στο θεατή.

Σίγουρα θα μπορούσαν να φτιάξουν ιστορίες με άλλους χαρακτήρες ή να προχωρήσουν παραπέρα την υπάρχουσα, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα εξακολουθούσε να έχει ενδιαφέρον. 

Όταν διάβασα το βιβλίο, είχα ήδη διαβάσει άλλες ιστορίες με το "πείραμα του Σρέντινγκερ", και κβαντική θεωρία γενικότερα, και ήξερα πάνω κάτω τι να περιμένω. Νομίζω κάπου εκεί πατάει και ο συγγραφέας και η σειρά. Στο ότι δεν παρουσιάζουν κάτι εντελώς άγνωστο στο μέσο sci-fi αναγνώστη/θεατή και οπότε δεν ασχολούνται πολύ με αναλύσεις. Και οι κανόνες που "προσθέτουν" είναι αρκετά απλοί (και αρκετά αφελείς, αλλά βολικοί στο storytelling). Αρκεί να βγάζει χονδρικά κάποιο νόημα και να βρίσκεται κάπου μια εξήγηση (ή υπόθεση/θεωρία) για τα πιο περίεργα συμβάντα στην ιστορία. 

• Like 5

4 minutes ago, Praetorian said:

Γενικά πάντως είναι αρκετά κοντά στο βιβλίο, από όσο το θυμάμαι. 

Το βιβλίο είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, κάτι που βοηθάει... παρακάτω, και εστιάζει στον "αρχικό" πρωταγωνιστή. Οπότε κάποια πράγματα δεν υπάρχουν καν στο βιβλίο. Αν και στη σειρά που σχεδον "υποχρεωτικά" πρέπει να αξιοποιήσει όλους τους ηθοποιούς οι νέες προσθήκες ταίριαξαν αρκετά καλά (κάποιες ήταν κάπως υπερβολικές αλλά... εχ).  

Από ό,τι φαίνεται η μια season θα αρκεί για να καλύψει την πρωτότυπη υπόθεση. Εκτός και αν ξεχειλώσουν το κομμάτι που απομένει, κάτι που δεν είναι και πολύ εύκολο να γίνει χωρίς να προκαλέσει σύγχυση στο θεατή.

Σίγουρα θα μπορούσαν να φτιάξουν ιστορίες με άλλους χαρακτήρες ή να προχωρήσουν παραπέρα την υπάρχουσα, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα εξακολουθούσε να έχει ενδιαφέρον. 

Όταν διάβασα το βιβλίο, είχα ήδη διαβάσει άλλες ιστορίες με το "πείραμα του Σρέντινγκερ", και κβαντική θεωρία γενικότερα, και ήξερα πάνω κάτω τι να περιμένω. Νομίζω κάπου εκεί πατάει και ο συγγραφέας και η σειρά. Στο ότι δεν παρουσιάζουν κάτι εντελώς άγνωστο στο μέσο sci-fi αναγνώστη/θεατή και οπότε δεν ασχολούνται πολύ με αναλύσεις. Και οι κανόνες που "προσθέτουν" είναι αρκετά απλοί (και αρκετά αφελείς, αλλά βολικοί στο storytelling). Αρκεί να βγάζει χονδρικά κάποιο νόημα και να βρίσκεται κάπου μια εξήγηση (ή υπόθεση/θεωρία) για τα πιο περίεργα συμβάντα στην ιστορία. 

Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο οπότε δεν ξέρω τι μπορώ να περιμένω. Δύσκολο πάντως να καλυφθούν τα πάντα ικανοποιητικά στα δυο επεισόδια που απομένουν.

• Moderators

Εκτός απροόπτου, εδώ θα είμαστε να σχολιάσουμε και μετά το φινάλε. Σίγουρα θα έχω κάποια σχόλια για την δική τους εκδοχή του φινάλε -- όπως είχα και τις δικές μου "αντιρρήσεις" για διάφορες επιλογές και "λύσεις" στο βιβλίο. 

• Like 1

1 hour ago, kirileman said:

Το Counterpart αξίζει;

Είναι πιο αργό και κυρίως κατασκοπευτικό θρίλερ. Αν σου αρέσει το είδος και σου αρέσουν σειρές όπως το Slow Horses δώστου μια ευκαιρία. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...