naimore Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 μπαίνουν οι πυροσβεστήρες στα κοινόχρηστα; και αναγόμωση και αγορά; μιλάω για πυροσβεστήρες σε κοινόχρηστους χώρους
haris_216 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Εννοείται πως μπαίνουν στα κοινόχρηστα. Και αγορά και αναγόμωση. Θα κρατήσω μόνο μία επιφύλαξη για το κομμάτι της αγοράς, αν μπαίνει στα κοινόχρηστα που αφορούν τους ενοικιαστές ή τους ιδιοκτήτες Σημ. Σε μία μέση πολυκατοικία (πχ 1-2 διαμερίσματα ανά όροφο) μπαίνει ένας πυροσβεστήρας ανά όροφο (φυσικά και στο ισόγειο και το υπόγειο), ένας στο χώρο των αποθηκών, ένας στο χώρο του υπόγειου γκαράζ (αν υπάρχει) κι ένας οροφής στο λεβητοστάσιο (πάνω από τον καυστήρα) Σημ.2 Σε ένα ιδανικό σενάριο θα έπρεπε ο καθένας μας να έχει έναν μέσα στο σπίτι του, ιδανικά κοντά στο χώρο της κουζίνας (εκτός αν είναι του delivery ) 2 4
Petros Electron Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Φυσικα και μπαινουν. Και εμεις εχουμε στην πολυκατοικία νομιζω ειναι υποχρεωτικό απο τον κανονισμό να υπαρχουν και οταν γινεται αναγόμωση τα βαζουν στα κοινοχρηστα κανονικα. 1
basilis_k6 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 1 ώρα πριν, naimore είπε μπαίνουν οι πυροσβεστήρες στα κοινόχρηστα; μιλάω για πυροσβεστήρες σε κοινόχρηστους χώρους 🙄 4
d_gkal Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 1 hour ago, basilis_k6 said: 🙄 Καλά κάνει και το επισημαίνει. Θα σου φαινόταν περίεργο να έβλεπες στα κοινόχρηστα χρέωση για αναγομωση πυροσβεστήρα ενός ενοίκου(βλέπε διαχειριστή); Έτυχε να ακούσω περίπτωση που χρέωσαν παραπάνω τον έλεγχο του ανελκυστήρα γιατί ο διαχειριστής έκανε σέρβις τον καυστήρα αερίου. Εννοείται το έκανε η ίδια εταιρεία (η καλύτερα ο ίδιος εργαζόμενος)
SeNNinhA Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 2 ώρες πριν, naimore είπε μπαίνουν οι πυροσβεστήρες στα κοινόχρηστα; και αναγόμωση και αγορά; μιλάω για πυροσβεστήρες σε κοινόχρηστους χώρους Εφόσον αποτελούν μέρος της μελέτης πυροπροστασιας είναι μέρος του υποχρεωτικου εξοπλισμου. Σε περίπτωση τοποθέτησης επιπλέον αφορά την γενική συνέλευση Η αγορά τους είναι κόστος που βαρύνει τους ιδιοκτήτες Η συντήρηση τους είναι κόστος που βαρύνει τους χρήστες όπως και η συντήρηση του ανελκυστήρα 1
andreaspA Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 3 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Η αγορά τους είναι κόστος που βαρύνει τους ιδιοκτήτες Σαν ιδιοκτητης δεν με ενδιαφερει. Το εχω ασφαλισμενο το διαμερισμα. Ο ενοικιαστης θα βαλει την φωτιά, θα καει ζωντανος, και θα τον παει και πιθανα για επανεισπραξη η ασφαλιστικη μου εταιρια, αφου με αποζημιώσει. Μην το φτανουμε στο αλλο ακρο. Ο πυροσβεστηρας δεν ειναι καμια επενδυση σοβαρη. Αναλωσιμος ειναι. Και σαν αναγομωση φυσικα, αλλα και μετα απο μια χρηση, θελει παλι αναγομωση και μετα απο καμια 10ετια θελει πεταμα η μπουκαλα. 1 1
naimore Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 αυτό λέω, εφόσον είναι αναλώσιμα γιατί να μην πληρώνει ο νοικαρης και την αγορά τους;
andreaspA Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 1 λεπτό πριν, naimore είπε αυτό λέω, εφόσον είναι αναλώσιμα γιατί να μην πληρώνει ο νοικαρης και την αγορά τους; Αυτο λεω και εγω. ο ενοικιαστης θα πληρωσει. 1
SeNNinhA Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, andreaspA είπε Αυτο λεω και εγω. ο ενοικιαστης θα πληρωσει. Το τι συμφέρει τον καθένα να θεωρήσει είναι διαφορετικό από το τι προβλέπεται. Οι πυροσβέστηρες είναι μόνιμος εξοπλισμος της οικοδομής. Δεν είναι αναλωσιμα Η αγορά και τοποθέτηση τους βαραίνει τους ιδιοκτήτες της οικοδομής. Όπως η τοποθέτηση της πόρτας η τοποθέτηση καυστήρα, ανελκυστήρα και όλα όσα προβλέπονται από τους κανονισμους και από την άδεια. Σας αρέσει ή όχι έτσι είναι. Ο ετήσιος περιοδικός έλεγχος και η συντηρηση/αναγόμωση τους κάθε 5 έτη είναι κόστος που βαραίνει τους κατά περίοδο χρήστες της οικοδομής (ιδιοκτήτες και ενοικιαστές) ακριβώς όπως η συντήρηση του ανελκυστήρα. Εάν χρειαστεί αλλαγή του πυροσβεστήρα τότε και πάλι το κόστος βαραίνει τους ιδιοκτήτες. Ακριβώς όπως το κόστος αλλαγής του ανελκυστήρα βαραίνει τους ιδιοκτήτες αποκλειστικα. Δεν υπάρχει λόγος αλλαγής βέβαια του πυροσβεστήρα εάν δεν τον έχεις κακοποιησει ή δεν τον έχει βουτήξει κάποιος. Δεν είναι επειδή τα λέω εγώ ή εσείς. Είναι ότι ισχύει λόγω νομοθεσίας και αποφάσεων δικαστηρίων. Όσοι ενοικιάζετε διαμερίσματα να έχετε υπόψην σας ότι το ενοίκιο που λαμβάνετε αντιπροσωπεύει επίσης και τα κόστη συντήρησης του διαμερίσματος και της οικοδομής σας. Δεν ειναι καθαρό κέρδος στην τσέπη σας. Και αυτό προκύπτει από σχετικές γνωμοδοτησεις δικαστηρίων. Οπότε το τι σας βολεύει να νομίζετε δεν έχει σημασία. Sorry 46 λεπτά πριν, andreaspA είπε Σαν ιδιοκτητης δεν με ενδιαφερει. Το εχω ασφαλισμενο το διαμερισμα. Ο ενοικιαστης θα βαλει την φωτιά, θα καει ζωντανος, και θα τον παει και πιθανα για επανεισπραξη η ασφαλιστικη μου εταιρια, αφου με αποζημιώσει. Μην το φτανουμε στο αλλο ακρο. Ο πυροσβεστηρας δεν ειναι καμια επενδυση σοβαρη. Αναλωσιμος ειναι. Και σαν αναγομωση φυσικα, αλλα και μετα απο μια χρηση, θελει παλι αναγομωση και μετα απο καμια 10ετια θελει πεταμα η μπουκαλα. Επειδή δεν μου αρέσει να ακούω λόγια του αέρα και πάντα μιλάω με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και πρακτικές: "Οι πυροσβεστήρες βάσει των οδηγιών που ορίζονται από τις Κ.Υ.Α. 618/43/2005 – ΦΕΚ 52/Β/13-1-2005 και Κ.Υ.Α.17230/671/2005 – ΦΕΚ 1218/Β/1-9-2005, έχουν διάρκεια ζωής 20 έτη από το έτος κατασκευής τους και χρειάζονται ετήσια συντήρηση και ανά 5ετία αναγόμωση." Από την άλλη είτε σαν ενδιαφέρει είτε όχι, ΩΦΕΙΛΕΤΕ ως ιδιοκτήτης να φροντίσετε ώστε η οικοδομή σας και κατ επέκταση και το διαμέρισμα σας να είναι σύνομο με τις διατάξεις πυροπροστασιας που προβλέπονται από την νομοθεσία και την οικοδομική σας άδεια Να είστε 1000% σίγουρος ότι η ασφαλιστική σας δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε ευρώ εάν δεν είστε 100% σύνομος. Ο πραγματογνωμονας θα στηριχθεί εκτός από την δική του έκθεση στην έκθεση του ειδικού της πυροσβεστική υπηρεσίας όπου θα είναι πανεύκολο να αποδειχθεί η αμελεια σας. Το ίδιο και για φωτιές από ηλεκτρολογικα βραχυκυκλωματα εάν δεν έχετε κάνει τον περιοδικο 10ετη έλεγχο και ανανεωση του πιστοποιητικού και ο πίνακας δεν εχει όλα τα προβλεπόμενα στοιχεία. Επίσης το ίδιο εάν στην κουζίνα σας δεν έχετε πυροσβεστήρα κατάλληλο για έλαια ή πυροκουβερτα. Μην έχετε αυταπάτες. Επίσης να είστε 100% σίγουρος ότι εάν ενοικιάζετε οτιδήποτε με ελλειπή μέτρα ασφαλείας και γίνει ατύχημα όπως εσείς με ελαφρά την καρδια περιγράφετε θα είστε από τους άμεσα κατηγορούμενους για το γεγονος. Όχι μόνο δεν θα εισπράξεις όπως διατεινεστε αλλα θα έχετε ποινικές και αστικές ευθύνες. Δικό σας το ρίσκο αλλά θυμηθείτε ότι δεν μπορείτε να παίζετε με τις ζωές των άλλων για ένα καπρίτσιο σας. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2024 από SeNNinhA 8 2
andreaspA Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Να είστε 1000% σίγουρος ότι η ασφαλιστική σας δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε ευρώ εάν δεν είστε 100% σύνομος. Ο πραγματογνωμονας θα στηριχθεί εκτός από την δική του έκθεση στην έκθεση του ειδικού της πυροσβεστική υπηρεσίας όπου θα είναι πανεύκολο να αποδειχθεί η αμελεια σας. Το ίδιο και για φωτιές από ηλεκτρολογικα βραχυκυκλωματα εάν δεν έχετε κάνει τον περιοδικο 10ετη έλεγχο και ανανεωση του πιστοποιητικού και ο πίνακας δεν εχει όλα τα προβλεπόμενα στοιχεία. Επίσης το ίδιο εάν στην κουζίνα σας δεν έχετε πυροσβεστήρα κατάλληλο για έλαια ή πυροκουβερτα. Είμαι ασφαλιστικός πράκτορας. Να εισαι 1000% σιγουρος οτι γνωριζω καλυτερα απο εσενα αν θα πληρωσει ή οχι η ασφαλιστικη εταιρια , και αν θα ασχοληθει με πυροσβεστηρες και 10ετη ελεγχους. Την προηγουμενη εβδομαδα εδωσα την τελευταια μου αποζημιωση για φωτια σε διαμερισμα. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2024 από andreaspA
Dante80 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, andreaspA said: Είμαι ασφαλιστικός πράκτορας. Να εισαι 1000% σιγουρος οτι γνωριζω καλυτερα απο εσενα αν θα πληρωσει ή οχι η ασφαλιστικη εταιρια , και αν θα ασχοληθει με πυροσβεστηρες και 10ετη ελεγχους. Την προηγουμενη εβδομαδα εδωσα την τελευταια μου αποζημιωση για φωτια σε διαμερισμα. Ότι και αν είσαι πάντως, ο νοικάρης σου δεν προβλέπεται να πληρώσει για αγορά πυροσβεστήρα. Είναι δικό σου αποκλειστικό έξοδο ως ιδιοκτήτη. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2024 από Dante80
SeNNinhA Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, andreaspA είπε Είμαι ασφαλιστικός πράκτορας. Να εισαι 1000% σιγουρος οτι γνωριζω καλυτερα απο εσενα αν θα πληρωσει ή οχι η ασφαλιστικη εταιρια , και αν θα ασχοληθει με πυροσβεστηρες και 10ετη ελεγχους. Την προηγουμενη εβδομαδα εδωσα την τελευταια μου αποζημιωση για φωτια σε διαμερισμα. Μπορεί η εταιρεία σας να είναι large και να μην ενδιαφέρεται να ακολουθήσει τα προβλεπόμενα. Αλλά αυτό αφορά την δική της αποκλειστική πολιτική. Μπορεί να αποζημιώνει και όταν δεν πρέπει. Μπορεί να αποζημιώνει και χωρίς πραγματογνωμοσυνες ή με πραγματογνωμοσυνες από άτομα χωρίς καμία σχετική γνώση. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να το διατυμπανιζετε ως το τυπικό και να παίρνετε άλλους στο λαιμό σας. Να είστε σίγουρος ότι εάν ένας νοικαρης καεί από αμελεια ιδιοκτήτη θα στραφεί στον ιδιοκτήτη και η ασφαλιστική του αμφιβάλω εάν πληρωσει όταν το δικαστήριο θα έχει εκδικασει αμελεια του ιδιόκτητη. Αλλο να την κάνετε γαργάρα αναμεταξύ σας διότι δεν είναι και δικά σας τα χρήματα των αποζημιώσεων και άλλο όταν υπάρχουν σοβαρές ευθύνες. Ειδικά ποινικές. Το γνωρίζω το σύστημα των ασφαλειών και των ασφαλιστών. Έχω διατελέσει και εγώ πιστοποιημενος ασφαλιστής αν και για σύντομο διάστημα αλλά γνωρίζω και πολλά παραπάνω από πολύ κοντά. Δεν έχει νόημα να το αναλύσω. Εχω όμως διατελέσει και πραγματογνωμονας οπότε ας μην επεκταθούμε. Γνωρίζω τις σωστές διαδικασίες. Και καλο είναι να μιλάμε με διαδικασίες ως ωφειλουν να είναι και όχι για κομπίνες και τρίπλες που γνωστοί και φίλοι κατά παράβαση των προβλεπομενων μας παρέχουν. Δεν εχει νόημα η διαμάχη. Έχετε μια άποψη. Έχω την απολύτως αντιδιαμετρικη. Ο καθένας είναι υπόλογος για τις αποφάσεις του και τις συνέπειες αυτών. Οι υπόλοιποι κρίνουν με τα δικά τους κριτήρια. Δικό τους το θέμα Επεξ/σία 25 Μαΐου 2024 από SeNNinhA 3
andreaspA Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 2 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Το γνωρίζω το σύστημα των ασφαλειών και των ασφαλιστών. Έχω διατελέσει και εγώ πιστοποιημενος ασφαλιστής αν και για σύντομο διάστημα αλλά γνωρίζω και πολλά παραπάνω από πολύ κοντά. Δεν έχει νόημα να το αναλύσω. Εχω όμως διατελέσει και πραγματογνωμονας οπότε ας μην επεκταθούμε. Γνωρίζω τις σωστές διαδικασίες. Και καλο είναι να μιλάμε με διαδικασίες ως ωφειλουν να είναι και όχι για κομπίνες και τρίπλες που γνωστοί και φίλοι κατά παράβαση των προβλεπομενων μας παρέχουν. Δεν εχει νόημα η διαμάχη. Έχετε μια άποψη. Έχω την απολύτως αντιδιαμετρικη. Δεν έχουμε καποια διαμαχη φυσικα! Η μέχρι σημερα εμπειρια μου απο πραγματογνωμονες ασφαλιστικων εταιριων ειναι απο μετρια ως αθλια. Και δεν μιλαω φυσικα μόνο για αυτοκινητάκιδες που ειναι ασχετο εξαλλου με το θέμα μας. Την Τεταρτη το μεσημέρι, διαβαζα μια αθλια πραγματογνωμοσυνη απο καποιον συναδελφο σου του πολυτεχνειου, που πιθανά στην επιστημη του να ειναι αριστος, αλλα στο κομματι της αναγνωσης ασφαλιστηριου και ορων ασφαλισης η αντιληψη του ηταν επιπεδου νηπιαγωγειου. Διαφορετικά δεν μπορώ να το εξηγήσω! 2η φορα που διαβαζω τις ιδιες αηδιες, νομίζω κιόλας απο το ιδιο γραφειο πραγματογνωμονων. Φυσικα μεσα σε λιγότερο απο 24 ωρες είχε λυθεί το θεμα, καθως οι διακανονιστες δεν ειναι μηχανικοι, αλλα γνωρίζουν ορους ασφαλισης. Το ότι τους έχουν βαλει στην τελευταια σελιδα να γραφουν και μια αποψη για το αν πρεπει να πληρωθει ο πελάτης και σε τι ποσοστό, πιο πολύ διακοσμητικό ρόλο έχει. Η δουλειά τους ειναι η καταγραφή και μόνο. Αλλοι αποφασίζουν πώς και ποσο θα πληρωθεί ο πελάτης. Αυτοί που γνωρίζουν! θα με συγχωρέσεις λοιπον, αλλα το ότι εισαι μηχανικος και έχεις διατελέσει πραγματογνώμονας σε ασφαλιστικες εταιριες, δεν μου λέει κατι για την εγκυρότητας της άποψης σου.
SeNNinhA Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, andreaspA είπε Δεν έχουμε καποια διαμαχη φυσικα! Η μέχρι σημερα εμπειρια μου απο πραγματογνωμονες ασφαλιστικων εταιριων ειναι απο μετρια ως αθλια. Και δεν μιλαω φυσικα μόνο για αυτοκινητάκιδες που ειναι ασχετο εξαλλου με το θέμα μας. Την Τεταρτη το μεσημέρι, διαβαζα μια αθλια πραγματογνωμοσυνη απο καποιον συναδελφο σου του πολυτεχνειου, που πιθανά στην επιστημη του να ειναι αριστος, αλλα στο κομματι της αναγνωσης ασφαλιστηριου και ορων ασφαλισης η αντιληψη του ηταν επιπεδου νηπιαγωγειου. Διαφορετικά δεν μπορώ να το εξηγήσω! 2η φορα που διαβαζω τις ιδιες αηδιες, νομίζω κιόλας απο το ιδιο γραφειο πραγματογνωμονων. Φυσικα μεσα σε λιγότερο απο 24 ωρες είχε λυθεί το θεμα, καθως οι διακανονιστες δεν ειναι μηχανικοι, αλλα γνωρίζουν ορους ασφαλισης. Το ότι τους έχουν βαλει στην τελευταια σελιδα να γραφουν και μια αποψη για το αν πρεπει να πληρωθει ο πελάτης και σε τι ποσοστό, πιο πολύ διακοσμητικό ρόλο έχει. Η δουλειά τους ειναι η καταγραφή και μόνο. Αλλοι αποφασίζουν πώς και ποσο θα πληρωθεί ο πελάτης. Αυτοί που γνωρίζουν! θα με συγχωρέσεις λοιπον, αλλα το ότι εισαι μηχανικος και έχεις διατελέσει πραγματογνώμονας σε ασφαλιστικες εταιριες, δεν μου λέει κατι για την εγκυρότητας της άποψης σου. Το εάν ειμαι γνωστής η όχι επί των θεμάτων των πραγματογνωσιων που έχω κάνει δεν έχει σημασία. Παρεμπιπτόντως ήταν επίσημες διαταγμενες κατευθείαν από το δικαστήριο και όχι της πλάκας για εσωτερική κατανάλωση καθώς επίσης και επίσημες εκ μέρους του Τεχνικού Επιμελητήριου. Δεν καταριφθηκε καμία ούτε σε ένα σημείο της. Δεν έχει σχέση. Ας πούμε ότι ήταν του ίδιου χαμηλού επιπέδου με αυτές που εσείς σαν ασφαλιστική εταιρεία πληρώνετε και παραλαμβάνετε. Αλήθεια γιατί συνεχίζετε να συνεργάζεστε με τέτοιους τύπους? Εσείς θέτετε το επιθυμητό επίπεδο. Μήπως απλά ότι πληρώνετε παίρνετε και απλά δεν σας ενδιαφέρει όπως λέτε αφού δεν τους δίνετε σημασία και γράφετε αυτά που εσείς θέλετε τελικά καλύπτοντας μόνο την τυπική σας υποχρέωση και όχι την ουσιαστική σας? Εμένα μου λεει πολλά αυτή η πολιτική της εταιρείας σας. Καθόλου κολακευτικά θα έλεγα..... Τελος παντων Η ουσία είναι ότι εγώ σας λέω το τι προβλέπεται και τις τυπικές και νόμιμες υποχρεώσεις ενοικιαστων και ιδιοκτητών και εσείς μου λέτε για κομπίνες της εταιρείας σας και απόψεις ικανοποιήσης προσωπικών συμφερόντων εις βάρος της ασφάλειας των ενοικων της οικοδομής σας διότι θεωρείτε ότι δεν σας συμφέρει να πληρώσετε αυτά που σας αναλογούν. Δεν θα χαρακτηρισω περισσότερο τις θέσεις σας. Όλοι καταλάβαμε. Καλό σας βράδυ. Αρμενιζετε σε επικίνδυνα νερά πάντως.... Επεξ/σία 25 Μαΐου 2024 από SeNNinhA 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα