Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά δε ξέρω τι φάση αλλά με παίρνει ένας αριθμός τον παίρνω πίσω και μου λέει πωα ποτέ δεν με έχει πάρει..αυτό έχει γίνει ακόμα μια φορά 😕 υποψιάζομαι πως είναι ένα παιδί που ξέρει από υπολογιστές κάτι με πληροφορική και χακάρει..δε ξέρω τι να κάνω

BA4517D2-CEE2-4299-A14A-1D62CF18F9BC.jpeg

• Haha 1
Δημοσ.
30 minutes ago, voitheia said:

Παιδιά δε ξέρω τι φάση αλλά με παίρνει ένας αριθμός τον παίρνω πίσω και μου λέει πωα ποτέ δεν με έχει πάρει..αυτό έχει γίνει ακόμα μια φορά 😕 υποψιάζομαι πως είναι ένα παιδί που ξέρει από υπολογιστές κάτι με πληροφορική και χακάρει..δε ξέρω τι να κάνω

BA4517D2-CEE2-4299-A14A-1D62CF18F9BC.jpeg

Καμάκι σου κάνει απλά είναι ντροπαλός. Δώσε λίγο χρόνο 😅

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, koutsis είπε

Καμάκι σου κάνει απλά είναι ντροπαλός. Δώσε λίγο χρόνο 😅

Στο τηλέφωνο είναι μια άσχετη κοπέλα που τη παίρνω πίσω και μου λέει πως ποτέ δε με έχει πάρει τηλέφωνο 

• Λύση
Δημοσ.

Επειδή με τις κακόβουλες κλήσεις (Phone Number Spoofing, κ.λπ.) παίζουν πολλά, μερικές απλές συμβουλές:

• Δεν απαντάμε σε άγνωστες κλήσεις (εάν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας για κάποιο λόγο και δε βλέπει να απαντάμε μπορεί να στείλει ένα SMS).
  • Εάν μας στείλει SMS με links και διάφορα δεν πατάμε ποτέ τίποτα!
  • Εάν τέλος πάντων κάποιος δεν κρατηθεί και απαντήσει, δεν κάνει από εκεί και πέρα τίποτα (σε οποιαδήποτε προτροπή δεν πατάμε πλήκτα στο κινητό εάν μας ξεγελάσουν και μας ζητηθεί να το κάνουμε).
  • Εάν πραγματοποιούνται συνεχόμενες κλήσεις από τον αριθμό, τον μπλοκάρουμε από το κινητό (άντε γεια.... ).   
  • Haha 1
Δημοσ.

Ελληνικός ήταν ο αριθμός και μου έχει συμβεί δυο φορές με μια άλλη γυναίκα..δε ξέρω πως το κάνουν και μου κάνει εντύπωση..πως έρχεται ειδοποίηση ότι ένας αριθμός με πήρε και τελικά αυτός που τον έχει να μη με έχει πάρει ποτέ; Σαν ενδεχόμενο..σκέφτομαι μη μπουν στο τηλέφωνο και κλέψουν στοιχεία μ..δε ξέρω δεν έχω ιδέα 😅

• Like 1
Δημοσ.

Phone Number Spoofing. Κλασσικός τρόπος που γίνονται όλα αυτά με τα τηλέφωνα, έχει ένα όνομα, "voice over internet protocol (VoIP)".  

Με τη πιο απλή εξήγηση, Οι κακόβουλοι χρήστες (scammers) χρησιμοποιούν, είτε open-source εργαλεία VoIP (ανοιχτού κώδικα), είτε δημιουργούν έναν λογαριασμό σε έναν πάροχο υπηρεσιών VoIP που τους επιτρέπει να αντικαταστήσουν τον αρχικό τους αριθμό με οποιονδήποτε αριθμό θέλουν. Επίσης όσο και να θεωρούμε ότι οι αριθμοί των τηλεφώνων μας  είναι προστατευμένοι, αυτό δε συμβαίνει στην πραγματικότητα. Οι λόγοι πολλοί. Π.χ. εάν τον βάζουμε σε μια ιστοσελίδα κατά τη δημιουργία ενός καινούργιου λογαριασμού και ξεχνάμε να απενεργοποιήσουμε ότι η εν λόγω πληροφορία είναι δημόσια. Δίνουμε τα στοιχεία μας μαζί και το τηλέφωνο στα στοιχεία επικοινωνίας σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα Οι χάκερς τρώνε το site και παίρνουν τα στοιχεία. Είσαι σίγουρος ότι αυτό δημοσιοποιείται; Είσαι σίγουρος ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα το έχει αντιληφθεί (πρέπει να έχει και τις κατάλληλες υποδομές ασφάλειας για να μπορεί). Τα γνωστά CD με τηλεφωνικούς καταλόγους που κυκλοφορούν κατά καιρούς στα μέσα από που προέρχονται; Μην είσαι λοιπόν 100% σίγουρος για τίποτα. Για αυτό και δίνουμε τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία. Για αυτό και οι προηγούμενες συμβουλές.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...