Προς το περιεχόμενο

Τέλος εποχής: Μετά από 30 χρόνια, το ICQ κλείνει στις 26 Ιουνίου


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εντωμεταξύ το ΕΠΑΚ και οι μηδενικές νυχτερινές χρεώσεις κατέστρεψε ανεπίστρεπτα το βιολογικό μου ρολόι, πότε μετά από αυτό δεν ξανακοιμήθηκα σαν ανθρωπος πριν τις 11.

  • Like 1
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ΕΠΑΚ-ΠΕΑΚ εφαρμόστηκε το 1999 και όντως ήταν 120 Δρχ την ημέρα (06:00 με 00:00)  και 60 Δρχ το βράδυ (00:00 με 6:00). Το 1999 σχεδόν όλες οι γραμμές στα μεγάλα αστικά κέντρα είχαν γίνει ψηφιακές ή θα γινόντουσαν μέχρι το τέλος του χρόνου. Π.χ. Λάρισα που μένω εγώ το δικό μας κέντρο έγινε ψηφιακό τον Μάη του 1999. Σε άλλες περιοχές της πόλης είχε γίνει ήδη από το 1996, 1997. Στο χωριό της μάνας μου 40 χιλιόμετρα από Λάρισα οι γραμμές είχαν υπογειοποιηθεί ήδη από το 1997 και είχε γίνει το κέντρο ψηφιακό. Θυμάμαι ταράζαμε κόσμο με το 1301 (επανάκληση).

Εγώ dial up σπίτι έβαλα τον Οκτώβριο του 1998, όταν και πήρα κατάλληλο μηχάνημα, γιατί μέχρι τον Ιούλη του 1998 είχα τον 386 και είχα κάνει την μ@λα.. να ενεργοποιήσω μια εξάμηνη δωρεάν συνδρομή της Compulink, αλλά από τον Μάη του 1998 ο κόμβος της Compulink είχε καταργηθεί στην πόλη και πήγαινε η κλήση υπεραστική. 680.000 δραχμές  ήρθε ο λογαριασμός και ο πατέρας μου με διακανονισμό σε έναν χρόνο το αποπλήρωσε. Είχε να μου το χτυπάει για χρόνια. Εγώ 15 χρονών τότε.

  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πόσοι άνθρωποι, ηλικίας από 15-30 ετών (στο περίπου), να οφείλουν την ύπαρξη τους στο ICQ............ Διάβασα την είδηση με συγκίνηση,κωδικό δεν θυμήθηκα,αλλά θυμήθηκα τις πολύ όμορφες στιγμές ( υπήρξαν και κακές φυσκά ) που πέρασα με γνωριμίες μέσα από εκεί,την περίοδο που ήταν στα καλύτερα του.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, imaginas είπε

Άστα...Πήρα τον πρώτο Η/Υ 20/9/1999.Στην αρχή έμπαινα μόνο 1 ώρα το βράδυ.Αλλά σιγά σιγά άρχισα να μπαίνω και την ημέρα,αποτέλεσμα να έρθει ένας λογ/σμος κάπου 60.000δρχ τότε...Έπρεπε να πληρώνουμε και πάροχο...Στην αρχή είχα 6 μήνες ΟΤΕΝΕΤ με κουπόνια που είχα μαζέψει από το Βήμα της Κυριακής.Μετά έπαιρνα Compulink και είχα βρει ένα μαγαζί που πούλαγε φθηνές συνδρομές στην Internet Hellas...

Αδελφέ άμα ερχόταν εμενα 60k μονο θα έκανα πάρτι εμενα ερχόταν 100 ρικο

 

Έψαξα τα dvd της τοτε εποχής και ναι βρήκα το metal άσμα του ΟΤΕ  :P

 

https://jmp.sh/s/viDR0xrCbxLOUrXDmman

https://fastupload.io/71f1a0f654d32ee0

  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κωδικος winXP (τον θυμαμαι σχεδον ολο ακομα και τωρα), napster, dc++, mIRC, MS zone, MSN και ICQ.

Επισης,
#hellas και hi, asl?  ηταν της εποχης τοτε και θυμαμαι πως οταν κατεβαζαμε με 5,0 - 5.2KB/second νομιζαμε οτι πηγαινε σφαιρα!
Με τις ISDN πιαναμε 7,2ΚΒ /second και ημασταν αρχοντες. 

Μετα ερχοταν ο λογαριασμος και μας εβαζαν τιμωρια 🤣

  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης από αρχές 2000 είχαμε και την x-treme που είχε κόμβους πανελλαδικά αλλά έπρεπε να βλέπεις υποχρεωτικά τις διαφημίσεις τους σε μια μπάρα. Θυμάμαι είχε βρεθεί τρόπος με κάτι ρυθμίσεις να τρέχει μέχρι το φθινόπωρο του 2001 χωρίς την διαφημιστική μπάρα που την είχαν αναβαθμίσει με βάση το προηγούμενο bug. Το καλοκαίρι του 2001 βρέθηκα χωρίς σύνδεση και θυμάμαι δοκίμαζα όλους τους παρόχους με βάση τον αριθμό ΕΠΑΚ και τυχαία username και password.   0964 99999 αριθμός ΕΠΑΚ (ΑCN) και kostas kostas, ο καημένος δεν πρέπει να ξαναπήκε μέχρι το 2002 που βάλαμε ISDN και μετά από κάτι μήνες πιλοτικά DSL λόγω γνωριμίας στον ΟΤΕ.

  • Like 1
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, Evangelos Anagnostou είπε

Τώρα που το σκέφτομαι αμφιβάλλω αν ήταν όλες κοπέλες τελικά!

Ισχύει...😂😂...σου μιλάω εκ πείρας...χαχα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι η ιστορία του Διαδικτύου όπως ήταν μαζί  με το net meeting όταν μπαίναμε ΝΕ τα 56k modem της εποχής 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Ωραίες εποχές με ICQ και mirc , ειδικά το icq ήταν από τα πρώτα μου messenger αν όχι το πρώτο , ακόμη έχω account

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To ICQ άρχισε να πεθαίνει όταν η Microsοft αποφάσισε να κάνει bundle το messenger μαζί με τα Windows (κλασσική Microsoft), και αυτό κορυφώθηκε με τα δημοφιλέστατα Windows XP. Η AOL, που εντωμεταξύ είχε αγοράσει το ICQ, δεν αντέδρασε και ίσως δε νοιαζόταν κιόλας καθώς το ICQ συνέχιζε να ανεβαίνει στις ανατολικές χώρες και ειδικά στη Ρωσία και τις υπόλοιπες της πρώην ΕΣΣΔ. Στην Ελλάδα, τo 2002-2003 η πλειοψηφία είχε ήδη πάει στο MSN Messenger.

Το πιο τρελό είναι ότι από τα features που είχε το ICQ, ούτε το 10% δεν ξαναεμφανίστηκαν στα νεότερα messenger apps και σε αυτά βάζω μέσα και Viber/Whatsapp, τα οποία συγκριτικά φαίνονται απαρχαιωμένα. Δυνατότητα για SMS, δυνατότητα για voice κλήση, δυνατότητα να παίξεις με τα contacts σου απλά παιχνίδια τύπου τάβλι, τρίλιζα κτλ, δυνατότητα να στείλεις και να λάβεις αρχεία, πολλαπλές επιλογές για away messages, support για smileys με εικονίδια και άλλα πολλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 25/5/2024 στις 9:39 ΠΜ, UnderZer0 είπε

Μόλις τελείωσα την πρόταση απλά θυμήθηκα το νούμερο. Δεν πίστευα οτι το θυμόμουν. Σοκ

Τα ίδια και εδώ. Αξίζει μια έρευνα για το φαινόμενο ICQ UIN.

Στις 25/5/2024 στις 10:01 ΠΜ, Haldol είπε

Ωραίες εποχές. Τα λέγαμε μ' έναν συνομήλικο Τούρκο όσο ήμουν πόσο, 14, άντε 15; Αθώες εποχές που εμπιστευόμασταν ένα A/S/L για τα βασικά! :P

Άραγε να το χρησιμοποιούσε ακόμα ο κόσμος πριν κλείσει; Σε ένα έστω υποτυπώδες επίπεδο;

Εγώ με συνομήλικη Τουρκάλα! Μου είχε στείλει και φωτό της, χωρίς να την ζητήσω. Άγνοια κινδύνου, άλλες εποχές. Βρεθήκαμε αργότερα και μέσω FB.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...