Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, LouCi4er είπε

Δεν καταλαβαινω τον λογο να πληρωσεις AM5,ουτε για productivity τον προοριζεις τον υπολογιστη,ουτε καμια 7900 ΧΤ εχεις σκοπο να βαλεις.Η μεγαλυτερη καρτα που θα βαλεις ειναι λεμε τωρα μια 7600,το ΑΜ4 εχει επεξεργαστες υπερ υπερ αρκετους για καρτες τετοιας δυναμικοτητας,δεν θα χρειαστεις κατι παραπανω.Παρε ενα 5600 και μια Β550 μητρικη(οχι Biostar),ena RM650(οπως πολυ σωστα επελεξες) και την 6600 που προτεινει ο leros2004 η οποια ειναι αρκετα καλη σαν υλοποιηση και θα εισαι υπεκαλυμμενος.Να διαλεξεις καλο κουτι,δεν συμφωνω με λυσεις koolink και Cougar αλλα αυτο ειναι προσωπικη αποψη.Η πρωτη συνθεση που εκανες ειναι αρκετα καλη,στο ογδοο ποστ.

Εχεις δικιο και εγω σκεφτομαι οτι το να παω σε αμ5 με σκοπο να παρω καρτα γραφικων κτλ δεν εχει νοημα

Οπότε καταλήξα στο pc που λες και εσυ στο ογδοο ποστ

μια ερωτηση τελευταια μονο

μεχρι τι καρτα γραφικων μπορω να βαλω στο συστημα αυτο με τον 5600 ?

ρωταω γιατι εχω διαβασει που λενε οτι αν βαλεισ πχ πολυ καλη καρτα γραφικων σε πιο παλια μητρικη και επεξεργαστη δεν εχει νοημα.

πχ αυτη θα ειναι καλυτερη απο την 6600 και θα λειτουργει κομπλε? 

VGA ASUS NVIDIA GEFORCE RTX4060 DUAL-O8G-EVO 3XDP/1XHDMI 8GB RETAIL

Επεξ/σία από madkid18
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο 5600 σηκωνει αρκετα καλες καρτες,ισως μεχρι 7700ΧΤ χωρις να εχει προβλημα.Την 4060 την τρεχει απροβληματιστα,αν θες να πας σε nvidia ντε και καλα,δεν ειναι κακη επιλογη.Η 6600 ειναι πιο vfm οπως και η 7600 αλλα και η 4060 μια χαρα ειναι.ΑΜ4 θα πας σε B550 για να παρεις το pcie 4.0,η 4060 επειδη τρεχει σε Χ8 αντι για Χ16,εχει καποια απωλεια αν την βαλεις σε pcie 3.0,με το B550 ομως θα εισαι κομπλε.Αν τωρα σου την βαρεσει στο μελλον,σε καμια 5ετια πχ και θες να πας σε πιο πανω κατηγορια σε καρτα,εχεις επιλογες σε επεξεργαστες ωστε να σηκωσεις αρκετα πιο δυνατες καρτες αρα παλι θεμα δεν θα εχεις.

Καπου ειδα οτι παιζει μια 6650ΧΤ στα ~250€ η οποια ειναι απειροελαχιστα καλυτερη απο 4060,ακομα πιο vfm η συγκεκριμενη.

Επεξ/σία από LouCi4er
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/5/2024 στις 8:02 ΜΜ, JPaxilleas είπε

Συμπερασματικά για να μη σε ζαλίζω με λεπτομέρειες. Πας σε AM5 πλατφόρμα εάν θέλεις να επενδύσεις σε μια καλή μητρική που να σου παρέχει όλα τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα και έχεις στο νου σου μελλοντικές αναβαθμίσεις.

Φίλε madkid18, όπως σου είπα μπορείς να πας σε AM5 για τους παραπάνω λόγους. Εάν δε σκοπεύεις να προβείς σύντομα σε σημαντικές αναβαθμίσεις (καλή μητρική, επεξεργαστή, κάρτα γραφικών) που μάλλον δε χρειάζεσαι για τις απαιτήσεις που έχεις (π.χ. ανάλυση 1080p), τότε δεν έχει και πολλή νόημα και μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με μια πλατφόρμα ΑΜ4 (όπως προτείνανε και οι άλλοι φίλοι εδώ).

Εάν επίσης έχει κάποια αξία για σένα και την όποια απόφασή σου, προσωπικά παραμένω σε AM4 και δε σκοπεύω να μεταβώ στη νέα πλατφόρμα ακόμα, εφόσον προς το παρόν κάνω τη δουλειά μου και η νέα πλατφόρμα δε μου προσφέρει στην παρούσα φάση κάτι τόσο σημαντικό που να το έχω πραγματικά ανάγκη (προσωπική μου άποψη).    

Για τις κάρτες σου έκανα τις σχετικές προτάσεις. To bottleneck με τη CPU (ο επεξεργαστής θα δουλεύει περισσότερο για να υποστηρίξει τις δυνατότητες της κάρτας) θα είναι μεγαλύτερο με την RTX 4060, λιγότερο με την Radeon RX 7600 και ακόμα λιγότερο με την RX 6660, οπότε θα σου πρότεινα την RX 7600 όπως σωστά και προτάθηκε από τον φίλο LouCi4er. Από την άλλη θα σου πρότεινα την RTX 4060 μόνο με ένα ισχυρότερο επεξεργαστή. 

Επεξ/σία από JPaxilleas
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, JPaxilleas είπε

Φίλε madkid18, όπως σου είπα μπορείς να πας σε AM5 για τους παραπάνω λόγους. Εάν δε σκοπεύεις να προβείς σύντομα σε σημαντικές αναβαθμίσεις (καλή μητρική, επεξεργαστή, κάρτα γραφικών) που μάλλον δε χρειάζεσαι για τις απαιτήσεις που έχεις (π.χ. ανάλυση 1080p), τότε δεν έχει και πολλή νόημα και μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με μια πλατφόρμα ΑΜ4 (όπως προτείνανε και οι άλλοι φίλοι εδώ).

Εάν επίσης έχει κάποια αξία για σένα και την όποια απόφασή σου, προσωπικά παραμένω σε AM4 και δε σκοπεύω να μεταβώ στη νέα πλατφόρμα ακόμα, εφόσον προς το παρόν κάνω τη δουλειά μου και η νέα πλατφόρμα δε μου προσφέρει στην παρούσα φάση κάτι τόσο σημαντικό που να το έχω πραγματικά ανάγκη (προσωπική μου άποψη).    

Για τις κάρτες σου έκανα τις σχετικές προτάσεις. To bottleneck με τη CPU (ο επεξεργαστής θα δουλεύει περισσότερο για να υποστηρίξει τις δυνατότητες της κάρτας) θα είναι μεγαλύτερο με την RTX 4060, λιγότερο με την Radeon RX 7600 και ακόμα λιγότερο με την RX 6660, οπότε θα σου πρότεινα την RX 7600 όπως σωστά και προτάθηκε από τον φίλο LouCi4er. Από την άλλη θα σου πρότεινα την RTX 4060 μόνο με ένα ισχυρότερο επεξεργαστή. 

Εχω καταλήξει τελικά προς 3060 12gb η 7600(λογω budjet) μιας και μελλοντικα θα κανω αναβαθμιση επεξεργαστη και καρτα γραφικων

Προς 7600 καταλήγω το μόνο που έχω απορία είναι πως διαβάζω αρκετοί που λένε οτι έχουν πειράξει τις ρυθμίσεις απο το adrenaline γιατι σε καποιους εβγαζε μπλακ σκριν σε αλλους εκλεινε το pc και λενε οτι πρεπει να την ρυθμισεις και τα φανακια κτλ

ισχυει αυτο? και αν ναι ειναι δυσκολο στην ρυθμιση?

Επεξ/σία από madkid18
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, madkid18 είπε

Εχω καταλήξει τελικά προς 3060 12gb η 7600(λογω budjet) μιας και μελλοντικα θα κανω αναβαθμιση επεξεργαστη και καρτα γραφικων

Προς 7600 καταλήγω το μόνο που έχω απορία είναι πως διαβάζω αρκετοί που λένε οτι έχουν πειράξει τις ρυθμίσεις απο το adrenaline γιατι σε καποιους εβγαζε μπλακ σκριν σε αλλους εκλεινε το pc και λενε οτι πρεπει να την ρυθμισεις και τα φανακια κτλ

Δε κάνεις τίποτα στην αρχή. Βάζεις την κάρτα όταν και όποτε την πάρεις και βλέπεις αρχικά εάν δουλεύουν όλα σωστά. 

Αφού εξασφαλίσεις ότι όλα δουλεύουν κανονικά τότε μπορείς να ρωτήσεις για το τι μπορείς να κάνεις με τις ρυθμίσεις. Δεν πραγματοποιούμε αλλαγές επειδή υπάρχουν άλλα επειδή, είτε τις χρειαζόμαστε, είτε μπορεί να μας παρέχουν κάποιες βελτιώσεις με ελάχιστη πιθανότητα για προβλήματα. 

Όταν φτασεις σε αυτό το σημείο εδώ είμαστε να βοηθήσουμε. 

Το ότι έχει κάποιος πρόβλημα δε σημαίνει απαραίτητα ότι οφείλεται στις ρυθμίσεις των drivers της κάρτας. Παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο. 

Τίποτα δεν είναι δύσκολο. Δύσκολο γίνεται όταν πάμε και κάνουμε πράγματα χωρίς να είμαστε ενημερωμένοι σωστά. Κοιτάμε τις ανάγκες μας, ψάχνουμε, ρωτάμε εάν δεν καταλαβαίνουμε κάτι και μετά κάνουμε αλλαγές κ.λπ.

Δημοσ.
On 28/05/2024 at 17:03, madkid18 said:

Μην πας σε am4 εάν σκοπεύεις να κάνεις μελλοντικά αναβάθμιση σε cpu/GPU.(Ναι ξέρω υπάρχει και ο 5800x3d αλλά δεν έχει νόημα να βάλει τώρα 5600 και να πάει εκεί μετά)

Για δυνατότητα μελλοντικών αναβαθμίσεων πήγαινε σε am5.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, @topos είπε

Μην πας σε am4 εάν σκοπεύεις να κάνεις μελλοντικά αναβάθμιση σε cpu/GPU.(Ναι ξέρω υπάρχει και ο 5800x3d αλλά δεν έχει νόημα να βάλει τώρα 5600 και να πάει εκεί μετά)

Για δυνατότητα μελλοντικών αναβαθμίσεων πήγαινε σε am5.

Καλησπερα φιλε μου . Αν ειχα budget δε το συζητώ θα πηγαινα σε am5 Αλλα δεν είναι κρίμα να παω σε am5 με την πιο φθηνή μητρική τις πιο φθηνές Ράμ με επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά ούτε καν με καρτα γραφικών ; 
Σκέψου ότι δεν παίζω και ααα τίτλους δε θα παιξω Harry Potter η god of war και τέτοια αν και δεν νομιζω πως θα εχω θέμα και με το αμ4 γ αυτά 

εσυ από ποια άποψη το λες ;

αργοτερα δηλαδή από το pc am4 π είδες έναντι 5600 αν βάλω τον 

AMD Ryzen 7 5800X3D 3.4GHz Επεξεργαστής 8 Πυρήνων για Socket AM4 σε Κουτί

και καρτα γραφικών μια 7700 xt δεν θα εχω τρελές επιδόσεις ;

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, madkid18 είπε

Καλησπερα φιλε μου . Αν ειχα budget δε το συζητώ θα πηγαινα σε am5 Αλλα δεν είναι κρίμα να παω σε am5 με την πιο φθηνή μητρική τις πιο φθηνές Ράμ με επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά ούτε καν με καρτα γραφικών ; 
Σκέψου ότι δεν παίζω και ααα τίτλους δε θα παιξω Harry Potter η god of war και τέτοια αν και δεν νομιζω πως θα εχω θέμα και με το αμ4 γ αυτά 

Ο  5800x3d σηκώνει μέχρι κάρτες επιπέδου 7900xtx / rtx 4080. 

Δημοσ.
46 minutes ago, madkid18 said:

Καλο χρυσο το am4 αλλα -κατα την γνωμη μου- δεν ειναι πλατφορμα για να υπολογιζεις σε μελλοντικες αναβαθμισεις.Εαν δεν θελεις πολλα πολλα μια χαρα ειναι αλλα δεν ειναι για βαθος χρονου.

Οποτε γνωμη μου ειναι στησε το μηχανημα που σκεφτεσαι και να το ευχαριστηθεις ως εχει.

Ο 5800x3d δεν θα πεσει ποτε σε πολυ χαμηλοτερη τιμη αν περιμενεις κατι τετοιο στο εγγυς μελλον.

Επιπλεον ο 5600 ειναι το εισαγωγικο τσιπ οποτε ισως δυσκολευτεις να πιασεις καποια χρηματα ως μεταχειρισμενο. 

Οποτε ισως θα ηταν καλυτερα να προσπαθησεις να "χωρεσεις" εναν 5700x3d στα 220 ευρω τωρα εαν εχεις βλεψεις για να αλλαξεις τον 5600.

Και το ιδιο θα σου ελεγα και για την καρτα γραφικων αλλα εκει θα βρεις να πουλησεις κανενα ~180ευρω την 7600 οπως και να εχει και η διαφορα για μεταβαση σε μια 7700xt/7800xt/4070 ειναι αρκετα μεγαλυτερη σε χρηματα.

14 minutes ago, fotaras76 said:

Ο  5800x3d σηκώνει μέχρι κάρτες επιπέδου 7900xtx / rtx 4080. 

Ναι, στα περισσοτερα παιχνιδια τα παει μια χαρα ειδικα και εαν συζηταμε για 4κ.(Το ανεφερα και εγω)

Ομως με εφαμιλλη τιμη με εναν 7800x3d δεν ειναι η καλυτερη επιλογη για καινουργιο συστημα.

-Προφανως ειναι πολυ καλη αγορα για οποιον ειναι ηδη καιρο σε am4 και θελει να αναβαθμισει-

Δημοσ.
1 ώρα πριν, madkid18 είπε

Κομπλε θα εισαι με το ΑΜ4,δεν θα σου προσφερει τιποτα παραπανω το ΑΜ5,για τις απαιτησεις που εχεις.Αν πας σε ΑΜ5 με την λογικη της μελλοντικης αναβαθμισης,σε 10 χρονια πχ που ισως ξανα μπεις να ζητησεις συμβουλες,θα εχει βγει ddr6(ισως και 7),το αντιστοιχο σε pcie,επεξεργαστες αρκετα πιο δυνατοι απο τον 7800x3d πχ και οταν θα ρωτησεις τι επεξεργαστη να βαλεις με την 7080 Super,ολοι θα σου λενε οτι αυτο το συστημα παλιωσε και δεν αξιζει να ριξεις λεφτα,καλυτερα να πας σε ΑΜ6 και ουτω καθεξης.Το εχω δει το εργο πολλακις.Η γνωμη μου ειναι αυτη,εσυ κανεις οτι πιστευεις ειναι καλυτερο.

• Like 1
Δημοσ.
59 minutes ago, LouCi4er said:

Κομπλε θα εισαι με το ΑΜ4,δεν θα σου προσφερει τιποτα παραπανω το ΑΜ5,για τις απαιτησεις που εχεις.Αν πας σε ΑΜ5 με την λογικη της μελλοντικης αναβαθμισης,σε 10 χρονια πχ που ισως ξανα μπεις να ζητησεις συμβουλες,θα εχει βγει ddr6(ισως και 7),το αντιστοιχο σε pcie,επεξεργαστες αρκετα πιο δυνατοι απο τον 7800x3d πχ και οταν θα ρωτησεις τι επεξεργαστη να βαλεις με την 7080 Super,ολοι θα σου λενε οτι αυτο το συστημα παλιωσε και δεν αξιζει να ριξεις λεφτα,καλυτερα να πας σε ΑΜ6 και ουτω καθεξης.Το εχω δει το εργο πολλακις.Η γνωμη μου ειναι αυτη,εσυ κανεις οτι πιστευεις ειναι καλυτερο.

Συμφωνω,μην αγοραζεις TS, συστημα παραπανω απο αυτα που εχεις αναγκη,που με βαση αυτα που μας ειπες δεν ειναι τρομερα.Αλλα ουτως η αλλως ο μεσος χρηστης γενικα δεν εχει χρηματα να αγορασει τις υπερκοστολογημενες καρτες της Nvidia 4070/4080.Μια χαρα θα παιζεις με τις λυσεις που σου προτειναν για τουλαχιστον 5 χρονια,εστω και με πολυ μικρες παραχωρησεις.

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, benign είπε

Συμφωνω,μην αγοραζεις TS, συστημα παραπανω απο αυτα που εχεις αναγκη,που με βαση αυτα που μας ειπες δεν ειναι τρομερα.Αλλα ουτως η αλλως ο μεσος χρηστης γενικα δεν εχει χρηματα να αγορασει τις υπερκοστολογημενες καρτες της Nvidia 4070/4080.Μια χαρα θα παιζεις με τις λυσεις που σου προτειναν για τουλαχιστον 5 χρονια,εστω και με πολυ μικρες παραχωρησεις.

Ναι σε αμ4 θα παω φιλος μου πηρε πριν λιγο καιρο τον επεξεργαστη τον 5500 πιο παλιο απο τον 5600χ που θα βαλω και πηρε την 3060 12gb και μου λεει οτι οσα games εχει παιξει ειναι ικανοποιημενος..

Και εγω δεν εχω τρελες απαιτησεις δε παιζω τοσο τελευταιας γενιας games είμαι oldschool lineage 2,lolakia,fortnite και φιφα τέτοια κατάσταση,

Τώρα δε ξερω πως θα ναι το 1080p gaming γιατι ειχα συνηθισει να παιζω 4κ 120hz(xbox series x) αλλα η οθονη μου για το pc ειναι 1080p 144hz οποτε θα συμβαδισω με αυτο

:D  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...