radiodj105 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Καλησπέρα σε όλους. Χρησιμοποιώ το Oxygen IAD για την VDSL σύνδεσή μου. Παράλληλα, έχω στο σπίτι και μια ακόμα ADSL σύνδεση. Τα δυο ρούτερ βρίσκονται ακριβώς δίπλα. Θα ήθελα, λοιπόν να εκμεταλλευτώ την λειτουργία Redundancy που διαθέτει το Oxygen. Για την ακρίβεια, έχω ήδη συνδέσει τα 2 ρούτερ μεταξύ τους. Στο Oxygen "δίνω" ίντερνετ από το δεύτερο ADSL ρούτερ στη θύρα LAN4. Δείτε τη φωτογραφία 01 Στην φωτογραφία -02- βλέπετε το μενού "Internet", όπου η πρώτη σειρά δείχνει την "σύνδεση" που δημιούργησα (συνδέοντας το ADSL ρούτερ), ενώ η δεύτερη σειρά, δείχνει την σύνδεση του παρόχου μου VDSl. Παρόλο που βλέπετε το status να είναι πράσινο, όταν κοπεί το ίντερνετ από τον πρωτεύον πάροχο VDSL, το ρούτερ δεν "γυρίζει" στη γραμμή Failover-Ethernet bridged. Στο μεταξύ στην φωτογραφία -03-, βλέπετε το υπομενού της σύνδεσης failover. Με παραξενεύει το "video" αφού όταν επιλέξω "data" δεν μου επιτρέπει να έχω Bridged. Στο μεταξύ και η καρτέλα Wan Reduncancy έχει τις επιλογές της φωτογραφίας -04- Έχει καταφέρει κανείς να του παίξει το fail over;
jkoukos Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Bridged σημαίνει ότι το Oxygen πρέπει να κάνει την κλήση ΡΡΡ, ενώ κανονικά παίρνει σύνδεση από το ADSL Router οπότε πρέπει να ορισθεί μέσω DHCP ή Static IP. Δηλαδή στο πεδίο "Type" να επιλεχθεί Routed (αν θυμάμαι σωστά) και ανοίγουν επιπλέον πεδία από κάτω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα