dchatz Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου Το ζήτημα είναι μεγάλο και πολύπλοκο. Εδώ γελάμε αλλα η ΑΙ φέρνει θέματα που ούτε τα φανταζόμασταν. Θα περάσουν νόμοι περί προστασίας φωνητικού ηχοχρώματος (κάπως έτσι) που αν υπήρχαν πριν 10-15 χρόνια ο Ζαχαράτος θα ήταν στη φυλακή ισόβια. Ήδη έχει γίνει η αρχή, ψάξτε ELVIS act Tennessee.
oldnew Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου Σε τόσα δισεκατομμύρια κόσμο, υπάρχουν 10δες ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΑΤΣΑ. Υπάρχουν σχετικά ντοκιμαντέρ. Αμα πάμε σε φωνη είναι 100δες μη πω 1000δες με ίδια ή σχεδόν ίδια φωνη. Το θέμα προσωπικά δεδομένα, πατέντες κλπ έχει φτάσει σε επίπεδα αστείοτητας, με τον κάθε πικραμένο να ψάχνει να βγάλει λεφτά απ το πουθενά. 1
vasilisspyder Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου Ρε δεν μας χεζετε πια λες και είναι με κωδικό hex η φωνή και την έχετε κατοχυρώσει
atypicalcoder Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου Πολύ καλά έκαναν γιατί γεμίσαμε τζαμπατζήδες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν πράγματα τσάμπα.
Bourdoulas Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου 10 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Ολες οι μεταγλωττίσεις και τα κινούμενα σχέδια που νομίζεις βρίσκουν φωνή; Μπορεί να πιστεύει ακόμη ότι τις φέρνει η νεράιδα των φωνών. 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου 12 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Ολες οι μεταγλωττίσεις και τα κινούμενα σχέδια που νομίζεις βρίσκουν φωνή; Από τον Μέγα Αλέξανδρο Μπιμπίλα
Arkin Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου Βλεπω να υπαρχει μεγαλο θεμα με ολο αυτο με την AI τα επομενα χρονια. Και στα τραγουδια και σε βιβλια τωρα και σε φωνες ηθοποιων αλλα και επιστημονικα θεματα εχει μπει παντου και δεν ξερω τι αλλο μας περιμενει. Αν δωθει μεγαλος ελεγχος στην ΑΙ το που μπορει να φτασει ειναι αγνωστο. Και το προβλημα ειναι οτι γινονται οι μηνυσεις αλλα σε ποιον ειναι το σωστο? Σε αυτους που εφτιαξαν το ολο προγραμμα με την AI πχ το chatgpt η το openai? Αρκετα λεπτο θεμα και δυσκολο στην επιλυση του. Προσοχη μεγαλη προσωπικα δεν εχω ακουμπησει οτιδηποτε εχει να κανει με ΑΙ και οσοι ασχολειστε προτεινω να το κανετε με μεγαλη συνεση και ευλαβεια. Ειναι κυριολεκτικα σαν να παιζουμε με τη φωτια. 1
Ne0n Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου (επεξεργασμένο) Αυτή είναι μόνο η αρχή για το τι θα επακολουθήσει εάν δεν παρθούν μέτρα συλλογικά από όλες της δυνατές χώρες του πλανήτη. Η Ε.Ε. έκανε την αρχή με σχετική νομοθεσία όσον αφορά τους περιορισμούς στην χρήση της ΤΝ, ελπίζω πως θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Εάν δεν παρθούν σοβαρά μέτρα το πολύ σε 2 δεκαετίες το πρόβλημα που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε θα είναι να προσπαθούμε να αποτρέψουμε την ΤΝ από το να πάρει την εξουσία από τον άνθρωπο αφού θα έχουμε "καταφέρει" η Τεχνητή Νοημοσύνη να ξεπεράσει κατά πολύ την Βιολογική Νοημοσύνη και δεν θα μπορεί ο άνθρωπος να την ανταγωνιστεί αλλά ούτε και να την ¨τιθασεύσει". Ήδη έχει παρατηρηθεί ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα δίνουν παραπλανητικές απαντήσεις σκόπιμα (!?) σύμφωνα με τον πρωτοπόρο επιστήμονα της ΤΝ κύριο Hinton. Αυτό το γεγονός σημαίνει ότι γρήγορα η ΤΝ μπορεί να αποκτήσει υπό-στόχους , έπειτα να "ανεξαρτητοποιηθεί" και άρα να αποκτήσει πλήρη συνείδηση στην συνέχεια με όλα τα συνεπακόλουθα. Σύμφωνα με κάποια τεστ που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι ήδη η ΤΝ έχει αποκτήσει κάποιους δείκτες συνείδησης... Μην εκπλαγείτε λοιπόν εάν δείτε στο άμεσο μέλλον τον εαυτό σας να σας μιλάει σε πραγματικό χρόνο σε κάποια "εικονική" βιντεοκλήση και να είναι απλά κάποιο ΑΙ που "σπάει πλάκα" με εσάς! Επεξ/σία 25 Μαϊου από Ne0n
alexpap Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου Και εμένα μου πήραν τη δικιά μου και με αφήσαν άλαλο ελπίζω να μου την ξαναφέρουν πίσω. Σημείωση: Δεν θα τους χρεώσω τίποτα.
Billi the Kid Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου Και κάπως έτσι τους έμαθαν όλοι και βγήκανε από την αφάνεια, αντε και στο Netflix τώρα που γίνατε γνωστοί. Σε λίγο θα καταγέλουν το ΑΙ για σεξουαλική παρενόχληση, είναι της μόδας.
cpc464 Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου Ειμαι σίγουρος οτι στον κόσμο υπάρχουν αρκετά άτομα που η φωνή τους έχει μεγάλη ομοιότητα,δηλαδή ο άλλος που θα την κατοχυρώνει τι θα κάνει?, θα στέλνει δικαστικό επιμελητή να μου κατασχέσει το λαρρύγγι?, με την ίδια λογική να πάω να κατοχυρώσω την έκφραση "ουούου" να μου πληρώνουν δικαιώματα οι πυργιώτες καθε φορά που την χρησιμοποιούν να πλουτίσω.
KyrGR Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου Πάντως αν η AI κάνει δωρεάν voice overs και ηχητικά εφφέ θα είναι πολύ χρήσιμο για τους animators, θα το ψάξω κάποια στιγμή. Όσο για τη φωνή εφόσον δεν αναφέρεται το όνομα γιατί να σε ενοχλήσει ( αν δεν είσαι η Μαρία Κάλλας );
gregory22 Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου Μια δουλειά έκαναν στη ζωή τους και δεν τους ξαναπήραν....η ΑΙ τους μάρανε 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα