Προς το περιεχόμενο

Μέσα στο 2026 αναμένεται η κυκλοφορία αναδιπλούμενου Macbook από την Apple

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η νέα πρόταση της Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει με οθόνη είτε 20, είτε 18,8 ιντσών.

Περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με μια αναδιπλούμενη συσκευή που φέρεται να ετοιμάζει η Apple και παραπέμπει σε MacBook. Σε νέο του άρθρο, ο Μινγκ-Τσι Κουό, αναλυτής της εφοδιαστικής αλυσίδας της Apple εκτιμά ότι ο τεχνολογικός κολοσσός θα μπορούσε να διαθέσει στην αγορά περισσότερες από 1 εκατομμύριο συσκευές με αναδιπλούμενη οθόνη 20 ιντσών μέσα στο 2026, αναθεωρώντας προηγούμενη πρόβλεψή που πως η διακίνηση των νέων αυτών προϊόντων θα ξεκινούσε μέσα στο 2027.

Παρότι παλαιότερες φήμες συντείνουν στο ότι η Apple θα επιλέξει οθόνη των 20 ιντσών, ο Κουό αναφέρει πως εξετάζεται και η περίπτωση των 18,8 ιντσών. Κλειστή, η νέα πρόταση των 20 ιντσών φέρεται να παραπέμπει σε MacBook των 14 ή 15 ιντσών, ενώ η συσκευή που θα ενσωμάτωνε οθόνη των 18,8 ιντσών θα θυμίζει MacBook των 13 ή 14 ιντσών.

Η Apple συνεργάζεται με την LG Display προκειμένου να παρουσιάσει μια αναδιπλούμενη οθόνη "όσο το δυνατόν απαλλαγμένη από τσακίσεις", αναφέρει ο Κουό. Η νέα συσκευή φημολογείται πως θα ενσωματώνει τον επεξεργαστή Μ5 της Apple και θα μπορούσε να περάσει σε γραμμή παραγωγής ακόμη και μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους.

Ο Ρος Γιάνγκ, επίσης αναλυτής εφοδιαστικών αλυσίδων, αναφέρθηκε πρώτος στο ενδεχόμενο ενός υπολογιστή από την Apple με αναδιπλούμενη οθόνη των 20 ιντσών ήδη από το 2022, φήμη την οποία επιβεβαίωσε στην πορεία και ο Μαρκ Γκέρμαν, του Bloomberg. Τότε, ο Γκέρμαν είχε υποστηρίξει πως το υβρίδιο iPad/MacBook θα μπορούσε να διαθέτει διπλή οθόνη, χωρίς απτό πληκτρολόγιο και trackpad.

To 2022, η κορεατική ειδησεογραφική ιστοσελίδα The Elec είχε παρουσιάσει επίσης ένα πιθανό χρονικό πλαίσιο για τη φημολογούμενη πρόταση της Apple, που θα ενσωμάτωνε οθόνες κατασκευασμένες από τη Samsung. Το τότε ρεπορτάζ έκανε λόγο για μια διαδικασία που θα ξεκινούσε αφότου η Apple ενσωμάτωνε οθόνη OLED είτε στα iPad, είτε στα MacBook, και πλέον στην αγορά κυκλοφορεί το OLED iPad Pro, επομένως δεν αποκλείεται να πάρουν σειρά τα προϊόντα με αναδιπλούμενες οθόνες.

Το MacBook με αναδιπλούμενη οθόνη δεν είναι η μόνη πρόταση σε αυτή την κατηγορία που φημολογείται ότι ετοιμάζει η Apple. Το Φεβρουάριο, ρεπορτάζ του The Information αποκάλυψε ότι η Apple εξακολουθεί να εργάζεται πάνω σε τουλάχιστον δύο πρωτότυπα iPhone με αναδιπλούμενη οθόνη, τα οποία κλείνουν οριζόντια. Φήμες επίσης θέλουν την Apple να αναπτύσσει ένα αναδιπλούμενο iPad, με το Γκέρμαν να αναφέρει ότι η προσπάθεια αυτή βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια. Η εταιρία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, εστιάζει κατά κύριο λόγο στην εξάλειψη κάθε ορατής τσάκισης στην αναδιπλούμενη οθόνη του iPad, κάτι που η Samsung ακόμη προσπαθεί να τελειοποιήσει.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

26 minutes ago, georgiosmix said:

Τέλεια.. Το οικοπεδάκι μου θα έχει πουληθεί και τα χρήματα θα πιάσουν τόπο.. 

Στην καταπληκτική προσφορά των 2999 ευρώ για την βασική έκδοση με 8gb ram και 64gb αποθηκευτικού χώρου. Προλάβετε !

• Haha 5

Όλα αναδιπλούμενα είναι. Προφανώς το άρθρο εννοεί "το πρώτο Macbook με αναδιπλούμενη οθόνη". Κάποιος να φτιάξει τον τίτλο.

• Like 6

1 minute ago, atheatos said:

Πιθανότατα touchscreen και θα μοιραζεται τις εφαρμογες του iPad os.

αυτό είναι το θέμα.  Όλος ο κόσμος περιμένει ακριβώς το αντίθετο, ειδικά με το νέο πανίσχυρο ipad, γιατί αλλιώς τσάμπα η δύναμη αν δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις.

Κλασσικά όλοι περιμένουν το επόμενο WWDC ελπίζοντας ότι θα φέρει κάποια ανακοίνωση για τα ipad αλλά με αυτές τις φήμες πάλι δεν το βλέπω να γίνεται.

Για μένα κάτω από αυτά τα θέματα θα πρέπει να γίνεται sticky το παρακάτω Post και να κλείνει η συζήτηση αμέσως

5 λεπτά πριν, BillT είπε

αυτό είναι το θέμα.  Όλος ο κόσμος περιμένει ακριβώς το αντίθετο, ειδικά με το νέο πανίσχυρο ipad, γιατί αλλιώς τσάμπα η δύναμη αν δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις.

Κλασσικά όλοι περιμένουν το επόμενο WWDC ελπίζοντας ότι θα φέρει κάποια ανακοίνωση για τα ipad αλλά με αυτές τις φήμες πάλι δεν το βλέπω να γίνεται.

Για μένα κάτω από αυτά τα θέματα θα πρέπει να γίνεται sticky το παρακάτω Post και να κλείνει η συζήτηση αμέσως

Το έχω ξαναγράψει : Προς το παρόν, η Apple δεν σκοπεύει να κανιβαλησει την αγορά των MacBook  με ένα Mac os  iPad.

Ισως το κανει αργότερα, μετατρεποντας τα MacBook σε τεράστια iPad πρώτα.

• Like 3

Μόλις τώρα, atheatos είπε

Το έχω ξαναγράψει : Προς το παρόν, η Apple δεν σκοπεύει να κανιβαλησει την αγορά των MacBook  με ένα Mac os  iPad.

Πάντως σε βίντεο που έχω δει, όπου συνδέουν εξωτερική οθόνη αφής φαίνεται να δουλεύει πολύ καλά το Macos με την αφή. Προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει. Θεωρώ ότι είναι καθαρά στρατηγική απόφαση να μην βάλουν MacOS σε iPad.

2 minutes ago, atheatos said:

Πρώτα θα εξισώσει τις τιμές των MacBook pro, με τα iPad pro, που κοντά είμαστε δηλαδή. Και μετά θα δώσει την επιλογή.

1 hour ago, BillT said:

δεν υπαρχει περιπτωση, παντα το ipadOS θα ειναι 2-3 βηματα πισω, ο λογος πολυ απλος, εαν δεν ειναι θα σκοτωσει τα macbook!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Pitoo είπε

Στην καταπληκτική προσφορά των 2999 ευρώ για την βασική έκδοση με 8gb ram και 64gb αποθηκευτικού χώρου. Προλάβετε !

Ωστόσο εγώ τα σχόλια τα γράφω απο Macbook αλλά να χουμε να λέμε..

Επεξ/σία από georgiosmix

10 λεπτά πριν, georgiosmix είπε

Ωστόσο εγώ τα σχόλια τα γράφω απο Macbook αλλά να χουμε να λέμε..

Ωραιος! Κ εγω απο macbook pro m3 😀

4 ώρες πριν, Tlykog είπε

Πάντως σε βίντεο που έχω δει, όπου συνδέουν εξωτερική οθόνη αφής φαίνεται να δουλεύει πολύ καλά το Macos με την αφή. Προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει. Θεωρώ ότι είναι καθαρά στρατηγική απόφαση να μην βάλουν MacOS σε iPad.

σε φορητό με οθόνη αφής που έχω δεν έχει κάποιο πρόβλημα το λειτουργικό με την αφή

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...