Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Μπορώ σε ένα δίκτυο υπολογιστών που είναι με windows 10 να συνδέσω και  εναν -δύο υπολογιστές με λειτουργικό linux, να μπορώ να συνδέομαι  για παράδειγμα με το anydesk να βλέπω τους σκληρους δίσκους κ.α.

Δημοσ.

Εννοείς στον υπολογιστη  που θα βάλω τα linux (ποιά προτείνεις γιατί είναι παλιο το pc;) να εγκαταστήσω και  anydesk linux, θα το βλέπουν οι άλλοι οι υπολογιστές που έχουν ολοι anydesk  windows;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eγω παντως στο μηχανημα με το λινουξ (fedora/gnome) συνδεομαι απο το πισι με τα windows με το remote desktop των windows , εφουν ενεργοποιησω την αντιστοιχη υπηρεσια στο gnome. Δουλευει απροβληματιστα , ακομα και σε wayland mode. Παιζουν ακομα και τα copy/paste. Με εχει βολεψει αφανταστα. Τωρα με αλλα DEs δεν ξερω τι native επιλογες υπαρχουν , αλλα σιγουρα 3rd party λυσεις που εχουν linux client θα παιξουν.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.

OK ξερεις που ειναι ο προβληματισμός μου, εγώ θέλω να μπαίνω με το anydesk χωρίς να είναι καποιος εκεί να κάνει αποδοχή της κλήσης,δεν ξερω αν αηυτο ισχύει με το remote desktop των windows.Αλλωστε έχουμε συνηθίσει το anydesk δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε αλλαγές,αν γίνεται καλώς διαφορετικά δυστυχως θα μείνουμε στα windows έστω κι αν  είναι πολύ αργός. Ευχαριστω.

Αναφορά σε κείμενο

Αναφορά σε κείμενο

Δημοσ.
5 ώρες πριν, monoxromos είπε

Εννοείς στον υπολογιστη  που θα βάλω τα linux (ποιά προτείνεις γιατί είναι παλιο το pc;) να εγκαταστήσω και  anydesk linux, θα το βλέπουν οι άλλοι οι υπολογιστές που έχουν ολοι anydesk  windows;

Τι εννοείς "παλιός"; Γιατί για μένα "παλιός" είναι από core2duo με 2gb ram και μηχανικό δίσκο και κάτω ενώ για κάποιον άλλον μπορεί "παλιός" να είναι και οτιδήποτε πίσω από 6ης γενιάς intel ή σε amd από fm2 socket και πίσω με 4gb ram.

Για το δικό μου παλιό θα έλεγα κάτι σε kubuntu ή lubuntu. Για το παλιό του άλλου δεν υπάρχει θέμα ότι και να βάλεις. :)

Το anydesk σε linux θα το βλέπουν όλοι όσοι τρέχουν anydesk και αφού το ξέρεις και το δουλεύεις βάλε αυτό. Αν τα pc είναι σε τοπικό δίκτυο και δεν σε ενδιαφέρει να συνδέεσαι μέσ ίντερνετ τότε υπάρχουν και καλύτερες λύσεις όπως π.χ. το vnc (έχει και δωρεάν address book για να κρατάς λίστα με υπολογιστές που συνδέεσαι, αν είναι αρκετοί) και έχει και vnc clients για linux. Εγώ στη δουλειά το κάνω με το tightvnc και ένα δικό μου address book που είχα γράψει αρκετά παλιά σε vb6 (Ω, ναι! ) και το σύστημα δουλεύει απροβλημάτιστα εδώ και 15 χρόνια. Εννοείται ότι σε όλα βάζεις στατική ip.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

OK θα κάνω τις αλλαγές και θα σε ενημερώσω και φυσικα και ολους τους φίλους που μπορεί να τους ενδιαφέρει το θέμα.Καλή συνέχεια.

ΥΓ Συγνώμην αλλα εχω πολλά χρονια να δουλεψω με linux θυμάμαι  ότι είχα περάσει καποια έκδοση που αναγνώρισε αμέσως κάρτα ήχου,κάρτα δικτύου κλπ.δεν θυμάμμαι αν ήταν ubuntu ή καποιο άλλο.

Επεξ/σία από monoxromos
Δημοσ.

Πες μας και σε τι hardware αναφέρεσαι. Πλέον όλες οι mainstream διανομές Linux αναγνωρίζουν αυτόματα τις περισσότερες συσκευές. Από drivers όμως νομίζω ότι προτιμάνε αυτές που έχουν "ανοιχτούς"  drivers όπως π.χ. της amd και όχι "κλειστούς" όπως π.χ. της nvidia χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείς να περάσεις drivers για nvidia. Για την ακρίβεια έχει drivers για nvidia και ανοιχτού και Proprietary αλλά εσύ επιλέγεις ποιον θέλεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Ας ενημερώσει όμως κάποιος που είναι πιο βαθιά στο linux πάνω στο θέμα.

Δημοσ.
1 hour ago, micos000 said:

Για την ακρίβεια έχει drivers για nvidia και ανοιχτού και Proprietary αλλά εσύ επιλέγεις ποιον θέλεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Ο "ανοιχτος" driver της nvidia , υπαρχει μονο για τρολλια :) Δεν μπορω να βρω αλλο λογο υπαρξης. "Κλειστο" driver οπως και δηποτε για οποιον εχει nvidia.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...